(RSMP) KUZI WYPAKOWL NA 1 OESIE I JUZ NIE JEDZIE...

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez maciekd » niedziela, 1 cze 2003, 17:53

Po pierwsze dzióbek = żółtodziób a nie golden.

Po drugie wcale nie uważam się za ślepego fanatyka Kuzaja. Jeśli chcesz mówić o faktach to prosze bardzo. Przypomnij sobie sezon 2001 w Polsce jak jechał w początkowej części sezonu z Kuligiem i Hołkiem. To fakt, być może nie wytrzymał ciśnienia na Karkonoskim przez co stracił niemal pewny tytuł mistrzowski, ale to w mojej ocenie fcale nie umniejsza jego zasług. Przypomnij sobie zeszły sezon ME i rajdy Bułgarii, Barum, Polski, Elpa (gdzie wygrywał Oesy z Travaglią) i wreszcie Maderę. Jakby nie patrzeć Kuzajowi często zdarzają się wpadki, ale Colinowi, Petterowi i wielu innym świetnym kierowcom też. W moim przekonaniu tacy kierowcy w dużej mierze decydują o pięknie rajdów. Nie mam nic do Kuziego, tak jak do żadnego innego polskiego kierowcy. Dzięki nim mam po co jeździć na rajdy!!!
maciekd
A6

Postprzez LIPciu » niedziela, 1 cze 2003, 17:58

golden napisał(a):maciek: ja przytaczam argumenty a nie tylko "wiare" w leszka tak jak ty i tobie podobni - nie byles na rajdzie wiec za pewne nie wiesz jak campos i thiry jezdza bo TV tego nie oddaje az tak...
Prawda jest taka ze lechu wypakowal na 2km i to jest jego poziom... w Polsce nie jest najlepszy bo jest kilku lepszych - a ze aktualnie w mistrzostwach ma naj sprzet wiec ma "najlepsze wyniki"

maciek - nie chcesz gadac bo nie masz argumentow... i ci sie nie podobam po prostu - rozumiem to :twisted:

ja chcialbym zeby Polak wygrywal ale nie chce miec takiego przedstawiciela jakim jest Leszek - bo gdzie nie pojedzie to narobi smrodu - a kierowcy z czolowiki raczej sie z nim nie licza i wiedza jak on jezdzi i co wyczynia... jego wymowki po porstu sa zalosne a wyni zadne jak na poziom europejski...

widac lechu przegral juz przed rajdem bo po prostu cos w nim peklo i popelnił blad (nie pierwszy raz) wiec jest gorszy - dostawalby o
od camposa i thirego sporo...
widac bylo jak jedzie czolowka - takich przejazdow w wykonaniu lecha nie widzialem jeszcze - takiej perfekcji i opanowania...

maciek: podaj jakies argumenty! bo zyjesz w przekonaniu ze co by sie nei dzialo to i tak KUZI GO!! i KUZI I TAK NAJLEPSZY!! :D :D :D a to jest bardzo smieszne :D

przeanalizuj fakty a nie od razu z miejsca krytukujesz innych...

powtarzam FAKTY FAKTY???? kiedys leszek powiedzial - jakim jestem kierowca niech swiadcza o mnie wyniki - kogo objechalem - i tak sobie mysle hahaha a kogo on objechal bo sobie nie przypominam znaczacego europejskiego nazwiska :D

kuzaj nie jest pepkiem swiata i troche pokory powtarzam pokory i szacunku dla innych kierwocow...

Thiry i Campos pokazali lekcje jazdy momentami powyzej 100% i wielkiego opanowania... tego lechowi brakuje...

golden dlaczego my się tak często nie zgadzamy????
gdzie ty widziałeś jazde camposa i bronka powyżej 100%?????
stary oni jechali na 85-90%!!!!! tego co potrafą. czekali na błedy innych (jakieś kapcie czy awarie)
przyjechali tu żeby dostac punkty a nie zapier... rozumiesz???
prosze cie nie pisz że lali by kuzaja jak nie wiem co!! bo to jest nieprawda.
gdyby tylko kuzaj skączył pierwszy os jestem pewnien że by ich na nim obiechał! niestety wypadł. zdarza sie każdemu.
co do tłumaczen to kuzajowi daleko do hołka.
popatrz na jazde kuzaja (bez ciśnienia) na elmocie. dołożył czopikowi ponad 6min!! campos obiechał czopika o 7:44! think!
LIPciu
A5

Postprzez golden » niedziela, 1 cze 2003, 18:09

?? Bułgaria wygrana z powodu wypadniecia Ilieva :? ELPA baty od travaglii.. i w konu OUT Barum baty od kulasa i reszty - z reguly 4 miejsce ... ANTIBES - wypadniecie w skalki i OUT, Polak - bład i przeciecie kabli OUT , Turcja - wypadniecie z trasy OUT , Kormoran baty od Cordoby - zbyt glebokie ciecie i uderzenie w pieniek - znow urwanie kola, Zimowy - blad opon i przegrana, Elmot - nie wytrzymal cisineia i wypadniecie porazka z Cordoba, Rzeszowski - celowe wypakowanie 106 Maxi... Madera - wypakowanie i wbicie sie w barierke (tutaj ejchal najladniej chyba) cos jeszce??

LIPciu: ???? na jakim rajdzie byles??? wiez nas nie rozsmieszaj - kto by wygrał???? kuzaj???? :lol:
dlaczego nie wygral powiedz???? dlaczegol??? think

bo go w wynikach nie widziałem??? ile ty masz lat bo chyba max.... zreszta hahahaha

na tej zasadzie to rozne teorie mozna robic... ze kosmici prowadzili ten samochod :D
golden
A6

Postprzez LIPciu » niedziela, 1 cze 2003, 18:19

przyjme twoją taktyke ok??
so:
chciałem cię bardzo przeprosić z tego powodu żę śmiem z tobą dyskutować!! nie mam racji. jest mi głupio. jak mogłem myśleć że kuzaj coś pokaże przciez ten typ nie umie jezdzić autem!!! wszystko co ośiągnął to jeden wielki fart. czysty przypadek. co za nieporozumienie że ten czlowiek wogóle sie ściga. powinien pracować na budowie albo coś!!! zero talentu i całkowicty brak umiejętności!!!!!
TAK WŁAŚNIE CAŁY CZAS SIE WYPOWIADASZ NA TEMAT KUZAJA!!!!
LIPciu
A5

Postprzez mototom_ » niedziela, 1 cze 2003, 18:24

LIPciu napisał(a):prosze cie nie pisz że lali by kuzaja jak nie wiem co!! bo to jest nieprawda.
gdyby tylko kuzaj skączył pierwszy os jestem pewnien że by ich na nim obiechał!think!

Stary chyba nie wierzysz w to co mówisz. Thiry, Campos, Aghini, Travaglia i jeszcze kilku to światowa druga liga kierowców asfaltowych do których równać się nie może raczej żaden z naszych zawodników a pan Lesio z pewnością. Twierdzisz, że Kuzaj by objechał Thiryego i Camposa. Więc gdyby dajmy na to na Rajd Polski przyjechał Sainz czy Colin pewnie twierdziłbyś, że nawiązał by z nimi walke. :D

LIPciu napisał(a): niestety wypadł. zdarza sie każdemu.
think!

Może i zdarza się każdemu tylko czemu Lesiowi jakoś zbyt często. Rozumiem nieukończyć na skutek awarii, ale ile można rozbijać samochodów w ciągu tylu lat startów??? Ten facet od 99 roku jeździ samochodami WRC więc chyba powinien nad nimi jako tako panować.

LIPciu napisał(a):popatrz na jazde kuzaja (bez ciśnienia) na elmocie. dołożył czopikowi ponad 6min!! campos obiechał czopika o 7:44! think!

A co ma piernik do wiatraka? Jak można porównywać strate Czopika pod takim kontem. Po 1 to Czopik miał jakieś problemy. Po 2 to był jego pierwszy start tym samochodem. Powiesz, że Kuzaj też tak na dobre to pierwszy raz jechał swoim Subaru. Pewnie, że tak ale on samochodami WRC zrobił już pare kilometrów więc ma mniejsze problemy z wjezdzeniem sie w nowe auto. Po 3 to twoje porównanie jest bez sensu.
Kuzaj jest przeciętnym kierowcą rajdowym jakich jest na tym świecie wielu. Moge bez problemu podać ci nazwiska 20 zawodników lepszych od Kuzaja którzy podobnie jak i on nie mają najmniejszej szansy być w zespole fabrycznym.
mototom_

Postprzez pwrc » niedziela, 1 cze 2003, 18:24

LIPciu napisał(a):gdzie ty widziałeś jazde camposa i bronka powyżej 100%?????
stary oni jechali na 85-90%!!!!! tego co potrafą. czekali na błedy innych (jakieś kapcie czy awarie)
przyjechali tu żeby dostac punkty a nie zapier... rozumiesz???
prosze cie nie pisz że lali by kuzaja jak nie wiem co!! bo to jest nieprawda.
gdyby tylko kuzaj skączył pierwszy os jestem pewnien że by ich na nim obiechał! niestety wypadł. zdarza sie każdemu.
co do tłumaczen to kuzajowi daleko do hołka.
popatrz na jazde kuzaja (bez ciśnienia) na elmocie. dołożył czopikowi ponad 6min!! campos obiechał czopika o 7:44! think!

LIPciu- nie pisz bzdur, jesli nie wiesz. Udało mi sie pogadać chwile z Camposem na strefie i powiedział mi to, co napisał golden, jechał na 100%. Tak samo jak Thiry.
A gdybanie co by było gdyby Kuzaj...szkoda czasu, ile mozna,
facet sie skompromitował i tyle, z reszta nie po raz pierwszy, i penie nie ostatni.
Przed Polskim sledziłem informacje o kierowcach na zagranicznych portalach. O Kuzaju i Czopiku znalazłem zaledwie jedna wzmiankę.
Widać, ze dziennikarze tych portali wiedzieli, ile warte śa "umiejetności"
Kuziego, i poswięcili mu proporcjonalna do wyniku ilość informacji.

pozdr 8)
pwrc
A5

Postprzez LIPciu » niedziela, 1 cze 2003, 18:34

spoko ja na strefie siedziałem przy jednym stoliku z min. kuligiem ,gryczyńskim ,burkackim żyszkowskim i wisławskim i kazdy z nich mówił że po tym jak poleciał leszek to ani campos ani bronek nie bedz ryzykować i bedą czekać na awarie lub kapcie!! takie jest zdanie ludzi którzy wiedzą coś o tym sporcie!!!
saiz to nie campos!!!
jazda na 100% to jestpełne ryzyko na każdym metrze odcinka!!!!
czy wy myślicie że campos albo bronek nie mogliby jechać dużo szybciej ???( gdyby np. chodziło o tytuł tym rajdzie)
LIPciu
A5

Postprzez żółtodziób » niedziela, 1 cze 2003, 19:35

maciekd: nie, ja po prostu mam wysoką samoocenę... Poza tym Ciebie mój drogi równie ciężko przekonać jak mnie więc nie bardzo wiem czym się różnimy (oprócz poglądów)...

Panowie: a ja kurde rozmawiałem z dziesięć razy z Makinenem, piłem piwo z Gronholmem, kopnąłem w dupę Burnsa, dałem buzi dziewczynie Solberga, nalewałem benzynę Vatanenowi... Nie zachowujcie się jak dzieci... Może jeszcze zaczniemy się licytować kto więcej razy dotknął samochód WRC... Pewnie że dla prasy i kibiców zawodnicy dają ładnie brzmiące oświadczenia, ale tak na prawdę to te oświadczenia obmyśla inna osoba, której za to płacą, kierowca myśli jak ma jechać a nie co powiedzieć kibolowi który zaplątał się a strefie. Od myślenia co powiedzieć jest rzecznik prasowy. Tylko Kuzaj pali to co mu ślina na język przyniesie i wybuchają różne awantury... Po pierwsze gdyby ktokolwiek jechał na naszych drogach na 100% to by się jemu samochodzik połamał na drobne kawałeczki. Po drugie jak ktoś pierwszy raz jedzie rajd to nawet jak jedzie na 100% swoich możliwości to jedzie wolniej niż tej samej klasy kierowca który jedzie już któryś raz...
żółtodziób
A8

Postprzez golden » niedziela, 1 cze 2003, 19:40

czyli mam rozumiec ze kuzaj gdyby jechal na 100% objeżdzałby Camposa i Thirego?? oni czekaliby na blad Kuzaja??

a moze kolego LIPciu jest tak, że te 80% jazdy Camposa i Thirego jest dla Kuzaja 100% jego mozliwosci????

sztuka jest jechac jak najszybciej i przejechac caly rajd i wygrac... a nie jechac szybko i wypakowac...

skoro kuzaj jechal sybciej to jesli jest od nich lepszy to powinien na tym zapanowac...

Thiry mial noz na gardle bo tracil do Camposa... 200 ptk i teraz sytuacja dla niego nie jest ciekawa - owszem wygra Ypres - ale Campos ma Azory ( o wpolczynniku 10) gdzie pewnie wygra :) oraz Madere gdzie Thiry z Campsoem nie ma takich szans.. Na Elpie jedzie Travaglia WRCem wiec Thiry moze nie zdazyc i nie dojdzie Camposa...- Campos z kolei nie ma budzetu na wszystkie eliminacje ME do konca i musi punkty sumiennie zdobywac...

Jakby Kuzaj jechal to znow mialby szczescie - bo zajal by bardzo dobre miejsce 2 :) z powodu klopotow Thirego - patrzie jakby mogla wygladac sytuacja :D po 4 "20" w ktorych jechalby kuzaj - spokojnie czychajac na blad rywali...

1. Kuzaj 660 ptk
2. Campos 560
3. Thiry 320

hahaha
golden
A6

Postprzez LIPciu » niedziela, 1 cze 2003, 20:35

golden: nie kłóce się z tobą czy leszek jest lepszy od camposa czy bronka!! to jest oczywiste. moim zdaniem (a ty się z tym notorycznie nie zgadzasz!!) leszek jest w stanie obiechać zarówno bronka jak i camposa (u siebie przy nastawieniu że leszek jedzie 98%)
musicie pamiętać że to nie jest jeszcze koniec sezonu i ani campos ani pan bronek nie muszą iść na maxa!!
LIPciu
A5

Postprzez golden » niedziela, 1 cze 2003, 20:59

no moze i objedzie na 1-2 osach u siebie w kraowie ale nie w calym rajdzie :D ale juz sie tego nie dowiemy... tak czy siak kucaj ME nie zdobedzie - ba pewnie nawet nie wystartuje :wink:
golden
A6

Postprzez maciekd » niedziela, 1 cze 2003, 21:57

golden napisał(a):?? Bułgaria wygrana z powodu wypadniecia Ilieva :? ELPA baty od travaglii.. i w konu OUT Barum baty od kulasa i reszty - z reguly 4 miejsce ... ANTIBES - wypadniecie w skalki i OUT, Polak - bład i przeciecie kabli OUT , Turcja - wypadniecie z trasy OUT , Kormoran baty od Cordoby - zbyt glebokie ciecie i uderzenie w pieniek - znow urwanie kola, Zimowy - blad opon i przegrana, Elmot - nie wytrzymal cisineia i wypadniecie porazka z Cordoba, Rzeszowski - celowe wypakowanie 106 Maxi... Madera - wypakowanie i wbicie sie w barierke (tutaj ejchal najladniej chyba) cos jeszce??

Najpierw apelujesz o podawanie faktów a potem sam drastycznie je przeinaczasz! To może raz jeszcze:
Bułgaria - wygrana z powodu bycia najlepszym! To już jest maksymalny cynizm z twojej strony... Po 18 Oesach Kuzaj miał 1:22 przewagi nad Ilievem wygrywając niemal wszystkie odcinki (doslownie!). Dopiero na 19 OS Iliev jako jedyny założył właściwe opony i odrobił do Kuzaja 48sek, co i tak dawało Leszkowi 34 sek przewagi. Dalej juz Iliev nie wytrzymał ciśnienia, nie Kuzaj!
Elpa? Baty od Travaglii? To co może powiedzieć Kulig? Po 9 Oesach przejechanych sprawnym autem dwa Oesowe zwycięstwa, 5x drugie miejsce i 2x trzecie! Potem awaria turbo 2x szóste miejsca i ponowne zwycięstwo na OS 12! Z walki wyeliminowuje go awaria turbiny. To są dla ciebie baty?!
Barum - baty od Kulasa i reszty? Drugie miejsce na mecie 54 sek za zwycięscą nazywasz batami?!? (+problemy na trasie)
Antibes - wpadnięcie w skałki? Może masz jakieś utajnione informacje bo oficjalna wersja mówiła chyba o rozsypanym wale napędowym... czyż nie?Rajd Polski - dobrze wiesz, że lał Kulasa aż miło a odpadnięcie było bardzo pechowe... choć przyznam, że to jest specyfika tego sportu i można to nazwać błędem.
Turcja - faktycznie nie poszło...
Kormoran - taki byłem skołowany na tych 10 OS'ach, że trudno ocenić kto był szybszy. Ale jeśli brać pod uwagę OS'y rozegrane prawidłowo, to zastanawiam się kto tu od kogo dostawał baty!!!
Elmot - największa liczba wygranych Oesów + wygrana odcinka na 3 kołach. Kapeć, to wszystko...
Madera - no mi się akurat wydaje, że tu mógł troche mocniej powalczyć z europejską czołówką...

To były FAKTY...
...Tomasz Lis

A teraz komentarz eksperta:
Dla mnie nie ma tak naprawde znaczenia licytowanie się na osiągnięcia. Dla mnie Kuzaj tak samo jak Kulig, Kuchar, Hołowczyc i Sztuka są/byli po prostu dostarczycielami emocji rajdowych i o żadnym z nich nie można powiedzieć że jest złym kierowcą, a tym bardziej opowiadać takie bzdury... Ty golden spójrz lepiej na swojego Hołka jak on śmiga.
maciekd
A6

Postprzez golden » niedziela, 1 cze 2003, 23:22

maciekD - ty najlepij wiesz :D sluchaj koles nie mieszaj holka bo o nim nie gadamy typowe odezwanie na brak argymentow - co u holka haha holek w MS jezdzi i walczy kolego i sie zachowauje na poziomie jakims -
- jestes fanatykiem wiez kazda porazke nawet najgorszy wystep obrocisz w super jazde haha

wyminiles szereg rajdow ale powiedz jakie tam wyniki byly bo oprocz bulgarii i barum to reszta byla klapa :D aha ano Chorwacja jeszcze...
golden
A6

Postprzez maciekd » poniedziałek, 2 cze 2003, 10:05

Co ty stary pierdzielisz? Najpierw chcesz faktów a potem wyzywasz mnie od fanatyków! Kolejny fakt: Hołek zapowiadał, że zostanie mistrzem świata PC. Robił to w "Kawie czy Herbacie" w "Magazynie Olimpijskim" i w prasie. Okazuje się, że nie osiąga nawet zbliżonych do Kuliga wyników i wozi sie pod koniec dziesiątki PC. Ja wcale nie mam Hołkowi za złe, że zapowiadał walkę o zwyciestwa. Gdyby tego nie robił nie byłby sportowcem. Ale do cholery dlaczego ty masz za złe Kuzajowi, że chciał się ścigać z Camposem i Thirym!?!?

Jeśli ktoś tu jest fanatykiem to raczej ty! Antyfanatykiem Kuzaja...
maciekd
A6

Postprzez TommiCrazy » poniedziałek, 2 cze 2003, 11:09

Golden ty jesteś jakimś talibem i dowiedziałes sie ze kuzi to amerykanin?
daj spokuj!!
mam info dla kazdego sceptyka!! dziś gadałem z goscmi którzy obsługiwali rajd bo dopiero wczoraj wieczor wrocili ,kuzi do momętu dzwona miał 5 sekund przewagi nad drugim wtedy CAMPOSEM,(tj 2,5 sek na kilometrze ) w serwisach mozecie dostać takie informacje :D
KUZI Przesadził ale poprostu chciał na maxa pojechać jak sie tylko da!!!
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum