Jak myślicie co dalej z Fryczem?

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Cendra » wtorek, 11 lip 2006, 15:20

z jednej strony ciesze sie bo widac ze cos w tym zespole nie gralo w tym roku, rok temu bylo o niebo lepiej :!: ale szkoda ze stracil samochód, mysle ze jak znajdzie sobie inne auto to pokaze Fiatowi kogo stracili :!: na miejscu Frycza dobrze byloby widziec Grzyba lub Pelikana, swietnie jechali oskami, ale czy im na tym bedzie zalerzec... :roll:
Cendra
A6

Postprzez schwepes » wtorek, 11 lip 2006, 15:40

Zakładając że to co mówi Frycz jest prawdą (bo choć bardzo go lubię to ciężko mi ocenić sytuację nie znając relacji drugiej strony) to raczej żadnemu zawodnikowi nie wróżę sukcesów z tym zespołem.

btw. oglądałem relację z Tele5 z onboardem Frycza - samochód rzeczywiście musiał prowadzić się "bosko" :shock:
schwepes
A6

Postprzez havk » wtorek, 11 lip 2006, 16:29

szkoda bo Frycz stracil tym samym szanse (jezeli byly) na starty S2000, wiadomo przeciez ze w tym roku raczej nie bylo co na to liczyc, ale w przyszlym kto wie.. teraz, w srodku sezonu chyba trudno bedzie o sponsorow moze warto bylo jednak zostac przynajmniej do konca roku. dobrze ze przynajmniej w mistrzostwach Czech ma zapewnione starty.

btw. ogl±da³em relacjê z Tele5 z onboardem Frycza - samochód rzeczywi¶cie musia³ prowadziæ siê "bosko"

ano, kto widzial ten wie o co chodzi, rajdowka byla straaasznie nerwowa :shock:
havk
N3

Postprzez chodek » wtorek, 11 lip 2006, 19:45

Mi się wydaje ze fiat chce zbierac manatki i wracac do Włoch, moze im za zimno :) na kazdy start przeciez idzie gruba kasa i złe ustawienie czy brak opon swiadczy o ignorancji z ich strony i o tym ze najwyrazniej kładą na to lache bo i Grande mialo byc a na ładnych słówkach się skonczylo :roll:
C20XE
chodek
A6

Postprzez Marmetal » wtorek, 11 lip 2006, 19:56

Prędzej czy później musiało się tak skończyć. Fiat coraz mniej profesjonalnie podchodził do MP, widać to było chociażby po przygotowaniu Punta. Szkoda, że Sebastian prawdopodobnie nie będzie już jeździł w tym sezonie w MP. Nie wiem czy Fiat w ogóle nie zrezygnuje z naszych rajdów, kto wie...
Marmetal
S2000

Postprzez kirloy » wtorek, 11 lip 2006, 21:08

Frycz,
Grzyb,
Sztuka,
Pelikan,
Gabrys
(moze ktos jeszcze przedluzy moja liste)
bez auta - a my musimy patrzec na wyczyny wiadomo kogo
Na tych kierowcow nawet w RPP warto byloby popatrzec - a jaka walka by byla...

Kazdyz tych kierowcow ma jeszcze olbrzymi potencjal i odpowiednim autem moglby namieszac - moze nawet powalczyc z Kuazajem.

Szkoda, szkoda.
kirloy
N3

Postprzez kolo115 » wtorek, 11 lip 2006, 21:37

No wlasnie... Ja takze czuje ze to kolejny swietny kierowca ktory zniknie z oesow... (tfu, tfu, tfu, tfu) A co do zespolu Fiata to mysle ze jeszcze troszke posiedza na naszych oesach. Badz co badz, ale dla Fiata jestesmy dosc waznym rynkiem (choc wiem ze sa inne kraje, gdzie sa wyzsze tabele sprzedarzy..) bo troszke tego u nas schodzi. A teraz gdy do sprzedarzy weszla nowa kropka mysle ze na przysly sezon sciagna do nas s2000. Bo jak wiadomo sport samochodowy to swietna reklama. :) Ale to oczywiscie jest moje skromne zdanie... :wink:
Obrazek
"Nigdy nie bądz pewny siebie i swoich sukcesów, nigdy nie mów, że wygrasz..."
Janusz Kulig
kolo115
N3

Postprzez micz » wtorek, 11 lip 2006, 21:55

Gadalem z Sebastianem w zeszla zime i nie byl zadowolony. Jak widac nic sie nie zmienilo. Kiedys problemy z zawiasem i heblami, ostatnio jeszcze gumy (Frycz mial swoje deszcze ale nie mogl na nich jechac bo byly innej marki niz promowana przez zespol).
Uwazam wiec, ze Sebastian postapil OK. Bez sensu sie meczyc i przegrywac z powodu zlego przygotowania alta. A Fiat? A Fiat jego brat :) (Forda sie znaczy)
www.compsport.pl
www.maciejwislawski.pl
micz
A6

Postprzez schwepes » wtorek, 11 lip 2006, 22:21

kolo115 napisał(a): A co do zespolu Fiata to mysle ze jeszcze troszke posiedza na naszych oesach. Badz co badz, ale dla Fiata jestesmy dosc waznym rynkiem

tylko ciekawe jakie teksty będą w reklamach, bo zazwyczaj chwalili się osiągnięciami (np. po zeszłorocznym Rajdzie Polski gdzie Frycz był pierwszy w "polskim" s1600)

może będzie "Fiat - nie ukończyliśmy czterech na pięć rajdów w sezonie" ;)
schwepes
A6

Postprzez Mroowa » wtorek, 11 lip 2006, 23:26

W tym roku PROCAR już chyba też kaski nie wykładał do startów, a w zeszłym roku chyba tak było, że coś tam odpalał.

I popatrzcie jak się mówiło przed sezonem że S2000 nie będzie to większość nie wierzyła :)

Myślę, że Frycz da radę jak na Magurski znazł V-Powera to i teraz da radę !
Mroowa
S2000

Postprzez rutino78 » wtorek, 11 lip 2006, 23:36

fiat to taka firma bez głowy, coś jak u nas państwowa i fryczowi bym wierzył że to nie ma sensu. myslę ze jakby nie miał zadnych innych mozliwosci to kurczowo by sie fiata trzymał.
mysle że zobaczymy go w może gorszym aucie ale w lepszej formie
rutino78
N3

Postprzez _misiek055_ » środa, 12 lip 2006, 11:45

No nie wiem czy w gorszym, zawsze może wypożyczyć Evo IX na dużych hamulcach.
http://dziecineo.prv.pl Obrazek
_misiek055_
N3

Postprzez bzikua » środa, 12 lip 2006, 12:00

a ja się obawiam że przy takich układach w Polsce - to nie długo się nam będzie bardziej opłacalo jechac na jeden Rajd do Czech/Słowacji niz zobaczyć cały cykl w Polsce...

Swoja drogą - naszych najlepszych kierowców też łatwiej będzie zobaczyć w cyklach za granicą niz u nas :| (Grzyb teraz Frycz...)
"no risk - no fun"
bzikua

Postprzez maciekd » środa, 12 lip 2006, 12:45

Taaaa... już wszyscy wiecie, że zawinił Fiat, który nieprofesjonalnie podchodził do sprawy. Jakoś w Punto z Roto Pilzen Seba też cieniuje. Czesi też nieprofesjonalnie go obsługują? Tak jak to powiedział Pan Michał Sołowow (notabene człowiek sukcesu) na Rajdzie Subaru: "nie można wszystkiego zrzucać na sprzęt", mimo że nie miał ciśnienia w 2 cylindrach! Frycz zachowuje się jak przedszkolak i próbuje zrobić na złość zespołowi za to, że nie dali mu ustawić auta. Swoje deszczówki zajechał na pierwszej pętli, kiedy było sucho, a później z uśmieszkiem odgrywał się na swoim zespole...
Już od dawna sądze, że przesiadka do N4 dobrze by mu zrobiła, tak naprawde tylko w tej klasie osiągał sukcesy.
maciekd
A6

Postprzez Wilu » środa, 12 lip 2006, 13:10

Jasne, przyjechał by Paolo, i fiacika wykorzystał w należytym stopniu, mniemam powalczył by z Leszkiem skutecznie. owszem ciężko gdybać, nie znamy sytuacji, lub jednostronnie, albo jeszcze mniej.

infa prasowe to wogóle historie nie z tej ziemi. taki np. Mucha i jego prasówka w wrc, z wyjazdu na węgry. po cholerę tak oszukiwać. po cholerę pisać, tworzyć sytuacje.

ja bym tam generalnie chciał, aby fiat pozostał na naszych oesach, z Fryczem, bez niego, bez różnicy. Wielu jest kierowców, którzy z przyjemnością beda chcieli tym topowym sprzętem startować. Przykład Polońskiego, gość ma potencjał niesamowity i do tego jazda go bawi, przy okazji kibiców.

[/url]
Leeeszek !
Wilu
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP