Subaru Poland Rally 2006 (Rajd Wawelski)

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez kicia_pl1 » niedziela, 2 lip 2006, 12:23

a najlepsze jest to ze niektorzy safeciarze nawet nie mieli gwizdkow zeby gwizdac, a jak mieli to niewiedzieli do czego sluza .kibice musieli ludzi upominac jak auto jechalo i wydzierac sie zeby zeszli z drogi . :?
kicia_pl1
N3

Postprzez beeper_ » niedziela, 2 lip 2006, 12:31

Tu musze przyznać racje, że kibice w wiekszości sytułacji wykonywali robote sefciarzy. Na os 8 sefciarz kazał wyjsc za tasme osobie ktora stala 25 metrow od zakrętu, gdzies gdzie nie ma szans samochod wpasc, a nie przeszkadzała mu grupa ludzi na pol metra od drogi na mocnym spadaniu spadaniu.
beeper_
N4

Postprzez FanGrzyb » niedziela, 2 lip 2006, 12:34

Rajd - WYPAS jak zawsze, mimo deszczu, my raczej nie mieli problemu z ochroniarzami, zależy jakiego sie spotkało :)
Piątek:

OS1 Łapanów - Lewy 90 znany z Krakowskiego lecz byliśmy wyżej na tej prostej z podbiciem, szybko było, przed Frytką wyjechał dziadek starym mercedesem na OS !! ale zaraz zjechał tam gdzie miał zjechać, mimo safety taki numer... Mamy to nagrane.

OS3 Żegocina - Miejsce dość ciekawe, bardziej na odwagę, szliśmy pod prąd OS, od mety, był szczyt, prosta w dół, lewy szybki do prawego - bardzo ładnie i szybko Leszek i reszta. Pewien puszysty pan zaczął biegnąć w doł OS przed Rutą. Gdy kierowca Imprezy zobaczył wspomnianego pana, przyhamował gwałtownie i dopiero pan ten się usunął. Jest to nagrane również.

OS4 Łapanów - Byliśmy tym razem przed tym lewym z Krakowskiego, lewy łuk z cięciem, Guzek i Poloński - kapeć prawe, przednie koło. Za tym łukiem był jeszcze jeden zakręt ( i potem ten lewy 90 ) na którym Leszek puścił dużego boooka :)

OS6 Żegocina - Ostre spadanie z podbiciami które się kończyło prawym zakrętem ( wypadek 206-tki na tym zakręcie podczas pierwszego przejazdu nagrał Dar00 ) i następnie do lewego nawrotu na most. Na tych podbiciach Ruta hamował później niż sam Mistrz Polski co zakończyło się ostrym hamowaniem przed prawym zakrętem. Czopik po wyskoku na podbiciu troche zarzucił Lancerkiem, co spowodowało szybkie odskoczenie od trasy ludzi na boki którzy stali bardzo blisko drogi , ciekawe miejsce, były iskry :)

Dobczyce - Strefa Serwisowa

Sawa - nocleg w namiocie

Sobota:

OS7 Sawa - jakieś 400 metrów za startem, prawy zakręt po dohamowywaniu na takim szuterku który leżał na asfalcie, PZM - raczej asekuracyjnie ten zakręt pokonali ( było jedno wypadnięcie białej Skody, którą wypchali po kilku minutach ), RSMP - Leszek pełny booook, Bębena obróciło ( strata jakieś 20 sek. ) Frycz - dzwon w drzewo i rzeczka, przerwali na chwilę OS, karetka, straż lecz nikomu sie nic nie stało, OS poszedł dalej, było jeszcze kilka boków i wypadnięcie Karnabala do rowu przodem.

OS9 Grabie - spadanie, woda ( no prawie watersplash :)) i prawy 90 na skrzyżowaniu ( WRC - zdjęcie nr. 4 ). Delikatne zarzucanie bokiem, autograf Steca ( błoto ) i piękny booooook Kajtka którego o mało co nie obróciło. Ale to co zrobił Janecki w Fiacie 126 - SHOW - booook, użycie klaksonu i pilot machał notatkami, ludzie bili duuuże brawa :D To było bardzo piękne w wykonaniu Pana Janeckiego :) Wielkie brawa jeszcze raz :)

OS10 Sawa - to samo miejsce co wcześniej, bok Muchy, pucharówki i jeszcze tam kogoś... :) Bardzo dużo błota, było niesamowicie ślisko.

To tyle co zapamiętałem, było bardzo ciekawie, wiele śmiesznych sytuacji - WYPAS. Dozobaczenia na Rzeszowskim !!!

P.S. Gorące podziękowania dla RallyFanTomka i ekipy czarnego wozu za świetny rajd :):):) !!!!!!
FanGrzyb
A5

Postprzez Philippe » niedziela, 2 lip 2006, 13:50

Andrzej napisał(a):Ostatnia fota to spadanie o ktorym mowilem.Na ktorym przejzdziem byles??

Na ostatnim ;)
Philippe
A5

Postprzez BoixoisNois » niedziela, 2 lip 2006, 14:00

Ma ktos zdjecie tego barana co ludzi gazem straszyl?
Janusz - pamietamy

POMŚCIĆ ZULL GIN'A

UGOTOWAĆ KARTOFLA
BoixoisNois

Postprzez Banan » niedziela, 2 lip 2006, 14:03

szeler napisał(a): Pozdro dla Banana, Skatemana (mam nadzieje ze to wy byliście, bo znam was tylko ze zdjec zamieszczonych tu na forum)

Zapewne to bylismy my ;).
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Kruk » niedziela, 2 lip 2006, 14:36

Hm ... wydawało mi się , że jest obowiązek :roll: jechania z zamkniętymi szybami :wink: .
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez BartekRally » niedziela, 2 lip 2006, 14:40

Kruk no własnie! Na Prologu np: Pan Mereśiński miał otwarte u siebie na fula. Stec miał na rozgrzewce ale mógł miec ale o ile mi wiadomo jest przepis ze jest obowiązek jazdy z zamkniętymi szybami w Rajdówce. :roll:
BartekRally
A5

Postprzez Andrzej » niedziela, 2 lip 2006, 14:43

Philippe napisał(a):
Andrzej napisał(a):Ostatnia fota to spadanie o ktorym mowilem.Na ktorym przejzdziem byles??

Na ostatnim ;)

A wiec to ty sie tak bunkrowales za drogowskazem.Skoro byles na ostatnim to zapewne slyszales jak ludzie prowokowali spokojnego safeciarza.Koles nie wytrzymal i doszlo do niezwykle inteligentnej wymiany zdan :D
Andrzej
A6

Postprzez Kruk » niedziela, 2 lip 2006, 15:42

Na prologu dużo więcej zawodników miało pootwierane szyby w samochodach :P .

Wiecie może kto jechał jako otwierający i zamykający trasę :?:

Kuchar miał dwa kombinezony :roll: :?:
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez sumo » niedziela, 2 lip 2006, 16:24

pozdro Szeler również dla Ciebie ;)
Banan znów nie wiedział że czaiłem sie za nim na mecie rajdu :lol: :lol:
Skateman - sorry ze nie pogadaliśmy (co rajd sie spotykamy-taka tradycja :lol: ) ale mialem jeszcze troche biegnięcia do miejscówki...

kicia_pl1 - miło było poznać, fajnie było że Was spotkałem, przynajmniej pogoda humor sie utrzymywał na wysokim poziomie ("skąd masz tyle kasy? -sie gra, sie ma") - sorry że znikłem ale musialem iść wysuszyć kamere która dość dużo przeżyła na 1szej pętli

OGÓLNIE - gdyby nie brać pod uwagę tego pieprzonego deszczu, to rajd byłby mega OK ;-) niestety padalo padalo padalo.. i padalo

co do SAFETY - tam gdzie ja stałem, to spotkalem się z ostrym rygorem (oprócz jednego miejsca ale o tym później) - co bardzo mi się podobalo, nawet ludzi z plakietkami wywali... z niebezpiecznych miejsc

Ale sprawa inna.. na 1szym oesie 1szego dnia - za hopą - dohamowanie i P90 - kibice stali na wprost !!!!! Byłem w szoku - wielokrotnie ja i mój kolega zwracaliśmy uwage safeciarzom, ale im to trzebaby bylo mózgiem po asflacie przejechać żeby się ruszyli - goście bali sie interweniować, bo rok temu poprosili kogoś o opuszczenie takiego miejsca i mieli małą bójke - nie chceli powtórki z rozrywki. A Najlepsze jest to, że część taśm zaczęli rozciągać dopiero jak przejeżdzał puchar puga.... wogóle paranoja...
sumo
N4

Postprzez Banan » niedziela, 2 lip 2006, 16:29

sumo napisał(a):Banan znów nie wiedział że czaiłem sie za nim na mecie rajdu :lol: :lol:

A skad mialem wiedziec, jak Cie nigdy nie spotkalem ? :)
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez kicia_pl1 » niedziela, 2 lip 2006, 16:52

"sumo" tez mi bylo milo poznac humor dopisywal,bylo fajnie :D
kicia_pl1
N3

Postprzez Krzysiek_WrC » niedziela, 2 lip 2006, 17:45

Ehhh,sytuacje z safeciarzami to praktycznie co rok sa podobne,jak i z Policja.Co do zabezpieczenia rajdu to są poprostu zieloni jak trawa na wiosnę.
O kulturze tutejżych ludzi wspominał już nie bedę.no bo tak na zdrowy rozum jak ktoś sie rajdami nie interesuje i widzi tylko 1 rajd na rok czy pare lat to cóz sie tutaj dziwic.Jak dla mnie rajd udany ale móby być lepszy.
Szkoda Frycza,dobrze iż skończyło sie tylko na strachu i zaparkowaniu w "potoczku"
Krzysiek_WrC
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP