MERC Słomczyn

Archiwum

Moderator: SebaSTI

MERC Słomczyn

Postprzez Dobi » niedziela, 22 wrz 2002, 19:33

No i po mistrzostwach, moim zdaniem były super zorganizowane - b. dobre zapewnienie bezpieczeństwa zawodnikom, duzo atrakcji dla kibiców.
Chyba było więcej ludzi niż w poprzednich latach, ten sport sie zaczyna rozkręcać :!: i bardzo dobrze tak 3mac.

Puchar za najlepsza jazdę powinien otrzymać młody Stecu, ten kto był wie chyba o czym pisze - pięknie wymiatał dłuuuuuuuuugimi bokami przy ogromnej prędkości - poprostu super :D

Fotorelacja na stronie http://www.rally.foto.prv.pl
Ostatnio edytowano środa, 25 wrz 2002, 21:50 przez Dobi, łącznie edytowano 1 raz
Dobi

Postprzez Max9 » wtorek, 24 wrz 2002, 21:58

Racja. Impreze można zaliczyć do bardzo udanych. Stec dał "koncert" jazdy ku radości kibiców. Zagraniczni kierowcy też nie zawiedli i pokazali się z najlepszej strony.

Zapraszam do mojej galerii z Mistrzostw Europy w RallyCrossie. Adres: http://rally.vel.pl dział "galeria"
Max9
A5

Postprzez Dobi » środa, 25 wrz 2002, 07:05

Ja dzis tez poskanuje fotki... :D
Dobi

Postprzez Dobi » środa, 25 wrz 2002, 21:36

No i poskanowałem efekt mojej cięzkiej :D pracy znajdziecie na stronie http://www.rally.foto.prv.pl. Prosiłbym o jakąś ocene tych zdjęć dziekuje.
Dobi

O fotkach

Postprzez Max9 » środa, 25 wrz 2002, 23:01

Całkiem fajne. Chociaz można się troche przyczepić do słabej jakości i troche słabej dynamiki zdjęć.
Najlepsze zdjęcie to Ludwiczak podczas jazdy na dwóch kołach. Gratulacje za refleks i bycie w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie.

:arrow: Wpadnij do mojej galerii i napisz jakiś mały komentarz.
Max9
A5

Postprzez Dobi » środa, 25 wrz 2002, 23:15

Widziałem Twoja galerię podoba mi sie , qrcze niewiem jak Wy robicie takie ładne skany (chyba ze cyfrówek używacie) , może to wina mojego skanera ale moje mi zupełnie nie wychodzą .
Acha myśle że powinnieście robić u siebie w serwise zdjecia w innych rozmiarach (chodzi o szybkość otwierania sie). Dzięki za ocenę moich . Widzę ze jestesmy tu sami.... :D
Dobi

Postprzez mitrok » czwartek, 26 wrz 2002, 14:49

nie jestescie sami, ja tez tu zagladam, choc szczerze powiem ze nie bywa tu duzo ludzi. Zdjecia u Dobiego sa calkiem fajne i nie przeszkadza mi ich jakosc. Jest wystarczajaca. Oczywiscie uparty zrobi to lepiej, ale duzo wiekszym kosztem. Strona z vel.pl niestety mi sie nie chce otworzyc wiec nie jestem w stanie jej ocenic. Dobi jedziesz do Torunia na MPRC? Bedzie sie dzialo...
mitrok

www.mitrok.pl
www.rallycross.waw.pl
mitrok
N3

Postprzez Dobi » czwartek, 26 wrz 2002, 18:02

Chciałbym bardzo pojechac do Torunia bo nigdy tam (na torze) jeszcze nie byłem. Jak tylko uda mi sie skołowac jakis transport to jade! Dzięki za ocenę zdjeć. :D
Dobi

Postprzez Max9 » czwartek, 26 wrz 2002, 22:23

:?: Jak to strona rally.vel.pl nie działa?
Ostatnio edytowano czwartek, 26 wrz 2002, 22:26 przez Max9, łącznie edytowano 1 raz
Max9
A5

Postprzez Max9 » czwartek, 26 wrz 2002, 22:24

Ja skanuje negatywy, a nie wywyłane zdjęcia. Efekt jest o wiele lepszy, lepszy nawet od cyfrówki.
Czy ktoś może podać mi jakikolwiek kontakt do organizatora Rallycross'u w Toruniu?
Max9
A5

Postprzez Dobi » czwartek, 26 wrz 2002, 22:40

No niestety ja tez nigdzie nie moge (mogłem) znaleźć jakiej kolwiek informacji co do zawodów w Toruniu
Dobi

Postprzez Dobi » czwartek, 26 wrz 2002, 23:31

próbowałem przed momentem skanowac negatyw i wyszło tragicznie :( a jezeli mozna wiedziec to jakiego skanera uzywasz?? Ja plustek pro ut 12
Dobi

Postprzez mitrok » piątek, 27 wrz 2002, 10:31

Torun organizuje Automobilklub Torunski. Caly sezon byl organizowany przez TKM, AT organizuje go tylko raz i to ostatina runde. Moge podac telefon do TKM napewno ci wszystko tam powiedza (56) 654-54-54. Dobi, jak nie masz z kim jechac to mozesz jechac ze mna. Mam miejsca, tylko ze na MPRC jade w piatek bo w piatek sa badania techniczne i wracamy w niedziele bo w sobote pewnie bedzie ostra imperka. Chyba ze chcesz sie przejechac na Folkrace w ta niedziele (29.09) do Torunia to tez nie ma problemu. Impreza jest tylko w niedziele i wyjezdzamy z W-wy ok. 5 rano. Jak bedziesz chcial to daj znac na 608031010.
MAX: strona nie dziala u mnie w pracy ale pewnie jest to spowodowane moim firewallem, ktory mi mocno okraja internet. Sprawdze sobie w domu.
mitrok

www.mitrok.pl
www.rallycross.waw.pl
mitrok
N3

Prawda o skoanowaniu kliszy

Postprzez Max9 » piątek, 27 wrz 2002, 11:37

Z tym skanowaniem negatywu nie jest tak łatwo. Trzeba mieć specjalny skaner lub przystawke do skanera, to jest koszt około 900zł. Nie mam aż tyle pieniędzy więc oddaje klisze do zakładu fotograficznego gdzie skanują odrazu na płyte CD, w rozdzielczości ponad 3000 piks. Za nagranie płyty płaci się około 22zł.
Max9
A5

Postprzez Dobi » wtorek, 1 paź 2002, 20:31

mam skaner z przystwką (tani badziew) i qrde jakość tych zdjęc jest tragiczna czasem, zobacz zdjecia na plfoto.com jak sa poskanowane (niektóre). to jest jakość nawet z laba tej jakosci nie widziałem....
Dobi

Następna strona

Powrót do Archiwum