XXXII Bieszczadzki Wyścig Górski

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez wrobel321 » środa, 21 cze 2006, 21:31

Janusz Kulig Forever - Nigdy nie zapomnimy!
wrobel321
A5

Postprzez rafaellop » środa, 21 cze 2006, 21:40

Fajnie, że jest lista, tylko czemu mimo prośby na zgłoszeniu i telefonicznej rozmowy dostałem inny numer niż chciałem mimo, że mój jest wolny (75) :-( Może jeszcze wyproszę jutro telefonicznie. A tymczasem zapraszam na moją nową stronę :-) http://www.rpracing.info
Pozdrawiam!
Rafał
https://www.creamsoft.com
rafaellop
N2

Postprzez Kisiel » środa, 21 cze 2006, 22:38

Norbert wybieram sie na sobote bo w niedziele mam chrzciny siostrzeńca a i tak już były przekładane .... bo jechałem na rajd polski :)
A co do listy zgłoszeń to myślałem ze po takiej długiej przerwie będzie coś więcej załóg a tu tylko 40

rafaellop czy jesteś w stanie przybliżyć koszt przygotowania Cię tej Alfy do GSMP. Chodzi mi o cene auta(jak go kupowałeś) i wszystkei potrzebne inwestycje. Pewnie kwota oscyluje w granicach 15-20tys.?? A i ile jedna eliminacja wraz z wpisowym??
Tak z ciekawości czystej pytam.
Z góry dzięki
zielony listek
Kisiel
A5

Postprzez Saruto » środa, 21 cze 2006, 23:22

z tego co pamiętam to Stec mówił że będzie miał Evo 9 :roll:
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez yapko » czwartek, 22 cze 2006, 00:02

Kisiel, na pewno ok 20 tys skoro zawias jest gwintowany, z Holandii a klatka byla robiona w Ireco.

Ja przygotowuje Fiata 128 grupy 2 (niestety juz ponad rok :( ) i mysle ze moze sie zamkne w 15 tys. Fakt ze w tym jest fotel, pasy, stroj, opony itd.
yapko
N2

Postprzez rafaellop » czwartek, 22 cze 2006, 00:50

Dokładnych kosztów nie pamiętam, ale wydaje mi się, że dużo więcej niż 20 tyś. Sama klatka i obspawanie to blisko 5 tyś, do tego cały regulaminowy strój i wyposażenie ok. 4 tyś, to już jest prawie dyszka. Najdroższe było zawieszenie. Potem dwie szpery ok. 3 tyś, felgi dwa komplety ok. 2.5k, przebudowa skrzyni, silnika, opony, blacharka, malowanie, wymiana wszystkiego na nowe.... tak to się zbiera, a to nawet nie połowa, bo koszty cały czas dochodzą nowe. No i do wszystkiego jeszcze robocizna. Koszt auta był dość niski. O wiele niższy niż cała reszta. Ale wszystko musiałem sobie sam organizować, więc musiałem się uczyć na swoich błędach. Kolejne by mnie wyszło taniej.

Wpisowe w HS na dwie rundy to 400 zł. Busika i lawetę mam wypożyczone po kosztach od Mirka Włodarczyka (zeszłoroczny mistrz PPZM). Do tego trzeba też coś rzucić chłopakom, którzy będą na wyścigu czuwać nad autem, przespać się gdzieś, zjeść. Wypadnie gdzieś do 2 tyś na podwójną eliminację.

Nie ma lekko, stąd mój dramatyczny ;-) apel na mojej stronce :-)

Życzę powodzenia przy budowie. Ciężki temat, ale wszystko wynagradza moment startu, gdy siedzi się zapiętym w pasy i czeka na zielone :-)
Pozdrawiam!
Rafał
rafaellop
N2

Postprzez ptakwrc » czwartek, 22 cze 2006, 13:11

jest pare lancerow i 126 p nie jest zle ;)
do zobaczenia na trasie :D
RFRTEAM.FORA.PL
ptakwrc
A5

Postprzez Marmetal » czwartek, 22 cze 2006, 13:34

Trzeba przyznać, że aut jest mało, szczególnie z takiego względu, że czasu na przygotowanie auta, zebranie funduszy itp. było naprawdę dużo. Mamy za to Porsche 928, Fiata X1/9, Maluchy, Poloneza 2000, więc nie jest źle :). Aha, myślałem, że Dytko będzie jechał równorzędnym autem jak Stec czy Kościuszko, a jest zgłoszony w klasie H-2000, a nie H+2000. Dziwne. Widzimy się w niedzielę (mam nadzieję).
Marmetal
S2000

Postprzez voytec » czwartek, 22 cze 2006, 16:43

Marmetal napisał(a):Aha, myślałem, że Dytko będzie jechał równorzędnym autem jak Stec czy Kościuszko, a jest zgłoszony w klasie H-2000, a nie H+2000. Dziwne.

Spokojnie :wink: , to pewnie tylko "chochlik.. internetowy" :o . Z reszta trudno byloby dostosowac obojetnie jakie EVO do klasy pojemnosciowej do 2000ccm, nieprawdaz? No chyba, ze Dytko Lancerem 2.0 Kombi zamierzal wystartowac.. :wink: Zatem w wyobraznii zmien sobie "-" na "+" gdzie trzeba i gotowe. :) - udanej ogladarki!

PS.: Rafaellop, przewaga sprzetu swoje, ale Ty juz wiesz co masz z tym "prosiem" zrobic! Sila woli i talentem go! :wink:
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka, gdyby się nie przewrócił byłaby rzecz wielka..."
voytec
N3

Postprzez Marmetal » czwartek, 22 cze 2006, 21:12

voytec napisał(a):
Marmetal napisał(a):Aha, myślałem, że Dytko będzie jechał równorzędnym autem jak Stec czy Kościuszko, a jest zgłoszony w klasie H-2000, a nie H+2000. Dziwne.

Spokojnie :wink: , to pewnie tylko "chochlik.. internetowy" :o . Z reszta trudno byloby dostosowac obojetnie jakie EVO do klasy pojemnosciowej do 2000ccm, nieprawdaz? No chyba, ze Dytko Lancerem 2.0 Kombi zamierzal wystartowac.. :wink: Zatem w wyobraznii zmien sobie "-" na "+" gdzie trzeba i gotowe. :) - udanej ogladarki!

No tak, w sumie masz rację. Nawet na Autoklubie napisali, że będzie jechał autem równorzędnym. To tylko chochlik :).
Marmetal
S2000

Postprzez Rafał_S » piątek, 23 cze 2006, 21:41

Kurcze ale sie ciesze,ze to juz jutro :) zawsze jak jade na tą impreze to rozpiera mnie energia :lol: Załuz ma w sobie cos wyjątkowego :wink:

Do zobaczenia na trasie :!: :D
Rafał_S
N3

Postprzez ptakwrc » sobota, 24 cze 2006, 21:58

nom ma :]
slonce przede wszystkim (ała)
RFRTEAM.FORA.PL
ptakwrc
A5

Postprzez ŁukaszWRC » niedziela, 25 cze 2006, 23:42

Bardzo proszę o fotki z wyścigu, bo narazie posucha w tym temacie.
ŁukaszWRC
A5

Postprzez rafaellop » poniedziałek, 26 cze 2006, 00:09

Fotki, filmy, a zwłaszcza (z mojego punktu widzenia) żółtej Alfy z numerem 38 :-))

P.S. Dziękuję wszystkim za doping na trasie i pozdrowienia na zdjeździe!
Pozdrawiam!
Rafał
rafaellop
N2

Postprzez sumo » poniedziałek, 26 cze 2006, 10:01

no Rafał.. drugiego dnia bylo już widać że Alfa idzie... :D Gratulacje

Kisiel i PtakWRC - to Wy pomazaliscie farbą barierke? Haslo odnosnie Naczelnika jest Wasze? Gratuluje, dorównuje to kibicom z transparentem "Ruta ciągnij d...a" , tylko że w bardziej kulturalnym stylu.

ps. nigdy więcej takiego słońca.. :evil: :evil: :evil:
sumo
N4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi