Opel Kadett GSI 16 v A-7/N-3

Wszystko o rajdówkach "od środka" :)

Moderator: SebaSTI

Postprzez bzyq » wtorek, 20 cze 2006, 02:28

PLayer napisał(a):Czy auto jeżdżące w pucharze PZM musi być zarejestrowane i dopuszczone do ruchu publicznego? Chodzi mi o to, żeby np. sprowadzić auto z zagranicy i go nie rejestrować, tylko przebudować, żeby spełniało wymogi PZM.

Samochod musi byc zarejestrowany, jako ze porusza sie po drogach publicznych ( mam na mysli dojazdowki ).
Oczywiscie moze byc zarejestrowane w innym kraju, ale jezeli nie porusza sie nim wlasciciel ( czyli ten co w papierach ) to musisz miec stosowne dokumenty uprawniajace Cie do poruszania sie tym samochodem, jak rowniez zgode wlasciciela na udzial jego pojazdu w imprezie sportowej.
Jezeli chodzi o sprowadzenie samochodu i zostawienie go na wyjazdowkach, to zolte tablice odpadaja na 100%, bo nie masz ubezpieczenia. Nie wiem jak sie sprawa przedstawia z czerwonymi ( zakladajac ze gablote bedziesz ciagnal z niemiec :) ).
Do tego, musisz pamietac, ze zglaszajac sie do kazdej imprezy musisz organizatorowi przedstawic obowiazkowe ubezpieczenie OC, ktore gwarantuje pokrycie ewentualnych strat.
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez PLayer » wtorek, 20 cze 2006, 20:58

Co sądzicie o Megance Coupe? Można nią cos powalczyć?
PLayer
N3

Postprzez MSG Racing » wtorek, 20 cze 2006, 21:57

Myślisz o tej co została rozbita na Festiwalowym?

Megane podobno fajne autko, wymiarami podchodzi pod Kadetta ale jest chyba cięższe. Zawias jest chyba trochę leprzy ale nie jestem pewien. Choć mozesz mieć gwinta w Oplu i to będzie pelszy zawias niż jakiś B6 czy nawet B8 w Meganie.
Ceny części napewno będą wyższe niż u Opla.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Kruk » wtorek, 20 cze 2006, 22:25

MSG Racing napisał(a):Myślisz o tej co została rozbita na Festiwalowym?

rav mówił , że już znalazł chętnego na to co pozostało z megane :wink: .
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez PLayer » wtorek, 20 cze 2006, 22:49

MSG Racing napisał(a):Myślisz o tej co została rozbita na Festiwalowym?

Myślałem, żeby zbudować..
PLayer
N3

Postprzez PLayer » czwartek, 22 cze 2006, 21:07

A co myślicie o Peugeocie 306? I powiedzcie mi jak jest z homologacją? Tu jest link. Znów jest ten plus przy nim....
PLayer
N3

Postprzez MSG Racing » czwartek, 22 cze 2006, 21:23

No tak + jest ale czy to nie producent może przedłużyć licencję. Jeżeli tak to masz problem. No chyba że auto szybko zbudujesz i zrobisz lic M u naszych południowych sąsiadów to jeszcze w tym roku coś mógłbysś pojechać.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez PLayer » czwartek, 22 cze 2006, 21:36

Ktoś zna szczegóły robienia tej licencji M?

I drugie pytanie:
Czy zawodnik posiadający licencję zagraniczną może wystartować w Polsce w eliminacji pucharu PZM w klasie gość (jeśli może) autem z utraconą homologacją?

P.S. Sorki za ten nawał różnych pytań ale jestem na etapie podejmowania ważnych decyzji i pomoc bardziej doświadczonych osób jest mi niezbędna... tak więc liczę na Waszą pomoc.
PLayer
N3

Postprzez karcin » czwartek, 22 cze 2006, 23:23

Jako gość spokojnie możesz wystartować w PPZM, przecież w PPZM startują auta z utraconą homologacją no chyba że dla zagranicznych są inne przepisy. No ale musisz się liczyć z większymi kosztami wpisowego chyba :?: :!: Mam nadzieje, że sie myle i że coś zle przeczytałem ale obiło mi się o uszy, że zagraniczni mają drożej niż normalnie jak byś miał.
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7430425065d34ed7 Obrazek
karcin
A6

Postprzez PLayer » czwartek, 22 cze 2006, 23:28

karcin napisał(a):Jako gość spokojnie możesz wystartować w PPZM, przecież w PPZM startują auta z utraconą homologacją no chyba że dla zagranicznych są inne przepisy. No ale musisz się liczyć z większymi kosztami wpisowego chyba :?: :!: Mam nadzieje, że sie myle i że coś zle przeczytałem ale obiło mi się o uszy, że zagraniczni mają drożej niż normalnie jak byś miał.

Acha.
A nie orientuje się ktoś czy jest możliwy następujący "myk" ? Robię licencję za granicą. Zapisuję się do polskiego automobilklubu. Zwracam się z uprzejmą prośbą o przemianowanie mi tej zagranicznej licencji na RII polską.
Co sądzicie?
PLayer
N3

Postprzez karcin » czwartek, 22 cze 2006, 23:44

O kurcze to mnie teraz zaskoczyles :) Ale wiesz co może jest w tym troszke prawdy przeciez kilku polskich kierowców rajdowych zaczynało od licencji zagranicznej a teraz mają normalną licencje polską, więc chyba oni nie zaczynali od KJSów znowu. Myśle, że ta kwestia była by do ugadania i jest na plus, że coś takiego jest możliwe. Wszystko było by do ugadania musiał byś się skontaktować z jakimś automobilklubem i popytać się o coś takiego. Ja niestety teraz nie bede jechać do Automobiklubu ze względu na brak czasu ale jak będe to sie popytam chyba, że ktos będzie szybszy odemnie :)
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=7430425065d34ed7 Obrazek
karcin
A6

Postprzez bzyq » czwartek, 22 cze 2006, 23:59

PLayer :
nie bedzie mnie na weekendzie, bo jade na gorke. Zapytam kogo trzeba i w poniedzialek napisze Ci odpowiedz.
pozdrawiam
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez PLayer » niedziela, 25 cze 2006, 18:28

Z jakich aut w przedziale cenowym w okolicach ceny astry, kadeta, 306 wiadomo, że będą mogły jeździć w sezonie 2007 w RSMP ? Orientujecie się?
PLayer
N3

Postprzez _misiek055_ » niedziela, 25 cze 2006, 22:03

Astra, Kadett, 306? IMO spory rozrzut cenowy.
Wracając do ad remu:
a) Fabia 1.4
b) Polo 1.4 '00
c) Saxo VTS-IMO bardzo fajna opcja
d) Panda 1.2 :D
e) Yaris 1.3
Niektóre opcje dość dziwne, ale przeglądałem listę homologacji i pisałem po kolei :wink:
_misiek055_
N3

Postprzez PLayer » piątek, 30 cze 2006, 21:33

Decyzja wstępnie zapadła, w sierpniu na 99,9% zakup Saxo VTS 1,6 (jeśli będę miał licencję do tego czasu...). Jakbyście mieli namiary na kogoś kto chce sprzedać proszę o kontakt.
PLayer
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mechanika rajdowa