MatiWrc napisał(a):mam pytanie do wszystkich, którzy byli na zeszłorocznym wawelskim: gdzie dokładnie na oesach są ciekawe miejsca (do fotografowania)?
na których oesach warto być?
Witaj. Ja nie jestem wprawionym fotografem, a zeszłoroczny Wawelski to był mój pierwszy rajd z nowym cyfrowym Nikonem, który radził już sobie w warunkach rajdowych. Z tego co się orientuje odcinki będą praktycznie takie same jak przed rokiem, zatem:
Ja polecam na OS 1wszym przejście około 500-700 metrów od startu. Ciekawa jest i szybka partia w lesie, polecam to miejsce na pierwszą pętle rajdu. W zeszłym roku poranna mgiełka (o 9 rano) i gdzienigdzie później zaglądające słońce tworzyły świetny klimat. Fakt faktem w zeszłym roku był to październik, ale miejsce wyjątkowo ciekawe(!!). Prezentuje kilka fotografii:
Kolejne ciekawe miejsce polecam na OS nr 3. Szybka partia na koniec odcinka, od mety należy podejść około kilometr. Poza tym miejsce niespecjalnie odległe od tego na OS1, więc nie będzie problemu ze znalezieniem odpowiedniego dla siebie miejsca i rozeznaniem w doborze czasu naświetlania itp. Kilka zdjęć S1600 z szybkiej partii:
Na drugą pętle pierwszego dnia polecam przejazd na OS4 na miejsce o którym wspominał
BartekRally, gdyż jest stosunkowo blisko mety OS nr 3. Później ciekawym miejscem jest na ostatnim w pętli (nr 6) w połowie mniej więcej -
Zobacz miejsce. Myśle, że jest ciekawy nawrót na most w tym miejscu, jeśli pójdzie się do góry, czyli przez most i minie szkołe jest ciekawa, bardzo otwarta przestrzeń oraz niezłe tło do trzaskania zdjęć. Chciałbym zapytać czy ktoś zna to miejsce i powie mi jak widoki przedstawiaja się, jeżli wyjdzie się tą drogą którą kierowcy najeżdzają na nawrót. Zdjęcie z miejsca o którym wspomniałem kilka linijek wyżej.
Liczę na jakieś wskazówki dotyczące dnia drugiego.
Pozdrawiam!