Subaru Poland Rally 2006 (Rajd Wawelski)

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez driver.pl » sobota, 17 cze 2006, 22:08

Robi napisał(a):Czy beda jechac normalnie z nazwiskami pilotow na szybach? Bo lubie wiedziec kto z kim jedzie. I czy beda normalne numery na dzwiach ktore dobrze widac?

Polecam na rajd wydrukowac liste startową i wziąść na odcinki, wtedy bezie wszystko jasne.
driver.pl
N3

Postprzez Robi » niedziela, 18 cze 2006, 15:33

driver.pl napisał(a):
Robi napisał(a):Czy beda jechac normalnie z nazwiskami pilotow na szybach? Bo lubie wiedziec kto z kim jedzie. I czy beda normalne numery na dzwiach ktore dobrze widac?

Polecam na rajd wydrukowac liste startową i wziąść na odcinki, wtedy bezie wszystko jasne.

Co z tego ze mialbym liste jak nie widzialbym malych numerkow ( dobrze ze ma byc po normalnemu ) , pozatym nie lubie chodzic z kwitami po odcinkach
Robi
N2

Postprzez Philippe » wtorek, 20 cze 2006, 13:00

Przy malych numerach na drzwiach (jak w rsmś) pojawiają się jeszcze duże pomarańczowe cyfry na szybach z boku samochodu.
LINK

Również polecam wydruk listy startowej.

A teraz bardziej na temat - kiedy pojawi się lista startowa dla RSMP??
Philippe
A5

Postprzez MatiWrc » wtorek, 20 cze 2006, 13:18

mam pytanie do wszystkich, którzy byli na zeszłorocznym wawelskim: gdzie dokładnie na oesach są ciekawe miejsca (do fotografowania)?
na których oesach warto być?
MatiWrc
A5

Postprzez BartekRally » wtorek, 20 cze 2006, 13:30

Na Oesie 1 masz mase miejsce na fotki ja bede na wyjsciu z szutru na astaflt rok temu poleciał tam Duda. Tam stałem rok temu i było super szli jak burrza :wink:
BartekRally
A5

Postprzez michalwoj » wtorek, 20 cze 2006, 14:08

Nie wiem czy w tym roku będą łaczniki szutrowe na Podolanach, bo jak wczoraj tamtędy jechałem już powoli asfaltują te kawałki, narazie jest wyasfaltowane do tego prawego zakrętu gdzie tak ładnie chodzili rok temu i dalej ten drugi łącznik przed mostem na Rabie co się w niego skręca w prawo jest juz w całości wyasfaltowany.

A co do drugiego dnia rajdu to mam taką piękną miejscówe na Sawie, tylko szkoda że taki utrudniony dojazd tam jest, ale samochód widać już chyba z kilometra, nie mówiąc o tym że górka jest tam taka że jak jechalem swoim samochodem (Clio 1,5 DCi - 65 KM ) to musiałem zredukować do 1 bo na 2 muliło (a jak diesla muli na 2 to można sobie wyobrazić jak tam jest), fakt że nie jechałem tak szybko jak oni bedą jechać, ale miejsce i tak jest gitowe.
KULIG FOREVER !!!
BĘBNY GO !!!
michalwoj
N1

Postprzez Philippe » wtorek, 20 cze 2006, 14:19

MatiWrc napisał(a):mam pytanie do wszystkich, którzy byli na zeszłorocznym wawelskim: gdzie dokładnie na oesach są ciekawe miejsca (do fotografowania)?
na których oesach warto być?

Witaj. Ja nie jestem wprawionym fotografem, a zeszłoroczny Wawelski to był mój pierwszy rajd z nowym cyfrowym Nikonem, który radził już sobie w warunkach rajdowych. Z tego co się orientuje odcinki będą praktycznie takie same jak przed rokiem, zatem:

Ja polecam na OS 1wszym przejście około 500-700 metrów od startu. Ciekawa jest i szybka partia w lesie, polecam to miejsce na pierwszą pętle rajdu. W zeszłym roku poranna mgiełka (o 9 rano) i gdzienigdzie później zaglądające słońce tworzyły świetny klimat. Fakt faktem w zeszłym roku był to październik, ale miejsce wyjątkowo ciekawe(!!). Prezentuje kilka fotografii:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kolejne ciekawe miejsce polecam na OS nr 3. Szybka partia na koniec odcinka, od mety należy podejść około kilometr. Poza tym miejsce niespecjalnie odległe od tego na OS1, więc nie będzie problemu ze znalezieniem odpowiedniego dla siebie miejsca i rozeznaniem w doborze czasu naświetlania itp. Kilka zdjęć S1600 z szybkiej partii:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Na drugą pętle pierwszego dnia polecam przejazd na OS4 na miejsce o którym wspominał BartekRally, gdyż jest stosunkowo blisko mety OS nr 3. Później ciekawym miejscem jest na ostatnim w pętli (nr 6) w połowie mniej więcej - Zobacz miejsce. Myśle, że jest ciekawy nawrót na most w tym miejscu, jeśli pójdzie się do góry, czyli przez most i minie szkołe jest ciekawa, bardzo otwarta przestrzeń oraz niezłe tło do trzaskania zdjęć. Chciałbym zapytać czy ktoś zna to miejsce i powie mi jak widoki przedstawiaja się, jeżli wyjdzie się tą drogą którą kierowcy najeżdzają na nawrót. Zdjęcie z miejsca o którym wspomniałem kilka linijek wyżej.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Liczę na jakieś wskazówki dotyczące dnia drugiego.
Pozdrawiam!
Philippe
A5

Postprzez MatiWrc » wtorek, 20 cze 2006, 15:25

dzieki za wyczerpujące info, szczególnie dla Philippe. popatrzyłem na fotki z zeszłego roku i wybrałem wstępnie 3 miejscówki (tylko nie wiem gdzie która jest):
http://www.autoklub.pl/pic.php?p=rallya ... 5&id=0096&

http://www.autoklub.pl/pic.php?p=rallya ... 5&id=0094&

i http://www.autoklub.pl/pic.php?p=rallya ... 5&id=0081&
(to jest chyba to miejsce o którym mówił BartekRally)

edit: na którym oesie jest ten łącznik szutrowy?:
http://www.autoklub.pl/pic.php?p=domini ... 5&id=0151&
MatiWrc
A5

Postprzez Mars » wtorek, 20 cze 2006, 16:37

Również bym prosił, żeby ktoś obcykany powiedział gdzie sa te miejsca które MatiWRC przedstawił, szczególnie to pierwsze :)
A i gdzie jest dokładnie to miejsce gdzie Mancin wypakował na Krakowskim? Bo to chyba pokrywa się z trasą wawelskiego tak?
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez BartekRally » wtorek, 20 cze 2006, 16:55

michalwoj - tez ostattnio tam tędy smignąłem i sadze ze tam pojadą bo gdzie inaczej puszczą przez Podolany?? :roll:

Ale i tak jak wyjscie zrobią z tego szutru na asfalt bedzie zaje.iscie!
BartekRally
A5

Postprzez Pawlo » wtorek, 20 cze 2006, 17:01

Mars napisał(a):Również bym prosił, żeby ktoś obcykany powiedział gdzie sa te miejsca które MatiWRC przedstawił, szczególnie to pierwsze :)
A i gdzie jest dokładnie to miejsce gdzie Mancin wypakował na Krakowskim? Bo to chyba pokrywa się z trasą wawelskiego tak?

Miejsce gdzie Mancin wpadł do rzeki zaznaczyłem na mapce http://img225.imageshack.us/img225/185/rsmpos367nj.jpg

Miejsce naprawde godne polecenia! Z dojazdem nie ma problemu. Emocje GWARANTOWANE.. ;) Ci co tam już byli napewno wiedzą, że to jest jedno z lepszych miejsc. :)
Obrazek
Pawlo
N2

Postprzez BartekRally » wtorek, 20 cze 2006, 17:08

Miejsce godne Polecenia bez dwóch zdan ale w tym dniu zobaczysz tylko 2 Oesy(Przejazdy tego 2x) bo na Podolany nie zdązysz ani na ten drugi.
BartekRally
A5

Postprzez Philippe » wtorek, 20 cze 2006, 18:03

Pawlo napisał(a):Miejsce gdzie Mancin wpadł do rzeki zaznaczyłem na mapce http://img225.imageshack.us/img225/185/rsmpos367nj.jpg

Miejsce naprawde godne polecenia! Z dojazdem nie ma problemu. Emocje GWARANTOWANE.. ;) Ci co tam już byli napewno wiedzą, że to jest jedno z lepszych miejsc. :)

Philippe napisał(a):Na drugą pętle pierwszego dnia polecam przejazd na OS4 na miejsce o którym wspominał BartekRally, gdyż jest stosunkowo blisko mety OS nr 3. Później ciekawym miejscem jest na ostatnim w pętli (nr 6) w połowie mniej więcej - Zobacz miejsce. Myśle, że jest ciekawy nawrót na most w tym miejscu, jeśli pójdzie się do góry, czyli przez most i minie szkołe jest ciekawa, bardzo otwarta przestrzeń oraz niezłe tło do trzaskania zdjęć. Chciałbym zapytać czy ktoś zna to miejsce i powie mi jak widoki przedstawiaja się, jeżli wyjdzie się tą drogą którą kierowcy najeżdzają na nawrót.

Miejsce o którym już wspominałem. Proszę o informacje czy przed tym nawrotem jest spadanie (?), ja poszedłem za ten zakręt przez most tak jak opisałem wyżej.
Philippe
A5

Postprzez Mars » wtorek, 20 cze 2006, 18:06

BartekRally napisał(a):Miejsce godne Polecenia bez dwóch zdan ale w tym dniu zobaczysz tylko 2 Oesy(Przejazdy tego 2x) bo na Podolany nie zdązysz ani na ten drugi.

Dlaczego mam zobaczyć tylko dwa oesy? Przecież z mapki wynika, że jest to oes "Zagrody" a on jest trzeci w pętli. Między pierwszym a trzecim w pętli sa 2h, więc chyba spokojnie można zaliczyć 4 oesy pierwszego dnia i w dodatku być w miejscu gdzie wypakował Mancin. Dobrze mówie?
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez Philippe » wtorek, 20 cze 2006, 19:13

Mars napisał(a):Dlaczego mam zobaczyć tylko dwa oesy? Przecież z mapki wynika, że jest to oes "Zagrody" a on jest trzeci w pętli. Między pierwszym a trzecim w pętli sa 2h, więc chyba spokojnie można zaliczyć 4 oesy pierwszego dnia i w dodatku być w miejscu gdzie wypakował Mancin. Dobrze mówie?

Mnie też interesuje ta kwestia jako, że odpuszczam najdalej połozony OS 2/4

Harmonogram czasowy mówi tak:
OS1 09:20
OS3 11:20
OS4 13:03
OS6 15:05

OS1/4 Podolany
OS3/6 Zagrody

Powiem Wam Panowie, że z OS1 warto pojechać na OS3 i ustawić się blisko jego mety. Stamtąd można szybko przemieścić się na fragment OS4, bądź też podjechać od razu na miejsce "w którym wyleciał Mancin". Chwilke się jedzie, poza tym warto wybrać się wcześniej i znaleść najodpowiedniejsze dla siebie miejsce.

Moim zdaniem sam ten nawrót nie jest jakiś super-widowiskowy. Jeżeli przejdzie się dalej przez most pod górę to dalej jest (dla mnie) fajnie. Ponawiam pytanie i zadaje je po raz setny, czy przed tym nawrotem jest spadanie?
Philippe
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP