Miechalin S9B

Wszystko o rajdówkach "od środka" :)

Moderator: SebaSTI

Miechalin S9B

Postprzez pigal » piątek, 9 cze 2006, 09:12

Sa ta slicki gladki na tor, ale nie mam pojecia czy nadaja sie po nacieciu do PZM?Uzywa ktos ich? Jaka to mieszanka?
pigal
pigal
N2

Postprzez pigal » czwartek, 15 cze 2006, 19:03

nikt naprawde na nich nie jezdzi?
pigal
pigal
N2

Postprzez MSG Racing » piątek, 16 cze 2006, 11:35

Myślę że ciężko Ci będzie je do rajdów przystosować (jako slicka bo deszczówkę prędzej). Nie wiem czy przyapadkiem nie ma jakiś różnic między oponą wyścigową a rajdową (pewnie jakieś są) bo to one mogą wpłynąć na jazdę. Nie wiem czy wyścigowa nie jest delikatniejsza od rajdowej.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez nick555 » piątek, 16 cze 2006, 22:26

s9b jest jak mi sie wydaje bardzo twarda mieszanką i przez to cieżko ją zagrzać. Naciąć mozna zawsze na rajdowego slicka ale nie wiem czy jest sens. Aha i te opony to nowe czy z drugiej reki? bo taka opona była juz w pucharze megany... czyli dosc dawno...
Skupuję stare radzieckie zegarki. Jak coś masz niepotrzebnego, zapraszam, może się dogadamy.
nick555
A6

Postprzez pigal » sobota, 17 cze 2006, 11:36

Opony sa uzywane, dowiedzialem sie ze te opony maja troche inna konstrukcje a mianowicie nie radialna a zbudowane sa na plecionce przez co"podobno" sa bardzo trudne w prowadzeniu na nierownych asfaltach. Za to na gladkim asfalcie sa idealne.Tyle teorii ale nie wiem jak w praktyce sie je uzytkuje.
pigal
pigal
N2

Postprzez MSG Racing » sobota, 17 cze 2006, 16:07

Masz je już? Jeżeli tak nie ma innego wyjścia jak założyć oi pojeździć a sam się dowiesz jak się na nich jeździ. Jeżeli nie masz ich jeszcze to chyba zostaje popytać się zawodników z wyścigowych pucharów.

Z tym docinaniem to miałem na myśli to że minimalna ilośc biężnika może nie być właściwa. No chyba ze będą ciut więcej podocinane.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez pigal » poniedziałek, 19 cze 2006, 20:16

No wlasnie jeszcze nie mam, a nie chce kupowac na wyrost, jesli sie okaze ze nie pojade na nich nawet jednego odcinka. Takze czekam jeszcze na opinie osob ktore jezdzily na nich.
pigal
pigal
N2

Powrót do Mechanika rajdowa