Rajdy w TV

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez solota_RallyPL.com » środa, 14 cze 2006, 21:06

co do relacji ma tylko takie zastrzeznie, ze byla za wczesnie :!: w programie byla 23:20, w sumie to objerzalem tylko relacje z 2 etapu.

a slyszalem ze byla akcja odwracania subaru ukrainca w subaru, ktore pozniej odpalilo - szkoda ze nie widzialem relacji, bo bralem w tym wydarzeniu udzial :wink:
JANUSZ KULIG 1969-2004
RICHARD BURNS 1971-2005
MICHAEL PARK 1966-2005
COLIN MCRAE 1968-2007

"Forever in Memory"
solota_RallyPL.com
A5

Postprzez killer wrc » czwartek, 15 cze 2006, 09:37

Proponuje gościom którzy zrobili tą cienką relację w TVP aby oglądnęli relację w TVN Turbo w OESie.TVP nie pasuje ze swym gniotem na 3 sek.
Prawda jest taka ,ze TVP "odrobiła pańszczyznę" i z głowy.Najgorsze jak amatorzy się za coś biorą.Między innymi dlatego ze TVP olewa rajdy ja to samo robię z tą stacją i staram się jej nie oglądać .Ostatnio dałem im szansę(relacja z polskiego) i znowu dramat.Pożegnajmy TVP "-)
Ważne ze mamy TVN Turbo,TV4 i Tele5 -te stacje szanuje bo one szanują mnie.

PS Zgadzam się z autorem poniższego tekstu w 200%:-)Pozdrawiam Masę.

http://blog.tenbit.pl/rallymasa
Hoło Go!Kajto Go!
killer wrc
A5

Postprzez PawelRally » czwartek, 15 cze 2006, 10:16

Ja jebie! Narzekaliście na brak rajdów w TV a teraz narzekacie że są amatorskie. Początki zawsze są trudne. Z relacji na relację myślę że będzie lepiej. Człowiek uczy się na błędach.

Co niektórzy odejdzcie na chwile od tych swoich monitorów, rozprostujcie kości. Pójdź jeden z drugim się przewietrzyć, wypić piwko, może to pomoże.
Polska mentalność!!!
Rajdy wporzO!
(BRT) - Banasik Rally Team ;)
PawelRally
A6

Postprzez killer wrc » czwartek, 15 cze 2006, 10:25

Wybacz mi,ale nie jest tak że lepszy rydz niż nic!!!Filozofia w której pochwala się słabą robotę(to jest Polska mentalność-minimalizowanie) ,byleby tylko była zrobiona do mnie nie trafia.Wyznaję zasadę że ,albo robisz coś dobrze albo wcale i daj szansę innym.
Hoło Go!Kajto Go!
killer wrc
A5

Postprzez PawelRally » czwartek, 15 cze 2006, 10:37

Jak wchodzisz w coś na początku to nie da się za pierwszym razem zrobić czegoś bardzo dobrze. Popełniasz błędy, analizujesz co masz poprawić a co odrzucić. Tego nie obejdziesz. Taki kuzaj, hołek od poczatku nie jeździli wyśmienicie ale dążyli do celu i dokonali tego co dokonali. Nie można sie zrażać małymi podknięciami tylko za wszelką cenę dojść do celu.
Jestem pewien że z relacji na relację chłopaki wyciągną odpowiednie wnioski i pokażą wam na co ich stać. Chyba że odechce im się tak starac jak przeczytają tego typu komentarze jak wyżej :? ... albo jeszcze bardziej zmotywują się do pracy.
Ostatnio edytowano czwartek, 15 cze 2006, 10:38 przez PawelRally, łącznie edytowano 1 raz
Rajdy wporzO!
PawelRally
A6

Postprzez Gucio » czwartek, 15 cze 2006, 10:38

killer wrc napisał(a):Proponuje gościom którzy zrobili tą cienką relację w TVP aby oglądnęli relację w TVN Turbo w OESie.TVP nie pasuje ze swym gniotem
Ważne ze mamy TVN Turbo,TV4 i Tele5 -te stacje szanuje bo one szanują mnie.

Zastanowiłes się nad tym, że tvn turbo jest stacją motoryzacyjną ? NIE :!:
Nie porównuj tvp do oesu, bo to nic ci nie da.
A przypomnij sobie jak jeszcze niedawno oes był przez Was wieszany, bo niby robili gówniane relacje z rajdów...jesteście śmieszni :)
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez lordpix » czwartek, 15 cze 2006, 11:02

PawelRally napisał(a):(...) wypić piwko(...)
Polska mentalność!!!

właśnie... :?

relacja była słaba i tyle. TVP3 jakoś mogła robić lepsze relacje i na pewno za mniejszą kase. TVP ma jej tyle, ze mogli zatrudnic kogos kto sie na tym zna, cos podpatrzyć, nauczyc się. ale im sie po prostu NIE CHCE. i dlatego wąpie aby relacje były lepsze.
gg: 3984793
https://picasaweb.google.com/lordpix moje zdjęcia
lordpix
N3

Postprzez Marmetal » czwartek, 15 cze 2006, 19:59

Niestety jestem niezadowolony z tego, co zrobiła Telewizja Polska. Nie dość, że relacja z największej imprezy samochodowej w Polsce trwała tylko 15 minut (z Elmotu aż 30!) to na dodatek nie była tak ciekawa, czego wcześniej oczekiwałem :?. Ech, w sumie cieszę się, że są rajdy w TVP ale po naprawdę świetnej relacji z Elmotu oczekiwałem czegoś lepszego. Cóż, liczmy na to, że realizatorzy wezmą się wreszcie do roboty.
Marmetal
S2000

Postprzez Gucio » czwartek, 15 cze 2006, 20:04

Ale dajcie im trochę czasu, bo może faktycznie tak sie wkręci ekipa filmowców, że zaczną robic naprawde dobre relacje.
Uwazam, że pisanie maili do tvp jest dobrym rozwiązaniem, bo może wezmą sobie do serca to, że nie kazdy lubi jakieś sporty letnie(olimpiady itd) siatka, piła i wezmą się za rajdy tak, że beda relacje godne i półgodzinne, tylko uważam, że potrzeba chłopakom więcej czasu.
Ale nie zgodzę się z tym, ze robią te relacje od niechcenia, bo musza czy coś.
Poprostu poczekajmy na efekty...a nóż widelec :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez Marmetal » czwartek, 15 cze 2006, 20:36

W sumie masz rację Gucio. Właściwie zaczęli od nowa, bo w kręceniu relacji z RSMP mieli właściwie trzy lata przerwy (wyjątek: Polski 2005). Powinni się wprawić, a efekty będą. A pisanie maili to trafny pomysł, zauważą, że się interesujemy, że oglądamy i że nam zależy.
Marmetal
S2000

Postprzez Ohlins » czwartek, 15 cze 2006, 20:52

tekst Maciejewskiego mnie rozłozył: "Jestem wyluzowany jak sanki w maju"
Ohlins
A6

Postprzez Gucio » czwartek, 15 cze 2006, 22:31

No marmetal jedyny rozważny :)
Będziemy wymagali cudów od razu to nam będa robili na złośc :)
ja czekam.... :wink:
edit:
Zaraz leci raj polski na tvp polonia !!!!
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez alek » sobota, 17 cze 2006, 15:10

Kolejne brawa dla osoby, w ktorej mozgu zaindukowala sie mysl, zeby powtorzyc relacje z RP w tvp polonia, jedynej polskiej stacji o tak przyzwoitej (jak na dzisiejsze czasy) jakosci technicznej: 704x576, do tego fta.

czekam na tvp sport, ktora dostala koncesje na dniach... juz wkrotce moze sie dziac.....

co do niektorych waszych postow - zal mi Was,
-pisanie, ze tvp ma konkurowac z isc... czy to ma sens? jak RP bedzie WRC to po co nam tvp???
-amatorszczyzna... relacja trwala 17m46s - zrobilibyscie to lepiej? chyba za pomoca dylatacji czasu, i budzetu z gumy.

Zaloze sie, ze zaden z Was nie ogladal reportazu pana Marka Oblacińskiego z wystepu Hołka w RAC1998, wiec prosze nie piszcie o amatorstwie.......

Poza tym, gdyby ktos mnie tak "zachecal" do pracy nad rajdami jak Wy, to w zyciu nikt by juz zadnej relacji nie obejrzal....

milego ogladania rajdowek w tvnturbo z muzyka stalowa w podkladzie...
alek

Postprzez MSG Racing » sobota, 17 cze 2006, 17:16

TV sport ma być we wrzesniu więc czekaj dalej. Wogóleciekawe czy bedzie ogólnie dostępna :?:

milego ogladania rajdowek w tvnturbo z muzyka stalowa w podkladzie...

Co to ma ooznaczać?

Wracając do TVP. Współpracowali przy produkcji tych żałosnych 18 minut z ludźmi, którzy dobrze znają się na rajdach i ich relacjach więc mogłobyć to lepsze. Czesi robią godzinną relacje w jeden dziń dłużej. Tu mamy 1/3 tego w dwa dni. Relacja była zrobiona na siłę i to widać. Aż się źle ogląda. Dziesięć minut dłużej i może być nawet w środę ale zeby było i nie na siłę robione bo to śie cieżko ogląda.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez PawelRally » niedziela, 18 cze 2006, 10:06

Jak Ci się ciężko ogląda to wogóle nie oglądaj! Nikt cię nie zmusza! :x
Rajdy wporzO!
PawelRally
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne