Subaru Poland Rally 2006 (Rajd Wawelski)

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Mars » czwartek, 1 cze 2006, 15:36

Dwa śniegu to u nas za dużo ... jeden by wystarczył, do tego 3 szutry i 3 asfalty ... byłoby cudownie ;)
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez budyń » niedziela, 4 cze 2006, 19:07

niestety zgodzę sie tylko z szutrami a dodam jeden śnieg nawet kosztem asfaltu. ale jakiś musi być!
gsi power
budyń
N1

Postprzez padre-mk3 » poniedziałek, 5 cze 2006, 01:20

tylko ze zalozenie ze,np po 2 rajdy na kazdym rodzaju nawierzchni moglo by namieszac w budzetach niektorych zalog!bo to i opon wiecej i wogole ale widowisko byloby pierwszorzedne!
padre-mk3
A5

Postprzez Philippe » poniedziałek, 5 cze 2006, 15:00

Ja się ciesze mimo wszysko, że wawelski to szybki rajd na asfalcie. Poza tym wokół Krakowa ciężko zorganizować szutrowy rajd, więc nie ma o czym dyskutować w tym temacie ;)
Philippe
A5

Postprzez MatiWrc » poniedziałek, 5 cze 2006, 16:28

mam pytanie do wszystkich, którzy byli na zeszłorocznym wawelskim: jakie są orientacyjne koszty wyjazdu na ten rajd (noclegi paliwo itp)? najbardziej mi zależy na opiniach osób, które zabierały się z kimś autem (nie jechały własnym).
MatiWrc
A5

Postprzez Gucio » poniedziałek, 5 cze 2006, 17:05

Właśnie rozmyslam powaznie o wyjeździe na ten rajdzik z wielu powodów...
Interesuje mnie czy ktoś ma wiedze o noclegach co, jak i za ile.
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez edi » poniedziałek, 5 cze 2006, 18:00

heya! możecie na przykład spróbować gdzieś w Dobczycach, a jak nie to poszukać po okolicznych wsiach jakiejś agroturystki :wink:

Ośrodek Sportu i Rekreacji „Dobek”
32-410 Dobczyce, ul. Turystyczna 1, tel. (012) 271-14-39
domki do wynajęcia 10/9 osobowych, pole namiotowe, przyczepy kempingowe, basen odkryty czynny w sezonie letnim, kort, boisko do siatkówki, świetlice z różnymi grami, restauracja, przystanek 500m. www.dobek.isg.pl

Domki do wynajęcia
32-410 Dobczyce, ul. Turystyczna 10, tel. (012) 27 12 368, kom. 0505 082 052.
Polecamy 4 domki dwuapartamentowe (po 4 osoby w każdym z apartamentów, 2 sypialnie, 2 salony z kominkiem, osobne łazienki). Domki przystosowane są także dla potrzeb osób niepełnosprawnych. Zapraszamy na całoroczny wypoczynek

Ośrodek Wypoczynkowo - Szkoleniowy MPWiK
32-410 Dobczyce, ul. Góra Jałowcowa, tel. (012) 271-38-30
pokoje do wynajęcia 80/2 osobowe z łazienką, 8/3 osobowe z łazienką, plac zabaw, tenis stołowy, korty tenisowe, boiska do piłki plażowej, koszykówki, basen odkryty czynny w sezonie letnim, trasy rowerowe, sala konferencyjna, restauracja, parking, przystanek autobusowy 500m. www.wypoczynek-dobczyce.pl
edi

Postprzez qbus » poniedziałek, 5 cze 2006, 18:12

Ehs trzeba tylko poszukać... internet jest na tyle prosty w użyciu że tak naprawde znaleźć noclegi w okolicach jakiegoś rajdu nie jest tak strasznie trudno.

http://pokoje-myslenice.nocowanie.pl/
http://www.hotel-park.sotiko.pl/
http://www.podbrzoza.fc.pl/
http://www.poddebami.pl/

Z Myślenic do Dobczyc rzut kamieniem... a zróżnicowanie cenowe takie samo jak w każdym rejonie kraju. pozdrawiam.

A pytanie o koszty dojazdu uważam za bzdurne, przecież to wszystko zależy od tego jaki to był samochód i ile km chcecie zrobić. Więc pytanie innych nie da nic. pozdrawiam raz drugi.
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez michalwoj » wtorek, 6 cze 2006, 12:55

Philippe napisał(a):Ja się ciesze mimo wszysko, że wawelski to szybki rajd na asfalcie. Poza tym wokół Krakowa ciężko zorganizować szutrowy rajd, więc nie ma o czym dyskutować w tym temacie ;)

KOlego z twojej wypowiedzi można sądzić ze w życiu nie wystawiłeś nosa za kraków skoro sądzisz ze nie ma w okolicach krk szutrów.
jest ich i to nie mało i nie daleko, (patrz okolice żwirowni koło chełmu pod Bochniąi i jeszcze masa masa innych.)
KULIG FOREVER !!!
BĘBNY GO !!!
michalwoj
N1

Postprzez Philippe » środa, 7 cze 2006, 14:27

michalwoj napisał(a):KOlego z twojej wypowiedzi można sądzić ze w życiu nie wystawiłeś nosa za kraków skoro sądzisz ze nie ma w okolicach krk szutrów.
jest ich i to nie mało i nie daleko, (patrz okolice żwirowni koło chełmu pod Bochniąi i jeszcze masa masa innych.)

Kolego chyba wysuwasz zbyt daleko idące wnioski, nie powiedziałem, że nie ma szutrów, tylko ciężko zorganizować szutrowy rajd, to chyba różnica - nie sądzisz? Myśle, że dalsze rozważania w kierunku - szutrowy wawelski - przynajmniej w tym roku (i mam nadzieje nastepnych) są bezzasadne.

Jeże chodzi o noclegi - Łapanów, Dobczyce, Myślenice - przyzwoite z cyklu "pokoje gościnne" - około 30 zł/dobe.
Philippe
A5

Postprzez ZOWA » czwartek, 8 cze 2006, 22:52

michalwoj napisał(a):
Philippe napisał(a):Ja się ciesze mimo wszysko, że wawelski to szybki rajd na asfalcie. Poza tym wokół Krakowa ciężko zorganizować szutrowy rajd, więc nie ma o czym dyskutować w tym temacie ;)

KOlego z twojej wypowiedzi można sądzić ze w życiu nie wystawiłeś nosa za kraków skoro sądzisz ze nie ma w okolicach krk szutrów.
nie chodzi o zorganizowanie tam kjsu tylko rajdu wawelskiego :/ :|
ZOWA
A6

Postprzez kicia_pl1 » poniedziałek, 12 cze 2006, 17:44

Po rajdzie polskim ,juz sie nie umiem doczekac wawelskiego,a pozatym ja jeszcze myslami jestem na Mazurach:)
kicia_pl1
N3

Postprzez BartekRally » poniedziałek, 12 cze 2006, 19:26

Panowie ostatnio doszły do mnie słuszy ze na rajd przyjedzie Valcav Pech!!

Wy tm nie gadajcie o tym czy szutry czy nie jak by chcieli by zrobili ale wiecie z Autami by nie zdązyli połowa stawki musi odbudowac Fury po Polskim!

W czwartek Lista Zgłoszen a Tu Wykaz oesów.

http://www.rajdwawelski.pl/dokumenty/itinerary_rsmp.pdf
BartekRally
A5

Postprzez szeler » poniedziałek, 12 cze 2006, 20:45

Z tym Pechem, to jest możliwy jego udział, gdyż lideruje on w klasyfikacji generalnej Pucharu Europy Strefy Centralnej, a jak dobrze wiemy Subaru Poland Rally jest rajdem zaliczanym do tej klasyfikacji :) Już sie nie moge doczekac rajdziku - odliczam dni do prologu.
A ktoś sie wczesniej pytał o zawodnika która w czasie prologu poszedł na trawsko :P - tym zawodnikiem był Bełtowski :P
„Jeśli mężczyzna robic coś głupiego, to zawsze z powodów najszlachetniejszych”
O. Wilde
szeler
N3

Postprzez Philippe » wtorek, 13 cze 2006, 10:01

szeler napisał(a):Z tym Pechem, to jest możliwy jego udział, gdyż lideruje on w klasyfikacji generalnej Pucharu Europy Strefy Centralnej, a jak dobrze wiemy Subaru Poland Rally jest rajdem zaliczanym do tej klasyfikacji :) Już sie nie moge doczekac rajdziku - odliczam dni do prologu.

Też odliczam dni. Prolog w tym roku ma być na krótszej pętli niż w zeszłym przejeżdżanej pięciokrotnie - podobno. Vaclav Pech z pewnością byłby atrakcją rajdu i niezłym konkurentem dla Leszka K! :)

szeler napisał(a):A ktoś sie wczesniej pytał o zawodnika która w czasie prologu poszedł na trawsko :P - tym zawodnikiem był Bełtowski :P

Zgadza się Bełtowski przy wjeździe na most przestrzelił troche w trawe. Omlet się także średnio mieścił - co dziwne. Pamiętam, że Lechu jakby na czas, ale ponoć bez ręcznego jechał prolog.

BartekRally napisał(a):W czwartek Lista Zgłoszen a Tu Wykaz oesów.
http://www.rajdwawelski.pl/dokumenty/itinerary_rsmp.pdf

No to widze, że odcinki wyjątkowo podobne do zeszłorocznych, jak zawsze dawajcie znać o testach przed wawelskim ;) Pewnie niebawem w okolcach Łapanowa i Rajbrotu będzie słychać te charakterystyczne dzwięki.

Aha, lista zgłoszeń jutro??:)
Philippe
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP