(M.E.) Rally of Poland

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez sumo » sobota, 3 cze 2006, 21:03

Stig napisał(a):Zgodnie ze zmianami Regulaminu Uzupełniającego, przedstawionymi w Biletynie nr 1 "Numery startowe dostarczone przez Organizatora muszą być umieszczone zgodnie z pkt. 3.6.2 Regulaminu WRC 2006; nazwiska Kierowcy i Pilota zgodnie z pkt. 3.6.3 Regulaminu WRC 2006 (patrz: Załącznik 4 do RU)" co oznacza:
Regulamin WRC 2006 napisał(a):3.6.3 Driver and Co-Driver Names
3.6.3.1 The name of the driver must appear with his / her passport nationality national flag on the rear side window of both sides of the car, under the competition number. (...)
3.6.3.2 In addition to 3.6.3.1, the names of the driver and co-driver, with their national flags, must also appear on the front wings of the car.

Co ciekawe sprzeczne jest to z pkt. 5.6 Regulaminu RSMP, który mówi:
Regulamin RSMP 2006 napisał(a):5.6 Nazwiska kierowcy i pilota muszą być umieszczone na tylnych bocznych szybach samochodu (...)

no więc...
przepisy ogolne FIA w pkt. 2.3.4 mowia " kazdy rajd ktory jest kandydatem do mistrzostw lub pucharu regionalnego FIA musi stosowac sie do przepisow ogolnych FIA oraz regulaminu sportowego danych mistrzost lub pucharu. Rajd ktory jest runda mistrzostw regionalnych lub regionalnym kandydatem do mistrzostw swiata MUSI byc rozegrany wedlug regulaminu mistrzostw regionalnych a nie mistrzostw swiata chyba ze fia zdecyduje inaczej.

jak widać PZM musial maczać w tym palce i FIA zadecydowala inaczej... nazwisk pilotów nie będzie.
sumo
N4

Postprzez Tadeusz » sobota, 3 cze 2006, 21:05

Do Stig

W przewodniku nr 2 w pkt 18 wyrysowane są wszysrkie passy i wygląda na to że wszystkie naklejki ( organizatora i oficieli również ) będą miały taki kształt. Więc pewnie w róg szybki :)

Ponawiam pytanie : Czy ktoś wie jaka nagroda niespodzianka czeka za zebranie 9 autografów ?
Uwielbiam zapach napalmu o poranku...
Tadeusz
N1

Postprzez Raven » sobota, 3 cze 2006, 21:05

Numery jak dla idiotow, brak nazwisk pilotow jak dla debili, mistrzostwa swiata k...a jego mac...
http://www.rallymadness.prv.pl - i wszystko jasne!
Raven
A6

Postprzez Stig » sobota, 3 cze 2006, 21:58

sumo napisał(a):no więc...
przepisy ogolne FIA w pkt. 2.3.4 mowia " kazdy rajd ktory jest kandydatem do mistrzostw lub pucharu regionalnego FIA musi stosowac sie do przepisow ogolnych FIA oraz regulaminu sportowego danych mistrzost lub pucharu. Rajd ktory jest runda mistrzostw regionalnych lub regionalnym kandydatem do mistrzostw swiata MUSI byc rozegrany wedlug regulaminu mistrzostw regionalnych a nie mistrzostw swiata chyba ze fia zdecyduje inaczej.

jak widać PZM musial maczać w tym palce i FIA zadecydowala inaczej... nazwisk pilotów nie będzie.

Najwyraźniej FIA wykorzystało ten przywilej, ale wątpie żeby było to za namową PZM. Jak przejrzałem zdjęcia z innych tegorocznych kandydatów do WRC to tam także zastosowano sposób prezetancji nazwisk i numerów jak w Mistrzostwach Świata. A więc musi być to jakieś z góry przyjęte działanie wobec tego typu rajdów :?

Dziwna decyzja FIA, ale równie dziwna co samo wprowadzenie tego przepisu do WRC - jak do małych numerów na drzwiach i większych na szybie już się przyzwyczaiłem to usunięcie nazwiska pilota wciąż uważam za głupotę połączoną z brakiem poszanowania gościa na prawym - a on też jest częścią sukcesu i też ryzykuje.

Mam nadzieję, że niektóre załogi "przemycą" nazwisko pilota tak jak robi to np. para Sołowow/Baran przy startach w rundach Mistrzostw Świata.

Raven napisał(a):Numery jak dla idiotow, brak nazwisk pilotow jak dla debili, mistrzostwa swiata k...a jego mac...

Popieram. Niestety, jak widać jest to jeden z minusów kandydatury rajdu do WRC.
"Bo po to jest warto na polu tym stać | I moknąć w deszczu, i w słońcu się grzać, | Włazić w pokrzywy i przez błoto brnąć, | By ujrzeć na szutrze bok"
Stig
N2

Postprzez wiktor_7 » sobota, 3 cze 2006, 23:18

wiktor_7
N2

Postprzez Stig » sobota, 3 cze 2006, 23:29

Do końca miałem nadzieję, że Hołek mimo wszystko pojawi się w N12. Ale przecież ważniejszy jest kierowca, a nie samochód ;) A więc - Hołek ognia!
"Bo po to jest warto na polu tym stać | I moknąć w deszczu, i w słońcu się grzać, | Włazić w pokrzywy i przez błoto brnąć, | By ujrzeć na szutrze bok"
Stig
N2

witam

Postprzez np126p » niedziela, 4 cze 2006, 09:45

panowie my pojedziemy od katowic i mam do was taką proźbe jak ominąc warszawe i na który os 1 dnia najlepiej jechac
http://www.np126p.pl wszystko o rajdach

Obrazek
Obrazek
np126p
N3

Re: witam

Postprzez Kostek » niedziela, 4 cze 2006, 11:22

np126p napisał(a):panowie my pojedziemy od katowic i mam do was taką proźbe jak ominąc warszawe i na który os 1 dnia najlepiej jechac

hmm to zależy o której chcecie jechać bo jak w godzinach szczytów to jest pewien objazd przez wiochy ale droga jest straszna i już jej nie pamiętam :roll: ale jeśli jedziecie bardzo wcześnie rano lub w nocy to jedźcie śmiało przez Wawe. Jeżdze od 10 lat na jacht zawsze przez stolice i nigdy nie było problemów :wink:
Kostek
N3

Re: witam

Postprzez Tomi_OL » niedziela, 4 cze 2006, 13:05

np126p napisał(a):panowie my pojedziemy od katowic i mam do was taką proźbe jak ominąc warszawe i na który os 1 dnia najlepiej jechac

Jeżeli chcecie trolować cały dzień na jednym oesie Grill pifko itp, to polecam sołdany. 2 połowa odcinka po przejsciu z asfatu w szuter. już wczesniej o tym odcinku pisaliśmy, kilka stron wczesniej ( są fotki )
Rajdowcy "na dopingu" są tylko mistrzami na swoim podwórku. To zwykli oszuści. Simon Jean-Joseph.
www.sztukakibicowania.pl
Jezek, jezek, jezek SE MA !
Gravel Ruless !
Tomi_OL
N3

Postprzez enka » niedziela, 4 cze 2006, 13:24

Tadeusz napisał(a):

Ponawiam pytanie : Czy ktoś wie jaka nagroda niespodzianka czeka za zebranie 9 autografów ?

O co chodzi z tymi autografami?
enka
A5

Postprzez Tadeusz » niedziela, 4 cze 2006, 13:51

O co chodzi z tymi autografami?

Jest taka zorganizowana akcja:

Obrazek
Uwielbiam zapach napalmu o poranku...
Tadeusz
N1

Postprzez np126p » niedziela, 4 cze 2006, 15:59

he poszukuje osób z okolic bielska białej które chcą jechac na rajd i mają wolne miejsce w busie ja mam troszke ludzi tylko niemam mozliwosci ich zabrania bo moje autko jest 5 osobowe jak by co to piszcie na priv lub gg 2726785 ps. mam namiary na pole namiotowe w miejscowosciprawdowo 10zl od namiotu
http://www.np126p.pl wszystko o rajdach

Obrazek
Obrazek
np126p
N3

Postprzez Gucio » niedziela, 4 cze 2006, 16:42

Obrazek
Subaru Hołka 8)
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez Buncol » niedziela, 4 cze 2006, 16:51

A jak typujecia poszczegolne miejsca w RP? wg mnie bedzie tak:

1. Kuzaj
2. Basso
3. Czopik
4. Kuchar
5. Holowczyc
6. Staniszewski
7. Lubiak
8. Kajetanowicz

Ja oczywiscie kibicuje QHRowi :wink:

Sam robisz bajzel na forum :roll: . Jest już oddzielny temat odnośnie typowania wyników :!:
Obrazek
Buncol
A6

Postprzez budyń » niedziela, 4 cze 2006, 16:58

słuchajcie czy ktoś by mnie nie podrzucił z olsztyna na shakedown bo moja grupa jedzie dopiero na oesy w sobote a transport komunikacją zbiorowa startuje za pózno a chce być tam najdalej na 8.00
gdzie mają być jakieś imrezy wieczorne o znanym klimacie i uczestnikach z tym związanych?
w alfie centrum działa jak należ i mają wszystko i w różnych rozmiaqrach.
gsi power
budyń
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum