(RSMP) 60 Rajd Polski !!!

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez maciekd » piątek, 23 maja 2003, 23:49

No ja bardziej żałuję Clio S1600 za którego kierownicą miał usiąść Lesnikov...
maciekd
A6

Postprzez keelz » sobota, 24 maja 2003, 21:16

jonsi15 napisał(a):
Piotr napisał(a):a wracając jeszcze do listy zgłoszen gdzie są ŁADYYYYYYYYYYYYYYYYYYy
popieram piotrka mychcemy Łady!!!!!!!!!!!!! :twisted:

Też miałem wielką nadzieję, że zobaczę na Polskim Łady i nic z tego :cry: :cry:
keelz

Postprzez Raven » sobota, 24 maja 2003, 21:22

Lady nie maja jeszcze homologacji, wiec startuja tylko w Rosji. :(
Raven
A6

Postprzez Baca » poniedziałek, 26 maja 2003, 09:36

Zapis spotkania piątkowego z Gacem:
http://czat.wp.pl/zapis.html?T[page]=1&id_czata=1422
Baca
A5

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 26 maja 2003, 11:43

Jezu, kto tam był moderatorem :?: :evil: :!: Pytania w stylu: "czy ja też mogę wystartować w tej imprezie" , "kiedy rajd jest rozgrywany" po prostu zwaliły mnie z nóg... Na miejscu Gaca bym odpowiedział: idźcie się dzieci poscigać spod świateł... no, ale może jak kulturalnie odpowie gość na te pytania to wzrośnie zainteresowanie rajdami...
żółtodziób
A8

Postprzez +RAFAŁ+ » poniedziałek, 26 maja 2003, 15:09

żółtodziób napisał(a):Jezu, kto tam był moderatorem :?: :evil: :!: Pytania w stylu: "czy ja też mogę wystartować w tej imprezie" , "kiedy rajd jest rozgrywany" po prostu zwaliły mnie z nóg... Na miejscu Gaca bym odpowiedział: idźcie się dzieci poscigać spod świateł... no, ale może jak kulturalnie odpowie gość na te pytania to wzrośnie zainteresowanie rajdami...

Całkowicie zię z tobą zgodzę. Ci ludzie chyba nie myślą zadając takie idiotyczne pytania. Na szczęsicie jest kilka interesujących pytań.

Ciekawe jak faktycznie wyjdzie z relacją? Dziś trzeba będzie zasiąść przed TV o 17.20 i obejrzeć Gaca :D
+RAFAŁ+
A6

Postprzez marcin » poniedziałek, 26 maja 2003, 15:20

Gac na tym czacie tak odpowiadał na pytania ze szok. W ogóle nie na temat i w sumie nic sie od niego nowego nie dowiedziałem o rajdzie Polski :x
marcin
A5

Postprzez +RAFAŁ+ » poniedziałek, 26 maja 2003, 18:13

Nie tylko na czacie. W TV też nic konkretnego nie powiedział chociaż w sumie nie miał na to wogóle czasu. Program trwał chyba 5 minut. Powiedział tylko, że MC jest starsze od Polskiego, że wystartuje Thiry i Campos i że jego faworytem jest Kuzi. Spodziewałem się czegoś więcej. Jak Holo był w Studiu Olimpijskim to rozmowa była dużo dłuższa. :(
+RAFAŁ+
A6

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 26 maja 2003, 18:27

za to TVP 1 ma poczucie dobrze spełnionego obowiązku, zaangażowała się w końcu w promocję rajdu... :roll:
żółtodziób
A8

Postprzez Baca » poniedziałek, 26 maja 2003, 21:54

Być może TVP1 potraktuje Rajd Polski tak jak Gaca. Czyli krótko, ale aby pokazać, że "jesteśmy zainteresowani tematem". Nie wiem czy zwróciliście uwagę jak Kurzajewski już ponaglał wręcz dyrektora, aby kończył wypowiedz. A najlepsze było stwierdzenie:
"Zapraszam Pana [do Gaca] i Państwa na trasy Rajdu"

Jeszcze kilka słów na temat czatu. Zadałem kilka pytań i przyznaję,że odpowiedzi mnie trochę zaskoczyły:

G_Gac: Firma Procar będzie reprezentowana przez Damiana Jurczaka. Andreucci nie przyjedzie, ponieważ jego plany na ten rok nie przewidują regularnych startów w Mistrzostwach Europy, w Turcji Andreucci wystartował na zaproszenie tamtejszego przedstawicielstwa Fiata.

W jednym z ostatnich WRC Gac wspominał, że prowadzone są rozmowy z Andreuccim aby wystąpił w Polsce- czyli klasyczne zaproszenie. Z powyższej (na czacie) wypowiedzi wynika, że Jurczak jest za Andreucciego. Czyli wniosek---> Damian nie ma planował startu na Polskim. Dopiero dzięki uprzejmości organizatorów bierze udział.

G_Gac: Mamy taką nadzieję. Przewidziana jest obecność ekip TVP na rajdzie, będą obszerne relacje we wszystkich wiadomościach sportowych,

Czyli kilkusekundowe urywki są zagwarantowane. Pewnie tak milo bedzie rajd potraktowany jak pan Gac dzis w TVP1

G_Gac: Wydrukowanych i rozesłanych po całej Europie zostało 3 tysiące broszur o naszym rajdzie, prowadziliśmy poważne rozmowy z kilkunastoma zawodnikami z wielu krajów. Na przeszkodzie stały kwestie finansowe, realia są takie, że każdej załodze, która przyjeżdża na rajd trzeba coś zapewnić - pokryć koszt dojazdu, pokoi hotelowych, wpisowego itd., jest to więc kwestia czysto finansowa. Od lat część budżetu rajdu przeznaczamy na sprowadzenie załóg zagranicznych

Zaskoczyła mnie liczba tych broszur. Tylko co oni w nich piszą? Standart pewnie- starszy jest tylko Rajd Monte Carlo. Tylko komu niby je wysylaja? Probowałem tez pozniej zadac pytanie z jakimi zawodnikami prowadzone byly rozmowy, ale pytanie nie zostalo opublikowane. Przeznaczają czesc pieniedzy na sprowadzenie zalog zagranicznych ---> może ktoś z was wymieni nazwisko zagranicznego kierowcy, nie walczacego o tytuł, a specjalnie zaproszonego na Rajd. Ja nie przypominam sobie.
Baca
A5

Postprzez koval » poniedziałek, 26 maja 2003, 23:01

Jean-Marc Poisson / Olivier Lesigne Honda Integra - byli w zeszlym roku - bardzo sympatyczni francuzi i ciekawe auto ale jazda raczej slaba...

Gabor Takacs / József Nyeki Honda Civic Vti

Zsolt Nemeth / Osaba Butkai Honda Civic Vti

Andras Graman / Judit Acs Opel Astra - reszta z Węgier

same VIPy :wink:
http://www.pwr.wroc.pl Obrazek
koval
N2

Postprzez :KuziFanJG: » poniedziałek, 26 maja 2003, 23:14

Panowie!!! Cieszmy się tym co mamy i módlmy sie aby wszyscy zagraniczni z listy zgloszeń wystartowali!!! To i tak bedzie najlepszy polski od 3 lat!!! Przypomnijcie sobie gwiazde zeszłoroczną (Warmbold) i z przed 2 lat (McHale). Jak na polskie warunki w tym roku pan Gac zasłużył na medal!! (oczywiście pod warunkiem ze panowie Zagraniczni (3 * 206 wrc) wystartują)
:KuziFanJG:
N1

kuzaj ? :)

Postprzez Dave » wtorek, 27 maja 2003, 00:45

tak sobie czytam posty co niektorych jaki to kuzaj jest wielki i wszechmocny w swoim aucie, ale nie wiem czy Ci co to pisza pamietaja polski z udzialem Henrika Lundgaarda, startowal tez Thiry i jechal Kulig ktory nawiazywal, a przynajmniej byl blisko do duńczyka. Kuzaj dostal takie lansko na dupe az az mial czerwona i spuchnieta. I teraz co wazne ...Kulig mial super wypasionego Focusa, a Lundgaard stara Toyote w starej specyfikacji, co wazne dunczyk nigdy wczesniej nie byl w Polsce i na tym trudnym i specyficznym rajdzie. Kuzaj zupłenie nie dawał rady ani brunowi ani kuligowi a od dunczyka przyjmował kosmiczne baciska. Dziwne ze to nasi polscy wielcy rajdowcy co obsikali ten rajd i znaja go od czasow fiaciorów co tyle razy jezdzili dali taką kichę. Ten kto był to pamieta ze dunczyk sam w zasadzie sobie serwisował toyote, miał skormnego busika i jednego mechanika do pomocy, wielki kulig wiele ludzi, laptopy i fiku miku. Dunczykowi ani nie przeszkadzały ani dziury ani zmieniajacy sie typ asfaltu i zlał naszych polaczków az milo. Ci co byli na pewno na dlugo zapamietali jak maksymalnym atakiem Henrik szedł po naszych trasach. Wiec powiem tyle ...ze Kuzaj tego rajdu na pewno nie wygra i przyjmie piekne baty od portugalczyka i bardzo mozliwe ze rowniez od bruna i pewnie zwali wine na opony, auto, ze chory, albo ze dostal rozwolnienie bo zjadl starą zupke.
Dave

Postprzez TommiCrazy » wtorek, 27 maja 2003, 09:45

A co powiesz jak bedzię odwrotnie jak mowisz, za tego pamietnego rajdu Polski , Kuzi czy Qlig jak jeździł w ME nie osiągał tak kontaktowych czasów do czołówki jak w zeszłym roku!!! wiec w tym roku moze to być niespodzianka.
Obrazek
Mitsubishi Starion Turbo EX2000
TommiCrazy
A6

Postprzez krzychd » wtorek, 27 maja 2003, 10:13

Też mi sie wydaje, że Kuzaja stać na walkę z pozostałymi i jakbym miał kogoś obstawiać to właśnie jego, nie tylko dlatego, że jest Polakiem.
KRzychd
krzychd
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum