Subaru Poland Rally 2006 (Rajd Wawelski)

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez Transformer » czwartek, 11 maja 2006, 17:45

Andrzej napisał(a):Ale przeciez takich miejsc w ktorych nie mozna stac jest w pigule.Kibbic sam powinien ocenic czy dane miejsce nadaje sie do bezpiecznego ogladania i czy generalnie jest gdzie dac noge w razie goracej sytuacji.

Oczywiscie - tylko ze na tym feralnym prologu była taka sytuacja. Godzine przed planowanym startem - ustawilismy sie w miejscu na pierwszy rzut oka bezpiecznym. Po 5 min przyszedł sejfciarz i powiedzial ze tu stac nie wolno i pokazal nam w miare miejsce gdzie mozna stac (przenieslismy sie). Po czym podjechało auto orga i nas wyrzuciło stamtąd - i nie bede wspominał ze na pierwszej lokalizacji można było stać, tylko ze juz była mocno obsadzona przez ludzi ktorzy mieli w dupie sejfciarza.
Ja tam na prolog sie nie nastawiam - ostatni wawelski, Karowe czy stare prologi wokół Błoń utwierdziły mnie w tym przekonaniu - lepiej jechac gdzies dalej na oes gdzie nie ma takiej masówy
http://www.alfa156.pl/ Alfa 156 | http://photomotive.net/ że niby blog | http://www.flickr.com/photos/airsiwy/ Zdjęcia
Transformer
N3

Postprzez driver.pl » czwartek, 11 maja 2006, 23:47

Albo zdobyć fajowe miejsce takie jakie mi się udało zdobyć, ja sie nastawiam także na prolog i czerwone tracze :D
driver.pl
N3

Postprzez bzyq » czwartek, 11 maja 2006, 23:55

Andrzej napisał(a):
Ale przeciez takich miejsc w ktorych nie mozna stac jest w pigule.Kibbic sam powinien ocenic czy dane miejsce nadaje sie do bezpiecznego ogladania i czy generalnie jest gdzie dac noge w razie goracej sytuacji.

To po co w takim razei safety na OS'ach ?? Moze zrobmy tak, ze wydrukujmy kibicom gdzie moga stac, a gdzie nie i sami sobie dadza rade....
Glupi plan...
Sorry. Szczerze nic do Ciebie nie mam, tylko miejmy na tyle rozsadku, i nie robmy takich rzeczy w ostatniej chwili. Zdaje sobie sprawe, ze przygotowanie rajdu do nie jest miesiac ani dwa, bo wiem o co chodzi, ale miejmy na tyle odpowiedzialnosci i somokrytycyzmu, zeby pokazac, ze nie jestesmy dupy, i potrafimy razem cos zrobic. Bo wybaczcie : poki co, Automobilklub Krakowski dal wielka gafe i trudno mu bedzie sie z tego wykaraskac, tym bardziej ze sami graja cwaniakow i pokazuja jacy to Oni nie sa wielcy. Mowcie co chcecie.....
pozdrawiam
P.S : Andrzej : no offence :)
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez gumowy » piątek, 12 maja 2006, 09:28

ja tam ide na prolog- w zeszłym roku było naprawdę zajebiste widowisko :wink:
Ja też byłem na tej nawrotce na most.
Słuchajcie, a kto to w zeszlym roku przestrzelił nawrót i poszedł prosto w trawę??
SUBAROHOLIK
gumowy
N1

Postprzez Philippe » piątek, 12 maja 2006, 10:15

Też stałem przy nawrotce na most, ale juz od strony mostu ;) A co do przestrzelenia to chyba Bełtowski. Poza tym widząc jazde zawodników to wydawało mi się, że Kuzaj jechał na czas zdecydowanie, więc wygrana Frycza mnie zaskoczyła. Pozdrawiam!!
Philippe
A5

Postprzez budyń » piątek, 12 maja 2006, 15:40

dobra ja nie bede sie wypowiadał na powyższe bo mnie tam nie było. ale chce to nadrobić ktoś z północy kraju się tam może wybiera i ma może wolne miejsce?
a co do terminu imprezy to mi także bardziej by pasował układ so-niedz.
ale i tak ktoś zaraz powie że sie czepiam
gsi power
budyń
N1

Postprzez Andrzej » piątek, 12 maja 2006, 16:36

bzyq napisał(a):
Andrzej napisał(a):
Ale przeciez takich miejsc w ktorych nie mozna stac jest w pigule.Kibbic sam powinien ocenic czy dane miejsce nadaje sie do bezpiecznego ogladania i czy generalnie jest gdzie dac noge w razie goracej sytuacji.

To po co w takim razei safety na OS'ach ?? Moze zrobmy tak, ze wydrukujmy kibicom gdzie moga stac, a gdzie nie i sami sobie dadza rade....
Glupi plan...
Sorry. Szczerze nic do Ciebie nie mam, tylko miejmy na tyle rozsadku, i nie robmy takich rzeczy w ostatniej chwili. Zdaje sobie sprawe, ze przygotowanie rajdu do nie jest miesiac ani dwa, bo wiem o co chodzi, ale miejmy na tyle odpowiedzialnosci i somokrytycyzmu, zeby pokazac, ze nie jestesmy dupy, i potrafimy razem cos zrobic. Bo wybaczcie : poki co, Automobilklub Krakowski dal wielka gafe i trudno mu bedzie sie z tego wykaraskac, tym bardziej ze sami graja cwaniakow i pokazuja jacy to Oni nie sa wielcy. Mowcie co chcecie.....
pozdrawiam
P.S : Andrzej : no offence :)

No dobra masz racje.Jak bylem na elmocie na jednej z patelni to safeciarz powiedzial zeby kibice zostali w bezpiecznym miejscu do przejazdu A,B,C potem moga wrocic na swoje miejsce (to byla zewnetrzna,oraz row dokladnie na wprost dojscia do patelni).Wiec powiedz mi co daje taki safeciarz ktory bierze sie niewiadomo skad i nie ma nawet przeszkolenia?? :wink:
Andrzej
A6

Postprzez WRCfan » sobota, 13 maja 2006, 14:12

gumowy napisał(a):Słuchajcie, a kto to w zeszlym roku przestrzelił nawrót i poszedł prosto w trawę??

AFAIR Gabryś przestrzelił.
-how fast are You in 1/4?
-all depends on how many corners I have to take in that 1/4 :twisted:
WRCfan
A6

Postprzez bzyq » sobota, 13 maja 2006, 15:11

Andrzej :
Otóż to. Teraz dotykamy sprawy niekompetencji sedziow, i to niestety nie dotyczy jednego klubu, ale praktycznie calej Polski. Zaczyna powoli brakowac ludzi w klubach, ktorzy sa przygotowani, licencjonowani itp. Coraz czesciej zdarza sie, ze na zabezpieczeniu stoja ludzie wzieci z podworka, ktorzy nie zdaja sobie sprawy z zagrozenia i odpowiedzialnosci za ludzi, nad ktorymi trzymaja pieczę. Z drugiej strony, brakuje w klubach nowej krwi, nie ma sposobu na przyciagniecie ludzi, ktorzy mogli by sie poswiecic dla dobra sprawy.Czyli jednym slowem : Ryba psuje sie od glowy.
Apel do forumowiczow :
Zapisujcie sie do klubow :)
Naprawde fajna sprawa, pozniej za czapke gruszek mozna pojechac gdziekolwiek na rajd, i miec jeszcze z tego satysfakcje.
pozdrawiam
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez budyń » poniedziałek, 15 maja 2006, 11:53

no! mądrze powiedziane. sam jestem zrzeszony od około 4 lat. teraz jestem już sędzią (narazie''o'') przy sprzyjających warunkach można jeżdzić ''za miasto" średnio co miesiąc. wklubie panuje miła atmosfera. można sie strasznie dużo dowiedzieć . niedługo będziemy mieli szkolenie z udzielania pierwszej pomocy(obowiązkowe dla klubowiczów). ostatnio był elmot a już się kroi wyjazd do strzelina.
ale faktycznie ludzi brakuje.

www.okr.olsztyn.pl - dla zainteresowanych

ale tak wogóle to ten post łapie się już pod inny temat :wink:
gsi power
budyń
N1

Postprzez Andrzej » poniedziałek, 15 maja 2006, 20:33

Wlasnie za duzo OT. Wrocmy do rajdu.Jak myslicie sa szanse na jakihs gosci z innych krajow??
Andrzej
A6

Postprzez KMart » poniedziałek, 15 maja 2006, 21:55

Mieli przyjechać uczestnicy Pucharu Fiata Pandy ale co z tego wyjdzie - nie wiem... Fajnie by było zobaczyć kilka takich samochodów :wink:
watersplash- najefektowniejsza forma mycia rajdówki
KMart
A5

Postprzez Andrzej » poniedziałek, 15 maja 2006, 22:13

No ale strona rajdu czhyba nie na darmo jest po angielsku.Moze wkoncu organizatorzy sie postaraja o przyjezdnych...
Andrzej
A6

Postprzez gumowy » wtorek, 16 maja 2006, 08:14

qrcze, nie chce siać pogłosek, ale gdzies czytałem, że duet fiata z "Polskiego" czyli Frycz(S1600) i Basso(S2000) ma byc jeszcze powtórzony na innych rajdach w Polsce... :roll:
Ciekawy jestem czy padnie na wawelski i czy wogóle to prawda :?: :!:
SUBAROHOLIK
gumowy
N1

Postprzez Philippe » wtorek, 16 maja 2006, 09:57

Miejmy nadzieje, że zobaczymy s2000 na polskich trasach. generalnie szkoda, ze frycz ma do dyspozycji "tylko" punto s1600. ciekawe czy powalczy z n-kami niepokonany punto grande na asfalcie, chociaż start w polskim też może być emocjonujący.
Philippe
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP