z klekotem na podbój Le Mans

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez Ari_Krakow » niedziela, 23 kwi 2006, 12:20

No ba! :D
www.witekmotorsport.com
Ari_Krakow
N3

Postprzez :alfan: » wtorek, 9 maja 2006, 21:23

Co roku przed LM ustawiam sobie na tapecie oficjalny poster wyścigu. W tym roku trzeba będzie zrezygnować z tej tradycji...

http://tinyurl.com/jaa6t
404 podpis niedostępny
:alfan:
A5

Postprzez Marmetal » wtorek, 9 maja 2006, 22:53

:alfan: napisał(a):Co roku przed LM ustawiam sobie na tapecie oficjalny poster wyścigu. W tym roku trzeba będzie zrezygnować z tej tradycji...

http://tinyurl.com/jaa6t

Nie jest wcale taki zły ;). Masz może plakaty z poprzednich edycji na dysku, płycie? Byłbym wdzięczny, gdybyś mógł wrzucić na imageshack.us albo inną stronę.
Marmetal
S2000

Postprzez :alfan: » wtorek, 9 maja 2006, 23:15

Nie mam niestety. W necie też nie widzę niczego w rozsądnej rozdziałce.
404 podpis niedostępny
A5

Postprzez żółtodziób » środa, 10 maja 2006, 14:41

zamiast turboklekota propponuję wrzucić na pulpit takie rzeczy:

Obrazek

Obrazek

Albo chociaż to (heh, niech Alfan też ma coś od życia :) )

Obrazek

Obrazek

kiedyś to musiało bywać pięknie...
żółtodziób
A8

Postprzez :alfan: » środa, 10 maja 2006, 15:04

Nah, wziałęm sprawy w soje ręce. Tylko się nie śmiać z efektów bo poświeciłem na to 6 minut...

http://tinyurl.com/nztrp :mrgreen:
404 podpis niedostępny
A5

Postprzez żółtodziób » środa, 10 maja 2006, 20:52

efekty efektami, ale i tak najistotniejszy jest przekaz :) Przed wojną to bentleye byly nazywane najszybszymi ciężarówkami świata, teraz nowy własciciel, VAG podtrzymuje tę tradycję nadając jej nowego wymiaru :)
żółtodziób
A8

Postprzez Marmetal » środa, 10 maja 2006, 20:53

:alfan: napisał(a):Nah, wziałęm sprawy w soje ręce. Tylko się nie śmiać z efektów bo poświeciłem na to 6 minut...

http://tinyurl.com/nztrp :mrgreen:

Hehe, dobre :P. Ja tam lubię to Audi R10 ;). Odnośnie postu żółtodzioba, grupa C to były czasy... Ech.
Marmetal
S2000

Postprzez żółtodziób » wtorek, 23 maja 2006, 02:50

http://www.autoklub.pl/news-11657.php?

Trochę dziwne jak bardzo na psy zszedł poziom LMP1... R8 do tej pory było niepokonane, czasem objechały go Pescarolo, ale pod warunkiem że doczłapały się do mety, teraz nagle okazuje się że jest do objechania przez dobrze zrobione LMP2. Obawiam się że jeśli VAG rzucilo odpowiednio dużo kasy w R10 i w to co mu klekocze pod pokrywą to Le Mans może wygrać. Zawsze uważałem że Audiki nigdy tak na prawdę nie były szybkie, tylko brakowało konkurencji na odpowiednim poziomie, jednak po stadzie prywaciarzy ja się nie spodziewam cudów, zwłaszcza że Audi startuje z nowym wynalazkiem (choc ponoc mocno spokrewnionym z R8) który ma znacznie większy wymiar marketingowy niż poprzedni ich ustrojstwo, w dodatku przykład Porsche pokazuje że w LMP1 można bardzo wiele udoskonalić i Audi mogło to zrobić, choćby z pomocą Porsche, diabli wiedząna czym opierają się ich konszachty, niby to Porsche ma udziały w VAG a nie na odwrót, ale na pewno zależy ludziom z Porschaka żeby te udziały przyniosły im zyski, więc wcale nie zdziwiłbym się gdyby rzucili swoich konstruktorów do pomocy przy lepieniu R 10, zwłaszcza że to nie marką Porsche będzie firmowana ta błazenada, ale przez Audi które i tak jest niemal synonimem turboklekota i pompowtryskiwacza (tak jak Volvo nadwozia typu kombi) więc na pewno wizerunkowi marki w ten sposób nie zaszkodzą, co dupowóz to dupowóz.

Panowie, ja swoją flaszkę już kupiłem, w razie czego wszystkich antyklekotów zapraszam na zbiorowe zalewanie robaka, dla preferujących rytualne sepuku znajdą się długie noże kuchenne z przyzwoitej stali nierdzewnej. Blok ma 10 pięter więc znajdzie sie w razie czego wyjście dla preferujących bardziej humanitarne formy samobójstw. Wszystko wskazuje na to że szykuje się bezprecedensowy "kanał" i obym się k...a mylił.
żółtodziób
A8

Postprzez :alfan: » niedziela, 4 cze 2006, 19:25

Test day - wyniki: http://www.the-paddock.net/component/op ... /Itemid,1/

Jakl na razie predkości w normie. Zła wiadomośc jest taka, że jedną z opcji na przyszłość dla Henri'ego Pescarolo(C 60, który jest w końcu tylko roziwniętym starym Couragem, się kończy) jest wystawianie klekotów Peugeota.

Pojęcia nie miałem, ze Yoong jedzie dla RfH. Normalnie im gorąco kibicowałem, a teraz trochę głupio będzie...
404 podpis niedostępny
A5

Postprzez żółtodziób » niedziela, 4 cze 2006, 21:25

Te wyniki są w gruncie rzeczy wcale nie w normie. 2 sekundy na tym torze to jest pryszcz, pamiętaj że klekotom zupki wystarczy na znacznie większy dystans, a i z prawie pewne że Pescarolo będą miały przygody. Pozostaje liczyć ze i w klekocie coś się rozklekocze.

Swoją drogą zajebista niekonsekwencja ACO, z jednej strony dali klekotom 1,5 litra gratis, ale benzyniakom nie dli większych zbiorników. To się nazywa równanie szans, nie ma co...

Takie pytanie - czy mi sie wydaje czy w zeszłym roku kręcili czasy coś koło 3:27, aż tyle wolniej jeździliby po przebudowie szykany Dunlopa?
żółtodziób
A8

Postprzez :alfan: » niedziela, 4 cze 2006, 21:47

Ja się innych nie spodziewałem. I tak nie wierzę, że o wyniku zadecyduje coś innego niż bezawaryjność.

Co do czasów: bynajmniej, w zeszłym roku Pesca:
Test Day P1 : 3:32
Qual, P1 : 3:34
Race, FL : 3:35

W tym roku może podczas qualu mogą wykręcić < 3:30, część asfaltu została zmieniona ma przyczepniejszy.
404 podpis niedostępny
A5

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 5 cze 2006, 00:35

co do czasów to musiało mi się coś pomerdać, muszę ograniczyc picie chyba.

Co do niezawodnosci - no cóż w sumie truizm. Tak samo jak to, że Pesca prawie na pewno się sypnie. I dlatego własnie będe zalewał robaka, choć w sumie powinienem przestać tyle pić

Co do czasów to oczywiscie przez myśl mi nie przeszło, że klekot może być szybszy. Mniejsza moc, mniej harmonijny przyrost mocy większa masa silnika i wyżej położony środek cieżkości, gdyby jakaś sensowna fabryka wystawiła LMP1 to pewnie jeszcze ze 2 sekundy dałoby się urwać, gorzej że przepisy tak na prawdę już faworyzuja diesle.

Problem polega też na tym, ze nawet jak się Pesca nie sypnie to ta 1-2 sekundy może nie wystarczyć na nadrobienie czasu straconego na dotankowanie.
żółtodziób
A8

Postprzez żółtodziób » czwartek, 8 cze 2006, 12:08

"Tegoroczny wyścig Le Mans przejdzie do historii, ponieważ po raz pierwszy wystartuje w nim samochód napędzany silnikiem diesla..." - taki oto bullshit usłyszałem dzisiaj w reklamie Audi w radiu. no cóż, jest wielce prawdopodobne że to będzie pierwszy klekot, który wygra (choc wciąż liczę na cud, że Pescarolo się nie rozkraczy i dowiezie zwycięstwo, albo że R 10 się rozkraczy), ale diesle już startowałym w LM. Pierwszy był Caterpillar (co prawda szybko rozleciało mu się sprzegło albo skrzynia biegów, dokładnie już nie pamiętam, ale jechał taki szmelc), marka z dlugą tradycją budowania traktorów i cieżarówek...może wieszczy to nowy profil Audi? na rynku osobówek coraz trudniej konkurować, a sprzętu budowlany zawsze będzie potrzebny :)
żółtodziób
A8

Postprzez Schumi03 » czwartek, 15 cze 2006, 23:52

W tym ogólnie przygnebiającym, klekoczącym nastroju czy ktoś zwrócił uwage na program Eurosportu? Przejrzałem właśnie tv schedule na eurosport.com i w najbliższy weekend zarówno na Eurosporcie jak i Eurosport 2 jest wszystko tylko nie LM... Mam nadzieję, że to pomyłka... :?
Schumi03
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi