Pokaz swoj pokoj

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez Albert(Zambrów) » niedziela, 16 kwi 2006, 22:12

Jeśli do przyjmowania gości ma słuzyc, to bardzo polecam poprostu go stawiac. Sam mialem swego czasu kubelek w domu, mamuśka zawsze w nim fiomy ogladala, dobrze sie jej siedzialo :) Teraz fotel siedzi w Kadecie i sie sprawuje dobrze :)

Do granie nie bedzie sie nadawal bez prowadnic, bo bedzie za nisko. Sam próbowalem, ale nie bardzo szlo. Jeśli do gry to musi byc nieco wyzej.
...każdy ponad każdym, wszyscy najmądrzejsi...

Rajdy wporzO!

Banasik Rally Team OGIEŃ :!:
Albert(Zambrów)
A6

Postprzez JoannaXP » poniedziałek, 17 kwi 2006, 01:34

Albert(Zambrów) napisał(a):Sam mialem swego czasu kubelek w domu, mamuśka zawsze w nim fiomy ogladala, dobrze sie jej siedzialo :)

dobry pomysl :] Tylko jesli on jest tak nisko to u mnie bylby problem bo jak sie patrzy z dolu na monitor to obraz bedzie zbyt ciemny
"Janusz żyje wśród nas ,my kibice nigdy o Nim nie zapomnimy" [']
JoannaXP
N4

Postprzez ŁukaszWRC » poniedziałek, 17 kwi 2006, 11:14

Hultay WRC napisał(a):Bo obawiam się że jak go samego rzucę na podłogę to owszem będzie wyglądało, ale czy nie będzie za nisko?(jak koledzy wstawiali fotel od malczaka to było nisko...) Zastanawiałem się czy może zalatwić sobie tzw "sanki" czyli te prowadnice z samochodu, po to by stał wyżej(ale strach o podłogę). Czy to ma sens? A może trzeba będzie po prostu dospawywać nóżki do fotela?

Jeżeli masz taką możliwość, to spróbuj sobie zespawać jakiś stelaż pod ten fotel. Kubełek przykręcisz do niego, a jak Ci się znudzi to odkręcisz i wsadzisz do auta. Taki stelaż możesz sobie zrobić na dowolną wysokość i ładnie go pomalować, będzie wtedy ciekawie wyglądał.
ŁukaszWRC
A5

Postprzez Banan » poniedziałek, 17 kwi 2006, 13:18

speed-x napisał(a):
Albert(Zambrów) napisał(a):Sam mialem swego czasu kubelek w domu, mamuśka zawsze w nim fiomy ogladala, dobrze sie jej siedzialo :)

dobry pomysl :] Tylko jesli on jest tak nisko to u mnie bylby problem bo jak sie patrzy z dolu na monitor to obraz bedzie zbyt ciemny

LCD rulez :lol:
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Hultay WRC » poniedziałek, 17 kwi 2006, 16:01

Dzięki, po prostu go sobie postawię i będzie fajnie, do grania raczej go nie będę używał bo nie będzie możliwośći(kierownicy nawet nie mam). Będę w nim oglądał relacje z rajdów i przyjmować gości. A z tym przykręcanym stelażem to nieżły pomysł. Teraz już tylko odkładać kaskę i wyglądać jakiejś dobrej okazji.
A teraz czekam na faceta który mi namaluje na ścianie logo Subaru World Rally Team na ścianię. Będzie bosko :D
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez JoannaXP » poniedziałek, 17 kwi 2006, 22:50

Banan napisał(a):
speed-x napisał(a):

wlasnie to jest czesto zaleta bo ktos ci stoi z boku i nie widzi co piszesz/robisz.To celowy efekt,ktory czasem przeszkadza,chociaz nie powinno sie od dolu ogladac.O CRT juz nie wspomne :lol: Czasem są tak polokragle że w ogole z boku albo z dolu tragedia
JoannaXP
N4

Postprzez Banan » poniedziałek, 17 kwi 2006, 23:02

speed-x napisał(a):
Banan napisał(a):
speed-x napisał(a):

wlasnie to jest czesto zaleta bo ktos ci stoi z boku i nie widzi co piszesz/robisz.

To co Ty na tym kompie robisz, ze nie chcesz aby ktos to widzial ? :roll:

speed-x napisał(a):O CRT juz nie wspomne :lol: Czasem są tak polokragle że w ogole z boku albo z dolu tragedia

A widzisz - Czasem. Jak wezmiesz jakis model za 300zl to jasne. Tak samo LCD za 400zl - Juz chyba lepsze sa wyswietlacze w komorkach.
Banan
A8

Postprzez SiwY » poniedziałek, 17 kwi 2006, 23:13

Banan napisał(a): Tak samo LCD za 400zl - Juz chyba lepsze sa wyswietlacze w komorkach.
W komorkach jest podobny efekt jak patrzysz z boku... :wink: ja mam LCD i nie narzekam :roll:
....:: Janusz w naszej pamięci[*] ::...
SiwY
N3

Postprzez JoannaXP » poniedziałek, 17 kwi 2006, 23:58

SiwY napisał(a):
Banan napisał(a): Tak samo LCD za 400zl - Juz chyba lepsze sa wyswietlacze w komorkach.
W komorkach jest podobny efekt jak patrzysz z boku... :wink: ja mam LCD i nie narzekam :roll:

Banan mowi ze lepsze są CRT dlatego bo sam taki ma ;) No coz..urażona ambicja ;) Nie bez powodu z boku obraz sie zaciemna,zwlaszcza przydatne jest to w biurach,w komorkach to samo tyle ze w innych miejscach
JoannaXP
N4

Postprzez SiwY » wtorek, 18 kwi 2006, 00:09

Dzięki LCD poprostu na biurku mam wiecej miejsca... no i przynajmniej tak mi sie zdaje ze oczy sie mniej meczą... :roll:
SiwY
N3

Postprzez Banan » wtorek, 18 kwi 2006, 01:59

speed-x napisał(a):
SiwY napisał(a):

Banan mowi ze lepsze są CRT dlatego bo sam taki ma ;) No coz..urażona ambicja ;) Nie bez powodu z boku obraz sie zaciemna,zwlaszcza przydatne jest to w biurach,w komorkach to samo tyle ze w innych miejscach

:lol: To samo moge powiedziec, ze Ty mowisz, ze lepsze sa LCD, bo sama taki monitor masz. LCD tak jak sama napisalas, sa dobre TYLKO do biura, do niczego innego. Na forum cmr4.pl juz Ci (Wam - Bo jeszcze Rafal uwaza, ze LCD jest najlepsze w swiatowe) chyba wszystko wytlumaczono, wiec nie ma sensu znowu o tym dyskutowac. Pozatym to nie ten temat. A jak Ci jeszcze malo, to moze poczytaj gazety, internet, a najlepiej sama jesli bedziesz miala okazje posiedz kilka godzin przed monitorem CRT to MOZE poczujesz roznice. No chyba, ze tylko Solberg moglby Cie przekonac, ze CRT sa lepsze. Koniec tematu...
Banan
A8

Postprzez JoannaXP » wtorek, 18 kwi 2006, 02:54

Banan napisał(a):LCD tak jak sama napisalas, sa dobre TYLKO do biura, do niczego innego.

Nie wkladaj mi w usta slow ktorych nie powiedzialam .Pisalam o przydatnej w biurze [w domu takze] opcji przyciemniania obrazu z boku.
Monitory najnowszej generacji to LCD.Telewizory najnowszje generacji to LCD.Więc jaki z tego wniosek? Technika idzie do przodu ,a nie siedzi w przestarzałych dużych crt.Idz do pierwszego lepszego sklepu i powiedz że LCD to gowno to cie wysmieją :) Taka jest prawda i choćbyś dawal sto swoich argumentow [niektorych tak naciaganych ze zal dupe sciska albo w ogole ich nie ma] to posiadaczy LCD nie przekona żaden aby zamienic swojego na crt.Kilka lat temu porownanie wyszloby na niekorzysc lcd poniewaz rozwijaly sie one tak samo jak kiedys rozwijaly sie crt.Teraz sytuacja jest jasna.Lcd sa drozsze jednak warto wlozyc wiecej

Siwy zamienilbys swojego lcd teraz na crt? :)
a najlepiej sama jesli bedziesz miala okazje posiedz kilka godzin przed monitorem CRT to MOZE poczujesz roznice.

ależ oczywiscie że poczuje roznice :) Czy mowie ze nie? Caly czas o tym pisze.Dobrze ze nareszcie to skumales.Roznice:
Monitor LCD
* jest zdecydowanie mniejszy gabarytowo niż CRT
* zużywa mniej prądu
* jest wolny od efektu migotania
* nie odkształca obrazu - obraz jest odwzorowywany na niemal płaskiej powierzchni
* optycznie ma większą przekątną niż analogiczne monitory CRT (np LCD 15`` jest w przybliżeniu równy CRT 16,5``), ze względu na to, że nie ma tzw. martwego pola
* generuje słabsze pole magnetyczne i jest mniej szkodliwy dla wzroku. (a trzeba pamietac ze zdrowie jest najwazniejsze)

Sama mialam kiedys CRT niebylejaki i szybko chcialam go zamienic na lcd.Potem sie poszczescilo i prawde mowiac znajomi zachwycali sie wręcz jakoscia i ogółem.Zapewne widziales najgorszej albo sredniej klasy lcd.Tak wiec nie ma w ogole o czym gadac.Nie interesuje mnie jaki monitor jest najlepszy dla grafikow lub grania [bo nie do tego tylko je stworzono,a zauwazylam ze jedziesz caly czas pod kątem tego ze do grania sa lepsze crt] a ogolnie.
Ja sie ciesze z mojego dawnego zakupu az do dzisiaj.Nie mam zadnych zastrzezen co do jakosci lub awaryjnosci. Chociaz przydaloby sie juz troche więcej cali.Kolejna sprawa to że nie nalezy ukrywac ze lcd prezentuja sie zgrabniej na biurkach

Tak wiec podsumowując: Szumna twoja mowa jak wczorajsza woda klozetowa...

p.s a z tym Solbiergiem to jakoś ni z gruszki ni z pietruszki wyskoczyles :roll:

Koniec tematu...

ja zaczelam ten temat i ja go skoncze (no jeszcze admin i moderator )

A jak Ci jeszcze malo, to moze poczytaj gazety, internet

Obrazek

jakby nie patrzec
LCD 16: CRT 3
JoannaXP
N4

Postprzez Hultay WRC » wtorek, 18 kwi 2006, 12:01

LCD nie jest udaną konstrukcją. Martwe piksele to nic nazdwyczajnego(nawet gwaranacja ich nie obejmuje), odchylisz glowę to już nie widać części obrazu. Ja przykladowo mam monitor dość wysoko i jest on dość duży. Gdy siedzę na wprost przed LCD to góra lub dół robi się ciemna. Do grania się to to nie nadaje bo jak wjężdząsz w czarny tunel to on nie jest czarny tylko ciemno szary i występuje smużenie. O tym kontraście to bzdura wg. mnie bo CRT ma dużo lepszą czerń na przykład. Z tym migotaniem to też naciągane wg. mnie: czy kiedykolwiek czułaśże migocze Ci CRT? Musisz mieć chyba nadluzki wzrok.Dużym minusem jest rozmazywanie się obrazu. Spórz na czcionki.
Jakby ręcznie pisane pismo techniczne. Tu cieniej, tam grubiej.
Pomachaj okienkiem. Zostawia ślady. Do tego nie trzeba badań laboratoryjnych. W LCD masz małą skalę rozdzielczości, powinno się pracować na zadanej przez producenta. A takie rzeczy WIDAĆ.
Zalety oczywiste: mniej męczą oczy(ale chyba nie są zdrowsze, nie jestem pewien) zajmują mniej miejscą(mi to akurat ryba, i tak nie postawię sobie przy nim nic, mam monitor na podwyższeniu) i ciągną mniej prądu.

Piszecie że trzeba było kupić LCD nie z niższej czy średniej półki. Problem w tym że są dużo droższe. Ja mam 19'(płaski!) kupiony 2 lata temu chyba za 1000zł. Teraz za to nie dostanę LCD o tej przekątnej, a jeśli bym chciał coś tej wielkości i JAKOŚCI to musiałbym wybilić dużo więcej.
Dla sprzedawców to jest wygodne, bo taki moonitor jest fajniejszy z wyglądu, mniejszy(więc więcej tego mogą naściągać). Nierzadko widać jak w sklepach stawia się LCD z kontrastem na max, kolorki tak samo, a CRT w specjalnie się zmniejsz na tą okazję kontrast... :?
Ale to nie zmienia faktu że to niewypał producentów, po prostu za dużo kasy w to zainwestowali żeby się teraz ot tak wycofać. Na horyzoncie pojawia się już nowa technologia(dużo lepsza i może być tania), ale wprowadzą ją dopiero gdy za LCD zarobią. Przecież nie powiedzą że coś jest nie tak.

Tak więc wg. mnie LCD nadaje się tylkodo biura.

Ale się off zrobił :) Ale jak chcecie to kupujcie dalej ja wam nie zabronię, tylko próbuję dać do myślenia.
Pozdrawiam :-)
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez SiwY » wtorek, 18 kwi 2006, 13:05

speed-x napisał(a):SiwY zamienilbys swojego lcd teraz na crt? :)

Raczej nie poprostu juz jestem przywyczajony.. :wink: a to ze komus sie nie podoba obraz to jego zdanie ja tam mam prznajmniej pozadek na biurku... :roll:
SiwY
N3

Postprzez PLayer » wtorek, 18 kwi 2006, 13:52

Hultay WRC napisał(a):LCD nie jest udaną konstrukcją.

No chyba, że...
PLayer
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park