F1 2008

Wszystko co dotyczy królewskiej kategorii wyścigowej

Moderator: SebaSTI

Postprzez Picias » poniedziałek, 3 kwi 2006, 21:29

No wyścig niesamowity, warto bylo wstać o szóstej rano. Szkoda że Button sobie nie poradził w wyścigu ale chyba żeczywiście ma słabą psychikę skoro potrafi tak pojechać w kwalifikacjach. Chyba, że te problemy silnikowe. A Shumacher i Montoya to sami zawalili, chociaż myślałem, że Montoya pojedzie dalej ale pewno coś uszkodził i lol. Fisicella coś słabiutko dużo tracił do Alonso dziwne. Raikonen też jakieś problemy były wymiana nosa itd. Było na co popatrzeć.

ps. widzieliście wyścigi WTCC tam to się dopiero działo :D
Rajdy to moja pasja.
Picias
N2

Postprzez bounder » poniedziałek, 3 kwi 2006, 23:10

Picias napisał(a):myślałem, że Montoya pojedzie dalej ale pewno coś uszkodził

z tego co się orientuję, to tak wytrzęsło bolidem Montoyi przy tej akcji, że siadła mu elektronika, więc nie było mowy o dalszej jeździe
bounder
N3

Postprzez Saruto » wtorek, 4 kwi 2006, 08:43

Fisi startował z boksów ;) dlatego dużo stracił
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez Marmetal » wtorek, 4 kwi 2006, 21:23

bounder napisał(a):
krzychd napisał(a): Niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego kazali Buttonowi zatrzymać się przed metą i jak zostałby ukarany w kolejny wyścigu

obecnie jest przepis, ze jeden silnik musi starczyć na 2 Grand Prix. W prZypadku, gdy zawodnik zmienia silnik po pierwszym Grand Prix, do następnego startuje z pozycji wywalczonej w kwalifikacjach + 10 miejsc. Można bez konsekwecji zmienić silnik, jeśli się nie ukończyło Grand Prix. To było pierwsze GP Buttona z tym silnikiem. W przypadku, gdyby przejechał linię mety, GP miałby zaliczone, i zdobyłby pkty, ale zmiana silnika spowodowałaby, że na Imoli startowałby 10 miejsc dalej. Dlatego szef Hondy wolał stracić pkty i nie otrzymać kary 10 miejsc za 3 tygodnie, stąd Button dostał polecenie na Team Radio od inżyniera Andrew Shovlin'a DON'T CROSS THE LINE

Kolejny idiotyczny przepis federacji :?. Myślę, że Button powinien przekroczyć linię mety, bo zawsze zdobyłby te kilka punktów, a jaka jest gwarancja, że w Imoli dojedzie w ogóle do mety? Żadna... Bez sensu: zarówno polecenie Shovlina jak i przepisy FIA.

Picias napisał(a):widzieliście wyścigi WTCC tam to się dopiero działo :D

Te wyścigi są po prostu piękne :).
Marmetal
S2000

Postprzez bounder » wtorek, 4 kwi 2006, 23:56

Marmetal napisał(a): Bez sensu: zarówno polecenie Shovlina jak i przepisy FIA.

Abstrahując od tego czy ten przepis ma sens czy nie, dziwię się, że FIA zezwala na coś takiego i nie nałożyła kary na Hondę. Skoro Team Orders sa zabronione, to takie zagrywki także powinny być karane. Np. +10 miejsc na gridzie w następnym GP :D Nie wiele wspólnego ma to z duchem sportu :?
bounder
N3

Postprzez Piotr_83 » poniedziałek, 17 kwi 2006, 14:13

bounder napisał(a):

Abstrahując od tego czy ten przepis ma sens czy nie, dziwię się, że FIA zezwala na coś takiego i nie nałożyła kary na Hondę. Skoro Team Orders sa zabronione, to takie zagrywki także powinny być karane. Np. +10 miejsc na gridzie w następnym GP :D Nie wiele wspólnego ma to z duchem sportu :?

Jakby przekroczył linie mety i wymienił silnik to itak dostałby 10 miest do tylu a jak kara by była to tez 10 miejsc do tyłu wiec nie widze zadnej logiki w tym!!!!!!!!
Ide do przodu z podniesioną głową!!!!!!!!
Piotr_83
N1

Postprzez MSG Racing » poniedziałek, 17 kwi 2006, 23:30

Niby tak ale jeżeli naprawdę auto zepsuło by się?
Auto, co ja piszę bolid.
Wbrew pozorom przepis nie jest głupi.
Niestey nie ma złotego środka na takie incydenty, a symulować można wszytko.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez bounder » wtorek, 18 kwi 2006, 11:48

Piotr_83 napisał(a):
bounder napisał(a):

Jakby przekroczył linie mety i wymienił silnik to itak dostałby 10 miest do tylu a jak kara by była to tez 10 miejsc do tyłu wiec nie widze zadnej logiki w tym!!!!!!!!

w czym nie widzisz logiki :?:
powiedzmy, że jest jak powiedziałem, za takie zagrywki +10 miejsc. Button jest na ostatnim zakręcie. Szybka kalkulacja, albo zatrzymujemy go przed metą przez radio, i jesteśmy później karani +10 miejscami w imoli, albo każemy mu przejechać metę, dostajemy w Imoli +10 miejsc na gridzie ale MAMY PKTY Z WYŚCIGU ZA 4 MIEJSCE. Proste jak konstrukcja cepa co wybierze zespół, a kibice się emocjonują, czy Fisicho wyprzedzi pochodnię czy nie. Już widzisz logikę :?: więcej ma to ze sportem wspólnego i np. mi by się bardziej podobało

MSG Racing: gdyby bolid rzeczywiście padł, to nie trzebaby polecenia przez radio, żeby go zatrzymać :wink: pozdro
bounder
N3

Postprzez Marmetal » niedziela, 23 kwi 2006, 12:45

Schumacher ma kolejny rekord! Tym razem w ilości wywalczonych pole position. Mając 66 pobił nieodżałowanego Ayrtona Sennę. Z jednej strony to niesamowite, z drugiej szkoda. Kolejne dwa miejsca w kwalifikacjach zajęły Hondy w kolejności Button, Barrichello. Czwarty był Massa, a dalej Alonso, Ralf Schumacher i dwa McLareny (Montoya, Raikkonen). Koledzy Kubicy uplasowali się na 12 (Villeneuve) i 15 (Heidfeld) miejscu. Dwa ostatnie pola startowe znów przypadły w udziale kierowcow Aguri...
Za godzinę i 15 minut wyścig. Trzeba pooglądać ;) :!:
Marmetal
S2000

Postprzez SiwY » niedziela, 23 kwi 2006, 15:49

Takiego wyscigu dawno nie wiedziałem... Alonso gonił Schumachera :twisted: szkoda bo liczyłem na to ze Alonso wygra tylko na 3 okrazenia przed metabład popełnił i lipa ale gratulacje dla Schumiego.. :)
....:: Janusz w naszej pamięci[*] ::...
SiwY
N3

Postprzez Picias » niedziela, 23 kwi 2006, 16:01

A ja się bardzo cieszę, że wygrał Shumacher. Znowu ferrari na czele 18 miesięcy czekali. Oby tak dalej. Z Buttonem niezła akcja była, dobrze że paliwo sie nie zapaliło. Chlopaki z saubera nie najlepiej a liczyłem na pierwszą dziesziątkę. Śmignął bym teraz na gokarty :D
Rajdy to moja pasja.
Picias
N2

Postprzez żółtodziób » niedziela, 23 kwi 2006, 16:24

Mnie akurat wcale nie cieszy zwycięstwo ferrari, to jest IMO chyba najbardziej zepsuty i wyrachowany zespół ze wszystkich, dawno już gdzieś zatracili swoją włoską finezję, a w dodatku nie przepadam za samą marką. Ale trzeba przyznać ze widowisko piersza klasa, oby więcej takich wyścigów, bez względu na to kto wygra.
żółtodziób
A8

Postprzez Miedziu » niedziela, 23 kwi 2006, 17:01

Bardzo emocjonujacy wyscig :P Wielkie gartulacje dla Szumiego ladnie jechal. Widzieliscie jak ten Albers wydachowal?? :shock: chyba zaliczyl 6 rolek.
Miedziu
A6

Postprzez SiwY » niedziela, 23 kwi 2006, 18:18

Miedziu napisał(a):Bardzo emocjonujacy wyscig :P Wielkie gartulacje dla Szumiego ladnie jechal. Widzieliscie jak ten Albers wydachowal?? :shock: chyba zaliczyl 6 rolek.
nie przesadzaj.. max 4 i o własnych siłach wyszedł :wink: ale sobie za długo nie pojechał... :roll:
....:: Janusz w naszej pamięci[*] ::...
SiwY
N3

Postprzez Saruto » niedziela, 23 kwi 2006, 20:46

w poprzedniej rundzie GP2 rolował Lopez :)
a co do wyścigu to troche nudny ale taki jest ten tor...
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Formuła 1