Rajd Mazowiecki

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez PawelRally » poniedziałek, 3 kwi 2006, 22:03

Rajdy wporzO!
(BRT) - Banasik Rally Team ;)
PawelRally
A6

Postprzez Pancin » poniedziałek, 3 kwi 2006, 22:41

maciekmaciek napisał(a):jesli chodzi o to kto jak czym wymiatal to mi najbardziej podabaly sie przejazy kołdeja w saxo nr 47
skumajcie na kazdej fotce leci bokiem tak jak trzeba
mam nadzieje ze pokaze sie jeszcze w tym roku na jakims rajdzie

A ja mam nadzieję, że będzie kasa i uda nam się zobaczyć w tym sezonie Rafała Szeblę. Jechał białym pugiem 106 z nr 48. Szkoda, że auto nie wytrzymało, bo była szansa na rewelacyjny wynik w debiucie. Pierwszy start i po 3 OS-ach 1 miejsce w A6 i 6 w generalce PPZM (3 w generalce na odcinku). Wspomnianego kolegę z nr 47 wyprzedził na OS 4, ale niestety z powodu awarii dalej nie pojechał. :( Myślę, że jak tak dalej pójdzie, to może namieszać trochę w pucharze.
Pancin

http://www.scyzzor.com]www.scyzzor.com
http://www.superoes.pl]www.superoes.pl
Pancin
N3

Postprzez rav » wtorek, 4 kwi 2006, 08:48

Wspomniany kolega nr 47 (Maciek Kołdej) miał wtedy do dyspozycji tylko 3-ci i 4-ty bieg.
www.rafalmalinski.pl
rav
A6

Postprzez Pancin » wtorek, 4 kwi 2006, 09:05

rav napisał(a):Wspomniany kolega nr 47 (Maciek Kołdej) miał wtedy do dyspozycji tylko 3-ci i 4-ty bieg.

Tak czy inaczej, jak Rafał Szebla się na OSach pojawi będzie ciekawa rywalizacja w A6.
Pancin

Pancin
N3

Postprzez Booyac » wtorek, 4 kwi 2006, 12:54

a ja mysle ze zrzucimy sie w klubie na ten oryginalny dolot powietrza zeby mogl Rafał pojechac jak pan Bog przykazal w N2 :D
ScyZzoR Squad Kielce
-=www.scyzzor.com=-
Booyac
N1

Postprzez PSYCHObójca » wtorek, 4 kwi 2006, 18:02

Dzięki rav za obronę ale prawda jest taka że na tym oesie dalem mocno ciała i straciłem 3min i 20 sec stojąc w polu ....
PSYCHObójca
N2

Postprzez Maciek_1982 » wtorek, 4 kwi 2006, 20:16

Obrazek

Ten "safety" o którym mówiłem to ten gość przy słupie stojący w towarzystwie pani policjant. A ja stoje na murku w zielonej kurtałce i w niebieskiej bluzie:P

PEACE
Obrazek
Maciek_1982
N2

Postprzez Pancin » wtorek, 4 kwi 2006, 21:44

PSYCHObójca napisał(a):Dzięki rav za obronę ale prawda jest taka że na tym oesie dalem mocno ciała i straciłem 3min i 20 sec stojąc w polu ....

Myślę, że obrona nie jest potrzebna, bo uważam, że jechałeś całkiem OK. Szkoda tylko, że (jak się okazało) Twój główny rywal w rajdzie do OS4 nie ukończył zawodów, bo pewnie bylibyśmy świadkami ciekawej rywalizacji.
Pancin

Pancin
N3

Postprzez Beret » środa, 5 kwi 2006, 01:04

nawet ja sie zalapalem. jestem safety najbardziej po prawej. a pani wladza byla urocza, wczesniej ze mna troche przegadala ;) ale fakt, do tego safeciarza lecialem pare razy zeby sie chlopak ogarnal...
nindża nie moze byc mientka

MIEJSCE NA TWOJA REKLAME

www.bwyszkowski.pl
www.codrivers.fora.pl

Obrazek
Beret
A6

Postprzez Maciek_1982 » środa, 5 kwi 2006, 17:46

Beret ty to ten chłopaczyna w okularkach? Jak tak to się troszke naganiałes do niego :wink: Pozdro...
Obrazek
Maciek_1982
N2

Postprzez Robecki » środa, 5 kwi 2006, 19:59

To może teraz ja się podzielę wrażeniami, troche późno ale co tam. :)
Byliśmy 2 razy na Maciejowiach i na koniec na Wildze. Na Maciejowicach wiadomo było że będzie się działo i nie było inaczej. :) Ale po kolei. Pierwszy przejazd to miejscówka którą chyba rav opisywał jako łotersplesz :lol: , jakies 600m metrów przed punktem 1 w WRC. Ja bym to nazwał "błoterspleszem" :D W ogóle ta miejscówka to już kult, charakterystyczny prawy zacisk przy płocie do lewy szybszy przez lekki szczycik, oczywiście wszystko po luźnej nawierzchni ,w tym przypadku po totalnym błocie :) Już czołówka miała problemy - Karnabal poleciał gdzieś w pole, Oleksowicz troszkę przetrącił sobie zderzak w nowiutkiej N12, dalej to wiadomo że się działo, było kilka naprawdę efektownych przejazdów oczywiście w wykonaniu pucharowiczów :)
Ale "gwiazdą" (w złym tego słowa znaczeniu) tego przejazdu był z pewnością pan Tomasz Ziarko. A było to tak. Szanowny pan kierowca troszkę za szybko wjechał w zakręt no i wyleciał na baaaaardzo grząskie pobocze z którego nie dało rady wyjechać o własnych siłach. Zrobiłem tylko fotkę i pobiegłem pomóc w karkołomnej akcji wyciągania Golfa z totalnego błota. Niestety przez jakieś 3-4 minuty nie udawało się tego dokonać. Wszyscy już byli zrezygnowani, załoga także. I w tej chwili wychodzi Tomasz Ziarko i krzyczy do tych co stali i się patrzyli na całą akcję - "Ch.. wam w d..., cwele" Nie mogłem nie zareagować na takie zachowanie i trochę uciszyłem kierowcę, Bartosz Herban to samo. Co mogła zrobić w tej sytuacji np drobna kobietka spokojnie patrząca sobie na przejazdy jej idoli ? Chyba tylko podtrzymać kierowce na duchu :/ Dobrze że już nic więcej nie powiedział ale jego zachowanie było skandaliczne :!: :evil: Rozumiem frustrację kierowcy ale chyba trzeba troszkę panować nad emocjami. W końcu przyszła ekipa z trójmiasta z Pawłem Stefanickim na czele i wspólnymi siłami wyciągnelismy nieszczęsnego Golfa.
2 przejazd Maciejowic: jakieś 300 m za punktem 1 w WRC, lewy podwójny zacisk do prawy ciasny. Także mnóstwo błota, ale raczej nic szczególnego się nie działo. Parę załóg tylko wylatywało na wejściu w pole, ale bezpiecznie, Stec najlepiej wyjechal gdzieś na 50 m :)
Na 1 i 3 przejeździe też wypadło tam parę załóg tylko w inny sposób także w sumie ciekawe miejsce. Tutaj spotkaliśmy wesołą ekipę od załogi Łepik/Walczak efektowne zielone Saxo N2, którzy zakończyli tam rajd. Słyszałem że zabrakło im paliwa :? ale nie wiem czy to prawda.
Potem zmyliśmy się na ostatnią eskę na Wildze. Dłuuuuga prosta zakończona efektownym odcięciem w przypadku niektórych aut i lewy do prawy z syfem na zewnętrznej. Czoper poszedł ogniem, reszta słabiej, z pucharu Jan Chmielewski widowiskowo. Trembicki wyleciał na tym syfie w pole i tam został na pare minut, dosłownie kilka metrów od fotokomórki :? Trochę lipa. W tym miejscu na poprzednich przejazdach też się "coś" działo, nawet fotokomórka dostała :) Jakiś betonowy słupek też zakończył swój dosyć długi żywot bo podobno stał tam "od zawsze".
OS Otwock: bardzo ciasny nawrót pod wiaduktem. Z tego co słyszałem i widziałem zawsze było tu bardzo widowiskowo, pod publikę, niestety nie w tym roku, zawiodłem sie tutaj na większości kierowców, a to dlatego że ogromna większość nie użyła tutaj hamulca ręczego. :roll: Zrozumiałbym takie postępowanie gdyby nawrót ten można było przejść na okrągło, bez tego manewru, niestety szerokość jakichś 9-10 m nie pozwalała na to. Prawie wszyscy więc napadali ten nawrót bez ręcznego i musiała cofać co oznaczało znaczną stratę czasową :? Nie rozumiem tego :? Tutaj brawa więc się należą dla tych wszystkich którzy przeszli nawrót z podcięciem ręcznym, już nie za samą widowiskowość ale za to że zyskali na tym mase czasu :) - czyli wszystkie eNki z wyjątkiem Meresińskiego, Bonder, Kołdej :shock: , Chmielewski, Gryc, Witkowski :shock: , Czechowicz, no i jeszczę paru, już nie pamiętam wszystkich.
No i było po rajdzie. Ogólnie wspaniałym rajdzie :) Padający deszcz tylko nadał klimatu, ale za to wszystko wynagrodziło nam piękne słoneczko w Otwocku :)
Z całego rajdu mogę wyróżnić następujących kierowców, oczywiście in plus: Czopik, Mancin :shock: , Bonder, Gryc, Dudka o dziwo nie zapamiętałem :roll: ale brawo za wynik, Orski, Chmielewski, Kołdej - chłopak szedł ogniem, szkoda że auto nie podołało, Witkowski. Nie można także zapomnieć o tak egzotycnych autach jak moje ukochane Audi 90 :D i oczywiście Łada VFTS :D Wielkie pozdro dla kierowców.
Pozdrawiam również cały Video Rally Team w składzie Wons, Cruz i tata Wonsa, Banasik Rally Team,napotkanych forumowiczów Marsa, Buncola i oczywiścię ekipę ze srebrnego Uno i Fiesty :D
POZDRO MARSHAL :!: :!: :!: :lol:

O coś długie to wyszło :wink:
Robecki
N3

Postprzez PSYCHObójca » środa, 5 kwi 2006, 20:00

Obrazek

http://www.koldej.com/Mazowiecki/koldej_maciejowice.wmv

on-board z 6 Rajdu Mazowieckiego załogi nr 47 Maciej KOŁDEJ / Leszek JANUSZ / Citroen SAXO

OS1 Maciejowice 47MB

.... fajne wyprzedzanie ;)

TERAZ JUŻ POWINNO DZIAŁAĆ :)
Ostatnio edytowano czwartek, 6 kwi 2006, 02:21 przez PSYCHObójca, łącznie edytowano 1 raz
PSYCHObójca
N2

Postprzez rav » środa, 5 kwi 2006, 22:16

PSYCHObójca napisał(a):Dzięki rav za obronę ale prawda jest taka że na tym oesie dalem mocno ciała i straciłem 3min i 20 sec stojąc w polu ....

Prawda jest taka, że sam sobie tę skrzynkę zepsułeś. Jednak mamy obaj takiego farta, że Bucior wszystko naprawi.

Czy któryś z kolegów jest może w posiadaniu tablicy rejestracyjnej ze wspomnianego saxo 47?
www.rafalmalinski.pl
rav
A6

Postprzez dany » środa, 5 kwi 2006, 22:21

nam rok temu na mazowieckim też skrzynia sie troszkę posypała ale dojechaliśmy także jak widać taka prawidłowość tego auta na tym rajdzie :wink: i zderzak też zgubiliśmy :lol:
pozdro
dany
N1

Postprzez Kruk » środa, 5 kwi 2006, 22:54

Widzieliście cały on - board z Maciejowic w wykonaniu załogi Kołdej / Janusz :?:

Zapisało mi 105 728 KB :? , odtwarzacz pokazuje , że film ma trwać 11:02 , ale od 3:20 obraz się zacina w miejscu :? a czas dalej idzie :roll: . Tylko u mnie coś jest nie tak , czy inni mają tak samo :?:
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM