A ja spytam ma ktoś jakieś ciekawe filmiki z starszych WSMP?
Choc jeden wyścig nagrany?
Ostatnio zauwarzyłem na youtubie filmiki z pucharu CC.
Ja na VHS-ie ( kiedyś zgram
) Jedynie jeden wyścig Maluszków:), mplusm,
i dachówę Maluszka:) wszystko z polskich torów. No i tam parę relacji nagranych z WSMP, kiedyś w nocy na TVP zawsze puszczali 10 minutową relacje ;]
W szczególności, zadowoliło by mnie choc jeden króciutki filmik z E36 Tadka "Myszy", ważne żeby było słychac jak to chodziło:)
Niestety nie dane było mi oglądac wyscigi za czasów PLR-u, za mały byłem, a tak na poważnie to od 97 roku fascynuje się WSMP, no i zapadła mi głownie w pamięci walka Dziurka vs Myszkier, no i ten ostatni sezon(2000) tej walki, zielone audi vs żółto-niebieskie BMW. Chyba to był jak na razie ostatni dobry okres dla polskich wyścigów, puchar alfy, mplusm, no liczne GPP (około 30 aut na wyścig) gdzie do walki włączali się także Mariusz Kostrzak w Porshe, Stańco w alfie, wspominany młodszy Myszkier, i Bednarek w tym efektownym BMW robionym na GTR. Bardzo ciekawy sezon, zapamiętałem także, jak w jednym z wyścigów na Torze Poznań 6 takich samych Civic-ów czesko-słowackiego teamu Transpetrol nas odwiedziło, z nimi to śmiesznie było, jakaś zadyma na pierwszym lewym. Tego dnia jeszcze z takich ciekawszych wydarzeń zapamiętałem jak Arkadiusz Nowicki w PAR, uciekał przed Szwagrem, i się rozbił odrazu za metą, fajna polewka i śmiesznie było. Chyba ostatnim takim dosyc licznym sezonem był chyba sezon 2001.
A o filmiki pytam, bo bym z chęcią powspominał.
Pozdrawiam
Marzenia... ? Wyścigi...