Opłaty za drogi.

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Opłaty za drogi.

Postprzez !ADI! » piątek, 17 lut 2006, 03:14

Ludzie i ludziska, po przeczytaniu tego artykułu, to na seiro nie wiedziałem czy mam się śmiać, czy może płakać. Ale takie rzeczy to tylko w Polsce.
To jest streszczenie, równoważnikiem zdania, jak chcecie to czytajcie ale mnie poprostu krew zalała i podtopiła.

"40PLN z Katowic do Wrocławia"

http://www.komunikacja.krakow.pl/prasa/ ... =200602133

:cry: :cry: :twisted: :twisted: :cry: :cry: :twisted: :twisted: :twisted:
!ADI!
S1600

Postprzez Gość » piątek, 17 lut 2006, 05:28

Mnie ta informacja nie ruszyła. Wystarczy zestawić ją z wiedzą na temat wykorzystania pieniędzy z akcyzy obciążającej paliwo.

Ja nie chcę płacić jeszcze wyższej akcyzy. Nie życzę sobie też żadnych innych "ogólno-narodowo-kierowcowych" podatków. Z punktu widzenia konstytucji byłoby to najsprawiedliwsze rozwiązanie, bo według niej każdy obywatel jest równy, więc każdy powinien ponosić takie same koszty. Ale to byłoby jakieś socjalistyczne podejście do sprawy.

Teraz mamy gospodarkę wolnorynkową, każdy miał szansę nauczyć się gospodarowania. Opanowałem tę sztukę i nie mam zamiaru wyrzucać pieniędzy w błoto. Nie chcę, to nie korzystam. Nie korzystam, nie płacę.

Autostrada - w naszym kraju to luksus. Luksusy kosztują. Trzeba pogodzić się z tym, że są drogi dla wszystkich i dla wyżej sytuowanych.

Budowanie w kraju dróg dla wyżej sytuowanych ma sens. Dzięki nim wypełnimy zobowiązania wobec Unii. Poprawimy atrakcyjność gospodarczą i turystyczną kraju. Stworzymy miejsca pracy. A w przyszłości i niżej sytuowani wjadą na te drogi. W końcu harmonizacja płac postępuje :!: :lol:

Początki gospodarki wolnorynkowej w ubogim kraju są trudne. Niektórzy ludzie twierdzą, że nie należy tego w ogóle zaczynać, póki się kraj nie wzbogaci. Dzięki złodziejowatym elitom te trudne początki w Polsce jeszcze potrfają.
rally_psycho

Jeśli szukasz jakiejś informacji w sieci, korzystasz z Google. Google pyta Chucka Norrisa.
Gość
N1

Postprzez piter306 » piątek, 17 lut 2006, 08:47

No przecież płatne autostrady są po to żeby gościom w lepszych furach i przedstawicielom handlowym nie tarasował drogi chłam w swoich złomach, jadący z ekonomicznymi prędkościami żeby mało auto paliło. Dobrze, że przynajmniej ciężarówki dopuścili do tego luksusu, bo na bocznych drogach można by ochujeć.
Co do stopniowego bogacenia się narodu, to zobaczymy. Jak na razie dla mnie to było tak jak UFO, teraz muszę zmienić pracodawcę to się okaże, jak to będzie u nowego :?
Czas leci a człowiek jakby coraz głupszy.
piter306
A5

Postprzez RallyMAN » piątek, 17 lut 2006, 09:45

Przeciez ich pogieło chyba :shock: Nie dosc, ze do Krakowa trzeba płacić 13zł to jeszcze ta A4 jest dziurawa jak ser szwajcarski... :x Paranoja co sie dzieje w tym kraju, i teraz bedzie tak, ze 3/4 ludzi bedzie jezdzic na okolo samochodami bo przeciez dla średnio zarabiającego polaka 40zł to nie jest tak mało... :? ahhh szkoda gadać...
RallyMAN
A5

Powrót do Hyde Park