Moderator: SebaSTI
dzisiaj juz nie dam rady jutro sie za to wezme ale gdybys ty cos znalazl daj namiarystein911 napisał(a):Bandit mam dla ciebie zadanie; znajdź czasy przejazdów starszych edycji Race of the Champions tych które odbywały się Korsyce. W kilku edycjach kierowcy ścigali się B grupami. Będziemy mogli porównać czasy przejazdów np. Loeba w S1 i 206 WRC na tym samym odcinku
i to jest pomysl czytalem na stronce o rs200 ze jego cena jest rownie kosmiczna jak osiagi to co robimy sciepepiter306 napisał(a):Tak nic nie zwojujecie, zróbcie ściepa na testy. Trzeba załatwić B grupa i jakiegoś wurca. Jako oes niezły byłby ERG, w miara niezbyt kręty ale z licznymi wyrypami, niezły sprawdzian dla auta. Teorie są może i fajne ale trzeba by je udowodnić
tak tu sie z toba zgodze koledzy wyzej pisali cos o top gear oni sa zdolni do wszystkiego gdyby zrobili taki test to raczej grb jechala by na nowych oponach chyba zeby ktos mial takie z 85rokuPLayer napisał(a):Nie zapominajmy o pewnym małym "drobiazgu"... opony
Trochę lat minęło od czasu kiedy B Grupy śmigały i postęp technilogiczny się znacznie poprawił, również w oponach. Chodzi mi o próby porównywania czasów na tych samych odcinkach. Porównać owszem można, ale trzeba wziąć poprawkę na to co wspomniałem.
chyba zeby ktos mial takie z 85roku
srednio lekko powyzej 300 KM
Daje mi do myslenia jednak coś co jakieś 2 lata temu przeczytałem na którymś z anglojęzycznych for, temat był podobny do tego i tam sporo osób powoływało się na rekordy poszczególnych oe-sów słynnych rajdów typu Monte Carlo, i praktycznie wszystkie z tych rekordów były ustanowione przez samochody B-grupowe. Bodajże ostatni rekord pobił McRae w 99 lub 2000 roku.
Power bhp (kW) at RPM: 300(221) / 5250
Power bhp (kW) at RPM: 300(220) / 5500
Power bhp (kW) at RPM: 300(220) / 5500
Power bhp (kW) at RPM: 300(224) / 5500
.Power bhp (kW) at RPM: 300(224) / 6000
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości