Wyścigi 2003

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez Glitol » piątek, 25 kwi 2003, 07:31

Przejrzałem właśnie listę zgłoszeń, ŻENADA :!:
Właśnie zastanawiałem się czy nie wyskoczyć z ziomkami do Poznania na niedziele ale teraz to chyba odpuszczę.
Miłosz w związku z obsadą Twojej klasy gratuluje zdobycia Mistrza Polski. :D
Glitol
A5

Postprzez mm » piątek, 25 kwi 2003, 11:31

ja myslalem, ze jakis wirus wkradl sie szczegolnie w liste GrandPrix i wycial polowe zgloszen.....
Nie gratuluj mi! Po pierwsze to jest sport i wygra najlepszy, poza tym jakby nie patrzyc jest duzo aut (po alfie jestesmy druga co do liczebnosci klasa:) ) i co za tym idzie wielu zawodnikow (w tym mlodzi, prosto z kartingu...), a i z tego co wiem to Ci "starzy" zawodnicy tez sie zastanawiaja nad powrotem.... Mysle, ze na kolejnych eliminacjach bedzie wiecej aut (za pozno wyszedl biuletyn mowiacy o polskich oponach).
Najwazniejsze, ze sa nowi zawodnicy, ze bedzie walka na torze, ze cos sie bedzie dzialo! Juz sie nie moge doczekac! Podczepiam lawete i pedze do Poznania! Pozdrawiam!
m
mm
N3

Postprzez Glitol » piątek, 25 kwi 2003, 15:04

No i rób teraz co chcesz :cry: NIe wiadomo jechać do Poznania czy nie. Tłuc się ponad 300 kilosów po to, żeby obejrzeć 30 wózków w 4 klasach (z tego 18 w Alfie) to chyba mija się z celem. Szlag by trafił te polskie wyścigi.
Glitol
A5

Postprzez Wilu » piątek, 25 kwi 2003, 16:20

no cóż wyścigi nasze przeżywają kryzys, może by zorganicowć jakieś polskie le mans, np 48 godzine bez zmiany kierowców na jednym komplecie opon np na torze w Słomczynie. odpowiednio rozleklamować i przyznawać mistrza świata. okrzyknąć najtrudniejszym na globie i sukces murowany, a tak serio to kiepsko to wygląda.
Wilu
N4

Postprzez Tomisny » niedziela, 27 kwi 2003, 16:43

Hehe, no i musze przyznac ze moja pierwsza obecnosc na w miare porzadnych wyscigach wypadla calkiem pozytywnie... Przydala sie pomoc Alfana (dzieki). Co prawda rzeczywiscie obsada nie byla najlepsza ale zawsze cos. Fajnie byloby zobaczyc takie 19 aut w wyscigu GP jak to bylo w PAR. Musze przysnac ze duze wrazenie zrobily na mnie Audi Gladyszow i Wywiala. Troche co prawda zmarzlem, ale mysle ze majowej rundy nie opuszcze...

Gratuluje swietnej jazdy Miloszowi Majewskiemu ! Miales pecha przy tej walce pod koniec...ale jazda bardzo ladna.

pozdrawiam
Tomisny
Tomisny
N3

Postprzez mm » poniedziałek, 28 kwi 2003, 07:37

dziekuje wszyskim!!! taki to jest sport. jedyne co moze pocieszac to to, ze wykrecilem najszybsze okrazenie podczas wyscigu.
Z tego co slyszalem nie bedzie czerwcowego wyscigu w Kielcach...... Glitol zrob cos!
Na mnie (oczywiscie nie widzialem calych zawodow) najwieksze wrazenie zrobil Hil w alfie w GP. Pierwszy start takim autem, tylko 4 okrazenia przejechal na czasowce(skrzynka padla), a podczas wyscigu szedl strasznie.
mm
N3

Postprzez Glitol » poniedziałek, 28 kwi 2003, 08:11

Miłosz: gratulacje za 3 miejsce, mam nadzieję że w następnych wyścigach będzie jeszcze lepiej.
Odnośnie czerwcowej eliminacji w Kielcach - dziś skontaktuje się z kimś z AK. Kieleckiego i dam znać na forum.
Glitol
A5

Postprzez marecki » poniedziałek, 28 kwi 2003, 11:01

Czy było coś w TVP a może bedzie, bo ja nie widziałem nic w niedziele nawet późna nocą.A przeciesz tak głośno było o umowie PZM i TVP.
A może ktoś więcej wie co się działo w innych klasach np. GP nigdzie nie można poczytać.
Zastanawiam się czemu w Kielcach nie bedzie eliminacji w czerwcu.A jeśli by taka było to czesu jest mało a dużoooo pewnie trzeba poprawić na obiekcie.No ale jest nowy zarząd !!.Może coś drgnie.
marecki
N3

Postprzez marecki » poniedziałek, 28 kwi 2003, 11:12

Aha już wszystko wiem w sprawie tej eliminacji:
"Trzecia runda WSMP zaplanowana w terminie 6-7 czerwca na Torze Kielce, odbędzie się bez Pucharu Alfy Romeo. Czyli nie odbędzie się. Organizatorzy pucharowych wyścigów 156-ek nie doszli do porozumienia z PZM w sprawie terminu imprezy."
To pytam się, kto ten kaledarz układa, sprzątaczka? w PZM.
marecki
N3

Postprzez Glitol » poniedziałek, 28 kwi 2003, 12:02

marecki: jeszcze na 100% nie wiem, ale najprawdopodobniej nie będzie wyścigów. Sorki ale K.u.r.w.a mać, Automobilklub Kielecki istnieje tylko po to, żeby parę osób miało gdzie do emerytury dorobić :evil:
Glitol
A5

Postprzez schwepes » poniedziałek, 28 kwi 2003, 12:15

gdzie mozna znalezc pelne wyniki pucharu AR156? na pzm.pl jest tylko pierwsza trojka :-/
schwepes
A6

Postprzez mm » poniedziałek, 28 kwi 2003, 12:29

1. przerwa miedzy 2, a 3 eliminacja to tylko 2 tygodnie. Zawodnicy z alfy moga sie nie zreanimowac po poznaniu na kielce. W zwiazku z tym ma nie byc 3 eliminacji (kielc).
Bo dla kogo ja organizowac?
dla 10 cienkich, 8 aut GP, moze jakiegos historycznego? no moze ze 4 formuly pojawilyby sie....
tak czy inaczej daje nam to mniej wiecej 20 aut.....
Przeciez nie zamkna drogi dla 20 aut.... i to na 2 dni....
A moze wiec zrobic eliminacje jednodniowa? Kiedys tak bylo!
Moze w piatek BK a w sobote treningi i wyscigi??? .... i w niedziele moglaby byc gielda na torze....
No, ale trzeba jeszcze chciec..... A jezeli jest malo zawodnikow zgloszonych to organizator moze odwolac impreze....
Jak tk dalej pojdzie to rzeczywiscie ktos zgasi swiatlo....

2. pelne wyniki sa na www.aw.poznan.pl
mm
N3

Postprzez Glitol » poniedziałek, 28 kwi 2003, 12:52

miłosz: jeszcze za gnojka (chodziłem wtedy do podstawówki) pamiętam, że jedna z el. w latach osiemdziesiątych pojechała tylko w sobotę (3 klasy malucha + formuła Polonia). No ale trzeba chcieć zrobić te eliminacji a to juz trud jest, lepiej na giełdzie szpanować w kurtkach Alfy lub Elfa. BO TO POLSKA WŁAŚNIE :!:
Glitol
A5

Postprzez Glitol » poniedziałek, 28 kwi 2003, 12:54

Miłosz: mam pytanko. Za ile objedziesz całą eliminację (treningi + wyścig) :?: I ile kosztuje ubezpieczenie sportowe samochodu :?:
Glitol
A5

Postprzez mm » poniedziałek, 28 kwi 2003, 14:09

glitol: do tego co skrobnalem na priva doliczyc czasami trzeba to co sie uszkodzi - jedna felga + opona po Poznaniu...... ale tych wydatkow nie jestesmy w stanie przewidziec.
mm
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi