Platforma i odpowiedzialność

Tematy trochę mniej związane z motoryzacją, jednak to forum nie służy do nabijania postów. Proszę zapoznać się z regulaminem na forum ogólnym.

Moderator: SebaSTI

Postprzez żółtodziób » wtorek, 3 sty 2006, 14:28

jak ty nic nie rozumiesz... Kto nie chciał podpisac umowy? komu bylo za mało kasy? Wiesz jak dobrze sytuowani są lekarze? ile luidzi cierpi w wyniku ich zaniedbań? jak będziesz miał w rodzinie osobę przewlekle chorą, wymagającą stałej opieki to będziesz ... wiedział co jest na rzeczy a na razie nie pleć glupot. I tak za wszystko pacjent płaci z WŁASNEJ KIESZENI a dodatkowo jeszcze daje w łapę lekarzowi żeby ten W OGÓLE RACZYŁ SIĘ WYWIĄZAĆ ze swoich obowiązków. Nie ... nic o umowach, bo cały światek lekarski to gigantyczna szara strefa, w jednym z dzienników mówili że jakiś szpital wprowadził cegiełki z ktorych pieniądze spływały na konta lekarzy, wszystko po to żeby ZALEGALIZOWAĆ ŁAPÓWY bo tyle ich było że Fiskus zaczął sprawdzać skąd doktorki mają kasę. Obrazu całości dopełnia pavulon Łódzkie Pogotowie i pielęgniarki wsadzające sobie wcześniaki do kieszeni. Nie bądź śmieszny z tymi swoimi umowami, dla tej mafii ważna jest tylko kasa, kamasze to i tak dla nich za mało.
żółtodziób
A8

Postprzez rutino78 » wtorek, 3 sty 2006, 15:09

nie da sie z tobą racjonalnie dyskutowac.
jak nie masz argumentów to zaczynasz pieprzyc o łódzkim pogotowiu
rutino78
N3

Postprzez beeper_ » wtorek, 3 sty 2006, 15:36

żółtodziób napisał(a): Nie bądź śmieszny z tymi swoimi umowami, dla tej mafii ważna jest tylko kasa, kamasze to i tak dla nich za mało.

No tak. Kilka lat studiow, praktyk itd. A pozniej jak nie chcesz podpisac umowy ktora jest CI nie na reke to robia z ciebie wroga narodu. Lekarze to tacy sami obywatele, ktorzy chca godnie zyc, jesli im nie pasuje wynagrtodzenie to nie, moga szukac pracy gdzies indziej. Ja i tak popieram prywatne lecznictwo, z tym , ze podstawowe swiadczenia oczywiscie finansowane z naszych podatkow. Ja w dalszym ciagu czekam na opodatkowanie kosciola, oraz usuniecia wpisów o darmowych swiadczeniach dla darmozjadów (kleru).
beeper_
N4

Postprzez sumo » wtorek, 3 sty 2006, 20:34

no to jakaś kasa dla lekarzy się znajdzie (ale oczywiscie zabierają ją emerytom z MSWiA)
sumo
N4

Postprzez żółtodziób » środa, 4 sty 2006, 14:18

nie da sie z tobą racjonalnie dyskutowac.
jak nie masz argumentów to zaczynasz pieprzyc o łódzkim pogotowiu

bo takie są realia tej branzy kretynie, to ty coś pieprzysz o umowach...

No tak. Kilka lat studiow, praktyk itd. A pozniej jak nie chcesz podpisac umowy ktora jest CI nie na reke to robia z ciebie wroga narodu.

Sami z siebie zrobili wrogów narodu. Dla kasy są w stanie nawet podać pavulon człowiekowi po ataku serca.

Lekarze to tacy sami obywatele, ktorzy chca godnie zyc, jesli im nie pasuje wynagrtodzenie to nie, moga szukac pracy gdzies indziej

No wlaśnie, niech spadają na drzewo prostować banany jak im nie odpowiada. Jeszcze nie widziałem lekarza który by nie żył godnie, a większość ma się dobrze. Nowe samochody, nowe chałupy, moze nie są to wille ale 95% naszego społeczeństwa NIE STAĆ na to na co stać lekarzy.

Ja w dalszym ciagu czekam na opodatkowanie kosciola, oraz usuniecia wpisów o darmowych swiadczeniach dla darmozjadów (kleru).

ja też jestem za opodatkowaniem kleru, ale co to ma do rzeczy? mówimy o służbie zdrowia. Na tacę nie musisz dawać, ja nie daję i mam w dupie że jakaś moherowa babcia oddaje połowę emerytury na tacę a drugą połowę na Radio Maryja, nikt jej do tego nie zmusza. Za to mnie państwo zmusza do przrkazania 11% dochodów na służbę zdrowia na którą I TAK NIE MOGĘ LICZYĆ jeśli (odpukać) stanie mi się coś złego.
żółtodziób
A8

Postprzez bounder » środa, 4 sty 2006, 16:06

Służba zdrowia w Polsce :?
Żółtodziób, nie możesz obwiniać lekarzy, że nie chcą podpisywać dla nich niekorzystnych umów, oni też muszą dbać o swoje rodziny. Masę kasy mają tylko lekarze najlepsi bądź najsprytniejsi (prywatne gaby), albo ci którzy nie mają skrupułów. Pamiętaj, że służba zdrowia to nie tylko lekarze, ale także pielęgniarki, położne, salowe itp., które mają ograniczone możliwości dorobienia sobie.
W ogóle służba zdrowia powinna zostać gruntownie zreformowana, bo problemem nie są umowy, problemem jest zły system. W zeszłym roku z budżetu na służbę zdrowia poszło ponad 35 mld złotych, ponad 20 mld zapłacili Polacy z własnego portfela jawnie, i szacuje się, że około 15 mld w formie łapówek. Innymi słowy Polacy zapłacili za służbę zdrowia tyle ile nasze państwo, a pragnę przypomnieć, iż mamy "bezpłatną" służbę zdrowia. Niestety reformy zdrowia za tego rządu na 99% nie będzie, gdyż Religa mówi, że potrzebuje 7 lat :shock:
bounder
N3

Postprzez żółtodziób » środa, 4 sty 2006, 19:00

Żółtodziób, nie możesz obwiniać lekarzy, że nie chcą podpisywać dla nich niekorzystnych umów, oni też muszą dbać o swoje rodziny.

Nie znam takiego, któremu by na to brakowało. Po drugie dziwne że dotąd jakoś im wystarczało a teraz nagle coś im nie pasi.

Pamiętaj, że służba zdrowia to nie tylko lekarze, ale także pielęgniarki, położne, salowe itp., które mają ograniczone możliwości dorobienia sobie.

Tyle że teraz akurat sprawa rozbija się o lekarzy. Piguły jakos teraz nie protestują. Protestują lekarze pierwszego kontaku, ci z przychodni co potrafią tylko grypkę skutecznie wyleczyć i to też nie zawsze. Ja na miejscu Dorna nie pieniłbym się, kazałbym iść do jasnej cholery bo i tak są ch... warci a na ich miejsce na pewno by się ktoś znalazł komu by wystarczyło te 5 zeta.

W ogóle służba zdrowia powinna zostać gruntownie zreformowana, bo problemem nie są umowy, problemem jest zły system.

No właśnie... bo wszędzie zdarzają się odszuści, tyle że w każdej innej branży konkurencja ich wymiata. Jednym z niewielu dobrych posunięć AWS było stworzenie systemu kas chorych, tyle że przyszły czerwone głąby i zamiast dopracowac ten system na nowo wszystko zcentralizowali. Za to przydałoby się Balickiemu najebać po tym pedalskim ryju.

Innymi słowy Polacy zapłacili za służbę zdrowia tyle ile nasze państwo, a pragnę przypomnieć, iż mamy "bezpłatną" służbę zdrowia.

No i własnie o o chodzi, nie dość że czerpią masę floty z łapówek to jeszcze mało im.

Niestety reformy zdrowia za tego rządu na 99% nie będzie, gdyż Religa mówi, że potrzebuje 7 lat

To i tak optymistyczny wariant. SLD tak na prawdę cofnęło służbę zdrowia o 10 lat. Moi rodzice cierpią na przewlekłe schorzenia, wieńcówka, nerki itd. itp, co jakiś czas któreś ląduje w szpitalu. Mam pełen wgląd w sytuację. Takiego burdelu jak po przejściu na NFZ jeszcze nie było nigdy. Opcje naprawy są dwie, albo po raz trzeci wszystko rozpier... i budować od nowa, albo usiłować przykleić ludzką twarz NFZetowi poprzez stopniową decentralizację. Kasy chorych miały jedną niezaprzeczalna zaletę - nie były parasolem ochronnym dla partaczy. To był spory krok w dobrym kierunku, ale nie, trzeba było wszystko rozwalić i zrobić po komunistycznemu.
żółtodziób
A8

Postprzez rutino78 » piątek, 6 sty 2006, 01:26

elektorat pisu jest niewiele lepszy niz samoobrony.
lekarze to komunisci, trzeba ich wytruć
sośnierz, szef sląskiej kasy chorych w czasie sprawowania swej funkcji dorobił się zamku w chudowie. zbieg okoliczności :D
aws zostawił panstwo z gigantyczną dziurą budżetową i mnóstwem rozgrzebanych reform. był totalny burdel. wtedy kariery zrobili dzisiejsi bohaterowie afer pzu czy zus (alot :D ) wtedy były najlepsze interesy kulczyka np. TP S.A.
teraz rząd nie jest w stanie podjąć żadnej niepopularnej decyzji. bedzie trwał do kolejnych wyborów, reszta ich nie interesuje. tak było za rządów kaczki w wawie.
w dwa dni wybrali sobie media, kiedys przeciwko takim działaniom protestowali.
dzis nie ma kaczynskich, siedzą cichutko. za pół roku (rok) okaze sie pewnie ze to marcin kiewicz jest wszystkiemu winny. ale ty tego nie zrozumiesz, umiesz tylko przeklinać
jeszcze ciule robia laske rydzykowi, obrzydliwe
jeszcze lepperowi pewnie sprzedadzą ministerstwo rolnictwa, niech on tam kradnie, my nie mamy kadr. Prawo i Sprawiedliwość. za jakie grzechy????
rutino78
N3

Postprzez Wilu » piątek, 6 sty 2006, 10:15

http://wiadomosci.onet.pl/1224649,11,item.html

haha świeckie państwo hehe ... dramat
Leeeszek !
Wilu
N4

Postprzez żółtodziób » niedziela, 8 sty 2006, 10:35

elektorat pisu jest niewiele lepszy niz samoobrony.
lekarze to komunisci, trzeba ich wytruć
sośnierz, szef sląskiej kasy chorych w czasie sprawowania swej funkcji dorobił się zamku w chudowie. zbieg okoliczności

typowy przykład czerwono-szmacianej propagandy, NIC TAKIEGO NIE NAPISAŁEM. Nie broniłem też Sośnierza. Ciebie rutiono trzeba leczyć.. tylko nie ma komu...

aws zostawił panstwo z gigantyczną dziurą budżetową i mnóstwem rozgrzebanych reform

Tak w istocie było, po czym przyszli czerwoni i zamiast pokończyć zaczęte rzeczy, z których reforma służby zdrowia powoli zaczynał się kleić rozwalili wszystko jeszcze raz, a zamiast dziury zostawili deficyt. na jefno wychodzi.

wtedy kariery zrobili dzisiejsi bohaterowie afer pzu czy zus (alot ) wtedy były najlepsze interesy kulczyka np. TP S.A.

Najlepsze interesy dla kulczyka wcale nie były w TPSA, tylko z "pierwszym" i z ropą. nie ... głupot.

teraz rząd nie jest w stanie podjąć żadnej niepopularnej decyzji. bedzie trwał do kolejnych wyborów, reszta ich nie interesuje. tak było za rządów kaczki w wawie.

Dziwne tylko że za kaczki w w-wie jest lepiej niż za Piskorskiego i rządu sitwy SLD. Oczywistym jest że Kacaki nie potrafią wszystkiego ani nie mają ludzi do wszystkiego, ale przynajmniej nie kradną aż tyle.

w dwa dni wybrali sobie media, kiedys przeciwko takim działaniom protestowali.

Teraz przeciwko temu protestuje SLD, ale sami za swojej kadencji robili to samo. NA TYM POLEGA POLITYKA OŚLE dardanelski. Czego oczekiwałeś? Jak czerwoni wrócą to jak myślisz co zrobią z mediami?> i myślisz że będą się oglądac na to co teraz mówili? Puknij sie w ten p-usty łeb.

dzis nie ma kaczynskich, siedzą cichutko. za pół roku (rok) okaze sie pewnie ze to marcin kiewicz jest wszystkiemu winny. ale ty tego nie zrozumiesz, umiesz tylko przeklinać

A co to ma do rzeczy? I co mnie obchodzi że Marcinkiewicz będzie winny? jak będzie to będzie, wiedział na co się piusze biorąc tę posadę, mógł nie brać. Skąd nagle zmartwienie losem Marcinkiewicza? A może złoś że kaczki b yły na tyle sprytne żeby sobie zabezpieczyć tyły? A co, nie mieli do tego prawa? Nie bądx śzmieszny, twoja logika to nawet nie jest przedszkole...

jeszcze lepperowi pewnie sprzedadzą ministerstwo rolnictwa, niech on tam kradnie, my nie mamy kadr. Prawo i Sprawiedliwość. za jakie grzechy????

Po pierwsze jeszcze nic lepperowi nie oddali, a ostatnie ruchy wyraźnie wskazują na chęć dogadywania się raczej z PO niż z SO. No, ale jak ktoś nie ma mózgu to nic dziwnego że się boi że Lepper za parę dni będzie rządził. Zresztą nawet jak dadzą rolnictwo lepperowi to i tak mnie to jebie, mogła wiocha nie głosować na leppera, a skoro zagłosowała sama jest sobie winna. Może to nawet nie bedzie takie złe, dostanie jedno ministerstwo, zbłaźni się i go więcej nie wybiorą. A tak jest duuuża szansa że w następnych wyborach to on wszystko pozamiata. A jeśli chodzi o pytanie za jakie grzechy - ano za takie że wygrali wybory, ludzie wybrali tak a nie inaczej.

Wilu - mamy świeckie państwo. Nikt nikogo nie zmusza do wyznawani takiej, a nie innej religii,nikt cię też nie wsadzi do pierdla za to ze na tym forum publicznie wyrażasz swoją dezaprobatę w stosunku do kościoła katolickiego. W Kuwejcie, jednym z najbardziej liberalnych państw islamskich za coś takiego zrobili by ci krzywdę. Łozenie kasy na potrzeby kościoła również uważam za przegięcie, ta buda widocznie nie jest nikomu potrzebna skoro ludzie sami nie chcą na to dawać kasy, państwo nie powinno się w to mieszać.
żółtodziób
A8

Postprzez rutino78 » niedziela, 8 sty 2006, 22:09

1. lekarze. -przeczytaj swoje posty. myslałem ze moge posłużyć się uproszczeniem ale przekroczyło to granice twojego pojmowania.
daj mi spokój z tą propagandą, włącz tv trwam to zobaczysz propagande socjalistycznego rządu
2. sld zostawiło finanse panstwa w znacznie lepszym stanie niz aws i tego żadnymi zakleciami nie zmienisz. nawet teraz giełda rosnie a rynki sie cieszą że pis jeszcze nic nie zepsuł, nawet zatrudnili gilowską wywaloną z PO za nepotyzm (odnowa moralna pisu, trzeba nie miec mózgu żeby im wierzyć:)
3. jakie interesy kulczyk zrobił z "pierwszym"? za czasów sld kulczyk żadnego powaznego interesu nie zrobił. najwięcej zarobił za czasów kiedy kaczynski był w rządzie
4. warszawa. nic nowego przez 3lata tam nie powstało, kolesie kaczynskiego nie potrafili nawet przetargów zorganizować, zadnego ważnego nie udało sie rozstrzygnąć. [/quote]
rutino78
N3

Postprzez Sergiey » niedziela, 8 sty 2006, 23:01

Panowie, z takiej na początku rzeczowej dyskusji, zrobiliście przerzucanke na argumenty - w większości zresztą żadne.

A tu taka ważna informacja: Gilowska w rządzie. I nic? To jedna z najważniejszych tek.
Mam nadzieje że w przeciwieństwie do Lubińskiej Teresy ;) kobita jakoś to ogarnie.
gg://1569993 Gadu-Gadu
---
Auto racing, bull fighting, and mountain climbing are the only real sports ... all others are games.
Ernest Hemingway
Sergiey
A5

Postprzez rutino78 » poniedziałek, 9 sty 2006, 00:52

no jestem ciekawy kim się okaże pani gilowska. na razie umiała wykazać się jedynie w opozycji. mądrze wtedy mówiła, ciekawe co powie po drugiej stronie "barykady". na dziś ma ograniczone pole działania takze moze jedynie sprawnie administrowac, bez żadnych radykalnych zmian. trzeba pamiętać że wyleciała z PO za nepotyzm (chciała wystawić swojego syna na pierwszym miejscu na liscie wyborczej)
rutino78
N3

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 9 sty 2006, 22:57

A tu taka ważna informacja: Gilowska w rządzie. I nic? To jedna z najważniejszych tek.

to akurat mnie nie wzrusza, posunięcie ewidentnie na złość PO, kto wie czy nie z myślą o wyborach na wiosnę. PIS zdaje sobie sprawe, ze jeśli takie wybory mają cokolwiek zmienić to ktoś komuś musi zabrać elektorat, na razie 4:0 dla PISu (wygrane jedne i drugie wybory, utworzenie rządu bez poparcia PO i teraz jeszcze Zyta, PO nie jest w stanie w żaden sposób sensownie zripostować tych ciosów poza szczekaniem przed kamerami), . Jeżeli komuś wydaje się ze sama Gilowska cokolwiek zmieni, zwlaszcza jeśli proponowane przez nia zmiany będą sprzeczne z doktryną PISu to się grubo myli. Kobieta może i coś ogarnie, ale patrzmy na sprawę realnie, to jest nic innego jak handel polityczny, PIS chętnie ją weźmie licząc na elektorat, a ona chętnie przyjmie posadkę żeby zrobić pod górkę platfusom z którymi Zyta jest od dłuższego czasu skłócona. Łatwiuteńko i mądrze wytłumaczyła że na wymyślone przez nią 3*15 jest za wczesnie, przy okazji ośmieszając "beton" PO który tak bardzo się upierał przy tej koncepcji, zeby ją wprowadzić od przyszłego roku. Od razu widać kto tak na prawdę był mózgiem i motorem PO, cała reszta to są farbowańcy którzy bez większego namysłu powtarzają wytarte slogany bronią ich jak cnoty rodzonej siostry. Wszystko wskazuje na to, że PIS chce zrobić nowe wybory, rzecz jadna po to żeby ograniczyć wpływy PO i już szykuje sobie na nie elektorat. Wydaje mi się że PO jednak cokolwiek z tej sytuacji rozumie, dla mnie deklaracje powrotu do negocjacji nie wzięły się z powietrza, ktoś w PO czuje pismo nosem, że mogą stracić jeszcze więcej stąd wlaśnie takie wymięknięcie.

sld zostawiło finanse panstwa w znacznie lepszym stanie niz aws i tego żadnymi zakleciami nie zmienisz. nawet teraz giełda rosnie a rynki sie cieszą że pis jeszcze nic nie zepsuł, nawet zatrudnili gilowską wywaloną z PO za nepotyzm (odnowa moralna pisu, trzeba nie miec mózgu żeby im wierzyć

Nie ... dziecino nic o giełdzie, bo zupełnie nie masz pojęcia o co w tym chodzi. Ja na giełdzie zarabiałem kasę ładnych kilka lat i troszkę lepiej wiem ile w tym zasługi SLD że jest teraz tak jak jest.

Co do Gilowskiej i nepotyzmu to może bym w to uwierzył, gdyby PO bez żenady nie trzymało u siebie takich gadatków jak Piskorski. To był tylko pretekst, tak na prawdę to oni się o coś pożarli. Także nie wyciągnęli zadnych konsekwencji wobec Gronkiewiczowej za to że prowadziła kampanię w hospicjum. Nawet gdyby faktycznie miała rację to i tak pogratulować wyczucia, dalej jest juz tylko organizacja konferencji prasowej na cmentarzu w dzień zaduszny. Poszło o układy o których się w życiu nie dowiemy, nie wyrzuca się nikogo z partii za to że coś tam zlecił komuś z rodziny, tym bardziej że nie chodziło o nic wielce istotnego czym powinna zainteresować się prokuratura. na takie stanowiska wszyscy obsadzają albo rodzinę albo znajomych, od kierownika sklepu po prezesów dużych firm. Wielka rzecz... Pewnie że to rodzi uzasadnione obawy, ale takie coś to zaledwie słabiutki pretekst do wywalenia z partii tak ważnej figury.
żółtodziób
A8

Postprzez rutino78 » poniedziałek, 9 sty 2006, 23:44

"Nie ... dziecino nic o giełdzie"
i tyle twoich argumentów
debilku
rutino78
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hyde Park