Junior w JWRC

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Mroowa » piątek, 30 gru 2005, 14:36

KoTaRbA__fAn napisał(a):Oj Pelikan robisz błąd pakując się w N4 :lol: Tym bardziej, że w S1600 jest kierowcą fabrycznym...

gdyby to była Fabryka to niemartwił by sięPele o takie coś jak testy przed rajdowe itp. Po mojemu najlbiżej to fabryki jest Fryczowi chodzi o kontakty itp. Peugeot idzie po najmniejszej linii oporu jak najmniej dać jak najwięcej się pokazać. Gdyby było inaczej to robiliby wszystko żeby Pugi były testowane jak najczęściej nie tylko na torze wyścigowym. I kryterium przyjęcia do zespołu niebyła by tyle kasa co talent.

...rozumiem że tak się traktuje kierowcę fabrycznego??? Barbórka Warszawska a w pugu kto inny...., Zamkowy.... nawet oklejenia auta się niechciało zmienić...

Wszędzie tylko... nie do Peugeota....

Edit
no jasne że zamkowy :]
Ostatnio edytowano piątek, 30 gru 2005, 21:20 przez Mroowa, łącznie edytowano 1 raz
Mroowa
S2000

Postprzez Banan » piątek, 30 gru 2005, 15:56

Cieszynka ? Chyba Zamkowy ;) I tak Pelikan gora, kazda fura ! :)
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Mars » piątek, 30 gru 2005, 17:55

A ja tam sie ciesze, że Pelikan wsiądzie do N4 ;) I mam nadzieje, że szybko się z nią zaprzyjazni, a jest to bardzo prawdopodobne po jego przygodach z N4 na Barbórkach Cieszyńskich ;)
3xFSO + 1xFSM + na jesieni jakieś E36 :D
Mars
A6

Postprzez rak818 » piątek, 30 gru 2005, 18:30

zaprzyjaźni szybko :?:
Pelikan w debiucie czterołapem (Cieszynka jak wspominał Mars) objechał Sołka :shock: więc decyzja chyba dość słuszna. Jednocześnie Pug Polska stawiał dość duże wymagania i ograniczenia za dostarczenie furki i serwisu (oczywiście przy udziale firm trzecich) na MP.
Trasa A2 Świecko-Terespol - Najdłuższy w Europie tor wyścigowy ciężarówek
rak818
A5

Postprzez Karol » piątek, 30 gru 2005, 19:00

rak818 napisał(a):Pelikan w debiucie czterołapem (Cieszynka jak wspominał Mars) objechał Sołka :shock: więc decyzja chyba dość słuszna.

Wydaje mi się, że klasa S1600 może ulec dużemu osłabieniu. Zakładając, że na miejsce Pelego Peugeot zatrudni Kajtka albo Polońskiego, Grzyb przejdzie na N4, Frycz dostanie S2000 (w co wątpie) a Guzek zrezygnuje (a Pumka na sprzedaż :? ) to moze być nieciekawie :cry:
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez skateman » piątek, 30 gru 2005, 19:08

Moim zdaniem, Pele robi źle przesiadając się do Lancera...On ma agresywny styl jazdy. Lancer nie jest dla niego. A te 2 zwycięstwa do dla mnie totalny przypadek...

Dodam jeszcze, że teraz z Sołkiem raczej by już nie wygrał...A tegroczna Cieszynka...nie wiem co o tym myśleć ale wiele załóg nie ukończyło rajdu...

Wiem, że kibice Pele mnie pojadą ale to jest forum, każd może przedstawić tu swoje zdanie...
skateman
A6

Postprzez rak818 » piątek, 30 gru 2005, 19:35

:wink: a tam odrazu pojadą.
Pelikan jeździ agresywnie i bardzo szybko ale popełnia dużo błędów których ośka nie wybacza, więc w czteronapędzię powinno być znacznie lepiej zwłaszcza gdy będzie mógł znacznie więcej startować :!:
Trasa A2 Świecko-Terespol - Najdłuższy w Europie tor wyścigowy ciężarówek
rak818
A5

Postprzez KaMiLL WRC » piątek, 30 gru 2005, 20:50

Chciałbym żeby ilość aut klasy S1600 nie zmniejszyła się, a skolei fajnie bybyło jakby coś jeszcze doszło. Fajnie oglada się te rajdówki w akcji no i ten ryk silnika :D
KaMiLL WRC
A5

Postprzez qbus » piątek, 30 gru 2005, 21:25

skateman napisał(a):Moim zdaniem, Pele robi źle przesiadając się do Lancera...On ma agresywny styl jazdy. Lancer nie jest dla niego. A te 2 zwycięstwa do dla mnie totalny przypadek...

z tym przypadkiem napewno przesadziłeś... poprostu Pelikan jest takim kierowcą który potrafi sobie poradzić za kierownicą każdego samochodu... on w przeciwieństwie do Grzyba w n4 się szybko odnajdzie... temu drugiemu takiej kariery już nie wróże... a że ośka do niego pasuje... to fakt niemniej jednak jeździ na tyle agresywnie że nawet Lancer w jego posiadaniu jest widowiskowy i agresywny... wiadomo wolałbym żeby został w ośce... jednak w N4 naprawde może namieszać...
"Janusz żyje wśród nas. My kibice nigdy o Nim nie zapomnimy."
www.racingshop.pl
qbus
S1600

Postprzez Karol » sobota, 31 gru 2005, 11:39

Pelikan jest takim kierowcą który potrafi sobie poradzić za kierownicą każdego samochodu... o a że ośka do niego pasuje... to fakt niemniej jednak jeździ na tyle agresywnie że nawet Lancer w jego posiadaniu jest widowiskowy i agresywny... .
[/quote]

Dodam tylko tyle, że już na Cieszyńskiej latał bokami :shock: (a to świadczy, że bardzo szybka ma wyczucie auta) i dostał nawet "team order" jeśli wieżyć newsom 8) Więc jeżeli chłopak zrobił te 30 Km i wyczuł auto, żeby rzucać autem bokami po ŚNIEGU I BŁOCIE to o czymś świadczy 8)
Karol
A6

Postprzez LIPciu » wtorek, 3 sty 2006, 13:28

ej co to jest za temat??
LIPciu
A5

Postprzez Karol » wtorek, 3 sty 2006, 16:08

LIPciu napisał(a):ej co to jest za temat??

Sam się już pogubiłem :shock:
Karol
A6

Postprzez Picias » wtorek, 7 lut 2006, 16:55

A no pokazał ale poczekajmy na dalsze występy. Szwecja dla oski to wcale nie jest taki łatwy rajd jeszcza jak sie jedzie po wurcach, które robia nie małe koleiny nawet N4 mają problemy. Co nie zmienia faktu że straty były spore a konkurencja jest mocna chłopaki znają trasy jeżdża juz parę lat i cieżko z nimi powalczyć ale trzymam kciuki za Michała.
Picias
N2

Postprzez SiwY » wtorek, 7 lut 2006, 17:23

w pierwszym sezonie nie ma co od niego wymagac chłopak sie uczy dopiero, zdobywa doświadczenie...
....:: Janusz w naszej pamięci[*] ::...
SiwY
N3

Postprzez Marmetal » wtorek, 7 lut 2006, 18:31

SiwY napisał(a):w pierwszym sezonie nie ma co od niego wymagac chłopak sie uczy dopiero, zdobywa doświadczenie...

Masz rację, chłopak dopiero się uczy. Każdy rajd jest dla niego zupełnie nowy, nie ma co oczekiwać od Michała wyników w tym roku. W przyszłym będzie można liczyć na coś więcej.
Marmetal
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata