Napisali o rajdach

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez Kimi » poniedziałek, 21 lis 2005, 05:30

Nie pierwszy i nie ostatni kierowca F1 który stracił prawko .
Kimi
N3

Postprzez Mroowa » sobota, 26 lis 2005, 12:07

http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=689788

:)
A interia nawet rozróżnia wyścigi i rajdy. No brawo.
Czyzby przed nowym sezonem rajdy wychodziłym z dołka medialnego :>
Mroowa
S2000

Postprzez stachniak14 » sobota, 26 lis 2005, 12:30

Jeśli chodzi o szum medialny o rajdach sporo się poprawił , coraz więcej artykułów relacji itp , denerwujące jest tylko to że najlepszą informacją jest zła informacja jak na cieszyńskiej
Paweł Stachniuk
stachniak14
A6

Postprzez PLayer » sobota, 17 gru 2005, 21:42

PLayer
N3

Postprzez Mroowa » piątek, 23 gru 2005, 12:47

"...Trzymamy przede wszystkim z rajdowymi kibicami. To oni są "solą tej ziemi" ...., ... kibic powinien być oczkiem w głowie organizatorów rajdu, a nie piątym kołe u wozu..."

Tak zaczyna się kolejny numer "WRC" w pełni się zgadzam z Redaktorem Naczelnym. Jak narazie to kibice są "niepotrzebną częścią rajdów. Nic się nie robi pod to żeby przyciągnąć ich na rajd. Prosty przykład za każdy informator rajdu trzeba płacić jakieś 15zł nieraz tak bywało, gdzie te same egzemplarze za free dostają wszyscy goście na rajdzie, dziennikarze itp. itd. U których będzie brak zainteresowania taką "lekturą". Kibic jest bardzo pożądany jeżeli trzeba jakąś kaskę wnieść na rajd to wtedy z miłą chęcia ustawią bramki na których można zaopatrzyć się w bilety. Co do biletów, karnetów to niemam nic przeciwko bo w końcu to widowisko jest, praktycznie za każde widowisko jest pobierana opłata. Sprawa oznakowania OSów też nieprzedstawia się za wesoło, żeby trafić tam gdzie się chce trzeba trochę pokręcic, pobłądzić. Szczególnie jak się na danym rajdzie nie było jeszcze. Przy okazji OSów to nieraz panowie mają nierówno pod sufitem zamykając drogę 2-3 km przed OSem - niewiem ale tylko zapaleńcy taki kawał pójdą z buciora bo człowiek który z ciekawości chciał zobaczyć zmagania, niebędzie dymał taki kawał. A takie przypadki mają miejsce... Przykład: OS -Sowa z rajdu Elmot, Polski. Rajd Polski - ME a na rajdzie pustki ostatnie zakręty przed metą w Kamionkach a na OSie pustki to chyba o czymś to świadczy. O głupocie tylko teraz niewiem czy przewrażliwionego organizatora czy PZM. Ja mam nadzieję, tak jak każdy twierdzi rajdy wychodzą z dołka tak i sprawa kibiców będzie coraz lepiej wyglądać.

Druga sprawa opisana w WRC:
"...FIA zadecydowała, że ten, kto chce kandydować do organizacji mistrzostw, musi wnieść opłatę wpisową w wysokości 100 tys. Euro..."

I co kochany i lubiany przez wszystkich PZM już płacze że to jest 40% budżetu rajdu, skąd taką kaskę wziąść. A najłatwiej jest brać kaskę od sponsorów, a może by tak PZM ruszył swoje 4 litery i zrobił coś dla siebie ze swoich środków? A może jak nieumieją gospodarować pieniędzmi to dzielić "ich" pieniądze na poszczególne automobilkluby?? To chyba by było najlepsze rozwiązanie. Niewiem dlaczego "działacze" tak dziwnie myślą. Dla jednych to będzie aż 100k € ale dla innych to ... tylko. I jeżeli rzeczywiście mają aspirację do MŚ i naprawdę im na tym zależy powinni szukać kaski wszędzie, nie tylko zwracać się do Orlenu itp. I niech pamiętają że dziś to tylko 100k € ale jak by rzeczywiście przyszło zorganizować rundę WRC to te nakłady będą jeszcze większe. Zdaje się panowie o tym zapominają licząc tylko przychody. Ale żeby coś wyciągnąć trzeba pierw włożyć.

To może koniec moich wywodów. Ale wkurzył mnie znowu PZM :)
Mroowa
S2000

Postprzez Banan » piątek, 23 gru 2005, 15:38

Mroowa napisał(a):Przy okazji OSów to nieraz panowie mają nierówno pod sufitem zamykając drogę 2-3 km przed OSem - niewiem ale tylko zapaleńcy taki kawał pójdą z buciora bo człowiek który z ciekawości chciał zobaczyć zmagania, niebędzie dymał taki kawał.

Ja na GSMP Sienna w tym roku szedlem 6km pod gore... Czas 50 minut. Dopiero pozniej, jak sie zaczal juz wyscig panowie policjanci zamkneli droge 5km wyzej... :evil:
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez stachniak14 » piątek, 23 gru 2005, 15:58

Banan napisał(a):
Mroowa napisał(a):Przy okazji OSów to nieraz panowie mają nierówno pod sufitem zamykając drogę 2-3 km przed OSem - niewiem ale tylko zapaleńcy taki kawał pójdą z buciora bo człowiek który z ciekawości chciał zobaczyć zmagania, niebędzie dymał taki kawał.

Ja na GSMP Sienna w tym roku szedlem 6km pod gore... Czas 50 minut. Dopiero pozniej, jak sie zaczal juz wyscig panowie policjanci zamkneli droge 5km wyzej... :evil:

ta sama sytuacja , a mój dziadek ledwo wytrzymał trudy wspinaczki , jak mieliśmy pretensje do policji że tak daleko to mówili że trzeba było od meta zajechać :evil:
Paweł Stachniuk
stachniak14
A6

Postprzez Banan » piątek, 23 gru 2005, 18:02

Jaki mieliscie czas ? :D
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez bzyq » piątek, 23 gru 2005, 18:35

nie bede negowal tego, bo faktycznie macie co do tego racje. Ale nie mozna za wszystko winic organizatora. Ja akurat, mozna tak powiedziec, stoje po drugiej strony barykady, i wierzcie mi, ze nie jest proste walczyc z Policja ( bo ona zawsze wtraca swoje trzy grosze, i nieraz trzeba plan zabezpieczenia przerabiac), walczyc z PZM, ktore tez ma nieraz ma swoje widzi mi sie. To tez nie jest tak ze organizator chce na sile unieszczesliwic kibicow, tylko czasem inaczej sie nie da ...
Ostatnio edytowano piątek, 23 gru 2005, 18:52 przez bzyq, łącznie edytowano 1 raz
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez stachniak14 » piątek, 23 gru 2005, 18:38

Banan napisał(a):Jaki mieliscie czas ? :D

ja kondcyche mam bardzo dobrą ale z moim dziadkiem nie za dobrze ( po poważnych operacjach wkońcu jest ) ale czas między 60 a 75 minut
Paweł Stachniuk
stachniak14
A6

Postprzez Mroowa » piątek, 23 gru 2005, 23:06

bzyq napisał(a):nie bede negowal tego, bo faktycznie macie co do tego racje. Ale nie mozna za wszystko winic organizatora. Ja akurat, mozna tak powiedziec, stoje po drugiej strony barykady, i wierzcie mi, ze nie jest proste walczyc z Policja ( bo ona zawsze wtraca swoje trzy grosze, i nieraz trzeba plan zabezpieczenia przerabiac), walczyc z PZM, ktore tez ma nieraz ma swoje widzi mi sie. To tez nie jest tak ze organizator chce na sile unieszczesliwic kibicow, tylko czasem inaczej sie nie da ...

Pretensji do organizatora mam mnie więcej do PZMotu. A co do tego ma Policja oni mają zabezpieczać na czym nieżadko się spotkałem nieznają się .
Mroowa
S2000

Postprzez bzyq » sobota, 24 gru 2005, 02:10

Mroowa napisał(a):
bzyq napisał(a):nie bede negowal tego, bo faktycznie macie co do tego racje. Ale nie mozna za wszystko winic organizatora. Ja akurat, mozna tak powiedziec, stoje po drugiej strony barykady, i wierzcie mi, ze nie jest proste walczyc z Policja ( bo ona zawsze wtraca swoje trzy grosze, i nieraz trzeba plan zabezpieczenia przerabiac), walczyc z PZM, ktore tez ma nieraz ma swoje widzi mi sie. To tez nie jest tak ze organizator chce na sile unieszczesliwic kibicow, tylko czasem inaczej sie nie da ...

Pretensji do organizatora mam mnie więcej do PZMotu. A co do tego ma Policja oni mają zabezpieczać na czym nieżadko się spotkałem nieznają się .

nawet nie wiesz ile ma do gadania !!
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez Baca » sobota, 31 gru 2005, 13:18

Czytelnicy „Dziennika Polskiego” wybrali najlepszych w 2005 roku sportowców regionu. W tym plebiscycie zwyciężył Tomek Frankowski, ale nie zabrakło akcentów rajdowo-wyścigowych.

Na czwartym miejscu sklasyfikowany został Robert Kubica.
Ponadto 11 miejsce – Leszek Kuzaj/Maciej Szczepaniak, 13 – Michał Kościuszko/Jarek Baran.

Przyznano także nagrodę Odkrycie Roku – i tu wyróżniony został Michał Kościuszko

Odkrycie Roku 2005
Baca
A5

Postprzez rally_fan1 » niedziela, 15 sty 2006, 14:23

rally_fan1
N3

Postprzez devulatron » wtorek, 14 lut 2006, 09:55

Felietony Czopika w Interii
http://fakty.interia.pl/felietony/
Człowiek, który zgadza się ze wszystkimi, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał.
devulatron
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne