(PPZM) Rajd Mazowiecki

Archiwum

Moderator: SebaSTI

Postprzez rav » środa, 16 kwi 2003, 20:06

Są już pierwsze zgłoszenia. Wiadomo już że będzie lepiej nież w zeszłym roku. Są już 2 N4. A on-boardy nie były na autorally.pl. Napisałem do nich i mi odpowiedzieli że nigdy takich nie mieli. Gdzie jeszcze można je znaleźć.
rav
A6

Postprzez Lasse » czwartek, 17 kwi 2003, 02:28

Z tego, czego dowiedziałem się podczas Pucharu Wiosny - Ryżemu brakuje jakiegos 1000 Pln! Jak dozbiera, pojedzie A-grupową Nubirą po Schumim. Ludzie z Wawy, zróbmy cokolwiek, żeby gość wrócił na oesy. Przecież to jeden z większych talentów, jakie kiedykolwiek mieliśmy~!
LASSE
Lasse
N2

Postprzez pwrc » czwartek, 17 kwi 2003, 10:32

słuszna koncepcja, Ryży w zeszłym roku był jednmym z 2 najlepiej wymiatajacych zawodników w PPZM, szkoda, żeby taki talent sie zmarnował
pwrc
A5

Postprzez GregHGT » czwartek, 17 kwi 2003, 15:39

Jak Ryzy wsiadzie do Nubiry to moze wyjac generalke, nie zartuje ! To bedzie wielka sensacja, oby tylko auto wytrzymalo. Na Baltyku w Saxo szedl rowno z Maciejewskim w Lancerze. :shock:

W ogole to pamietam Ryzego z historycznego I Rajdu Mazowieckiego 2001, kiedy to jechal A grupowym Nissanem Sunny GTiR. Byl to moj pierwszy prawdziwy rajd :wink: i bylem w ciezkim szoku, ze mozna tak szybko jezdzic samochodem :shock:

Takze Ryzy cisnij kloca, jestes szalencem ale takich w rajdach potrzeba :D
GregHGT
N2

Postprzez GregHGT » piątek, 18 kwi 2003, 14:33

Zaloga Kubiak/Kozlowski jest juz na liscie zgloszen! Rajd zapowiada sie conajmniej interesujaco... :P :P :D
GregHGT
N2

Postprzez Max9 » piątek, 18 kwi 2003, 15:27

Ja bede na pewno, zadko zdarza sie taka okazja w oklicy Warszway. Moze wyjdą jakieś ciekawe zdjęcia :D bo nie chodze na rajdy bez aparatu.
Max9
A5

Postprzez rav » piątek, 18 kwi 2003, 19:41

Są już zdjęcia zakrętów na http://www.ak-polski.org.pl Nie podobają mi się te trasy. Same 90-ki i szykany na jakichś przystankach PKS. Dużo ciekawszy byłby OS-2 z Warszawskiego. Kilometr przed metą możnaby go jeszcze odbić w prawo na wąską krętą szutrową drogę między płotami i drzewami. Szkoda że jest ten limit średniej 130km/h. Możnaby zrobić ciekawsze OS-y, z normalnymi zakrętami.
rav
A6

Postprzez rav » poniedziałek, 21 kwi 2003, 13:49

Znalazłem fajne 2 zakręty na OS Nadbrzeż. Lewa 90-ka, 200 m prostej i lewy ciasny zakęt na mostek. Jest to w miejscu gdzie OS skręca z drogi do Nadbrzeży na Kępę Nadbrzeską. Można się tam dostać drogą szutrową. Jadąc od Warszawy przy skrzyżowaniu z pierwszym zjazdem na Karczew trzeba skręcić w prawo i od razu w szuter w lewo. Dojedzie się do Nadbrzeży. Ja jechałem obniżonym samochodem i nic nie urwałem, ale trzeba być ostrożnym. bo są równe fragmenty zakończone dziórą
rav
A6

Postprzez GregHGT » poniedziałek, 21 kwi 2003, 21:15

Ja sie wybieram jutro...ale z tego co pamietam to na zjezdzie z mostku jest taki podbijajacy uskok asfaltu...moze byc widowiskowo. Odcinki moze nie sa super hiper ale na mazowszu ciezko znalezc cokolwiek lepszego. W zeszlym roku Osy byly widowiskowe dla kibicow, ale mordercze dla sprzetu...w tym roku kierowcy powinni byc zadowoleni, kibice mam nadzieje rowniez.
GregHGT
N2

Postprzez GregHGT » poniedziałek, 21 kwi 2003, 21:18

Wlasnie doczytalem ze jechales ta szutrowa dojazdowka do Nadbrzezy...IMHO mogliby zrobic start na tej drodze powiedzmy 100m przed Nadbrzeza i puscic OS przez Nadbrzez - tam jest kapitalny waski fragment z ciekawymi zakretami...no i potem skret w droge na Kepe N. tylko jakby od drugiej strony :wink:
GregHGT
N2

Postprzez rav » poniedziałek, 21 kwi 2003, 23:06

Wogóle ten OS jest w złą stronę. W kępie nadbrzeskiej jest ciekawa partia zakrętów, ale wsadzili przed tym szykanę i już nie jest ciekawa. Psełdowidowiskowy objazd skleu. Jakby nie było KJS-ów w Warszawie. Zeraz za szykaną jest prawy na dno i lewy na pół gazu. Bez szykany byłoby prawy na hamowaniu do lewego. Jak już chcą koniecznie szykanę to niech zrobią w drugą stronę (hamowanie, prawy3 i lewy na hamowaniu do szykany). Mostek jest twż w złą stronę bo wyjście jest na kompresji. Gdyby jechali w drugą stronę to hamowanie byłoby na malutkiej hopce. Z drugiej strony gdyby ktoś tam wyleciał to by się zatrzymał w polu, a nie na barierce, albo w rzece a OS-y powinny mieć elementy do eliminowania zawodników. Potem mogliby odbić do Nadbrzeży bo tam jest sporo ciasnych zakrętów między płotami, potem skrzyżowanie T w prawo i dwie 90ki w sadzie. Tóż za drógą zrobili by metę lotną żeby zawodnicy nie musieli za szybko wieżdżać w nierówny szuter. Może organizator się nie mógł dogadać z mieszkańcami Nadbrzeży bo na pół dnia byliby odcięci od świata. Może akurat tam znalazł się ktoś kto to oprotestował, albo Sołtys się nie zgodził. Droga do Otwocka Wielkiego może ma zakręty, ale to są takie proste zakręty. Żaden zawodnik nie zdejmie nogi z gazu. I jeszcze widowiskowy objazd drzew. Co tu widowiskowego. Samochody wpadają w błoto, hamują do zera, a podczas trzeciego przejazdu się już kopią.
rav
A6

Postprzez Max9 » sobota, 26 kwi 2003, 18:29

Już po rajdzie :( . Mineło jak z bicza strzelił. Mimo że były tylko dwa auta 4x4, to wrażeń nie zabrakło. Bawiłem się doskonale.
Jeszcze w tym tygodniu bede mial fotki, powinno wyjsc cos ciekawego.
Max9
A5

Postprzez GregHGT » sobota, 26 kwi 2003, 21:29

Straaaaasznie fajnie bylo. Caly czas mam jeszcze przed oczami latajace na muldach w Otwocku rajdowki...no i kupa kurzy z szutrowych lacznikow w zebach :wink:
GregHGT
N2

Postprzez Wilu » sobota, 26 kwi 2003, 22:48

na czwarte miejsce załapał się 17 latek (może 18), gość który o ile dobrze mi wiadomo, jechał dopiero 3 fpicjalny rajd w życiu. to chyba niezły debiut, bo wygrał 1 i 3 rundę pzmotu w n2.
Wilu
N4

Postprzez GregHGT » sobota, 26 kwi 2003, 22:55

A co powiesz o Filipie Nivette ? Drugi PZMot w zyciu i czasy tuz za Lancerem + widowiskowa jazda.
GregHGT
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Archiwum