Rajdy w TV

Jak sama nazwa wskazuje, dyskusje na ogólne tematy.

Moderator: SebaSTI

Postprzez driver.pl » piątek, 2 gru 2005, 23:44

W domu mnie nie będzie w czasie transmisji ale poratuje się tym : http://www.itvp.pl/rajd_barborka/ jest wszystko z zeszłego roku i zapewne wszystko bedzie i z tego. Tylko szkoda że małe okienko, ale jest. :)
driver.pl
N3

Postprzez PLayer » środa, 7 gru 2005, 22:30

Dziś na Eurosporcie o godzinie 16 było godzinne podsumowanie sezonu 2005 Rajdowych Samochodowych Mistrzostw Świata. Całkiem spoko. Powinna być kiedyś tam powtórka (inf. dla tych co nie widzieli).
A o 17 chyba była relacja z Race of Champions (ale tego już nie widziałem bo pojechałem na basen).
PLayer
N3

Postprzez mda » środa, 7 gru 2005, 23:26

super oes był, bosko naprawdę....prawo do transmisji relacji wykupiło TVP... :x :x jednak Polska jest super!! :evil:
all we do is kiteboarding...
mda
A6

Postprzez Slee_ » środa, 7 gru 2005, 23:28

No i po relacji z Barbórki w OES-ie :( TVP wykupila wylaczne prawa do transmisji i puscila 10 minut na ogolnopolskiej. Tak sie k...a niszczy polskie rajdy :(
Slee_
N3

Postprzez Kimi » czwartek, 8 gru 2005, 07:10

Dzięki TVP , naprawde mają super pomysły :? mam nadzieje że innych rajdów nie będą już wykupywać :?
Kimi
N3

Postprzez bounder » czwartek, 8 gru 2005, 09:37

Jak publiczna nie pokazuje rajdów to macie do niej pretensje, jak pokazała Barbórke to też pretensje. Nie rozumiem czemu się oburzacie. Taką podpisali umowę i trudno. Pretensje możecie mieć co najwyżej do organizatora, bo nie wierze, żeby nie udało się wynegocjować retransmisji półtora tygodnia po zawodach. Jestem na 100% pewien, że te 10 minut na niektórych regionach obejrzało dużo więcej osób niż jakikolwiek Oes w tym roku. I o to chodzi, żeby rajdy mogło oglądać coraz więcej osób.
bounder
N3

Postprzez rutino78 » czwartek, 8 gru 2005, 10:10

TVN sie z TVP nie dogadało. ciekawa jaka to konkurencja dla tvp, ze tvn w swym specjalistycznym programie nie mógł pokazac barbórki...
rutino78
N3

Postprzez Kimi » czwartek, 8 gru 2005, 16:39

Czy ja wiem , nie za dużo ludzi to oglądało... pozatym na TVP3 miałem koszykówke :lol: a na iTVP lagi :? więc wole żeby na OESie była normalna relacja :)
Kimi
N3

Postprzez JoannaXP » czwartek, 8 gru 2005, 18:39

bardzo dobrze ze wykupila ta relacje pulibczna tv :)
"Janusz żyje wśród nas ,my kibice nigdy o Nim nie zapomnimy" [']
JoannaXP
N4

Postprzez Marmetal » czwartek, 8 gru 2005, 19:18

speed-x napisał(a):bardzo dobrze ze wykupila ta relacje pulibczna tv :)

Ja jestem tego samego zdania. Może w przyszłym roku też wykupią jakieś relacje i będą dłużej pokazywać rajdy w telewizji? Czy nie odnosicie takiego wrażenia, że TVP zaczyna interesować się sportami motorowymi, a to za sprawą Kubicy, a to za sprawą coraz większego zainteresowania rajdami? Nawet w "Kawie czy herbacie" przed Barbórką wielu zawodników gościło w tym programie. Chciałbym, żeby TVP miała wyłączność na relacje z RSMP i pokazywała każdy rajd w TVP2 (chociaż półgodzinna relacja), tak jak to robi czeska telewizja. Na dodatek superoesy na żywo np. w TVP3 i bylibyśmy w siódmym niebie :).
Marmetal
S2000

Postprzez Slee_ » czwartek, 8 gru 2005, 19:37

Marmetal napisał(a):Chciałbym, żeby TVP miała wyłączność na relacje z RSMP i pokazywała każdy rajd w TVP2 (chociaż półgodzinna relacja), tak jak to robi czeska telewizja. Na dodatek superoesy na żywo np. w TVP3 i bylibyśmy w siódmym niebie :).

Juz kilka lat temu tvp miala wylacznosc na transmisje z RSMP i pamietam co z tego wyszlo. Jak juz cos bylo to o rewelacyjnej porze np 0.50 :( a zazwyczaj nic nie bylo. Jak juz PZM chce sprzedac prawa do transmisji TVP to nie na zasadzie wyłączności, co najwyzej na prawach pierwszenstwa emisji.
Slee_
N3

Postprzez Marmetal » czwartek, 8 gru 2005, 19:40

Slee_ napisał(a):
Marmetal napisał(a):Chciałbym, żeby TVP miała wyłączność na relacje z RSMP i pokazywała każdy rajd w TVP2 (chociaż półgodzinna relacja), tak jak to robi czeska telewizja. Na dodatek superoesy na żywo np. w TVP3 i bylibyśmy w siódmym niebie :).

Juz kilka lat temu tvp miala wylacznosc na transmisje z RSMP i pamietam co z tego wyszlo. Jak juz cos bylo to o rewelacyjnej porze np 0.50 :( a zazwyczaj nic nie bylo. Jak juz PZM chce sprzedac prawa do transmisji TVP to nie na zasadzie wyłączności, co najwyzej na prawach pierwszenstwa emisji.

Też prawda :). Zapomniałem dodać, że myślałem o godzinach popołudniowych, ew. wieczornych.
Marmetal
S2000

Postprzez enka » czwartek, 8 gru 2005, 20:08

Marmetal napisał(a):
speed-x napisał(a):bardzo dobrze ze wykupila ta relacje pulibczna tv :)

Ja jestem tego samego zdania. Może w przyszłym roku też wykupią jakieś relacje i będą dłużej pokazywać rajdy w telewizji? Czy nie odnosicie takiego wrażenia, że TVP zaczyna interesować się sportami motorowymi, a to za sprawą Kubicy, a to za sprawą coraz większego zainteresowania rajdami? Nawet w "Kawie czy herbacie" przed Barbórką wielu zawodników gościło w tym programie. Chciałbym, żeby TVP miała wyłączność na relacje z RSMP i pokazywała każdy rajd w TVP2 (chociaż półgodzinna relacja), tak jak to robi czeska telewizja. Na dodatek superoesy na żywo np. w TVP3 i bylibyśmy w siódmym niebie :).

Zeby miala wylacznosc i pokazywala 1/2 h??!! Czlowiek to wtedy rzeczywiscie bys sie rajdow w tv naogladal. W tym sezonie relacje z rajdow byly : w Oesei, Automaniaku, TVP3, w TVP z Rajd Polskiego, nie wiem jak bylo z Polsatem bo nie ogladam. Dodatkowo "relacje" minimalne, ale byly w Teleexpressie, Sporcie, Faktach Sportowych itd. Rozumiem niech sprzedaja prawa do relacji na zwyo jednej telewizji ale nie na wylacznosc. No chyba, ze za wylacznosc gwarantowaliby relacje na ogolnopolskim kanale i to calej Karowej. Z reszta jak PZMłot ma sprzedawac prawa jednej telewizji to na porzadnych warunkach, tak zeby naprawde rajdy promowac, a nie tak jak juz kiedys dupy dali z tym.
enka
A5

Postprzez ppawel » piątek, 9 gru 2005, 15:30

według mnie umowa powinna zawierać punkt w którym jest wyraźnie napisane: "jeśli tvp nie wyemituje rajdu w tv to powinna zostać ukarana np pięciokrotnością wysokości umowy, gdyż w ten sposób uniemożliwia rozwój tego sportu"

podałem jako przykład ale to zależy od władz PZM które też wg mnie podchodzą olewacko
W każdy zakręt można wjechać i 200 ale czy z niego wyjedziesz ? S.Zasada
ppawel

Postprzez majkos » piątek, 9 gru 2005, 20:02

Rajdy + TVP + TVN + diabli wiedzą kto = CHORE DO KWADRATU :evil:

Po oglądnieciu relacji na Automaniaku doszedłem do wniosku, że to wszystko jest chore z typowo polskim posmakiem.... Jak wyglądają relacje z WRC w normalnym białym świecie?? Firma Wrc ma prawa do transmisji więc co robi?? Kręci transmisję i ją sprzedaje. A telewizje świata ją kupują :D I oglądamy je potem w TV4, na Eurosporcie, w Motors TV i diabli wiedzą gdzie jeszcze. A u nas każda TV jest najmądrzejsza, najlepiej robi relacje i daje zarabiać ludziom z "syndromem wystającej łopatki (czyt. Garbem)". A potem jak prawa do transmisji rajdu zdobędzie to wara innym od pokazywania - tylko u nas i koniec (jesli w ogóle sie pokaże - widział ktos relację z Barbórki na ogólnoposkiej TVP???? ). A celuje w tym nasza Kochana TVP wrrrrrrrrrrrrr. Chore, chore i jeszcze raz chore.Może skrzykniemy się i rozkręcimy interes?? Paru filmowców mamy, fotografów też. Trzeba tylko kasy by starym ramolom z PZMłOTu dać by zdobyc prawa. Tylko obawiam się, że nikt nie kupi bo przecież Pan M.W. tudzież M.L. tudzież inni nie zarobią więc się wszystkie TV obrażą.... No i bądź tu mądry :shock:
Pozdrawiam wszystkich
majkos
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Forum ogólne