Rajd Zamkowy

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez rav » środa, 2 lis 2005, 18:18

Kruk napisał(a):rav: czemu na fotelu pilota będzie siedział ktoś inny :?:

Bo ten, który zazwyczaj tam siedzi posiada inne plany rozrywkowo-weekendowe.
www.rafalmalinski.pl
rav
A6

Postprzez psz » środa, 2 lis 2005, 18:20

Qrde, mapki jak nie bylo tak nie ma... Moze wraz z mapka pojawia sie jakies informacje o ciekawych miejscach na trasie? Mieszkam blisko i myslalem ze w koncu sobie oblatam oesy przed rajdem, a od teraz do soboty nie bede mial na to czasu i amba... A z tego co kojarze swoje okolice to rewelacji trasowych tu nie ma, w zwiazku z tym przydaloby sie wiedziec cos o ciekawych miejscach, zeby nie stac przy szykanie albo przy jakiejs nudnej 90tce...

P.S.
Mam nadzieje, ze sie myle co do tego, ze w okolicy nie ma ciekawych tras :P
"měl bych se smát ale mám úsměv Mikymauze"
psz
A5

Postprzez Rallyman BBS » środa, 2 lis 2005, 19:06

Czemu tak?- jakies problemy :roll:
PLayer jestes lepszy niz GPS...(napewno lepsiejszy niz ten, na Wawelskim :wink: )
...a taki ładny był-amerykański...
Rallyman BBS
N2

Postprzez sumo » środa, 2 lis 2005, 21:28

no to jestem kozak 8)

okazało się ze bede niepotrzebny... w końcu zobacze rajdzik !
sumo
N4

Postprzez Gucio » środa, 2 lis 2005, 21:55

sumo napisał(a):no to jestem kozak 8)

okazało się ze bede niepotrzebny... w końcu zobacze rajdzik !

w końcu zauważeni ludzie zostaja docenieni :D kiedyś tam sie zjawie w tym waszym Krakowie i zobacze jakie tam macie trasy :D:D
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez psz » środa, 2 lis 2005, 22:05

Rallyman BBS napisał(a):Czemu tak?- jakies problemy :roll:

Jesli to bylo do mojego posta, to chodzi mi po prostu o to, ze z tego co znam okolice np. Wojkowic (bo to tuz obok Siemianowic, czasem jezdze tam na rowerze), to przypuszczam, ze trasa bedzie sie skladala glownie z prostych i 90tek, jedyna moja nadzieja w szkodach gorniczych ;-)
psz
A5

Postprzez piter306 » środa, 2 lis 2005, 22:14

Może jednak znajdzie się kawałek Ergo-podobny, fajnie by było.[/list]
Czas leci a człowiek jakby coraz głupszy.
piter306
A5

Postprzez sumo » środa, 2 lis 2005, 23:00

slyszalem ze trasa jest róznorodna.... kolega z forum pisał mi że bywają proste i zakrety 90tki, a czasami jest zakręt w zakręt a'la Strzelin :D
przekonym sie jutro po zapoznaniu...

Gucio: ja nie z Krakowa, a rajd jest na Śląsku :) Bliżej Katowic...
(przepraszam - rajd jest na ZAGŁĘBIU hehehe)
sumo
N4

Postprzez lordpix » czwartek, 3 lis 2005, 00:09

sumo napisał(a):Gucio: ja nie z Krakowa, a rajd jest na Śląsku :) Bliżej Katowic...
(przepraszam - rajd jest na ZAGŁĘBIU hehehe)

no nie mylić proszę :twisted: :wink:
a czy te mapki będą przed rajdem? miały być wczoraj i nic. chciałem chociaż raz obejrzec wcześniej trasy i znowu się nie uda.
gg: 3984793
https://picasaweb.google.com/lordpix moje zdjęcia
lordpix
N3

Postprzez PLayer » czwartek, 3 lis 2005, 00:47

Szkucik napisał(a):jest zmiana co do startu honorowego odbędzie sie on na OSiR-e a nie na wzgórzu zamkowym

Men... a ja pół godziny opis pisałem. No cóż, może na Górę Zamkową też ktoś będzie chciał pojechać...
Na OSIR jedziecie tak samo jak na prolog.
PLayer
N3

Postprzez Szkucik » czwartek, 3 lis 2005, 02:17

Na stronie rajdu można już pobrać mapki rajdu i prologu zapraszam
Szkucik
N3

Postprzez Felix » czwartek, 3 lis 2005, 02:43

ktos moze zna te trasy? moze ktos moglby cos polecic? :wink:
Felix
N1

Postprzez LUKAS_rally » czwartek, 3 lis 2005, 10:10

Patrząc na mapki troche proste te trasy , Wojkowice 3,6,9 jakieś krótkie ... hmmm znam troche teren Przeczyce i tam będe może Twardowice, napewno będzie szybko bo nie ma gdzie hamować :)
LUKAS_rally

Postprzez psz » czwartek, 3 lis 2005, 16:12

Oes Wojkowice jakby po hałdzie leciał troche ;-) Kurde dzis juz za pozno zeby tam na rowerze pojechac, zaraz ciemno bedzie, jutro moze zbadam chociaz ten oes jak znajde czas i auto bedzie w domu...
Kurde zeby tak wczoraj rano byly te mapki :|
psz
A5

Postprzez psz » czwartek, 3 lis 2005, 18:48

Sorry za posta pod postem, ale jakbym edytowal poprzedniego to by sie nie wyswietlalo jako nieprzeczytane :P

Przed 17sta bylem z Szolcem na oesie Wojkowice, objechalismy caly, ale juz sie sciemnialo i mozemy miec troszq bledne rozeznanie ;-)

Na mapke usilowalem naniesc numerki, a zeby zrobic to szybko, zrobilem to w MS Paint'cie, stad taki efekt :D Sorry za jakosc...

Obrazek

To oznaczone miejsca po kolei:

1. Start na osiedlu kilkupietrowych domow (o ile dobrze widzialem, ciemno bylo :P), zaraz za nim lewy 90 (pewnie z szykana wczesniej, ale o tym dalej...) potem dluga dzida bez rewelacji.

2. Przejazd pod dwoma mostkami, hmmm, nie widowiskowo, ale moze fotogenicznie ;-)Potem prostka, P90, prostka, L3+ (4?)pod gore i...

3. Ciekawa partia w poblizu cmentarza: po w miare szybkim najezdzie (trojka pewnie bedize dokrecona) ostry prawy zakret, w ktorym nie byloby nic ciekawego, gdyby nie to, ze na wyjsciu jest dupny uskok - moga sie dziac dziwne rzeczy. Zaraz za nim ostry lewy (taki szeroki nawrot...), a potem...

4. Wjazd na kostke brukowa i prawy nawrot przez szczyt w dol po kostce betonowej (takiej szesciokatnej), wyjazd na glowna i pod gorke prostka... Miejsce z chyab dobra widocznoscia, bo jest taka skarpa i w poblizu wspomniane zakrety kolo cmentarza...

5. Szeroki, wlasciwie wyscigowy zakret w lewo po prostej pod gorke, oczysiwscie prosta ;-) i dalej prawy 3 wyprofilowany mocno na zewnatrz i podbijajaco-dziurawy... Jednak jest na tyle szeroko, ze przypuszczam, iz zalogi zdaza sie wyratowac zanim poleca w przyrode...

6. Po dluuugiej prostej droga odbija w lewo na szutrowy lacznik (taki szybki lewy-prawy juz po szutrze), jesli nie bedzie wczesniej szykany, to moze sie duzo dziac. Szuter jest nierowny i nawet jesli bedize lekko za szybko trudno moze byc "odgiac dupe" ;-) Baobaby 10 metrow od drogi w bardzo szybkim miejscu :|
Na koncu szutrowego lacznika (jest go moze z 200 metrow) prawy ostry (90 a moze i ostrzejszy) w dol, mysle, ze bedzie widowiskowo :)

7. Miejsce juz w sumie malo ciekawe, bo taka szeroka prosta w dol i prawy 90, ale jest opcja, zeby puscic trase troszke prosto w szutrowy placyk i tam prawy ostry za slupem po szuterku, ale nie wiem, jak bedize, po zapoznaniu w kazdym razie tam wlasnie bylo rozjezdzone...

Wiekszosci zakretow 90stopniowych nie opisywalem, bo po co to komu, stancie se lepiej w ktoryms z tych opisanych miejsc, o ile tam chcecie jechac... Slyszalem, ze na oesie Twardowice hardkorowo szybki moze byc zjazd z Gory Siewierskiej, tzn. slyszalem ze to po prostu dlugasna dzida w dol jest...

EDIT:

Jeszcze wracam do punktu 1: to miejsce jest przejezdzane tuz po starcie, ale tez pod koniec oesu, rownie jako lewy 90. Zatem na jednym zakrecie dwukrotnie bedzie mozna zoabczyc te sama rajdowke. Ale zeby nie bylo zbyt niebezpiecznie (tak jak np. na tym filmiku z Belgii bodajze, ktory niedawno ktos zapodal do ciekawych filmow, gdzie koles w subaru ledwo wyminal sie z gosciem, ktory z przeciwka do takeigo zakretu sie nie dohamowal...) pewnie przed zakretami beda szykany...

Za tym lewym 90 jest dluga prosta, prawy luk i meta lotna, imho bez sensu ta prosta, to tylk osztuczne wydluzenie oesu... Ale za to meta stop znajduje sie tuz za lukiem, jest schowana za budynkiem i moge sie zalozyc, ze niejedna zaloga wjedzie na nia bokiem ;-) :D
Ostatnio edytowano czwartek, 3 lis 2005, 19:30 przez psz, łącznie edytowano 1 raz
psz
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM