Sezon 2006

Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski

Moderator: SebaSTI

Postprzez szirer205xs » niedziela, 30 paź 2005, 22:16

Wiecie szczerze wam powiem ze nei wiem czemu tak sie cieszycie z powodu ewentualnego rozgrywania jednej eliminacji poza Polska. Ok bylbym w stanie to przezyc, gdyby przykladowo rownoczesnie jedna z Polskich eliminacji stala sie eliminacja mistrzostw Niemiec, to okej, ale tylko w jedna strone???? cos nei bardzo mi sie taki pomysl podoba... poza tym w zasadzie wszyscy sponsorzy zespolow rajdowych w Polsce sa nastaiweni na Polski rynek, wiec jaki maja interes w tym zeby ladowac kase i to spora w zasadzie w bloto bo ilu polskich kibicow tam opjedzie?? 10% tego co bylo by na Osach w Polsce??
Jesli mial by to byc jeden rajd za jeden rajd to okej bylbym w stanie sie z tym pogodzic ale niby dlaczego kosztem naszych zawodnikow mielibysmy zdobywac popularnosc rajdow w niemczech... ;) tak sobie pomyslalem hehe ;)
jaskiniatrolla.eu
szirer205xs
A5

Postprzez b_smietana » niedziela, 30 paź 2005, 22:23

No nie całkiem działa to w jedną stronę bo Nikon był eliminacją pucharu Nissana Micry, ale sumie to nie to samo co cały rajd :(
b_smietana
N1

Postprzez Mroowa » niedziela, 30 paź 2005, 22:39

Hultay WRC napisał(a):Dla mnie również nikon jest pierwszym do odstrzału, trasy są już oklepane na pamięć,

Ty wiesz co ty mówisz wogóle ????
Mroowa
S2000

Postprzez skateman » niedziela, 30 paź 2005, 22:42

szirer ma racje...Mnie ogólnie nie cieszy to, że Lausitz będzie niby elminacją RSMP....A niby dlaczego ma być? To rajd w Niemczech a sponsorów bardziej interesuje Polski rynek. Np Peugeot Sport Polska. Oni np za chiny nie chcą dać kasy na zagranuczny start Pelikana...bo jak sami podkreśliają interesuje ich Polski rynek. Zresztą na Nikonie w pierwszy dzień były nowe trasy... Nie wiem czy jakiś kraj organizuje swoją runde czempionatu w innym kraju? To się wydaje dziwne. Dla mnie RSMP powinno być rozgrywane po całości w Polsce a nie zagranicą... Mam nadzieje, że pomysł z Lausitz nie wypali pozdrawiam
skateman
A6

Postprzez enka » niedziela, 30 paź 2005, 22:47

Tez mam nadzieje, ze nie wywala Nikona a tym bardziej Warszawskiego. Warszawski moze czasem bywa nudny, ale rajd w okolicach stolicy tez jest potrzebny. Poza tym nie ma czym sie podniecac bo to tylko propozycja z tym rajdem zagranica. Pewnie nic z tego nie wyjdzie. A w ogole jak juz cos takiego robia to dlaczego kosztem jakiejs eliminacji RSMP?
enka
A5

Postprzez Banan » niedziela, 30 paź 2005, 22:49

Hultay WRC napisał(a):Dla mnie również nikon jest pierwszym do odstrzału, trasy są już oklepane na pamięć,

Lepiej jezdzic po kilometrowych prostych, prawda ? A jak jest juz zakret, to kierowcy sie bawia jak w piaskownicy.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Gucio » niedziela, 30 paź 2005, 22:53

Mars napisał(a):Gucio ale pieprzysz :? Co...nie bedziesz mial rajdu pod nosem tylko pare km dalej i juz sie dzieje tragedia? Ojej Gucio bedzie musial jechac na rajd pare kilometrow...
Zamiast sie cieszyc ze bedzie polaczona eliminacja, wiecej zgloszen, wiecej emocji, nowe trasy to Ty beczysz ze Ci nikona za to zabieraja. Co to dolny slask ma monopol na rajdy? Wez sie czlowieku opamietaj.
Ja tam sie z tego pomyslu bardzo ciesze i mam nadzieje ze sie uda. Patrzysz tylko przez pryzmat swojej osoby a nie dobra rajdow...kibic wielki :? To krok naprzod dla polskiego sportu ze bedzie jakas laczona eliminacja. Ale nie....stop rozwojowi rajdow bo Gucio ma za daleko...

Mars ... chamuj sie ze słowami ....
Byłem na Lausitz i nie jest dla mnie za daleko tylko dlaczego mamy tracić rajd pod nosem ? Przeciez tyyylu niby sie zgłosiło na ten rajd i tylko abram pojechał z poważniejszych załóg i dobrowolski...
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez enka » niedziela, 30 paź 2005, 22:56

Gucio napisał(a):
Mars napisał(a):Gucio ale pieprzysz :? Co...nie bedziesz mial rajdu pod nosem tylko pare km dalej i juz sie dzieje tragedia? Ojej Gucio bedzie musial jechac na rajd pare kilometrow...
Zamiast sie cieszyc ze bedzie polaczona eliminacja, wiecej zgloszen, wiecej emocji, nowe trasy to Ty beczysz ze Ci nikona za to zabieraja. Co to dolny slask ma monopol na rajdy? Wez sie czlowieku opamietaj.
Ja tam sie z tego pomyslu bardzo ciesze i mam nadzieje ze sie uda. Patrzysz tylko przez pryzmat swojej osoby a nie dobra rajdow...kibic wielki :? To krok naprzod dla polskiego sportu ze bedzie jakas laczona eliminacja. Ale nie....stop rozwojowi rajdow bo Gucio ma za daleko...

Mars ... chamuj sie ze słowami ....
Byłem na Lausitz i nie jest dla mnie za daleko tylko dlaczego mamy tracić rajd pod nosem ? Przeciez tyyylu niby sie zgłosiło na ten rajd i tylko abram pojechał z poważniejszych załóg i dobrowolski...

Ze zgloszeniami to jest inna sprawa. Oni dali sobie na liste startowa tych, ktorym wyslali zaproszenie.
enka
A5

Postprzez Gucio » niedziela, 30 paź 2005, 22:59

wystarczyło wytłumaczyć a nie od razu napierdalać na mnie...z resztą większośc tutaj potrafi tylko wytykać i mieszać z błotem :? :|
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez ŁukaszWRC » niedziela, 30 paź 2005, 23:07

enka napisał(a):Tez mam nadzieje, ze nie wywala Nikona a tym bardziej Warszawskiego. Warszawski moze czasem bywa nudny, ale rajd w okolicach stolicy tez jest potrzebny. Poza tym nie ma czym sie podniecac bo to tylko propozycja z tym rajdem zagranica. Pewnie nic z tego nie wyjdzie. A w ogole jak juz cos takiego robia to dlaczego kosztem jakiejs eliminacji RSMP?

A czy nie lepiej byłoby przenieść Warszawski na asfalty, tak jak kiedyś było?
ŁukaszWRC
A5

Postprzez Ajwen » poniedziałek, 31 paź 2005, 10:53

Obawiam się,że jeżeli dojdzie do sytuacji w której odbędzie się rajd za granicą (Lausitz???), to kosztem Nikona.Dlaczego,ponieważ stolyca to oczko w głowie Polaków :lol: Ale tak na poważnie, to Rajd Warszawski (na zajefajnie kopnych oesach) ma największe szanse na pozostanie w RSMP m.in. ze względów komercyjnych.Mam tylko nadzieję,że jeśli odbędzie się zagraniczna eliminacja,to także w drugą stronę i nie ważne czy pod moim nosem,czy nie.
Ajwen

Postprzez solota_RallyPL.com » poniedziałek, 31 paź 2005, 15:00

jakiś rajd pod stolicą musi być :wink: co do Lausitz to nie jestem za tym aby organizowac eliminację RSMP za grancią. Spójrzmy na rallycross, albo na wyścigi. Jak jest jakas eliminacja w Brnie czy w Niemczech to z kibiców jadą ewentualnie znajomi startujących
JANUSZ KULIG 1969-2004
RICHARD BURNS 1971-2005
MICHAEL PARK 1966-2005
COLIN MCRAE 1968-2007

"Forever in Memory"
solota_RallyPL.com
A5

Postprzez NatalkA » wtorek, 1 lis 2005, 20:57

ja takze uwazam ze powinno sie nam kibicom zabierac rajdu z Polski i przekazywac go innemu panstwu, no chyba ze w zamian ich zawodnicy przyjada rwoniez do nas :)
co do tras nikona to uwazam ze sa ciagle ciekawe i wcale nieoklepane, np. w tym roku byly calkiem nowe odcinki :) sam rajd pomimi wpadki na pierwszym oesie byl dobrze zorganizowany, ale jesli ze wzgledow funduszowych ma sie on nie odbyc to nie nalezy go dawac komu innemu tylko sprobowac dac szanse innym rajdom np. rajd baltyku czy jakis inny :)

ZaGRANICY MOWIMY NIE :P
NatalkA

Postprzez Hultay WRC » wtorek, 1 lis 2005, 21:36

Banan napisał(a):

Lepiej jezdzic po kilometrowych prostych, prawda ? A jak jest juz zakret, to kierowcy sie bawia jak w piaskownicy.

O co chodzi? Po prostu chciałbym pewnej różnorodności, nie sugeruj u mnie jakiegoś lokalnego patriotyzmu, proszę Cię. Poza tym jak już napisał Solota, to potrzebny jest rajd przy stolicy. Takie mam zdanie.

Mroowa: Widzę, że w mojej wypowiedzi doszukałeś się jakiegoś głupstwa. Mógłbyś trochę konkretniej napisać o co chodzi? Bo może rzeczywiście coś napisałem nie tak... :? Wydaje mi się, że tamte trasy są już dobrze znane. Bo Nikon częściowo pokrywa się z innymi rajdami prawda? Tak mi się wydaje...
Jeśli nie to wyprowadźcie mnie z błędu. :roll: :)
Pozdrawiam :)
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez Mroowa » wtorek, 1 lis 2005, 22:51

HultayWRC:
Chodzi mi tylko o RSMP niebędę wracał do Nikona w PZM:
Nikon 2004
OS 1,5,9 Lubachów - Walim
OS 2,6 Olszyniec - Jedlina Zdrój
OS 3,7,10 Grzmiąca - Wałbrzych
OS 4,8 Łączna - Chełmsko
OS 11,14 Nowa Ruda - Jugów
OS12-15 Ludwikowice - Świerki
OS 13,16 Walim - Lubachów

Elmot 2005
OS 1 ,4,7 Rościszów -Michałkowa 10,13 Michałkowa - Rościszów
OS 2,5 Jedlina - Dziećmorowice OS 9,12 Dziećmorowice - Kamionki
OS 3,6,8 Walim - Kamionki OS 11, 14 Kamionki - Walim

Nikon 2005
OS 1,5,9 Sichów - Bogaczów
OS 2,6,10 Kwietniki Gorzanowice
OS 3,7,11 Rochowice - ciechanowice
OS 4,8,12 Marciszów - Marciszów

OS 13,16 Jodłownik - Srebrna Góra
OS 14,17 Włodowice -Świerki
OS 15,18 Ludwikowice - Świerki

Jak widzisz szczególnie to tegoroczny Nikon to całkiem inne trasy niż ostatnie lata. W 2004 roku konfiguracja Elmotu i Nikonu może i była na tym samym terenie ale konfiguracja rajdu była inna. Więc niewiem na jakiej podstawie można stwierdzać że to sa łupane OSy od lat itp.
Mroowa
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do RSMP