GSMP Góra Św. Anny 2005

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez Kaktus » wtorek, 25 paź 2005, 23:36

Hi!

Pierwszy prawy jechalem na dokreconym 3 biegu, a przy kapliczce takze na 3 biegu.
Kaktus
N2

Postprzez mop » wtorek, 25 paź 2005, 23:44

w alfie rzeczywiscie ladne felgi :)
a patent z hamulcami widzialem juz kiedys, ale pamietam ze w szoku bylem.

co do protestu. powiem to tak, ja bym sie cieszyl jakby ktos mnie protestowal, bo to dla mnie dodatkowa kasa. Hil jesli ma czyste auto dostanie kase i koniec. Jesli nie, to znaczy ze jego wyniki nie wynikaja tylko z dobrej jazdy. nie zapominajmy ze rozbierany bedzie silnik, czyli cos co ma niebagatelny wplyw na czasy podjazdow.

co do tego ze to ja zlozylem protest. za puska nie bede sie wypowiadal, ale mniej wiecej wiem jakie mial podejscie.
poprosil mnie o to milosz. on nie mogl zlozyc prostestu bo costam. ja osobiscie nie widze nic smrodliwego w protestach - masz watpliowsci ze czyjs samochod jest nie regulaminowy - zdobadz sie na odwage i wydaj kase, a nie piszesz tylko o tym na forum i narzekasz - jest to uwaga do wielu osob z tego forum.

luks - gadanie w stylu "takie podejscie nie pomaga temu sportowi" przypomina mi burzliwa dyskusje a propos nielegalek. jedni byli za tym zeby to naglosnic i zlikwidowac. drudzy byli za tym zeby udawac ze cos takiego nie ma miejsca, bo mowienie o nielegalkach tez nie pomaga rajdom.

nie bardzo Ciebie luksie rozumiem - jak zaloze sobie silnik 1.2 do Nki to nie bedziesz mnie protestowal? bo to szkodzi temu sportowi?
mop
A5

Postprzez Racing18 » środa, 26 paź 2005, 00:03

Do rafaellop'a:

Pięknie się prezentuje twoja 75'tka! Jest cudowna! Szkoda, że nie jechałeś w Sopocie. Gratulacje za wybór tego samochodu do wyścigów! Prywatnie jeżdżę Alfą 33 i wiem co znaczy włoska myśl techniczna. A o patencie z hamulcami w 75 to wiedziałem od dawna.

A tak nawiasem mówiąc to czytając relacje kilku zawodników z przejadów i oglądając wcześnij na żywo kilka eliminacji nabrałem takiej ochoty, że chyba sam zrobię licencję i wysupłam kasę na autko i starty. Pozdrawiam!

PS.

I koniecznie zamieście tu jakieś linki z on-boardami i filmami!
Racing18

Postprzez rafaellop » środa, 26 paź 2005, 09:06

do luks:
Tak, takie umieszczenie hamulców tylnych ma jednak swoje wady. Tuż obok nich przebiega gorący wydech, skrzynia, nie ma żadnej wentylacji jak przy felgach. Na dłuższych odcinkach może brakować skuteczności tylnego hamulca, ale w górskich nie zdąży się aż tak zagrzać.

do nick555:
Tak to wygląda od strony konstrukcji, ale jak jest w praktyce, mam nadzieję, nigdy się nie dowiem :)

do ari_krakow i racing18:
Dziękuję za miłe słowa :)
Pozdrawiam!
Rafał
https://www.creamsoft.com
rafaellop
N2

Postprzez LuiG » środa, 26 paź 2005, 10:01

Taki patent z hamulcami, to w 2cv też jest 8)

A Alfe widziałem już w szczyrku, ładnie jedzie, szkoda że nie dojechała do końca... a za rok HS... wszyscy chcą do HS, niedługo będzie liczniejsza grupa niż inne razem wzięte
LuiG
N3

Postprzez bzyq » środa, 26 paź 2005, 11:48

fuck...wlasnie ogladnalem te foty rozbitego korasza.masakra.nie wiecie co z Nim ??
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez voytec » środa, 26 paź 2005, 15:06

Kaktus napisał(a):Ok, na prosbe bedzie relacja :)

Sorry, ze z takim opoznieniem - Kamil, Rafal - dzieki za relacje!!

A co do HS (czy HR w rajdach) - to naprawde dziwne by bylo, gdyby taka klasa nie wzbudzala nalezytego zainteresowania (chociaz u nas jest nadal "srednio"..). Wystarczy tylko wychylic glowe do naszych sasiadow, bez roznicy, czy na poludnie, czy zachod - tego typu klasy i zwiazana z tym rywalizacja maja sie conajmniej bardzo dobrze! Moze tez nieposlednia role odgrywa tu fakt, ze wielu zawodnikow stawia na pierwszym miejscu poprostu dobra zabawe, a rywalizacja schodzi na troszke dalszy plan, przynajmniej na poczatku scigania, kiedy ambicje osiagaja jeszcze max. stany srednie ;-)

PS:> W tym roku limit wiekowy dla HS i aut spoza krajow "demoludu" to 1986 - sa juz jakies mniej/bardziej oficjalne prognozy, jak ma byc w przyszlym sezonie? 1988, czy jeszcze mlodsze?

--
Pozdrawiam,
voytec
"Gdyby nie słupek, gdyby nie poprzeczka, gdyby się nie przewrócił byłaby rzecz wielka..."
voytec
N3

Postprzez 5turbo » środa, 26 paź 2005, 15:35

Fotki z Anki i wypadek Korasia

http://www.dovrchu.prv.pl/
www.5turbo.com

Nowe natchnienie Promot 76/84
Nowsze Dallara F393
5turbo
N2

Postprzez ŁukaszWRC » środa, 26 paź 2005, 15:46

Masakrycznie to wygląda. Ciekawe co dalej z Koraszewskim i jego TT. Tak w ogóle to Tetetka to jakieś wyjątkowo pechowe auto. Najpierw te historie z dachowaniami cywilnych modeli, potem seria wypadków i awarii Audi RAM-u no i teraz taka miazga w pierwszym starcie w GSMP.

Rafale, a ile wyniosło Cię zbudowanie tej Alfy i jaki jest koszt jednego startu?
ŁukaszWRC
A5

Postprzez Ari_Krakow » środa, 26 paź 2005, 20:21

Do końca 90
Ari_Krakow
N3

filmik z wypadku barana

Postprzez sivy » środa, 26 paź 2005, 23:24

sivy

Re: filmik z wypadku barana

Postprzez bzyq » środa, 26 paź 2005, 23:39

sivy napisał(a):http://rajdy.pcz.pl/download/anna2005.avi
wypadek Barana

ale zapierdalal ....
Edek z krainy kredek ;p
bzyq
A6

Postprzez mop » czwartek, 27 paź 2005, 01:13

wow, zapierdalal to malo powiedziane!! jestem pod wrazeniem, pelnym ogniem.
na poczatku sie balem tam sejem isc bez odjecia a on takim potworem??? wow.

masz jeszcze jakies filmiki?
mop
A5

Postprzez Pancin » czwartek, 27 paź 2005, 23:25

:shock: :shock: :shock:

Ale Baran zapieprzal. Coś nieprawdopodobnego. Nawet jak zlapal pobocza i lecial w bariere to na pełnym ogniu. Ma facet jaja.
Pancin

http://www.scyzzor.com]www.scyzzor.com
http://www.superoes.pl]www.superoes.pl
Pancin
N3

Postprzez m_sport » piątek, 28 paź 2005, 08:55

Faktycznie Baran szedł na bombie :shock: !

Ale chyba był mocno zaskoczony jak go wypluło, bo nie widać nawet żeby się jakoś bronił, nie było żadnej kontry :?: , czy już w ostateczności hamowania :?:

Zanim chwycił pobocze widać, że już w końcówce zakrętu (jeszcze na asfalcie) tył idzie lekkim ślizgiem.
m_sport
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi