Ok, na prosbe bedzie relacja
O tym ze startowac bede, dowiedzialem sie tydzien przed zawodami, wiec mialem niezle urwanie glowy. Start byl mozliwy dzieki firmie Dabcar Tuning, Rusznikarnia Andrzej Krawczyk, Sak Serwis, Alma Trend. Jak juz uzbieralem kase, zaczely sie przygotowania, trzeba bylo zrobic psychotesty, wykupic licencje, dociac opony deszczowe, zalatwic felgi, oplacic ubezpieczenie rajdowki itp itd.
Start traktowalem zupelnie treningowo, poniewaz rajdowka nie mialem okazji szybko pojezdzic od ubieglorocznej SwAnny, na ktorej to rozbilem auto. Odbudowa trwala pare miesiecy.
Przed wyscigiem wsiadlem do rajdowki po 2 miesiecznej przerwie - przez 2 miechy wogole rajdowka nie jezdzilem.
Jadac na GSMP slyszalem ze cos glosno pracuje pompa paliwa, ale staralem sie tym nie przejmowac.
Badanie techniczne przeszedlem bez zadnych problemow.
XV runda - podjazd treningowy pojechalem na deszczowce ktora jest znacznie mieksza od N20, pojechalem spokojnie bardzo, poniewaz nie chcialem skonczyc tak jak rok temu na 4 zakrecie. Ciagle balem sie ze ten tyl bedzie uciekal, tak jak to mialo miejsce do tej pory. Zawieszenie na teflonach i bez zadnych luzow jednak spisywalo sie swietnie! Podjazd treningowy pojechalem takze spokojnie na deszczowce, czas 2:27 - lipa, taki sam jak na moim debiucie 2 lata temu na zarznietym zawieszeniu i silniku do remontu. Zalozylem slicka, i zszedlem do 2:20, czyli jak narazie moj najlepszy czas, podjazd wyscigowy to takze 2:20, ale ciagle balem sie PO4 na ktorym wypakowalem i mocno tam odpuszczalem, podobnie zreszta jak 2 ostatnie lewe zakrety. Rozsadek bral gore nad emocjmi, i poprostu chcialem sie wjezdzic w auto a nie walczyc o jakies sekundy. Drugi wyscigowy mi przerwali bo wypakowal Roman, tak wiec jechalem go jeszcze raz. Na starcie kumpel mi powiedzial ze na Po18 jest slisko, jest cement i olej... tak wiec do PO18 szedlem bomba, a PO18 i kazde kolejne PO pojechalem spokojnie, odpuszczajac - wbilem 3 bieg i trzymalem polowe gazu... jak sie pozniej okazalo ze stracilem 1,6sekundy do 2 miejscw w H1600 to troche sie zdenerwowalem

Czas zrobilem 2:20.
XVI runda poszla bez treningow, tak wiec tylko 2 podjazdy, wiedzialem ze nie ma Romka Barana, wiec postanowilem przycisnac i powalczyc o te 2 miejsce. Przelamalem sie i pojechalem pierwszy lewy bez odjecia (wczesniej stopa drzala na gazie - jest to dosc specyficzny zakret, bo wyglada jak lewy 90, a gdy juz sie w niego wjedzie, nagle sie otwiera, w dodatku jest dobrze wyprofilowany.) Dojechalem na mete, slicki byly gorace, czas 2:18.2 - nic specjalnego

Ale Tomek Czok zrobil 2:26, a Kazimierczak bodajrze 2:25, wiec wiedzialem ze ide na 2 miejsce w klasie. Kolejny podjazd poszedlem takze wszystko, na PO6 pociagnelo mnie na trawke, ale ogolnie pozostalo w czarnym. Czas na mecie 2:18.1, Tomek Czok zrobil 2:17,6 Kazimierczak nie dojechal tego podjazdu podobnie jak Szymon Piekos, takim wlasnie sposobem zdobylem moj pierwszy puchar na 1 miejsce w klasie.
Zjezdzajac w dol, nagle cos pyknelo i auto zgaslo - nie dalo sie odpalic. Jak sie okazalo spadla wtyczka od modulu. Dobrze ze nei stalo sie tak podczas podjazdu.
Ogolnie jestem zadowolony, ale z drugiej strony jestem zawiedziony. Samochod silnikowo przygotowany jest dosc dobrze, glowica to pelna Agrupa, walek rozrzadu Swiatek ale niestety tylko GT, na przyszly sezon bedziemy wkladac cos mocniejszego.
Najwiekszy problem sprawiala pompa paliwa. W domu zrobilem analize OnBoardow z tamtego roku i z tego roku. W tamtym roku 4 bieg zapinalem pomiedzy pierwszym a drugim znakiem "uwaga ostre zakrety" w tym roku 4 bieg zapinalem jakies 100 metrow dalej. Rok temu w polowie prostej pomioedzy kapliczka PO5 a Patelnia PO6 zapinalem 4 bieg, a w tym roku dopiero na hamowaniu na koncu prostej dokrecalem 3 bieg!!
Na 3 biegu przy 6800 mam 121km/h a na 4 biegu ktory rok temu dokrecalem mam 152km/h, tak wiec roznica spora! Wiec wierze ze zszedlbym do 2:14 moze 2:12. Mam nadzieje ze w przyszlym roku nie bedzie juz zadnych problemow.
Pompe paliwa musze sprawdzic. Jak narazie slychac wyraznie ze nie rowno pracuje, powinna robic nieustanne ssssssssyyyyyyy, a jest syyt syyt syyt syyt syyt syyt ... na dniach jade podpiac manometr w przewod paliwowy i bedzie wszystko jasne.
Niedlugo na mojej stronie, pojawia sie onboardy oraz filmy z wyscigu!
To tyle jezeli chodzi o moja relacje

Czekam teraz na relacje Rafaellop'a