Rallye De France: Tour De Corse

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez KaMiLL WRC » niedziela, 23 paź 2005, 13:14

No i mamy po rajdzie. Seba wygrał po raz pierwszy Korsyke,ale w jakim pieknym stylu.Mnie cieszy dobra postawa zespołu Subaru :D , ktory mimo wszystko skorzystala na pecha konkurencji. Gigi Galli stracil 8 miejsce na rzecz Bernardiego, ktory wyprzedził go na ostatnim oesie :(
KaMiLL WRC
A5

Postprzez b_smietana » niedziela, 23 paź 2005, 14:07

A jednak te Punto nie jest takie złe, Brawo Baldacci!

Także Kresta super się pokazał w Korsyce! Brawo!!!
b_smietana
N1

Postprzez mda » niedziela, 23 paź 2005, 14:37

Brawa dla Loeb'a !! ten człowiek jest niesamowity, wszystkie oesy jego! Nie ma on żandej konkurencji...jest naj-Loeb-szy...
all we do is kiteboarding...
mda
A6

Postprzez Marmetal » niedziela, 23 paź 2005, 16:43

Sebastien wygrał po raz kolejny. Nie ma co, jest najlepszym rajdowcem dzisiejszych czasów. Cieszę się, że Toni zajął świetne drugie miejsce oraz z tego, że Petter jak i Stephane dojechali na równie wysokich pozycjach. Ale najważniejsza jest dla mnie Skoda. Alex był szósty, co oznacza najlepszy wynik zespołu w tym roku. Fajnie też, że Xavier Xsarą w barwach OMV dojechał na siódmym miejscu. Rozczarował mnie Gilles. Nie spodziewałem się po nim miejsca na podium (choć w Monte Carlo był trzeci), ale przynajmniej miejsca w punktowanej ósemce. Panizzi już nie odzyska formy z czasów Peugeota. A szkoda... Mitsubishi mogło nominować do punktów Gigiego, który w tym roku jeździ wyśmienicie. Nicolas Bernardi także mnie rozczarował, ale mniej. W końcu to jego pierwszy stary w 307-ce. Jednak myślałem, że będzie go stać na więcej, na jakieś 5-6 miejsce. Szkoda także, że nie startował Didier Auriol. Ogólnie Korsyka to świetny, wymagający i trudny rajd, ale po asfaltach. Na szczęście kolejna eliminacja odbywa się również po asfaltach.
Marmetal
S2000

Postprzez Łukasz » niedziela, 23 paź 2005, 17:49

Gratulacje dla Loeba - wygrał w pięknym stylu. Cieszy mnie dobry wynik Gardemeistera. Szkoda że odpadł Gronholm bo stracił punkty w stosunku do Solberga, ale liczę że w Katalonii odskoczy Solbiemu na parę punkcików, bo Marcus wyraźnie lepiej czuje się na asfaltach niż Norweg. Trochę na więcej liczyłem jeśli chodzi o Gigi.
Tommi Makinen - My name is Legend
Łukasz
N3

Postprzez Megas WRC » poniedziałek, 24 paź 2005, 18:34

Jeszcze się nie wpowiadałem więc pisze. Co do Loeba napisze tylko jedno: Znowu :? Fajnie że Toni na drugim i Sobi na trzecim dla mnie w sam raz. Liczyłem bardziej na Sarrazina w zeszłym roku zlał Solberga a teraz coś się nie chciało. Szkoda mi Marcusa napewno na asfaltach jest lepszy niż Toni i Petter, ale cóż takie są rajdy nic na to nie poradzimy...
Megas WRC
A5

Postprzez ŁukaszWRC » wtorek, 25 paź 2005, 13:41

Poważny wypadek miał Pavel Valousek, który uszkodził swoje auto już na odcinku testowym. Mechanicy zdążyli jednak w nocy naprawić jego auto. Sam kierowca natomiast narzekał na ból szyi, z którym musiał się zmagać w trakcie rajdu. Nie było mu dane dojechać do mety, bo wystąpiły problemy z alternatorem

Czy ta historia się Wam z czymś nie kojarzy?? Zdaje się, że to chyba ten sam egzemplarz Suzuki
ŁukaszWRC
A5

Postprzez mda » wtorek, 25 paź 2005, 15:08

Coś takiego jak u Grzyba, tylko Valousek chyba jezdzi nowszym egzemplarzem.
mda
A6

Postprzez Matador » wtorek, 25 paź 2005, 22:23

Chyba nie taki poważny miał ten wypadek: http://www.ewrc-media.com/images/image_ ... 40&id=5508

Na Korsyce pojawił się też Markko: http://www.ewrc-media.com/images/image_ ... 40&id=5509
Matador
A5

Postprzez mda » wtorek, 25 paź 2005, 22:46

To jest ten egzemplarz ktorym Grzyb jechał na Elmocie // ten sprawny a nie PUS 001 :wink:
mda
A6

Postprzez Marmetal » czwartek, 16 mar 2006, 20:57

"Nicolas Bernardi z braku sponsorskiego wsparcia wycofał się z Tour de Corse, a miejsce Francuza w 307-ce OMV Teamu Norway przypadnie Gianluigiemu Gallemu. Gigi był zgłoszony Lancerem WRC do francuskiej rundy mistrzostw świata, lecz z góry zapowiedział, że nie ma szans na uzbieranie budżetu i wybiera się na Korsykę tylko na rekonesans."

"Dzień po ukazaniu się informacji o zastąpieniu Nicolasa Bernardiego przez Gianluigiego Gallego w Tour de Corse, OMV Peugeot Norway wydał komunikat, w którym zawiadamia, że wystawi na Wyspie Napoleona tylko jednego "wieloryba" dla Manfreda Stohla oraz 206-kę dla Philippe'a Roux.
Z obozu Gallego przeciekła wiadomość, że nie jest to koniec całej historii i w najbliższych dniach Bozian opublikuje sprostowanie. Zespół OMV Peugeot nie podał francuskiej rundy w programie dziesięciu rajdów, jakie zaliczy w tym roku w ramach mistrzostw Manufacturers 2, a zatem nie walczy o punkty na Korsyce."

Chciałbym, aby Gigi jechał Mitsubishi, które dobrze zna i czuje, ale jeśli nie ma budżetu na nie to Peugeot też jest dobry. Mam nadzieję, że to wypali.
Marmetal
S2000

Postprzez Picias » poniedziałek, 3 kwi 2006, 21:47

Wypaliło pojedzie Galli we Francji oraz Argentynie a pojedzie wielorybem z Boziana. Jakoś mi nie pasuje Galli do 307 ale życzę mu sukcesów, chociaż peugeot raczej nie ma szans na asfaltach, fordy i citroeny rządzą
Rajdy to moja pasja.
Picias
N2

Postprzez ocochodzi » wtorek, 4 kwi 2006, 14:08

Picias napisał(a):Wypaliło pojedzie Galli we Francji oraz Argentynie a pojedzie wielorybem z Boziana. Jakoś mi nie pasuje Galli do 307 ale życzę mu sukcesów, chociaż peugeot raczej nie ma szans na asfaltach, fordy i citroeny rządzą

Trzeba się cieszyć, że w ogóle jedzie. Lepsza 307-ka niż Mitsubishi :wink:
ocochodzi
N1

Postprzez Marmetal » wtorek, 4 kwi 2006, 20:56

ocochodzi napisał(a):
Picias napisał(a):Wypaliło pojedzie Galli we Francji oraz Argentynie a pojedzie wielorybem z Boziana. Jakoś mi nie pasuje Galli do 307 ale życzę mu sukcesów, chociaż peugeot raczej nie ma szans na asfaltach, fordy i citroeny rządzą

Trzeba się cieszyć, że w ogóle jedzie. Lepsza 307-ka niż Mitsubishi :wink:

Co do tego to miałbym wątpliwości. Galli jest świetnie wjeżdżony w Lancera i pokazał, że tym autem można walczyć o najwyższe lokaty. W 307-kę będzie musiał się wprawić i z nią oswoić.
Marmetal
S2000

Postprzez solota_RallyPL.com » środa, 5 kwi 2006, 17:03

tez bym wolał Lancera, ale Bozian daje dużo większe wsparcie niż Mitsu
JANUSZ KULIG 1969-2004
RICHARD BURNS 1971-2005
MICHAEL PARK 1966-2005
COLIN MCRAE 1968-2007

"Forever in Memory"
solota_RallyPL.com
A5

Poprzednia stronaNastępna strona