37 Rajd Cieszyńskiej Barbórki 2011

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Re: 36 Rajd Barbórka Cieszyńska

Postprzez Sejol » niedziela, 13 lis 2011, 11:20

Wracając do publikacji mapek.

Regulamin Rajdowego Pucharu punkt 3
"Harmonogram czasowy oraz mapy rajdu muszą być umieszczone na stronie internetowej organizatora nie później niż 14 dni przed dniem BK1."

Chociaż osobiście popieram brak prezentacji mapek.
Kto chce to wie gdzie będzie trasa a kto jest uczciwy nie upala - większość.
Za to mogę się założyć że na trasie trenowaliby kibice - sam tak robiłem na innych rajdach :D
Sejol
N3

Postprzez BartekRally » niedziela, 13 lis 2011, 12:59

RallyMarco napisał(a):Ta Fabia chodzi goodnie!!:) Na prezentacji w Czechach na 1 rajdzie jechało to jak R3, z małą óżnicą...nie było strzałów:)

Godnie to może i chodzi ale jeszcze kierownik musi do tego być, nie spodziewał bym się cudów. Zapowiada się kolejny kierowca który ma kasę i zmienia fury jak rękawiczki bo przypominam że C2 to się zbyt długo nie najeździł...
BartekRally
A5

Postprzez menson » niedziela, 13 lis 2011, 13:15

Znalazł się kolejny który się czepia że kierowca sobie zmienia rajdówki, a może ją kupił pod kątem pucharu fabi który będzie w czechach w przyszłym roku. U nas c2 już można tylko bedzie można w rpp pośmigać bo w crt nie ma szans bo kolejni driverzy się do ds przymierzają, i jeszcze jedno rozwój c2 sie chyba już zakończył a fabia to jest nowy wynalazek i napewno będzie dopieszczany
https://www.facebook.com/jbmotorsportpoland/
menson
A5

Postprzez RallyMarco » niedziela, 13 lis 2011, 17:02

No i kierownik własnie jest...bo chodził tym C2 zajebiście na Wiśle...nie rozumiem dlaczego ludzie się czepiają takich rzeczy...ma kase to zmienia rajdówki. Może właśnie jak ktoś wyżej napisał kupił Fabie pod puchar i jak najszybciej chce sie do niej przyzwyczaić na oesach...bo wiadomo testy to nie to samo. :D
Brak rajdów = niedotlenienie mózgu!! xD
RallyMarco
N3

Postprzez Zajcev » niedziela, 13 lis 2011, 18:55

BartekRally napisał(a):Zapowiada się kolejny kierowca który ma kasę i zmienia fury jak rękawiczki bo przypominam że C2 to się zbyt długo nie najeździł...

haha! :mrgreen:

Uwielbiam takie komentarze, osob ktore wiedza lepiej od kierowcy jaki samochod dla niego jest dobry :) Osobiscie trzymam kciuki, kolejny fajny samochod na naszych odcinkach.
Zajcev
N4

Postprzez BartekRally » niedziela, 13 lis 2011, 19:23

Przepraszam, że obraziłem chłopaczka, jak zrobi wynik to to odszczekam ale byłem na Rzeszowie i widziałem wyniki z Vsetina więc proszę nie mówcie jak jechał Wisłę bo Polskie odcinki każdy zna na pamięć. C2 z tego co mi wiadomo miał w top-specyfikacji a jadąc KJS u siebie w okolicach łapał baty od gości którzy jeżdzą tylko po takich imprezach.

Pod kątem puchari fabii powiadacie? To kto już takie fury ma że zaczynamy mówić o pucharze? Z moich informacji wynika że tylko on ma Fabię R2.

Zajcev - nie musisz bronić kolegi z okolic :roll:
BartekRally
A5

Postprzez bimber » niedziela, 13 lis 2011, 19:43

BartekRally napisał(a):Przepraszam, że obraziłem chłopaczka, jak zrobi wynik to to odszczekam ale byłem na Rzeszowie i widziałem wyniki z Vsetina więc proszę nie mówcie jak jechał Wisłę bo Polskie odcinki każdy zna na pamięć. C2 z tego co mi wiadomo miał w top-specyfikacji a jadąc KJS u siebie w okolicach łapał baty od gości którzy jeżdzą tylko po takich imprezach.

Pod kątem puchari fabii powiadacie? To kto już takie fury ma że zaczynamy mówić o pucharze? Z moich informacji wynika że tylko on ma Fabię R2.

Zajcev - nie musisz bronić kolegi z okolic :roll:

chłopaki mówili o pucharze fabii w czechach, czytamy uważniej kolego :D
bimber
N3

Postprzez Zajcev » niedziela, 13 lis 2011, 19:54

BartekRally napisał(a):Przepraszam, że obraziłem chłopaczka, jak zrobi wynik to to odszczekam ale byłem na Rzeszowie i widziałem wyniki z Vsetina więc proszę nie mówcie jak jechał Wisłę bo Polskie odcinki każdy zna na pamięć. C2 z tego co mi wiadomo miał w top-specyfikacji a jadąc KJS u siebie w okolicach łapał baty od gości którzy jeżdzą tylko po takich imprezach.

Hmm i co widziales na Rzeszowie? :) bo z tego co wiem jechal bez pomiaru czasu:) A odcinki Wisły na pewno zna na pamięć :D
Jak dobrze licze to Vsetin byl jego drugim startem z pomiarem i pierwszym zagranicznym, wynik w polowie stawki to porazka? A co do KJS'ow, nie wiem czy kiedykolwiek startowales w takich imprezach, ale piszac tak, domyslam sie ze gdybys wsiadl do C2 odrazu bys wymiatal?:)
Wystarczy popatrzec obiektywnie, przegladnac wyniki i zobaczyc ze z kazdym startem jest progress a to jest chyba najwazniejsze?

BartekRally napisał(a):Zajcev - nie musisz bronić kolegi z okolic :roll:

Nie bronie, tylko obiektywnie patrze, nie ukrywam ze cieszy mnie fakt, ze coraz wiecej zawodnikow z moich okolic bawi sie w to, ale po prostu smieszy mnie to, gdy zaczynaja sie pojawiac komentarze na temat tego czym kto startuje, a ostatnio na forum tego coraz wiecej, a osobiscie chcialbym miec mozliwosc na poczatku swojej kariery wyprobowania wielu samochodow i wybrania tego, ktory najlepiej by mi lezal - i nie musze kipic zazdroscia z tego powodu ze ktos ma taka mozliwosc. Tym tez akcentem koncze juz ze swojej strony ta dyskusje. Do zobaczenia na odcinkach.
Zajcev
N4

Postprzez BartekRally » niedziela, 13 lis 2011, 21:18

Zajcev napisał(a):

Hmm i co widziales na Rzeszowie? :) bo z tego co wiem jechal bez pomiaru czasu:) A odcinki Wisły na pewno zna na pamięć :D
Jak dobrze licze to Vsetin byl jego drugim startem z pomiarem i pierwszym zagranicznym, wynik w polowie stawki to porazka? A co do KJS'ow, nie wiem czy kiedykolwiek startowales w takich imprezach, ale piszac tak, domyslam sie ze gdybys wsiadl do C2 odrazu bys wymiatal?:)
Wystarczy popatrzec obiektywnie, przegladnac wyniki i zobaczyc ze z kazdym startem jest progress a to jest chyba najwazniejsze?

BartekRally napisał(a):Zajcev - nie musisz bronić kolegi z okolic :roll:

Nie bronie, tylko obiektywnie patrze, nie ukrywam ze cieszy mnie fakt, ze coraz wiecej zawodnikow z moich okolic bawi sie w to, ale po prostu smieszy mnie to, gdy zaczynaja sie pojawiac komentarze na temat tego czym kto startuje, a ostatnio na forum tego coraz wiecej, a osobiscie chcialbym miec mozliwosc na poczatku swojej kariery wyprobowania wielu samochodow i wybrania tego, ktory najlepiej by mi lezal - i nie musze kipic zazdroscia z tego powodu ze ktos ma taka mozliwosc. Tym tez akcentem koncze juz ze swojej strony ta dyskusje. Do zobaczenia na odcinkach.

Co widziałem na Rzeszowie? To co wszyscy chyba czyli to że jechał słabo....

We Vsetinie Maxem walczył z Civicami VTI, ale jak to w Polsce cały czas wszyscy będą mówić że młody, że się rozjeździ, że ma talent ale fura nie ta. Nie wiem czy złośliwie mówisz o tym progresie ale we Vsetinie zamiast się poprawiać to on tracił do swoich wcześniejszych przejazdów a chyba zazwyczaj jest tak, że kierowca się poprawia a nie traci :wink: . Przypuszczam również, że na to ile kilometrów on jeździ testowo powinien już coś prezentować a nie tylko jechać na KJS na oglądare i mówić to do swoich czy swojego znajomego jak to oni nie jadą słabo... Dla mnie jazda w rajdach to nie tylko lans, podziwiam chłopaków którzy mają jaja, nie zmieniają sprzętu co chwilę i potrafią chodzić ogniem. Zresztą teraz zapowiada się okres kiedy będzie się przystosowywał do Fabii R2 czyli znowu będzie kilka rajdów pewnie w plecy, obym się mylił!
BartekRally
A5

Postprzez Mateox » niedziela, 13 lis 2011, 21:38

Mateox
N1

Postprzez Zajcev » niedziela, 13 lis 2011, 21:43

BartekRally napisał(a):Co widziałem na Rzeszowie? To co wszyscy chyba czyli to że jechał słabo....

To miales widocznie szczescie, ja niestety na zadnym odcinku nie widzialem go w "akcji" bo w tych miejscach gdzie ja stalem, jechal juz zaraz za zaloga ktora jechala przed nim. Zreszta trudno oceniac jazde zawodnikow, ktorzy jada bez pomiaru czasu:)

BartekRally napisał(a):We Vsetinie Maxem [...]

Jechal Maxem? bylem pewny ze bylo to po prostu C2R2, to ktorym jezdzil w RPP.

...

Co do rajdu, mapek nie ma, ale onboardy juz sa :) odcinki zapowiadaja sie ciekawie:)
Ostatnio edytowano niedziela, 13 lis 2011, 21:45 przez Zajcev, łącznie edytowano 1 raz
Zajcev
N4

Postprzez oldtimer » niedziela, 13 lis 2011, 21:45

Cytat"Co widziałem na Rzeszowie? To co wszyscy chyba czyli to że jechał słabo.... "
Stwierdziłeś to na oko bo po czasach nie mogłeś bo nie miał mierzonych.
Typowa polska zawiść ,zamiast cieszyć się że będzie kolejne ciekawe autko na trasach od razu docinki.Jeżeli facet ma kasę to ma uczyć się jazdy maluchem?Z tego co się orientuję to zaczyna dopiero karierę więc skąd od razu mają być wyniki?
Nasi mistrzowie od lat topowym sprzętem" zbierają doświadczenia" i przyjeżdża młody Francuz i łoi ich aż miło .
Poczekajmy na wyniki a na razie trzeba się cieszyć że mimo kryzysu pojawiają sie nowe samochody.Na forum wykreowano w przeszłości wielu mistrzów którzy w konfrontacji z innymi niewiele pokazali i jak szybko wypłynęli tak szybko zniknęli.Poczekamy zobaczymy.
oldtimer
N3

Postprzez Szkucik » niedziela, 13 lis 2011, 21:57

Mapki będą jutro i lista zgłoszeń też. Ja mogę powiedzieć że jest parę niespodzianek :)
Szkucik
N3

Postprzez BartekRally » niedziela, 13 lis 2011, 22:01

oldtimer napisał(a):Cytat"Co widziałem na Rzeszowie? To co wszyscy chyba czyli to że jechał słabo.... "
Stwierdziłeś to na oko bo po czasach nie mogłeś bo nie miał mierzonych.
Typowa polska zawiść ,zamiast cieszyć się że będzie kolejne ciekawe autko na trasach od razu docinki.Jeżeli facet ma kasę to ma uczyć się jazdy maluchem?Z tego co się orientuję to zaczyna dopiero karierę więc skąd od razu mają być wyniki?
Nasi mistrzowie od lat topowym sprzętem" zbierają doświadczenia" i przyjeżdża młody Francuz i łoi ich aż miło .
Poczekajmy na wyniki a na razie trzeba się cieszyć że mimo kryzysu pojawiają sie nowe samochody.Na forum wykreowano w przeszłości wielu mistrzów którzy w konfrontacji z innymi niewiele pokazali i jak szybko wypłynęli tak szybko zniknęli.Poczekamy zobaczymy.

Od razu zawiść, wydaje mi się, że mam prawo mieć inną opinię na temat tego gościa. Dla mnie nic z niego nie będzie i nie boje się tego powiedzieć (Widziałem go w akcji nie tylko na rajdach tudzież oesach) Na tym zakończę bo wy chłopaki z Myślenic macie inne zdanie o swoim zawodniku ja inne. Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć mu mimo wszystko powodzenia na Cieszynce!
BartekRally
A5

Postprzez Mateox » niedziela, 13 lis 2011, 22:21

po on-boardach widać ze będzie dość trudno się tam dostac, szczegółnie bez auta;D
Mateox
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM