Rajd Wisły

Puchar Polskiego Związku Motorowego

Moderator: SebaSTI

Postprzez tomy halik » piątek, 7 lip 2006, 15:53

a do tego puchar peugota ma tez startowac.Tak ze widac starania zeby w przyszłym roku zagoscily tu MP
tomy halik
N3

Postprzez np126p » środa, 26 lip 2006, 21:15

witam moze wiecie dokładniej cos na temat os wzeszłym roku był u nas os ale go niema w tym roku dajcie cos znac
http://www.np126p.pl wszystko o rajdach

Obrazek
Obrazek
np126p
N3

Postprzez Piotrek_Górki Wielkie » środa, 26 lip 2006, 21:22

np126p napisał(a):witam moze wiecie dokładniej cos na temat os wzeszłym roku był u nas os ale go niema w tym roku dajcie cos znac

ZObacz sobie wyzej na pierwsza strone tam nam napisalem jakie pojda oesy.
Kajtka w Subaru mamy i za Niego kciuki trzymamy
Piotrek_Górki Wielkie
N1

Postprzez szirer205xs » sobota, 5 sie 2006, 09:26

Wczorej widzialem mapke oesu Debowiec i szczerze powiem laczniki szutrowe sa stworzone dla rajdow ale terenowych :? moze jeszcze do czasu rajdu jakos je przerownaja ale te fragmenty raczej nei przypadna do gustu startujacym :(
jaskiniatrolla.eu
szirer205xs
A5

Postprzez -=KrzysiekWRC=- » środa, 9 sie 2006, 15:01

Widzę, że już ruszyła stronka:
http://www.rajd-wisly.pl

Jest na niej do pobrania m.in. regulamin uzupełniający, jednak jeszcze bez harmonogramu czasowego.
-=KrzysiekWRC=-
N3

Postprzez Piotrek_Górki Wielkie » piątek, 18 sie 2006, 10:27

jeden os- bodajrze pierwszy w petl idzie kolo mnie, jakby ktos z dalsza chcial ciekawe miejscowki to pisac na prv. a powiem ze bedzie co zobaczec, wiem bo sam codziennie po nim upalam... hi hi
Piotrek_Górki Wielkie
N1

Postprzez rav » sobota, 19 sie 2006, 19:39

Są już mapki w WRC. Widzę że tylko biuro rajdu powróciło do Wisły. Odcinki są koło Ustronia, Skoczowa i Cieszyna. Jeden z nich jechałem ostatnio na Cieszyńskiej Barbórce. Z mojego punktu widzenia to dobrze. Nie będzie długich zjazdów, więc zniknął problemy z hamulcami.
www.rafalmalinski.pl
rav
A6

Postprzez psz » sobota, 19 sie 2006, 19:46

No jakby nie było to są w miarę tradycyjne oesy Wisły... A gdyby puścić taki puchar PZM po Salmopolu czy Zameczku to mogłoby być gruuubo... Zresztą przecież czy takie oesy przez przełęcze (a tylko takie są przecieżw samej Wiśle) są szczególnie ciekawe dla autek z niewielką mocą? Chyba nie...

P.S.
Jakby ktoś jeszcze się napalał na hopę w Górkach to nie tym razem, szkoda że nie ma Górek Wielkich tylko ten trochę nudny Lipowiec... Aaale chyba na Cisownicy jest jakaś tam hopka z tego co pamiętam, ale czy da się gdzieś stanąć żeby oglądać to nie wiem...
Pozdro!
"měl bych se smát ale mám úsměv Mikymauze"
psz
A5

Postprzez np126p » niedziela, 20 sie 2006, 19:03

witam moze moze wiecie cos na temat klasy gosci kto ma zamiar jechac i czym :D
http://www.np126p.pl wszystko o rajdach

Obrazek
Obrazek
np126p
N3

Postprzez martin.h » niedziela, 20 sie 2006, 20:05

Ja przeglądałem dziś mapki OS-ów Rajdu Śląskiego 2003 i widze że ok 2 km OS-u Zamarski się pokrywa, w tym watersplash (o ile popada). Jakieś fragmenty Dębowca były też jechane na Cieszynce. Jak ma ktoś onboardy lub zna ciekawe miejsca z OS-ów to piszcie. Patrzałem na harmonogram i można bez problemu zaliczyć 4 OS-y.
Co do obsady to w WuRCu pisze że zainteresowani są Lubiak i Kuchar, a na forum rally.pl czytałem że Kajto ma startować, ale ile w tym prawdy to się przekanamy jak będzie lista.
Beskidy na rowerze -> https://plus.google.com/u/0/photos/118155666108479221380/albums
martin.h
A6

Postprzez Andrzej » niedziela, 20 sie 2006, 20:35

ja bylem na tym watersplashu na Slaskim w 2003 (nie padalo) i wialo nuda.Jak nie bedzie mokro a ktos i tak sie tam znajdzie to polecam luki na spadaniu do wspomnianego watersplasha.

Czemu odcinki na przeleczach mialyby byc nieodpowiednie dla samochodow z malymi mocami?? Przeciez to nie sa az tak duze nachylenia terenu a pozatym mozesz sie delektowac echem dzwieku silnika (np na zameczku gesty las) grubo przed przejazdem rajdowki.Na zameczku zaczela sie moja przygoda z rajdami jakies 11 lat temu.Pokibicowalbym tam z wielka checia po raz kolejny :)
Andrzej
A6

Postprzez psz » poniedziałek, 21 sie 2006, 10:52

Hehe, ja tez zaczalem na Zameczku na Wisle '99 i rzeczywiscie akustyka tego miejsca jest niesamowita! Ale po prostu myślę, że dla zawodników z PPZM lepiej, jeśli jest więcej zakrętów a mniej takich hamowań z wielkich prędkości, poza tym wielu zawodników ma niedoinwestowane hamulce i na długaśnych zjadach mogłoby być grubo ;) (chociaż w PPZM były już jeżdżone takie oesy...)

P.S.
Generalnie w odpowiedzi na post rav'a, w którym wyczuć możnaby niejako nutkę żalu, iż żaden z oesów nie biegnie przez Wisłę, chciałem tylko powiedzieć, że moim zdaniem nie ma czego żałować, wręcz przeciwnie, może i jest lepiej ;) Ale oesy to też kwestia gustu, niektóym zawodnikom podobają się najbardziej nawet takie trasy jak Festiwalowy...
"měl bych se smát ale mám úsměv Mikymauze"
psz
A5

Postprzez rav » poniedziałek, 21 sie 2006, 11:18

Nie ma cienia wątpliwości że Festiwalowy ma najfajniejsze OS-y w Polsce zarówno pod względem konfiguracji jak i malowniczości terenu.
Wcale nie żałuję że nie ma żadnego OS-u przez przełęcz, bo jestem jednym z tych, którzy mają niedofinansowane hamulce. Jednak gdybym miał duże heble napewno chętnie przejechałbym się np. na OS Porąbka-Żar.
www.rafalmalinski.pl
rav
A6

Postprzez CiapeK » poniedziałek, 21 sie 2006, 12:44

mam pytanie...
Gdzie są mapki rajdu ??? patrzyłem do WRC niema :(
Kajto Ola - the best !!!!!!!!!!!!!!!
GG: 9597881
CiapeK

Postprzez Piotrek_Górki Wielkie » poniedziałek, 21 sie 2006, 13:00

Jakby ktoś jeszcze się napalał na hopę w Górkach to nie tym razem, szkoda że nie ma Górek Wielkich tylko ten trochę nudny Lipowiec... Aaale chyba na Cisownicy jest jakaś tam hopka z tego co pamiętam, ale czy da się gdzieś stanąć żeby oglądać to nie wiem...
Pozdro![/quote]

Os na lipowcu jest chyba w najlepszej konfiguracji jakiej mogl byc!

za startem jakis kilometr jest prawy zacisk i wjzad na ZAJEBISCIE wąski mostek!! tam moze byc grubo (łatwy dojzad do tego miejsca) za mostkiem pare ciekawych zakretow na otwartym terenie,potem wjzad do lasku i tak z 0,5km nastepnie lewy w siodle a potem prawy 90 pod góre(łatwy dojazd)
POtem 700m prostej pod góre z zakretami do prostowania (miejsce na odwage) potem prawy90 i ciekawe spadanie gdzie jest wąsko, potem znowu dluuugi lewy z 500m. hamowanie lewy ciasny,((rowy po obydwu stronach) w tym miejscu oes pokrywa sie z rajdem wisly 99) po kolejnych 300 metrach prawy przez szczyt 200 prostej hamowanie i lewy 2 I OD TEGO MIEJSA ZACZYNA SIE NAPRAWDE CIEKAWIE) Jesli podejdziemy z 300m wzdłuz osesu dojedziemy do miejsa gdzie bym dał 3 a nawet 4 gwiazdki. Bardzo duzo miejsa dla kibicow widac oklolo 1,5 km oesu. jak sie dobrze rozpedza to moze nawet bedzie hopka( ja tam przy 120km/h odklejam sie leciutko-takze rajdowki powinny tam delikatnie pofrunąc) potem extra zakrety caly czas na spadaniu az do mety oesu.

jesli ktos chce szczegolowych informacji jak tam dojechac to pisac.
Piotrek_Górki Wielkie
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Puchar PZM