Rajd Monte Carlo

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Monte Carlo

Postprzez posejdon » sobota, 21 sty 2012, 18:06

Matthias Schmidt napisał(a):Na drugie nie ma raczej szans, choć Dani trochę zwolnił.

Ja bym polemizował. Powiem, że pół minuty na dwóch oesach na korzyść Pettera napawa optymizmem :) .
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez kubazakskoda » sobota, 21 sty 2012, 18:11

cos michała nie widac , .. ?

+15,39

no to został jeszcze nam bryan z 7 czasem ;)
naparza ostro
Ostatnio edytowano sobota, 21 sty 2012, 18:20 przez kubazakskoda, łącznie edytowano 2 razy
kubazakskoda

Postprzez posejdon » sobota, 21 sty 2012, 18:13

Już widać. Na razie ma ostatni czas. 15 minut za Solbergiem. Coś musiało się stać...
Ostatnio edytowano sobota, 21 sty 2012, 18:16 przez posejdon, łącznie edytowano 2 razy
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez SuN » sobota, 21 sty 2012, 18:15

15 min w plecy Kościuch :(
Wałbrzyska Grupa Rajdowa!
GG: 2459573
E-mail: ma4c1n@go2.pl
Moja fotografia - https://www.facebook.com/mjagiellicz
SuN
A6

Postprzez deiman » sobota, 21 sty 2012, 18:21

Matthias Schmidt napisał(a):Ciekawa walka. Mikko szaleje, ale i Petter ładnie się broni. Dołożył Hirvo ponad 8 sek na SS15. Jeśli nie będzie dramatów wieczorem, Mr. Hollywood powinien dojechać na trzecim miejscu

Z jednej strony to jest RMC i wszystko moze sie zdarzyc, ale z drugiej jest dosc sucho i tez bym tak obstawial.

Ciekawa wypowiedz Petera:
"Samochód spisuje się bardzo dobrze. Jest lepszy niż ten, który miałem w zeszłym roku".
Prawda, czy solidarnosc wobec nowego zespolu? Po pierwszych testach zachwycony jakos nie byl, inaczej niz Mikko.
deiman
A5

Postprzez Seraf » sobota, 21 sty 2012, 18:21

ważne że dojechal i moze w serwisie sie uda naprawic auto(jesli sa to uszkodzenia chociaz moze wypadl gdzies zobaczymy) ;)
Seraf
N3

Postprzez jaczylibodzio » sobota, 21 sty 2012, 18:25

posejdon napisał(a):Coś musiało się stać...

Pewnie przeczytał posty na forum że na rajdzie trzeba cisnąć a taktyka jest dla szachistów ;)
"No bo po co mi hamulce jak mam wycieraczki? oO"
jaczylibodzio
N3

Postprzez deiman » sobota, 21 sty 2012, 18:27

Loeb1987 napisał(a):
Matthias Schmidt napisał(a):Na razie rzeczywiście jest bieda, czterech kierowców, którzy poza Kościuszko mają kiepskie tempo i Kościuszko nie ma się z kim ścigać.

Nicolas Fuchs całkiem nieźle sobie radził ;) poza tym jeszcze kilku się zgłosi, więc może będzie ciekawie.

oldtimer napisał(a):Kibicuję rajdom bo lubię szybkość i walkę do mety i dlatego nie uznaję tłumaczenia że" wożenie się "jest taktyką.Jeżeli ktoś lubi taktykę to niech się zajmie bilardem czy szachami.Jakie było oburzenie większości forumowiczów gdy niektóre zespoły stosowały team order a to przecież też element taktyki?Gdyby Colin McRae jeździł taktycznie to nikt na niego nie zwróciłby uwagi a i nie zostałby idolem milionów kibiców na całym świecie( wcale nie miał tak wielu zwycięstw w karierze).
Może jestem staroświecki ale dla mnie liczy się walka do ostatniego oesu a nie zwycięstwo w klasie w której jestem sam
http://www.ewrc-results.com/leg.php?leg ... &section=9

To troszkę przespałeś, bo nowoczesne rajdy to właśnie taktyka. Teraz taki Colin miałby problemy.

dokladnie
deiman
A5

Postprzez kubazakskoda » sobota, 21 sty 2012, 18:31

no narazie prowadzi Pascal Calvel
za nim Loeb
....

na autoklubie heh ;)
...skubany , to ten co miał program w tvn o gotowaniu ?;
;P
zdjeli go juz .Bedzie sie chwalił że przez chwile prowadził w MC
Ostatnio edytowano sobota, 21 sty 2012, 18:47 przez kubazakskoda, łącznie edytowano 3 razy
kubazakskoda

Postprzez Seraf » sobota, 21 sty 2012, 18:33

Latvala nie dal rady a taki Pascal dal rade :D
Seraf
N3

Postprzez scooby14444 » sobota, 21 sty 2012, 18:46

To jakiś skubaniec ten Pascal , sześć minut straty na oesie a i tak utrzymał prowadzenie :lol:
scooby14444
N3

Postprzez viper » sobota, 21 sty 2012, 19:18

Mnie natomiast podoba sie Novikow. Do tej pory gorąca głowa i napal , a teraz jedzie mądrze. Ktoś mu powiedział jak ma jechać, albo z madrzal. Jak to będzie na pozostałych rajdach to może być jakiś sukces, bo generalnie jest szybki, a miał przerwę w startach.
viper
S2000

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 21 sty 2012, 19:24

Masz rację. Novikov jedzie naprawdę bardzo dobrze i jeśli nie zrobi nic głupiego, utrzyma piąte miejsce. Oby tak dalej, w kolejnych rundach.

posejdon - to prawda, może źle się wyraziłem, bo szanse są, ale nie takie duże. Zobaczymy co będzie dalej, bo jeśli Dani nie przyspieszy, a Petter nie zwolni lub nawet i przyspieszy, pod koniec możemy miec walke.

Co do samochodu Pettera, myślę, że prawdą jest co mówił. W zeszłym sezonie strasznie narzekał na swój samochód, a pudła były raczej rzadkością. A teraz jedzie na trzecim. Nieźle. Powinien być też szybki w Szwecji i Meksyku.

Tylko niech sobie zgoli brode bo wygląda jak jakiś bushman :D :lol:
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez posejdon » sobota, 21 sty 2012, 19:43

Matthias Schmidt napisał(a):
Tylko niech sobie zgoli brode bo wygląda jak jakiś bushman :D :lol:

Pewnie jak wygra rajd to się ogoli :)
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez Seraf » sobota, 21 sty 2012, 19:45

ja cos czytalem gdzies ze zostawia to do momemntu az nie wygra albo nie bedzie na podium czy po prostu nowy image ;p chociaz wyglada staro z tym zarostem :? i na bank mu nie pasuje :D i musi wygrac w meksyku bo jak nie to dluzej nie wytrzymam juz czekajac na ten wybuch radosci w jego wykonaniu :D
Seraf
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata