Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez luks » poniedziałek, 25 mar 2013, 14:47

tja, łącznik też
rajdy
rajdy
rajdy
luks
N3

Postprzez rallyfun » poniedziałek, 25 mar 2013, 15:22

Jestem tylko kibicem wiec wielu rzeczy moge nie wiedziec albo nie rozumiec wlasciwie ale ludzie z LRT odpowiedzialni za starty w WRC powinni miec nie tylko lepsza ode mnie wiedze ale analize wyników zarówno Mini z MI jak i opon DMack przed sezonem. Teraz jakby z choinki spadli zdziwieni ze Mini sie psuje i jest wolniejsze sekunde na kilometrze bo opony nie takie, zawieszenie slabe i silnik stary. Za kilka rajdów dojda do wniosku ze jednak zmiana opon nic nie dala bo Mini dalej traci i ciagle sie psuje wiec trzeba zmienic na Fieste pewnie od jakiegos egzotycznego tunera bo tanio. Tyle kasy wyrzucone w bloto.
rallyfun
N3

Postprzez s1quattro » poniedziałek, 25 mar 2013, 16:36

Apropo wywiadu. Nie wydaje Wam się, że wypowiedzi Naczelnika trochę się hmm... nie kleją?? Najpierw porównuje postawę syna do boksera, który wchodzi na ring, żeby wygrać a potem mówi, że celem na ten rok jest pierwsza dziesiątka? Coś tu nie pasuje... Potem wspomina o przewadze Michelina nad Dmack 1 - 1,5 s/km/os choć dużo większy autorytet (Gronholm) mówi, że wcale nie spisują się tak źle? Nigdy nie byłem zwolennikiem wieszania psów po Michale, ale w tym wywiadzie jest mnóstwo niejasności i każdy średnio inteligenty wiejski błazen je zauważy. Fakty, wg mnie, są takie, że Kościuszki porwały się z motyką na słońce. W tym wywiadzie padły słowa, że "tak krawiec kraje jak mu materii staje..." Więc dlaczego nie wybrali ograniczonego programu w Fieście lub DS3?? Wg mnie wybór Mini z Motorsport Italia to czysta głupota. Michał nie jest aż tak słabym kierowcą, żeby wciąż obstawiać tyły! Ja wszystko rozumiem ale żeby ani jednego dobrego czasu?? Moim zdaniem winien jest tu zespół i samochód. Po prostu dno i metr mułu. Ja na miejscu Michała wybrałbym np. siedem startów w topowej Fieście. Ale jeśli ktoś chce się "przejechać" dla zabawy a wynik ma drugorzędne znaczenie... Cóż... Jego wybór ale kibiców mu takie postępowanie nie doda. Jeszcze jedno. Jestem pewien, że RK będzie go lał tym RRC aż miło. Pozdrawiam.
Obama: W takich chwilach wszyscy jesteśmy rajdowcami :D
s1quattro
N3

Postprzez maro1000maro » poniedziałek, 25 mar 2013, 18:02

Zdecydowanie jestem anty kopciuszko. wstyd i dno mułu. itp... ale...
Wyobraźcie sobie że Kościuszko dostaje od Lotosu auto na rajd z oponami i paliwem. ale już jak coś popsuje to Kościuszko płaci ze swojej kieszeni. Urwany zderzak podobno 5 tys euro, koło około 20 tys euro itp... i jak tu jechać z czystą głową i odważnie? info sprawdzone 100% libacyjnie alkoholowo :) z przedstawicielem teamu.. trochę to zmienia postać rzeczy jak dla mnie ale nadal uważam że to dno i metr mułu :)
maro1000maro
N1

Postprzez rallyfan2 » poniedziałek, 25 mar 2013, 18:35

maro1000maro napisał(a):Zdecydowanie jestem anty kopciuszko. wstyd i dno mułu. itp... ale...
Wyobraźcie sobie że Kościuszko dostaje od Lotosu auto na rajd z oponami i paliwem. ale już jak coś popsuje to Kościuszko płaci ze swojej kieszeni. Urwany zderzak podobno 5 tys euro, koło około 20 tys euro itp... i jak tu jechać z czystą głową i odważnie? info sprawdzone 100% libacyjnie alkoholowo :) z przedstawicielem teamu.. trochę to zmienia postać rzeczy jak dla mnie ale nadal uważam że to dno i metr mułu :)

A te zderzaki to ze złota czy może srebra? Nie uwierzę w takie bajki
rallyfan2
A6

Postprzez Maxikitcar » wtorek, 26 mar 2013, 00:35

dlatego jak już dzwonić to porządnie tak by ubezpieczalnia kase wypłaciła, a z tymi zderzakami czy kołem może być prawda, bo kiedyś już G.Grzyb o tym wspominał jak zaczął wynajmować mocniejsze auta ,chyba to pisało w WRC
Maxikitcar
N2

Postprzez żółtodziób » wtorek, 26 mar 2013, 01:33

rallyfan2 napisał(a):
maro1000maro napisał(a):Zdecydowanie jestem anty kopciuszko. wstyd i dno mułu. itp... ale...

A te zderzaki to ze złota czy może srebra? Nie uwierzę w takie bajki

Zapewniam, że nawet jeśli są z najpodlejszego włókna szklanego to tanie nie są. Po pierwsze jednostkowa produkcja, po drugie "made by Prodrive", a po trzecie z przeznaczneniem do WRC, a po czwarte zanim ustalili taki a nie inny kształt to musieli wykleić ładnych parę innych zderzaków i to musi im się jakoś zwrócić, bo BMW przestało się dokładać do interesu. Tego się nie da porównać do radosnej twórczości wiejskich tunerów, którzy w przypływie ułańskiej fantacji wyrzeźbią jakiś model, potem zdejmą formę i powielają kiczowaty zwór.

Oczywiscie nie oznacza to, ze właśnie dlatego MK jeździ jak jeździ - moim zdaniem nie ma jednego powodu takich a nie innych wyników. Trudno nawet powiedzieć, że po prostu jest cieniasem, który się wozi - jak sobie przypominam ładnych lat kilka wstecz to własnie jego tempa nikt nie kwestionował, pod wrażeniem byli Kuzaj i Sołowow, tylko,że dzwonił niemołosiernie. Teraz jest odwrotnie więc może faktycznie jest coś na rzeczy. Na pewno nie ma co nawet marzyć o nawiązaniu walki choćby z drugą ligą, a i pewnie nawet trzecia to za wysokie progi, ale tak jak pisze maro1000maro takie coś jednak zmienia nieco postać rzeczy, choć na pewno nie zmienia mocno ogólnego obrazu MK jako zawodnika.
żółtodziób
A8

Postprzez woocasch » wtorek, 26 mar 2013, 09:32

Jeżeli układ jest faktycznie taki jak napisał maro1000maro to oznacza, że Lotos nieźle się zabezpieczył przed zbyt mocnym dzwonieniem. Ale chyba Michał znał warunki umowy w chwili jej podpisywania i nikt go nie zmusił do zaakceptowania takich warunków. Jasne jest, że każdy z nas mając odpowiednie zaplecze finansowe, podpisał by taki papier, bo jednak zaliczenie wszystkich rund WRC w aucie WRC to fajna przygoda. Tylko, że my nie opowiadamy, że mamy zadatki na mistrza świata, bo ja wiem, że jestem za stary i raczej brak mi odpowiedniego treningu i talentu. Michał wybrał takie auto, takie opony i niech z nimi sobie radzi. Gadanie, że Dmacki do Michelina tracą 1-1,5sek/km oznacza, że Prokop w tym roku to by prawie mieszał w czołówce :D a jak Novikov w zeszłym roku wygrał odcinek w Hiszpanii to gdyby jechał na Michelinach to zrobiłby niezły nokaut przeciwników :D
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez żółtodziób » wtorek, 26 mar 2013, 10:10

woocasch napisał(a):Jeżeli układ jest faktycznie taki jak napisał maro1000maro to oznacza, że Lotos nieźle się zabezpieczył przed zbyt mocnym dzwonieniem. Ale chyba Michał znał warunki umowy w chwili jej podpisywania i nikt go nie zmusił do zaakceptowania takich warunków. Jasne jest, że każdy z nas mając odpowiednie zaplecze finansowe, podpisał by taki papier, bo jednak zaliczenie wszystkich rund WRC w aucie WRC to fajna przygoda. Tylko, że my nie opowiadamy, że mamy zadatki na mistrza świata, bo ja wiem, że jestem za stary i raczej brak mi odpowiedniego treningu i talentu. Michał wybrał takie auto, takie opony i niech z nimi sobie radzi. Gadanie, że Dmacki do Michelina tracą 1-1,5sek/km oznacza, że Prokop w tym roku to by prawie mieszał w czołówce :D a jak Novikov w zeszłym roku wygrał odcinek w Hiszpanii to gdyby jechał na Michelinach to zrobiłby niezły nokaut przeciwników :D

Ale jedno z drugim nie ma związku. Jasne, w mediach nakłapał dziobem, ale to w żaden sposób nie zmienia faktu, że życie jest życiem i trzeba brać co dają. To, że podpisał taki a nie inny kontrakt oznacza, że najwyraźniej sam nie wierzył w to co mówił. Zgadzam się jednak, ze tłumaczenie wszystkiego oponami i samochodem jest śmieszne. Zdążyłem jednak przywyknąć do bajkopisarstwa, zwłaszcza starszego z panów K., bawi mnie to, ale nie bulwersuje.
żółtodziób
A8

Postprzez Ziggy » czwartek, 28 mar 2013, 09:37

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/kr ... omosc.html
To nie mogli wziąć RK
Tez Krakus...
Ziggy
A5

Postprzez żółtodziób » czwartek, 28 mar 2013, 10:47

Ziggy napisał(a):http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/kr ... omosc.html
To nie mogli wziąć RK
Tez Krakus...

Nie no, bez jaj, za darmo nakleja reklamę Krk na samochód i jeszcze źle, bo nie wzięli Kubicy? Sądzę, że gdyby mogli to by wzięli i Kościuszkę i RK i jeszcze przyczepili naszywkę Radwańskiej. Skoro tego nie zrobili to najwyraźniej nie mogli, być może słowem - kluczem jest tutaj "nieodpłatnie".
żółtodziób
A8

Postprzez Glaniu » czwartek, 28 mar 2013, 11:04

żółtodziób napisał(a):Nie no, bez jaj, za darmo nakleja reklamę Krk na samochód i jeszcze źle, bo nie wzięli Kubicy? Sądzę, że gdyby mogli to by wzięli i Kościuszkę i RK i jeszcze przyczepili naszywkę Radwańskiej. Skoro tego nie zrobili to najwyraźniej nie mogli, być może słowem - kluczem jest tutaj "nieodpłatnie".

To napewno nie jest za darmo minimum transakcja wiązana ponieważ senior ma kilka interesów zbieznych z miastem.
Glaniu
N3

Postprzez luks » czwartek, 28 mar 2013, 11:36

wez idz z takim Mini ;)
rajdy
rajdy
rajdy
luks
N3

Postprzez mwieczor » czwartek, 28 mar 2013, 12:05

luks napisał(a):wez idz z takim Mini ;)

E... coś Ty, przecież były teksty w stylu, że Kajto to nawet tym Mini by dołożył Ogierowi 3 sek/km :lol:
mwieczor
N2

Postprzez kostek45 » czwartek, 28 mar 2013, 12:06

mwieczor napisał(a):
luks napisał(a):wez idz z takim Mini ;)

E... coś Ty, przecież były teksty w stylu, że Kajto to nawet tym Mini by dołożył Ogierowi 3 sek/km :lol:

Daj linka.
kostek45
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata