Uddeholm Swedish Rally

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Uddeholm Swedish Rally

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 8 lut 2013, 15:45

Ogier i Volkswagen ida na mistrza :shock: Mikko zdaje sie ze moze sie pogrzebac tym wystepem... oczywiscie jeden rajd niczego jeszcze nie oznacza. Na razie walka jest baardzo interesujaca :-) Wolalbym zeby wygral Latvala lub Ostberg. Swoja droga dla tego drugiego szacun, jedzie nieeezle :-)
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez adolfik9501 » piątek, 8 lut 2013, 15:47

Gąsior napisał(a):
Agrest napisał(a):(....)

Dla mnie największym zaskoczeniem in minus jest Sordo. Jak na niedawnego następce Loeba jazda pomiędzy Solbergiem, który już raczej schodzi ze sceny, a Hanninenem, który de facto dopiero zaczyna przygodę z WRC-ami to lekka ujma.

Zdenerwowałeś go tymi słowami i właśnie wypadł ;)
V8 Supercars, Rajdy, IndyCar, F1
adolfik9501
N2

Postprzez scooby14444 » piątek, 8 lut 2013, 15:49

gąsior poruszyłeś ważną kwestię. Zobaczcie Hirvonen wyleciał, Sordo nie za wiele pokazuje. Nie wiem czy w takiej sytuacji Citroen nie uruchomi planu awaryjnego i jednak nie ściągnie na cały sezon swojego supermena. Tylko czy Loeb zechce mając w perspektywie duże prawdopodobieństwo porażki z Ogierem.
scooby14444
N3

Postprzez krist » piątek, 8 lut 2013, 15:50

Matthias Schmidt napisał(a):Ogier i Volkswagen ida na mistrza :shock: Mikko zdaje sie ze moze sie pogrzebac tym wystepem... oczywiscie jeden rajd niczego jeszcze nie oznacza. Na razie walka jest baardzo interesujaca :-) Wolalbym zeby wygral Latvala lub Ostberg. Swoja droga dla tego drugiego szacun, jedzie nieeezle :-)

Nie wiem czemu to Cię dziwi :) Ogier był od dawna bardzo szybki, po MC już było widać że polo jest bardzo konkurencyjne, w tej formie Ogier będzie miał mistrza na bank
krist
N3

Postprzez Agrest » piątek, 8 lut 2013, 15:51

Hirvo rzeczywiście kiepsko , tutaj powinien bic sie o wygraną,Sordo na śniegu raczej nigdy mocny nie był
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez corados » piątek, 8 lut 2013, 15:52

wrx napisał(a):ciekaw ze nie jedziecie po Sołku - a nawet wychwalacjie, a przegrywa z Nka
Kościuch, Sołek - GAZU ;)

A wiesz kto siedzi w tej N-ce? Jak wiesz to powinieneś wiedziec,że może z nim przegrywac
Ostatnio edytowano piątek, 8 lut 2013, 15:53 przez corados, łącznie edytowano 1 raz
corados
A6

Postprzez Karol » piątek, 8 lut 2013, 15:53

Zgadza się, że Sołowow to przede wszystkim biznesmen, ale to przecież pełnoprawny rajdowiec, który ma parę osiągnięć na swoim koniec, i spore doświadczenie w rajdach zarówno w Polsce jak i w europie. Więc nie wiem dlaczego niektórzy piszą o nim jak o hobbyście, który wsiada do rajdówki raz na jakiś czas - bo takie odniosłem wrażenie. Dlatego też nie wolno przesadzać w drugą stronę. Sołowow to taki sam kierowca rajdowy - profesjonalista jak Kajetanowicz czy Kościuszko właśnie. Różnica taka, że po rajdzie zajmuje się biznesem a Kajto i Kościuszko dorabiają po codrivach, w szkołach jazdy itd
https://www.facebook.com/10tonsband?fref=ts
Karol
A6

Postprzez bzinek » piątek, 8 lut 2013, 16:05

z każdym info prasowym Miszcza coraz bardziej się pogrąża.tylko czytam, słyszę zbieranie doświadczeń, nauka pokory, nauka nowej trasy, nauka nowego samochodu.q..wa dość tego żeby szły za tym jakieś wyniki a nie zaspa, murek , kamień, drzewo stanęło na przeszkodzie dobrego wyniku.żenada totalna.to mój ostatni post dotyczący Miszcza. :mrgreen:

Ps.sołek walczy z grondalem, więc enki zawsze dobrze jechały w szwecji.przypominam to naszybszy rajd w kalendarzu znawcy. 8)
Leszek Kuzaj - Powrót Króla Młynarzy
bzinek
N3

Postprzez Gąsior » piątek, 8 lut 2013, 16:08

bzinek napisał(a):.to mój ostatni post dotyczący Miszcza. :mrgreen:

Nie dasz rady. To wciąga jak dłubanie słonecznika :D
Gąsior
N3

Postprzez wanderer » piątek, 8 lut 2013, 16:09

Karol napisał(a):Zgadza się, że Sołowow to przede wszystkim biznesmen, ale to przecież pełnoprawny rajdowiec, który ma parę osiągnięć na swoim koniec, i spore doświadczenie w rajdach zarówno w Polsce jak i w europie. Więc nie wiem dlaczego niektórzy piszą o nim jak o hobbyście, który wsiada do rajdówki raz na jakiś czas - bo takie odniosłem wrażenie. Dlatego też nie wolno przesadzać w drugą stronę. Sołowow to taki sam kierowca rajdowy - profesjonalista jak Kajetanowicz czy Kościuszko właśnie. Różnica taka, że po rajdzie zajmuje się biznesem a Kajto i Kościuszko dorabiają po codrivach, w szkołach jazdy itd

Niby masz rację, ale pewnych rzeczy nie da się ot tak przeskoczyć i warto pamiętać, że Sołowow zaczynał zabawę w rajdy w wieku, w którym większość zawodników myśli o zakończeniu kariery.
wanderer
A6

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 8 lut 2013, 16:13

Ogier pieknie lata. Cos mi sie wydaje ze jak nigdzie nie przesadzi to dowiezie do zwyciestwo bez problemu.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez seal » piątek, 8 lut 2013, 16:21

Gąsior napisał(a):Nie dasz rady. To wciąga jak dłubanie słonecznika :D

Byle nie Jumbo z Biedronki bo skurczybyk solony i jeszcze bardziej ciśnienie podnosi :twisted: .
seal
A5

Postprzez seal » piątek, 8 lut 2013, 16:24

wanderer napisał(a):Sołowow zaczynał zabawę w rajdy w wieku, w którym większość zawodników myśli o zakończeniu kariery.

Troszkę cię chyba wanderer poniosło :wink: .
seal
A5

Postprzez woytek » piątek, 8 lut 2013, 16:33

I w pizdu z tym live streamem - chyba nie będzie drugiego przejazdu Vargåsen :evil: Żebym się mylił!
woytek
N3

Postprzez Witcher1990 » piątek, 8 lut 2013, 16:38

Ps.sołek walczy z grondalem, więc enki zawsze dobrze jechały w szwecji.przypominam to naszybszy rajd w kalendarzu znawcy.

W każdych warunkach s2000 jest szybsze i nawet pomimo tak długich prostych jak na Łotwie tydzień temu te samochody wygrywały z Nkami. Nie chcę oczywiście niczego ujmować Sołkowi bo tak jak mówiłem wg mnie to przede wszystkim pasjonat, a dobry kierowca w Nce potrafi wygrać ze słabszymi w s2000 co niejednokrotnie pokazał KK. Poza tym Michaś wiele się uczy i poprawia na każdym przejeździe- widziałem na filmie, chyba z Ypres jak wyleciał na piekielnie śliskim lewym dwa. Na drugiej pętli większość załóg dalej miała kłopoty z tym zakrętem a Michaś pojechał zupełnie innym torem i przejechał to bezproblemowo.
Oczywiście na korzyść Grondala nalezy zapisać znajomość tych warunków i tras.
Witcher1990
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata