LOTOS 72. Rajd Polski

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: LOTOS 72. Rajd Polski

Postprzez TomMaz » piątek, 3 lip 2015, 11:14

viper napisał(a):
TomMaz napisał(a):Meeke nie ciął specjalnie więcej od innych, jechał po śladzie wyjeżdżonym przez poprzedzające go samochody dlatego był taki zdziwiony tym wybiciem... błąd nie błąd równie dobrze zawieszenie mogło to wybrać i by dacha nie strzelił.

Wlasnie sam odpowiedziałeś sobie na pytanie. Jezeli inni przejechali to i on by prżejechal. Jak by jechał wolniej to by go nie wybiło.

Albo jakby jechał wcześniej to dziura byłaby mniejsza...
TomMaz
N3

Postprzez Marko Rally » piątek, 3 lip 2015, 11:42

Teraz może się pozmieniać w klasyfikacji, lubię długie odcinki :)
Marko Rally
N3

Postprzez woocasch » piątek, 3 lip 2015, 11:52

A długie odcinki bez podawanych załogom międzyczasów to już w ogóle są fajne :) ale nasz rajd jest szybki więc nie ma co kalkulować tylko trzeba cisnąć, bo różnice są minimalne.
Oby Tänak wygrał trzeci odcinek z rzędu :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez Marko Rally » piątek, 3 lip 2015, 12:12

Tanak ciśnie jak na razie.
Marko Rally
N3

Postprzez viper » piątek, 3 lip 2015, 12:51

Marko Rally napisał(a):Tanak ciśnie jak na razie.

Na azie rewelacja rajdu.
viper
S2000

Postprzez Dani » piątek, 3 lip 2015, 13:07

Średnio wyglądają te tłumaczenia Roberta, że za wolny opis zrobili. Jakby pierwszy raz w życiu jechał szybki rajd.
Dani
N3

Postprzez PeKa » piątek, 3 lip 2015, 13:13

Koledzy, polecicie coś ciekawego na Baranowo? Łuk przez szczyt, łuk gdzie bokiem idą?
PeKa
N2

Postprzez ryjas » piątek, 3 lip 2015, 13:14

A on się przed kimś tłumaczy? Poza tym ma z czego? Jedzie wolniej od Tanaka mimo dobrej pozycji, ale generalnie nie ma tragedii czasowej. Do piątego Meeka różnice czasowe są raczej małe. Do Meeka ma 7 sekund.
Myślę, że mógłby jechac ciut szybciej ale może lepiej dojechać pierwszy dzień bez problemów. Tanak narzeka na auto, więc niewiadomo jak to się skończy.
Bardzo fajnie jedzie Lappi. Widać że czuje ten rajd. W porównaniu do naszych w WRC2 to jest przepaść

Hołek chyba mocno traci przez jazdę za Kołtunem na 5 OS
ryjas
N3

Postprzez Witcher1990 » piątek, 3 lip 2015, 13:19

paru zawodników w tym roku mówiło o zbyt wolnym opisie, rok temu nawet Hirvonen...
Tannakowi leżą takie osy, podobne jak w Estonii gdzie wygrał w zeszłym roku. Ciekawi mnie czy zwolni w niedzielę lub jutro jak to czasami robił czy idzie pełnym ogniem przez 3dni żeby wygrać. Mam nadzieję, że uda mu się wywalczyć najwyższy stopień.
Zastanawia mnie Ostberg który obecnie nie istnieje w rajdzie a rok temu walczył o pudło. Ciekawe czy to faktycznie brak testów? Hirvo przed odejściem też mówił, że przed WB nic nie jeździł. Może Mads pozycją pokazuje "bunt"?
Ostatnio edytowano piątek, 3 lip 2015, 13:21 przez Witcher1990, łącznie edytowano 1 raz
Witcher1990
A6

Postprzez viper » piątek, 3 lip 2015, 13:21

Dani napisał(a):Średnio wyglądają te tłumaczenia Roberta, że za wolny opis zrobili. Jakby pierwszy raz w życiu jechał szybki rajd.

Moim zdaniem jedzie bardzo dobrze, a przede wszystkim mądrze. Roznice sa tak małe ze kapec czy blad i od razu wskakuje oczko wyżej, bo pierwsze kilka oczek wyzej jest nie duża roznica. Jak tak bedzie trzymał to na pewno awansuje. Byle by nie próbował szybkością przeskakiwać zawodnikow.
Witcher1990 napisał(a):paru zawodników w tym roku mówiło o zbyt wolnym opisie, rok temu nawet Hirvonen...
Tannakowi leżą takie osy, podobne jak w Estonii gdzie wygrał w zeszłym roku. Ciekawi mnie czy zwolni w niedzielę lub jutro jak to czasami robił czy idzie pełnym ogniem przez 3dni żeby wygrać. Mam nadzieję, że uda mu się wywalczyć najwyższy stopień.
Zastanawia mnie Ostberg który obecnie nie istnieje w rajdzie a rok temu walczył o pudło. Ciekawe czy to faktycznie brak testów? Hirvo przed odejściem też mówił, że przed WB nic nie jeździł. Może Mads pozycją pokazuje "bunt"?

To zamieszanie z tankiem moze być spowodowane tez tym ze nie maja miedzy czasów podawanych, choc mysle ze ogier moze przeskoczyć tanaka jak zmieni sie kolejność startowa.
viper
S2000

Postprzez Shaitan » piątek, 3 lip 2015, 13:48

Straty wynikające z czyszczenia trasy nie są tutaj takie duże. Zobaczymy jeszcze na 2 pętli czy Ogier zacznie redukować stratę do Tanaka, który trzeba przyznać jedzie koncertowo. Jak lubię Ogiera, to trzymam kciuki za Tanaka, żeby dowiózł dobry wynik do mety.

Apropo Roberta, to z czego on się kurka wodna ma tłumaczyć? Jedzie bezbłędnie, przyzwoitym tempem i zajmuje dobre miejsce. Strata do 5 miejsca jest nikła. Nie mam nic przeciwko takiej jeździe do mety.

Drugą gwiazdą dla mnie jest póki co Lappi. Gość dosłownie frunie przez mazurskie drogi.
Shaitan
N3

Postprzez Dani » piątek, 3 lip 2015, 13:53

Nie nieeee, źle dobrałem słowo, może nie że tłumaczy, tylko podaje taki POWÓD. Broń Boże nie narzekam, jedzie bardzo solidnie i bezblędnie i oby tak dalej! Skoro mówicie, że Hirvo też miał zły opis startując poraz kilkanasty w szybkim rajdzie, to nie mam już pytań :) Forza RK .
Dani
N3

Postprzez Marko Rally » piątek, 3 lip 2015, 14:26

Robert utrzymuje dobre tempo i oby tak dalej. Chciałbym go widzieć na mecie. Ogier odrobi do Tanaka napewno i przeskoczy go o ile nie przeszkodzi mu dzwon lub awaria.
Marko Rally
N3

Postprzez uxon » piątek, 3 lip 2015, 15:58

Kubica podkrecil tempo na drugiej petli. Oby tylko nie gonil za bardzo ;)
Za to Tanak spuscil nieco z tonu.
Sa tu jakies zagrywki z oponami? Czy raczej jada na takich samych jak na poczatku?
uxon
N1

Postprzez Dani » piątek, 3 lip 2015, 16:02

uxon napisał(a):Kubica podkrecil tempo na drugiej petli. Oby tylko nie gonil za bardzo ;)
Za to Tanak spuscil nieco z tonu.
Sa tu jakies zagrywki z oponami? Czy raczej jada na takich samych jak na poczatku?

Paddon i RK na hardach, reszta na softach.
Dani
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata