LOTOS 72. Rajd Polski

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: LOTOS 72. Rajd Polski

Postprzez ZbyszekChaosu » czwartek, 2 lip 2015, 21:06

Dlaczego Rajd Polski odpowiada skandynawskim kierowcom?
Mads Osberg: Drzewa wyglądają podobnie

Uwielbiam skandynawskich kierowców :D
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez adamlen » czwartek, 2 lip 2015, 21:36

Jak przeczytałem, że Meeke dachował to myślałem, że jak zwykle przecholował, ale tym razem chyba pech roku, w sumie nie wiadomo co go tak mocno podbiło i to na pierwszym zakręcie.
Kubica zaczął mocno, być może jak to mówi pakiet się tu lepiej spisuje. Jednak mimo, że to nie jest najtrudniejszy rajd w sezonie prędkości są wysokie i konsekwencje minimalnych błędów też. Myślę, że walka będzie wyglądała podobnie jak w zeszłym roku, czyli VW, Neuville i może Ostberg. Kubicy, życzę TOP4 :D
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez nahram1 » czwartek, 2 lip 2015, 23:14

Szkoda Krisa ale myślę że będzie FROM ZERO TO HERO.
nahram1
N3

Postprzez viper » czwartek, 2 lip 2015, 23:34

adamlen napisał(a):Jak przeczytałem, że Meeke dachował to myślałem, że jak zwykle przecholował, ale tym razem chyba pech roku, w sumie nie wiadomo co go tak mocno podbiło i to na pierwszym zakręcie.
Kubica zaczął mocno, być może jak to mówi pakiet się tu lepiej spisuje. Jednak mimo, że to nie jest najtrudniejszy rajd w sezonie prędkości są wysokie i konsekwencje minimalnych błędów też. Myślę, że walka będzie wyglądała podobnie jak w zeszłym roku, czyli VW, Neuville i może Ostberg. Kubicy, życzę TOP4 :D

Nie ma pecha w przypadku przecholowania. Umiejetność oceny podbicia ma duze znaczenie, a nie pech. No chyba ze było to spowodowane defektem wtedy mozna mowic o pechu. Vw bedzie po za zasięgiem. Top 4 Kubicy na szutrach jest nie realny. No chyba ze wszystkie vw odpadną. Wynik z ss nie ma zadnego przełożenia na wyniki z prawdziwych oesow. Z pewnoscia presja na Kubicy bedzie wieksza.
viper
S2000

Postprzez Śmiechol » czwartek, 2 lip 2015, 23:43

DonCorrado napisał(a):Gość miał mine jakby nagle "coś" wystrzeliło w góre cały samochód :mrgreen:

Na wewnętrznej nawierzchnia była strasznie zniszczona. Każdego tam wybijało na dwa koła. A Meeke jak wysiadł z auta to wcale się nie odzywał do nikogo, widać było że jest w szoku.

RK jutro powtórkę poproszę :)
Śmiechol
N2

Postprzez iceman150 » piątek, 3 lip 2015, 08:06

A ja życzę Robertowi aby bezproblemowo dotarł do mety swoim tempem, a wynik przyjdzie zapewne sam.
Nie ma się co rajcować wynikiem z SSS bo jest on oderwany totalnie od reszty rajdu.
Rok 2004, konferencja prasowa w Nowej Zelandii:
- [reporter]: Znamy już te wszystkie wady waszego samochodu, ale czy możesz powiedzieć o nim coś dobrego?
- [Marcus]: Tak, to kabriolet.
iceman150
N3

Postprzez wrxsti0 » piątek, 3 lip 2015, 08:52

(39 - Al-Attiyah Nasser / Baumel Matthieu): technical problem - suspension in SS 2
Nie pojeździł długo Lider WRC2
wrxsti0
N2

Postprzez Witcher1990 » piątek, 3 lip 2015, 09:29

viper napisał(a):
adamlen napisał(a):Jak przeczytałem, że Meeke dachował to myślałem, że jak zwykle przecholował, ale tym razem chyba pech roku, w sumie nie wiadomo co go tak mocno podbiło i to na pierwszym zakręcie.

Nie ma pecha w przypadku przecholowania. Umiejetność oceny podbicia ma duze znaczenie, a nie pech. No chyba ze było to spowodowane defektem wtedy mozna mowic o pechu. Vw bedzie po za zasięgiem. Top 4 Kubicy na szutrach jest nie realny. No chyba ze wszystkie vw odpadną. Wynik z ss nie ma zadnego przełożenia na wyniki z prawdziwych oesow. Z pewnoscia presja na Kubicy bedzie wieksza.

A dlaczego nie bierzesz pod uwagę, że z każdym kolejnym przejazdem podbicie i dziura były coraz większe? Przypominam, że Meeke jechał tam dopiero za drugim przejazdem testowego. Być może kilka poprzednich samochodów akurat w tym przejeździe tak rozkopało drogę, że go wyrzuciło? Akurat tą sytuację można rozpatrywać jako brak szczęścia.
Witcher1990
A6

Postprzez viper » piątek, 3 lip 2015, 09:53

Witcher1990 napisał(a):
viper napisał(a):

A dlaczego nie bierzesz pod uwagę, że z każdym kolejnym przejazdem podbicie i dziura były coraz większe? Przypominam, że Meeke jechał tam dopiero za drugim przejazdem testowego. Być może kilka poprzednich samochodów akurat w tym przejeździe tak rozkopało drogę, że go wyrzuciło? Akurat tą sytuację można rozpatrywać jako brak szczęścia.

Idąc tym tokiem myslenia kazdy kierowca moze sie tlumaczyc brakiem szczęścia zmienia sie tylko przyczyna. Wiele uszkodzeń auta wynika z ciecia zakrętów z wiadomych względów. Jezeli podejmujesz ryzyko ciecia to nie mozesz potem mowic ze miałeś pecha.
viper
S2000

Postprzez machoony » piątek, 3 lip 2015, 10:06

jebnął to jebnął, na uj drążyć? :)
http://www.it-technologies.pl
machoony
A5

Postprzez Marko Rally » piątek, 3 lip 2015, 10:19

Czym głębiej analizujemy przyczyny, tym bardziej dochodzimy do bzdurnych wywodów. Fakt jest faktem i przyczyna jest jedna bezpośrednia - popełnił błąd.
Marko Rally
N3

Postprzez Zepter » piątek, 3 lip 2015, 10:22

Meeke wywinął orła na 5 przejeździe.
TDI - Ten Dym Ignoruj ;-]
Zepter
N3

Postprzez Marcin z Mtl » piątek, 3 lip 2015, 11:03

Na razie trzy oesy i trzy zmiany lidera. Oby tak dalej! :D
Rajdy na surowo - wpadnij, obejrzyj, powspominaj :)
https://www.youtube.com/playlist?list=PLhhfJHl8yZJdyxOSkcyCBqytamF3PJ2Eg
Marcin z Mtl
N3

Postprzez TomMaz » piątek, 3 lip 2015, 11:08

Meeke nie ciął specjalnie więcej od innych, jechał po śladzie wyjeżdżonym przez poprzedzające go samochody dlatego był taki zdziwiony tym wybiciem... błąd nie błąd równie dobrze zawieszenie mogło to wybrać i by dacha nie strzelił.

Kruuda , Lappi , Lefebvre i Tidemand ładnie cisną , nasi w WRC to niestety strata 1,5 s/km i więcej.
Ostatnio edytowano piątek, 3 lip 2015, 11:13 przez TomMaz, łącznie edytowano 1 raz
TomMaz
N3

Postprzez viper » piątek, 3 lip 2015, 11:12

TomMaz napisał(a):Meeke nie ciął specjalnie więcej od innych, jechał po śladzie wyjeżdżonym przez poprzedzające go samochody dlatego był taki zdziwiony tym wybiciem... błąd nie błąd równie dobrze zawieszenie mogło to wybrać i by dacha nie strzelił.

Wlasnie sam odpowiedziałeś sobie na pytanie. Jezeli inni przejechali to i on by prżejechal. Jak by jechał wolniej to by go nie wybiło.
viper
S2000

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata