Rajd Portugali

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rajd Portugali

Postprzez andrew88 » piątek, 20 maja 2016, 19:26

ZbyszekChaosu napisał(a):Tymczasem jestem ciekaw kto dzisiaj wypadnie z czołówki WRC. Na razie wszyscy jadą ładnie i nikt dużych błędów nie robi, ale to nie będzie trwać zbyt długo ;)

Ehh i wykrakałeś :(
Paddon opuścił drogę w taki sposób https://www.facebook.com/ominhopt/video ... 341286414/
A na testowym wprowadzane były nowe standardy bezpieczeństwa :evil: https://www.facebook.com/rallypixels/ph ... =3&theater
Czyżby szedł trend utrudniania oglądania rajdów od Czechów?
Szukam wolnego miejsca na europejskie rundy WRC. Oprócz Szwecji i Walii.
andrew88
A6

Postprzez ujtik » piątek, 20 maja 2016, 20:04

krupson napisał(a):Byłoby to jedyne sensowne wyjście. Na pewno nie czas Sordo, bo to z kolei skrzywdziłoby Hiszpana. Podobno w takiej sytuacji bierze się tez pod uwagę pierwszy przejazd oesu (ten był drugi), ale nie wiem na ile to ma znaczenie. Na razie naliczono Meeke'owi +44.4s, oczekuję, że to tymczasowe.

Teraz ma wpisane -5,2 do Sordo ,czyli wzieli pod uwage roznice na pierwszym przejeździe
ujtik
N1

Postprzez Marcin z Mtl » piątek, 20 maja 2016, 20:12

Fajnie jadą, dużo się dzieje, mistrzostwa świata z prawdziwego zdarzenia. Ja natomiast w kwestii technicznej.
Rozumiem, że komunikaty na szybkiego tłumaczone z inglisza (bo wszystko na rajdzie dzieje się szybko) czasami wyglądają jak wypracowanie gimnazjalisty - czas się liczy. Przepraszam za zaśmiecanie, ale ja na to zwracam uwagę w nadziei, że czasy poprawnej pisowni w massmediach jeszcze wrócą.

Ale to już nawet nie jest śmieszne:
Jakub Brzeziński wypadając z trasy zwolnił szóste miejsce w klasyfikacji generalnej na które awansował Francuz Nicolas Ciamin.

Jakaś nowa definicja generalki?

źródło: http://rajdy.autoklub.pl/news/brzezinski-wypadl-z-trasy,68132
Rajdy na surowo - wpadnij, obejrzyj, powspominaj :)
https://www.youtube.com/playlist?list=PLhhfJHl8yZJdyxOSkcyCBqytamF3PJ2Eg
Marcin z Mtl
N3

Postprzez Shaitan » piątek, 20 maja 2016, 20:32

ujtik napisał(a):
krupson napisał(a):Byłoby to jedyne sensowne wyjście. Na pewno nie czas Sordo, bo to z kolei skrzywdziłoby Hiszpana. Podobno w takiej sytuacji bierze się tez pod uwagę pierwszy przejazd oesu (ten był drugi), ale nie wiem na ile to ma znaczenie. Na razie naliczono Meeke'owi +44.4s, oczekuję, że to tymczasowe.

Teraz ma wpisane -5,2 do Sordo ,czyli wzieli pod uwage roznice na pierwszym przejeździe

Jeżeli tak, to również bez sensu. Zawodnicy, którzy przejechali ten oes na neutralizacji, mieli opony w zasadzie w stanie nie zniszczonym na kolejnej próbie.

Niemniej ciężko znaleźć salomonowe rozwiązanie w przypadku neutralizacji. Zawsze ktoś będzie wygrany, a ktoś pokrzywdzony.
Shaitan
N3

Postprzez Matthias Schmidt » piątek, 20 maja 2016, 21:25

Imponuje mi Sordo. Kto wie co by bylo gdyby nie kapec, ale mozliwe,ze nawet drugie miejsce przed Ogierem. Tak po cichu, ale Dani przezywa w ostatnim czasie druga mlodosc, wydaje mi sie tez, ze to, ze sporo testowal i20 i to poprzednie i obecne, wychodzi mu teraz na dobre.
Ciesze sie tez widzac Meeke na pierwszym miejscu po calym dniu, fajnie byloby, gdyby utrzymal to do konca rajdu.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez DonCorrado » piątek, 20 maja 2016, 21:28

Marcin z Mtl napisał(a):Fajnie jadą, dużo się dzieje, mistrzostwa świata z prawdziwego zdarzenia. Ja natomiast w kwestii technicznej.
Rozumiem, że komunikaty na szybkiego tłumaczone z inglisza (bo wszystko na rajdzie dzieje się szybko) czasami wyglądają jak wypracowanie gimnazjalisty - czas się liczy. Przepraszam za zaśmiecanie, ale ja na to zwracam uwagę w nadziei, że czasy poprawnej pisowni w massmediach jeszcze wrócą.

Ale to już nawet nie jest śmieszne:
Jakub Brzeziński wypadając z trasy zwolnił szóste miejsce w klasyfikacji generalnej na które awansował Francuz Nicolas Ciamin.

Jakaś nowa definicja generalki?

źródło: http://rajdy.autoklub.pl/news/brzezinski-wypadl-z-trasy,68132

W innym newsie znowu pisze, ze trzeci jest Sordo czyli kolega Meeka z zespolu :wink: To pewnie pomyłka a nie translator, spokojnie :wink:
DonCorrado
A6

Postprzez deiman » piątek, 20 maja 2016, 21:32

Matthias Schmidt napisał(a):Imponuje mi Sordo. Kto wie co by bylo gdyby nie kapec, ale mozliwe,ze nawet drugie miejsce przed Ogierem. Tak po cichu, ale Dani przezywa w ostatnim czasie druga mlodosc, wydaje mi sie tez, ze to, ze sporo testowal i20 i to poprzednie i obecne, wychodzi mu teraz na dobre.
Ciesze sie tez widzac Meeke na pierwszym miejscu po calym dniu, fajnie byloby, gdyby utrzymal to do konca rajdu.

Mam bardzo podobne zdanie. Sordo, pomimo tego, ze w WRC startuje dlugo, bardzo rozwinal sie jako kierowca przez ostatnie dwa lata. Solidny byl zawsze, ale tak szybki chyba jeszcze nigdy. Wielka szkoda problemow z Argentyny i kapcia w tym rajdzie. Jutro 6 odcinkow, w tym najdluzsza proba w rajdzie, wiec bedzie miec szanse sie wykazac. Reszte ocenimy po osiagnieciu mety.
deiman
A5

Postprzez andrew88 » piątek, 20 maja 2016, 22:04

Brzeziński wystartuje jutro, Pieniążek chyba nie. Podobnie raczej nie zobaczymy też jutro Tanaka.
Inne ujęcie wypadku Paddona https://www.youtube.com/watch?v=J9fvTH_ ... e=youtu.be
Szukam wolnego miejsca na europejskie rundy WRC. Oprócz Szwecji i Walii.
andrew88
A6

Postprzez deiman » piątek, 20 maja 2016, 22:05

andrew88 napisał(a):Brzeziński wystartuje jutro, Pieniążek chyba nie. Podobnie raczej nie zobaczymy też jutro Tanaka.
Inne ujęcie wypadku Paddona https://www.youtube.com/watch?v=J9fvTH_ ... e=youtu.be

Tanak potwierdzil, ze jutro nie startuje.
deiman
A5

Postprzez ZbyszekChaosu » sobota, 21 maja 2016, 12:07

Niestety wykrakałem (przepraszam za Paddona- akurat za niego też kciuki trzymałem), ale to jeszcze nie koniec. Lefebvre i Neuville już nie jadą a Ostberg z problemami. Wygląda na to, że jak Camili dojedzie do mety to będzie miał dobrą życiówkę ;)
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez Matthias Schmidt » sobota, 21 maja 2016, 15:20

Neuvillowi zabraklo paliwa?? :shock: wiem, ze jest teraz hejt na Thierryego i jego forma budzi wiele zastrzezen, ale jednak od poczatku tego roku nie wiem czy mial choc jeden rajd, w ktorym jego samochod (w tym przypadku zespol) nie zaszwankowal.
Meeke jedzie znakomicie, nie chce krakac, ale chce zobaczyc Krisa po raz drugi na najwyzszym stopniu podium.
"This rally is insane, even though everything is going well at the moment. If there is a trouble, I'm as good as dead" - Henri Toivonen (1 May 1986)
Matthias Schmidt
N4

Postprzez Marcin z Mtl » niedziela, 22 maja 2016, 02:32

Matthias Schmidt napisał(a):Neuvillowi zabraklo paliwa?? :shock: wiem, ze jest teraz hejt na Thierryego i jego forma budzi wiele zastrzezen, ale jednak od poczatku tego roku nie wiem czy mial choc jeden rajd, w ktorym jego samochod (w tym przypadku zespol) nie zaszwankowal.

Na pewno kiedyś, za parę lat biografia Neuvilla będzie bardzo interesująca, tak jak dziś biografia Colina i jej wewnątrzzespołowe "ciekawostki".

Matthias Schmidt napisał(a):Meeke jedzie znakomicie, nie chce krakac, ale chce zobaczyc Krisa po raz drugi na najwyzszym stopniu podium.

Na to i ja mam nadzieję, tak jak pewnie wielu innych kibiców.
Natomiast niezależnie od tego czy wygra Meeke, ten rajd już jest dla mnie szczególny. Nadeszła bowiem wiekopomna chwila: oto w nudne do wyrzygania i zakrawające na kpinę "rajdowe" wypowiedzi zawodników (właściwie rzeczników prasowych ich zespołów) bezczelnie w kaloszach wparował kolega Brzeziński. Jego podsumowanie dzisiejszego dnia jest rozbrajające, wypełnione entuzjazmem debiutanta, przeszczere i budzi moją najwyższą dla niego sympatię. Dorównuje, a nawet przebija Bublewicza, Hołowczyca, Sainza, Panizziego, a szczególnie Gronholma. Mam nadzieję, że będzie rozwijał swoją przygodę z eresemeś, a "pij-arowcowi" pozwoli najwyżej na przestawianie przecinków. Colinie, proszę Cię: namieszaj! Tak w pressie, jak i w generalce.
Marcin z Mtl
N3

Postprzez Witcher1990 » niedziela, 22 maja 2016, 10:36

Natomiast niezależnie od tego czy wygra Meeke, ten rajd już jest dla mnie szczególny. Nadeszła bowiem wiekopomna chwila: oto w nudne do wyrzygania i zakrawające na kpinę "rajdowe" wypowiedzi zawodników (właściwie rzeczników prasowych ich zespołów) bezczelnie w kaloszach wparował kolega Brzeziński. Jego podsumowanie dzisiejszego dnia jest rozbrajające, wypełnione entuzjazmem debiutanta, przeszczere i budzi moją najwyższą dla niego sympatię. Dorównuje, a nawet przebija Bublewicza, Hołowczyca, Sainza, Panizziego, a szczególnie Gronholma. Mam nadzieję, że będzie rozwijał swoją przygodę z eresemeś, a "pij-arowcowi" pozwoli najwyżej na przestawianie przecinków. Colinie, proszę Cię: namieszaj! Tak w pressie, jak i w generalce.

proprosze link, cytat, cokolwiek :)
Witcher1990
A6

Postprzez Shaitan » niedziela, 22 maja 2016, 10:59

Witcher1990 napisał(a):proprosze link, cytat, cokolwiek :)

http://rajdy.autoklub.pl/news/mowia-po- ... apie,68180

Ale Ptaszek pofrunął... :shock: . Mam nadzieję, że fura cała...

Maciek niestety doznał urazu...
Obrazek
Shaitan
N3

Postprzez Marcin z Mtl » niedziela, 22 maja 2016, 12:01

Witcher1990 napisał(a):proprosze link, cytat, cokolwiek :)

Shaitan mnie ubiegł :)
Co tam samochód, ciekawe co z Maćkiem :?
Marcin z Mtl
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata