Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez rallyfun » poniedziałek, 11 mar 2013, 15:12

Ja tak z innej beczki abstrachujac od zalogi Mini LRT, kto przy zdrowych zmyslach majac na uwadze zeszloroczne "osiagniecia" Motorsport Italia w polaczeniu z oponami Dmack w tym roku liczyl na cos wiecej niz zamykanie stawki WRC? Sprawa ma sie podobnie z Fiesta Prokopa który na Michelinach byl w stanie wibijac sie na OSach w pierwsza 5 w tamtym roku.
rallyfun
N3

Postprzez Sylwek_GSi » poniedziałek, 11 mar 2013, 15:13

Można by rzec:

poziom tego tematu jest adekwatny do poziomu kierowcy z tego tematu. Koniec kropka :)
Sylwek_GSi
A5

Postprzez wiechu100 » poniedziałek, 11 mar 2013, 15:18

żółtodziób napisał(a):Dobra, dobra. Nie chodzi o to,czy Kościuszko jest szybszy czy wolniejszy. Chodzi o to, że tamta dwójka jechała dość podobnie. Moze trochę lepiej, moze trochę gorzej, ale generalnie sobie a muzom kompletnie się nie licząc. Jakoś nikt tego nie traktuje jako powodu do wstydu i chlastania się, wydźwięk jest taki,że ogólnei fajnie że jechali i lepiej że jechali jak umieli niż by miało ich w ogóle nie być. Tylko my tworzymy jakieś teorie, że Młody chluby nie przynosi i dlatego powinien... hmmm... w sumie sam już się zgubiłem w tym co powinien, czy tylko wyjść i przyznać się, ze jest cienki, czy oddać kasę komu innemu, czy dać się zakuć w dyby, bo coś mi się wydaje że cokolwiek by zrobił to i tak znajdą się tacy, którym będzie mało.

Moze wystarczy odrobina pokory. Jak w kazdej dyscyplinie sportu sa Ci najlepsi i sa Ci slabsi. Czy w takiej pilce noznej np taka Borussia Dortmund mowi przed sezonem, ze zdobeda lige mistrzow? Nie! Kazdy wygrany mecz jest dla nich sukcesem i niespodzianka. Teoretycznie nie maja szans ale jak to w sporcie bywa niespodzianki sie zdarzaja. I tak samo powinno byc z MK. Powinien jechac swoje, a jak sie uda cos wiecej to bedzie sukces! A nie przed sezonem mowic - Chcę być mistrzem świata! I wiem, że mogę nim być! - Michał Kościuszko. Gdyby Michal wiedzial, ze jego miejsce jest na koncu stwaki WRC a czasem udalo by mu sie wbic do 10 to bylo by to inaczej odbierane
wiechu100
N3

Postprzez rajdowy1990 » poniedziałek, 11 mar 2013, 15:54

wiechu100 napisał(a):
żółtodziób napisał(a):Dobra, dobra. Nie chodzi o to,czy Kościuszko jest szybszy czy wolniejszy. Chodzi o to, że tamta dwójka jechała dość podobnie. Moze trochę lepiej, moze trochę gorzej, ale generalnie sobie a muzom kompletnie się nie licząc. Jakoś nikt tego nie traktuje jako powodu do wstydu i chlastania się, wydźwięk jest taki,że ogólnei fajnie że jechali i lepiej że jechali jak umieli niż by miało ich w ogóle nie być. Tylko my tworzymy jakieś teorie, że Młody chluby nie przynosi i dlatego powinien... hmmm... w sumie sam już się zgubiłem w tym co powinien, czy tylko wyjść i przyznać się, ze jest cienki, czy oddać kasę komu innemu, czy dać się zakuć w dyby, bo coś mi się wydaje że cokolwiek by zrobił to i tak znajdą się tacy, którym będzie mało.

Moze wystarczy odrobina pokory. Jak w kazdej dyscyplinie sportu sa Ci najlepsi i sa Ci slabsi. Czy w takiej pilce noznej np taka Borussia Dortmund mowi przed sezonem, ze zdobeda lige mistrzow? Nie! Kazdy wygrany mecz jest dla nich sukcesem i niespodzianka. Teoretycznie nie maja szans ale jak to w sporcie bywa niespodzianki sie zdarzaja. I tak samo powinno byc z MK. Powinien jechac swoje, a jak sie uda cos wiecej to bedzie sukces! A nie przed sezonem mowic - Chcę być mistrzem świata! I wiem, że mogę nim być! - Michał Kościuszko. Gdyby Michal wiedzial, ze jego miejsce jest na koncu stwaki WRC a czasem udalo by mu sie wbic do 10 to bylo by to inaczej odbierane

Zgadzam się z toba odrobina pokory i nikt nie czepiał by się Juniora :)
rajdowy1990
N2

Postprzez moto_angel » poniedziałek, 11 mar 2013, 17:55

Nie oczekuje zarówno ja jak pewnie i wiele innych osób że Junior odda swoje miejsce innej osobie bo drugiej szansy na taką przygodę już może nie mieć, jednak patrząc obiektywnie jego PR-em można by śmiało obdzielić kilku kierowców a na pewno już kreowaniem się na mega gwiazdę i super kierowcę którym nie oszukujmy się nie jest. Facet już tyle lat śmiga po trasach WRC (specjalnie podkreślam trasach) że powinna mu wystarczyć moim zdaniem odpowiednio duża liczba kilometrów testowych przy zmianie auta i efekt powinien sam przyjść. Przed meksykiem nie było testów może z braku kasy, może ze względu że trasy już znał, może obawiał się że auto padnie już na testowym i nie uda mu się nawet wystartować.
Teraz uwaga czytaj uważnie "żółtodziób": mam nadzieję że Junior dostanie swoją szansę w fieście bo to jedyna rozsądna opcja dla niego moim zdaniem. Mini z Prodrive nie da mu raczej wiele więcej. Jeżeli takiej zmiany nie wykorzysta a zapowiada się zmiana bo już wszędzie o tym piszą to już mu nic nie pomoże. Skoro w mini ściga się z Prokopem itd to w fieście powinien Czecha objeżdżać już spokojnie czego mu życzę. Ciesze się że mamy Polaka w WRC i zarazem żałuję że jest tam dzięki układom bo nie do końca zasłużył na to ale taki właśnie mamy kraj bez układów, łapówek, kombinowania nic się nie ma. Mam nadzieję że dojdzie np. w Rajdzie Polskim do konfrontacji Kubica vs Junior i wtedy się przekonamy co jest wart choćby na naszym podwórku bo jeżeli przegra z gościem który wymiata na asfalcie a do tego konkurent jechałby słabszym autem to ... niech każdy czytający wstawi co chce :)
Wracając podkreślam ogólnie do rajdów to wolę oglądać zasuwające S2000 czy auto innej nawet niższej klasy ale idące pełną dzidą niż mini/Juniora którym tak sobie idzie...
Wymienię się kartkami polskich zawodników oraz ogólnie rajdowymi z autografami lub bez :)
moto_angel
N3

Postprzez Sebekrally » poniedziałek, 11 mar 2013, 18:22

Nie przesadzajmy z tą jazdą Kościuszki bo na Polskim jechał bardzo ładnie i wstydu nie przynosił w porównaniu do kilku naszych asów w 207 S2000. Zachowajmy choć cień obiektywizmu.
Sebekrally
A5

Postprzez moto_angel » poniedziałek, 11 mar 2013, 20:23

rajdowy1990 napisał(a):
wiechu100 napisał(a):

Ja również popieram tą wypowiedź. TROCHĘ POKORY i nie będziemy mieli o czym pisać ;)
Tak czy siak poczekajmy jakie zapadną decyzje odnośnie następnych startów i trzymajmy kciuki aby była fiesta! :)
Wymienię się kartkami polskich zawodników oraz ogólnie rajdowymi z autografami lub bez :)
moto_angel
N3

Postprzez speedyzxz » poniedziałek, 11 mar 2013, 21:09

moto_angel napisał(a):
rajdowy1990 napisał(a):
wiechu100 napisał(a):Gdyby Michal wiedzial, ze jego miejsce jest na koncu stwaki WRC a czasem udalo by mu sie wbic do 10 to bylo by to inaczej odbierane

Ja również popieram tą wypowiedź. TROCHĘ POKORY i nie będziemy mieli o czym pisać ;)

Taaa głośno jest nawet jak mówi o zbieraniu doświadczeń ;)
ale zaznaczam że nie podoba mi się jak mówi że to jego pierwszy raz tym autem na szutrze/śniegu, pierwszy raz tym autem na 3 kołach itp
Tak myślę że jakby powiedział że to będzie dla niego nowość ale spróbuje powalczyć to by też się może w tym temacie spokojniej zrobiło :wink:
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez Witcher1990 » poniedziałek, 11 mar 2013, 21:15

rallyfun napisał(a):Ja tak z innej beczki abstrachujac od zalogi Mini LRT, kto przy zdrowych zmyslach majac na uwadze zeszloroczne "osiagniecia" Motorsport Italia w polaczeniu z oponami Dmack w tym roku liczyl na cos wiecej niz zamykanie stawki WRC? Sprawa ma sie podobnie z Fiesta Prokopa który na Michelinach byl w stanie wibijac sie na OSach w pierwsza 5 w tamtym roku.

Tannak w debiucie w aucie wrc i dmackach był w ścisłym kontakcie z prywatnymi. Novikov na tych gumach wygrywał osy. Prokop to podobny poziom jak Michał i opony nie mają tutaj znaczenia bo nawet jeśli troszkę załoga Lotosu na nich traci to pewnie nie jest to więcej niż 0.1-0.2 na km osowym a to tylko mały ułamek strat na całości
Witcher1990
A6

Postprzez Gąsior » poniedziałek, 11 mar 2013, 21:21

To auto to szrot porównywalny z Hyundaiem Kuchara z czasów jego startu "fabryką". Po Szwecji już mówiełem, że to jak z Subaru Leszka, które nie było doinwestowane i się sypało nawet na polskich odcinkach.
Ktoś tu kogoś ostro naciągnął - jak się nie ma miedzi to się w domu siedzi albo startuje autem adekwatnym do wniesionego budżetu. Można już powiedzieć - WRC w takim wydaniu to błąd. Pytanie co teraz. Wycofać się nie można - kolosalne kary, zmienić fury też nie bardzo bo po prostu nie będzie na to kasy. Wypowiedź Michała o rozmowie ze sponsorami też jest śmieszna. Poszedł z biznesplanem do inwestora, biznes nie wypalił i teraz będziemy doić rzeczonego inwestora na większe wydatki.
Choć z drugiej strony trochę to rozumiem. Poszli va banqe i po 3 rajdach już widać, że z tej mąki chleba nie będzie. Wyjściem jest albo żebranie o dodatkową kasę albo doturlanie się do końca sezonu w takim układzie jaki jest.
Gąsior
N3

Postprzez żółtodziób » poniedziałek, 11 mar 2013, 21:35

wiechu100 napisał(a):Moze wystarczy odrobina pokory. Jak w kazdej dyscyplinie sportu sa Ci najlepsi i sa Ci slabsi. Czy w takiej pilce noznej np taka Borussia Dortmund mowi przed sezonem, ze zdobeda lige mistrzow? Nie! Kazdy wygrany mecz jest dla nich sukcesem i niespodzianka. Teoretycznie nie maja szans ale jak to w sporcie bywa niespodzianki sie zdarzaja. I tak samo powinno byc z MK. Powinien jechac swoje, a jak sie uda cos wiecej to bedzie sukces! A nie przed sezonem mowic - Chcę być mistrzem świata! I wiem, że mogę nim być! - Michał Kościuszko. Gdyby Michal wiedzial, ze jego miejsce jest na koncu stwaki WRC a czasem udalo by mu sie wbic do 10 to bylo by to inaczej odbierane

Pisałem o tym chwilę wcześniej. Oczywiscie,że nie powinien zapowiadać walki o tytuł, ale ile można wałkować to samo? Powiedział parę słów za dużo i m isę nto nie zdarzyło pierwszy raz, ale to było kwartał temu, a wy to wałkujecie jak problemy w "modzie na sukces". A to że inaczej by było odbierane - chyba jesteście ludźmi na tyle inteligentnymi, żeby nie brać poważnie tego typu zapowiedzi, prawda? Chyba nie chcesz powiedzieć że uwierzyłeś w to co mówił i teraz czujesz się oszukany i dlatego czujesz się uprawniony wyżywać się na Młodym przy każdej okazji? Czy ja się wpieniam na pierwszy tego typu tekst? Nie! Przewaliły się w międzayczasie dziesiątki, jeśli nie setki uszczypliwości motywowane tym, że coś tam chlapnął śmiesznego, żadna z nich nie wnosi nic nowego do tematu i każda kolejna budzi coraz większy niesmak.

A skoro przywołujesz przykład Borussi no to nasz wspaniały Kubuś i całe to trio zrobili coś o wiele bardziej czerstwego niż przechwałki Juniora. Zamiast grać na Euro ile fabryka dała poustawiali się jeszcze przerd mistrzostwami, żeby dostać kasę za wbite bramki a nie za awans - od razu załozyli, że gówno z tego będzie, ale i tak zakombinowali żeby z tego mieć coś dla siebie. Później jeszcze znalexli sobie kozła ofiarnego w postaci Laty (który sobie zasłużył jak najbardziej na baty, ale nie z tego paragrafu, uderzył w Latę dlatego,że była to osoba bardzo niepopularna, mniej więcej tak jak junir teraz i nikt nie będzie chciał słuchać jego kontrargumentów) że niby cienko grali bo prezes nie dał ich krewnym i znajomym darmowych wejściówek. No trzymajcie mnie - to ma być przykład przyzwoitości? Milion razy wolę,że taki Junior naklepie ozorem, a potem nic mu z tego nie wyjdzie, niż kolesi którzy przystępuną do rywalizacji od razu z założeniem,że za wysokie progi i tylko cwaniaczą jak na tym mimo wszystko ugrać coś dla siebie i zrzucić z siebie ciężar winy. Daleko posunięty cynizm uważam za cechę znacznie gorszą i znacznie bardziej godną napiętnowania niż najbardziej absurdalne przechwałki.

moto_angel napisał(a):Ciesze się że mamy Polaka w WRC i zarazem żałuję że jest tam dzięki układom bo nie do końca zasłużył na to ale taki właśnie mamy kraj bez układów, łapówek, kombinowania nic się nie ma.

Nie myśl sobie,że w Niemczech czy we Włoszech jest inaczej. W USA zresztą niejaka Lewinsky też raczej nie ciągnęła druta Clintonowi bo chciała zrobic starszemu panu dobry uczynek, widzac, ze mu zona nie daje, miała zamiar w ten sposób awansować, tyle że okazała się na tyle głupia, że pochwaliła się tym "serdecznej" psiapsiółce. Możesz od tego uciec zamykając się w jakimś klasztorze, ale też nie ma gwarancji, że nie trafisz na jakiegoś księżula gustującego w sporo młodszych od siebie przedstawicielach tej samej płci.

moto_angel napisał(a):Wracając podkreślam ogólnie do rajdów to wolę oglądać zasuwające S2000 czy auto innej nawet niższej klasy ale idące pełną dzidą niż mini/Juniora którym tak sobie idzie...

a ja wolę mieć jakiegokolwiek Polaka w WRC niż żadnego.
żółtodziób
A8

Postprzez wiechu100 » poniedziałek, 11 mar 2013, 23:38

żółtodziób napisał(a):Chyba nie chcesz powiedzieć że uwierzyłeś w to co mówił i teraz czujesz się oszukany i dlatego czujesz się uprawniony wyżywać się na Młodym przy każdej okazji?
Chyba sobie zartujesz mowiac, ze uwierzylem :lol:bo interesuje sie tym sportem od lat 90 :wink: Dodam, ze nie wyzywam sie na MK, zwroc uwage.
żółtodziób napisał(a):A skoro przywołujesz przykład Borussi

Po tych slowach przestalem czytac dalej. Wiem, przepraszam, powinienem ale... Nie interesuje sie pilka wogole, przyklad Borussi dalem tylko i wylacznie dlatego, ze gdzies cos uslyszalem, ze weszli do 1/8 Ligi Mistrzow. Uslyszalem to dzieki temu, ze gra tam sporo Polakow a zapamietalem dzieki temu, ze kiedys to bylo niemozliwe (z dziecinstwa kojarze takie kluby jak Manchester U, Chelsea, Milan itd. o Borussi nigdy glosno nie bylo). Mialem to napisac w tamtym poscie ale nie sadzilem, ze ktos to poruszy.
żółtodziób napisał(a):a ja wolę mieć jakiegokolwiek Polaka w WRC niż żadnego.

Ja oczywiscie tez, tylko mozna z mniejsza pompa :wink:
Aaaa i nie mam nic do Ciebie, zeby zaraz nie bylo elaboratu z Twojej strony :) Pozdrawiam
wiechu100
N3

Postprzez wanderer » wtorek, 12 mar 2013, 00:17

wiechu100 napisał(a):
żółtodziób napisał(a):A skoro przywołujesz przykład Borussi

Po tych slowach przestalem czytac dalej. Wiem, przepraszam, powinienem ale... Nie interesuje sie pilka wogole... Mialem to napisac w tamtym poscie ale nie sadzilem, ze ktos to poruszy.

No to teraz wiesz, że musisz ważyć słowa. Bo nikt tak jak żółtodziób nie potrafi zacząć od narzekań na to, że wszyscy w kółko się powtarzają, potem rzucić coś o sfrustrowanych polaczkach, dalej nawiązać do Euro 2012 i skończyć wywód wzmianką o czyichś wybrykach seksualnych. A to wszystko na forum rajdowym. :roll:

Naprawdę, szkoda, że moderatorzy są tutaj uśpieni...
wanderer
A6

Postprzez wiechu100 » wtorek, 12 mar 2013, 00:21

wanderer napisał(a):No to teraz wiesz, że musisz ważyć słowa. Bo nikt tak jak żółtodziób nie potrafi zacząć od narzekań na to, że wszyscy w kółko się powtarzają, potem rzucić coś o sfrustrowanych polaczkach, dalej nawiązać do Euro 2012 i skończyć wywód wspominając o czyichś wybrykach seksualnych. A to wszystko na forum rajdowym. :roll:

Bije sie w piers :wink: A ze żółtodziób potrafi to wiem, dlatego zapewnilem o swoich dobrych intencjach :mrgreen:
wiechu100
N3

Postprzez rafiwrc » wtorek, 12 mar 2013, 00:52

Kolego Żółtodziób... chyba Cie lekko poniosło.... tekst o Clintonie itd.... na forum rajdowym?? To nie onet.... a tak niestety Ciebie sie czyta w ostatniej wypowiedzi....proponuje melise i troszke ogłady...
rafiwrc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata