ADAC Rallye Deutschland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: ADAC Rallye Deutschland

Postprzez Thomas » piątek, 22 sie 2014, 12:07

no i po wyniku. meeeeega rozczarowanie, pewnie nie tylko dla nas, ale i dla Roberta. Mam nadzieję, że Jarri pociśnie Ogiera i będziemy mieć choć tutaj ciekawą walkę do końca :?
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez madman » piątek, 22 sie 2014, 12:10

Przygoda Roberta to prztyczek w nos dla wszystkich, którzy dmuchali ten balon odnośnie startów na asfalcie. Nie cieszę się z tego, przykro mi, że wypadł, bo liczyłem na to, że może to właśnie tutaj uda się wreszcie przejechać czysty i szybki rajd, ale może to pokaże niektórym, że czasami lepiej się zastanowić przed postawieniem 3 stów. :wink:
"To że trzeba hamować poznawałem po tym, że wszyscy kibice zaczynali uciekać." - K. Hołowczyc
madman
N3

Postprzez marecki » piątek, 22 sie 2014, 12:13

Nie wiem nie znam się to błąd w opisie czy jak ?, może zmiana pilota to jest lek na te niepowodzenia Roba.
marecki
N3

Postprzez Witcher1990 » piątek, 22 sie 2014, 12:13

szkoda tych kilku pierwszych osów i błota na cięciach przez to nie będzie już innej walki o wygraną niż Ogier vs JML. Trzymam kciuki za tego drugiego bo mocno się ogarnął w tym sezonie. Ehh rok temu się działo w Niemczech i Francji... TO były emocje, teraz pewnie tylko WV załatwi to między sobą.
W RK straciłem już jakąkolwiek wiarę...
Witcher1990
A6

Postprzez żółtek » piątek, 22 sie 2014, 12:20

Wczesniej padały tu słowa że Bouff bedzie kosił Ogier, lub przynajmniej będzie w czubie, a tu rozczarowanie, strata 1 s / 1 km
żółtek
N1

Postprzez Mad Max » piątek, 22 sie 2014, 12:28

żółtodziób napisał(a):
jarauto napisał(a):no i +4 min załatwiają sprawę,
ktoś utopił kilka stówek ;)

Daj spokój, nie wracajmy do tego. Gdyby nie chodziło o Kubicę i gdybym w ogóle uwierzył, że rzeczywiscie kasa została postawiona to sam bym walnął śmiechem, podobnie zresztą jak z proroctw, ze będzie tracił 0.0-0.3 do lidera na kilometrze. Tylko po co, on tak czy owak nie zmieni swojego zachowania, nie ma sensu go prowokować. Jak sam wyskoczy z jakąs grubą akcją to będzie inna rozmowa, ale nie ma sensu mu w tym "pomagać".
Żółtodziób ale dlaczego mamy dać spokój ?? Rajd się co prawda jeszcze nie skończył więc o jakieś dobre wyniki na os na pewno jeszcze się RK postara ale zobaczymy jak teraz będzie śpiewał Pan Biegowy zobaczymy też czy ma jaja żeby się przyznać że jednak nie miał racji, szkoda że wtopił 300 (choć nie wierze że je w ogóle postawił) ale jeszcze bardziej szkoda kolejnej przygody RK.

Jeszcze jedna fotka z wczorajszych popisów akrobatyczny Neuvilla... auto prawie "funkielnówka"
Obrazek

Czołówka był do przewidzenia, zaskakuje Meeke, Nuevill w kratkę może trochę pewności brakuje, po RK spodziewałem się trochę szybszego podróżowania po oes no i szkoda wycieczki w teren, podobnie więcej oczekiwałem po Boffim
Zobaczymy co będzie się działo na drugiej pętli.
Ostatnio edytowano piątek, 22 sie 2014, 12:41 przez Mad Max, łącznie edytowano 1 raz
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez woocasch » piątek, 22 sie 2014, 12:37

Fatalnie, że przytrafił się kolejny błąd Roberta i Maćka. Szczerze to już nie wiem o co w tym wszystkim chodzi, oczywiście, że każdemu mogą się zdarzać problemy, ale w przypadku RK to ich nagromadzenie przekracza już zdroworozsądkowe granice. Tak jak napisał marecki i jak sam pisałem już bodajże po Portugalii, może warto przemyśleć temat pilota, bo nie ujmując doświadczeniu jakie posiada Maciek, to może po prostu ten duet do siebie nie pasuje? Czasem tak po prostu jest i nie ważne dlaczego tak się dzieje. Lepiej zakończyć jakąś współpracę niż ciągnąć to bez widocznej poprawy w wynikach rajdów.
Kornicki jak na razie w połowie stawki Fiesta Cup i oby tak dalej :)
A w czołówce zgodnie z planem na pierwszych miejscach VW, ale może Meeke i Sordo do końca dnia nie stracą za dużo, ale mam nadzieję, że zmniejszą stratę choćby o kilka sekund :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez ryjas » piątek, 22 sie 2014, 12:37

Panowie. To dopiero 3 OS. Przygody mogą się przytrafić każdemu. 4 minuty to na dobra sprawę niewiele w tym rajdzie. Dobrze, że dojechał do mety odcinka. Miejmy nadzieję, że uda się naprawić auto (bo do wymiany jest sprzęgło i naprawa zawieszenia) i dalej nie będzie żadnych przygód. Może się okazać, że niektórych kierowców w WRC Kubica prześcignie jeszcze dzisiaj.
ryjas
N3

Postprzez kij » piątek, 22 sie 2014, 12:42

żółtek napisał(a):Wczesniej padały tu słowa że Bouff bedzie kosił Ogier, lub przynajmniej będzie w czubie, a tu rozczarowanie, strata 1 s / 1 km

Bryan coś opowiadał że na "szutrowej" skrzyni jedzie, stąd może nie najlepsze tempo.
Może Neuvillowi włożyli Bryanową?
kij
N3

Postprzez posejdon » piątek, 22 sie 2014, 12:46

ryjas napisał(a):Może się okazać, że niektórych kierowców w WRC Kubica prześcignie jeszcze dzisiaj.

Się okaże ale 2 minuty do pierwszego przed nim Melicharka nie napawają optymizmem w tej kwestii. Poza tym co to za różnica, który będzie na mecie rajdu? Na wynik w rocznej klasyfikacji nie ma żadnych szans więc punkty też nie potrzebne. Ważne, żeby przejechał wszystkie oesy bo to jest chyba celem.
Jestem Kubicomaniakiem!
posejdon
A5

Postprzez viper » piątek, 22 sie 2014, 12:47

żółtek napisał(a):Wczesniej padały tu słowa że Bouff bedzie kosił Ogier, lub przynajmniej będzie w czubie, a tu rozczarowanie, strata 1 s / 1 km

Buff jeździ od święta w ms , wiec trudno oczekiwać wyników.
Kubica póki co tylko potwierdza teorie, ze im jest bardziej rajdowo ( syf brud szuter itd ) to sobie nie radzi. Zobaczymy jak bedzie we Francji, bo sa głosy ze tam jest czysty asfalt. Ja obstawiałem ze bedzie tutaj 4, ale tak bywa. Dziwne jest tylko to ze w s2000 wygrywał często z evansem a tutaj w wrc ma problemy.
woocasch napisał(a):Fatalnie, że przytrafił się kolejny błąd Roberta i Maćka. Szczerze to już nie wiem o co w tym wszystkim chodzi, oczywiście, że każdemu mogą się zdarzać problemy, ale w przypadku RK to ich nagromadzenie przekracza już zdroworozsądkowe granice. Tak jak napisał marecki i jak sam pisałem już bodajże po Portugalii, może warto przemyśleć temat pilota, bo nie ujmując doświadczeniu jakie posiada Maciek, to może po prostu ten duet do siebie nie pasuje? Czasem tak po prostu jest i nie ważne dlaczego tak się dzieje. Lepiej zakończyć jakąś współpracę niż ciągnąć to bez widocznej poprawy w wynikach rajdów.
Kornicki jak na razie w połowie stawki Fiesta Cup i oby tak dalej :)
A w czołówce zgodnie z planem na pierwszych miejscach VW, ale może Meeke i Sordo do końca dnia nie stracą za dużo, ale mam nadzieję, że zmniejszą stratę choćby o kilka sekund :)

No a mało miał pilotów. Pilot tylko odtwarza to co kierowca mu wcześniej powie i albo robi to dobrze albo źle. Szczepaniak wie o co chodzi i ja bym nie szukał dziury w całym. Kubica sie pogubił i sam nie potrafi odpowiedzieć sobie gdzie jest błąd.
Ostatnio edytowano piątek, 22 sie 2014, 12:53 przez viper, łącznie edytowano 1 raz
viper
S2000

Postprzez Thomas » piątek, 22 sie 2014, 12:52

uszkodzenia auta Roberta:

https://www.youtube.com/watch?v=FI-Td_xIQIA

wjechał wyraźnie wku...ny do serwisu przed chwilą

""Mała przygoda. Bylem rozproszony, bo zakret wczesniej byl problem. Na wyjściu z nawrotu kierownica wyslizgnela mi sie z reki. Wszystko dzialo sie w ulamku sekund. Bylo za szybko i szeroko i pojechalismy w winnice. Wypchneli nas kibice, bo blo mokro i slisko. Po drodze zawisnelismy na krawedzi drogi, ale pojechalizmy dalej. Tylko przednie kolo uszkodzilo sie na krawezniku wiec byly duze wibracje i jechalismy ostroznie.
W przeszlosci mialem takie przygody i dopisalo mi szczescie. Tym razem mialem go mniej. Najwazniejsze ze jestesmy tu."

czyli wynika z tego, że jego błąd
Ostatnio edytowano piątek, 22 sie 2014, 12:59 przez Thomas, łącznie edytowano 1 raz
"W zeszłym roku miałem pięć wypadków i żaden nie był wynikiem nadmiernej prędkości...ci, którzy nie rozumieją tego sportu, mają prawo nie wiedzieć. Natomiast ci, którzy są w tym sporcie czasami powinni pomyśleć...ale z czasem zapominają.
Thomas
A5

Postprzez viper » piątek, 22 sie 2014, 12:55

Thomas napisał(a):uszkodzenia auta Roberta:

https://www.youtube.com/watch?v=FI-Td_xIQIA

wjechał wyraźnie wku...ny do serwisu przed chwilą

Uszkodzenia to kosmetyka, ale na dobrym wynik szans już nie ma, zeby tylko nie chciał gonić, bo moze wogole nie dojechać.
viper
S2000

Postprzez Witcher1990 » piątek, 22 sie 2014, 12:57

Francja też ma różne osy ale tam na pewno będzie lepiej. Jeszcze lepiej powinno być w Hiszpanii tam odcinki asfaltowe przypominają tor więc szanse na wygranie osu są jeszcze większe. Pytanie tylko czy zdąży to zrobić przed wypadkiem...
Witcher1990
A6

Postprzez Domson » piątek, 22 sie 2014, 12:59

z tym wynikiem to bym akurat ostroznie podchodzil. W zeszlym roku 4. Prokop miałstrate 8 minut na mecie.
Domson
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata