Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez rallyfan2 » niedziela, 10 lut 2013, 14:07

Jarek55511 napisał(a):
szirer205xs napisał(a):mysle że dla MK ten rajd jest taki sam jak np dla Sordo. Poprostu walka o przetrwanie i dojechanie do mety.

Każdy rajd dla MK będzie walka o przetrwanie i dojechanie do mety. Viper i to mnie najgorzej wkurza,że Ci co mają kase nie dają tym utalentowanym a sami robią z siebie pośmiewisko. I nie chodzi tu tylko o MK. Jak czytałem wywiad z kolesiem starszym który nie robi wyników i mówi że nieda kasy na sponsoring młodych bo niechce mieć ich na sumieniu jak się zabiją to jest dla mnie chore. Niech powie że jest sknerą i czego się dorobił sam chce wykorzystać a nie mydli oczy. To lepiej niech Ci młodzi jeżdżą po ulicach i zabijają nie winnych ludzi. U nas się nic nie zmieni jak ktoś nie zrobi wyniku w WRC! I dlatego chciałbym żeby Kubica wybrał WRC i wystartował w paru rajdach asfaltowych i wtedy nasze hieny by się zabrały za temat rajdów. Bo myślę że byłby wysoko a nawet mógłby wygrać na asfalcie.

Kolego jego pieniądze i może sobie wydawać je gdzie chce. Zresztą sponsrowanie i pomaganie może się pózniej zakończyc jak było to w wypadku Hołowczyca. tak jak pózniej ktoś wspomniał posypały się gromy po Hołku. Nie było wtedy tak dostępnego internetu ale sprawa obiła się dosyć głosnym echem, i zamiast medialnego sukcesu była spektakularna klapa gdzie w dodatku niesłusznie niektóry oskarżali Hołowczyca. Wystarczy poczytać gazety z tamtych lat. W Hołowczyc Menegmant startowało wtedy dwóch zawódników Wojtek Zaborowski i zapomniany Wojtek Musiał który również miał bardzo ciężki wypadek podczas treningów gdzie zginął wtedy jego pilot- Piotr Bożek. Sorry za OT
rallyfan2
A6

Postprzez scooby14444 » niedziela, 10 lut 2013, 14:32

Pieniądze nie są jego tylko Lotosu, a że ktoś z Lotosie dopuścił się rażącej niegospodarności, przeznaczając kasę nie na tego co trzeba, to inna sprawa...
scooby14444
N3

Postprzez MotorsportNews » niedziela, 10 lut 2013, 14:48

Jarek55511 napisał(a):Viper napisał o Byśkiniewiczu bo też ma układy i też mówił o sobie mistrz. Np.wywiad Byśia z Kajtem rozmowa dwóch mistrzów.
Ja wiem że ten sport u nas tak wygląda ale za niedługo wrócimy do korzeni tego sportu i ciekawi mnie czy wtedy będziesz taki chętny oglądać te auta jak będzie jechał jakiś bogaty w wypaśionej furze i nawet minimum możliwości auta nie wykorzysta.
Wichter to było chyba Hołek Menagment,ale idąc tym tokiem dalej to np.prezes Marlboro w polsce nie dałby kasy św.p. Kuligowi tylko swojemu przydupasowi. Szef Mocne nie sponsorowałby Kuzaja, Sobieski Hołka,a w tych czasach Orlen tylko Rute bo jest układ z Polsatem. Kościuszko bo mają układ z Lotosem. Dobrze że dają jeszcze kase przynajmniej na RSMP dla Kajta(LOTOS)i Bębenka(PLATINIUM)
a jak tego nie będzie? To będziesz oglądał w RSMP
1. Sołka tu nic nie mam do niego
2. Rute
3. Kołtun
4. Byś
5. Oleksowicz i będzie walka może Sołka i Oleksowicza

Ocenianie kogoś przez pryzmat jednego wywiadu czy wypowiedzi jest delikatnie mówiąc mało obiektywne ;)

Tylko że nawet jeżeli teoretycznie nastąpi taka sytuacja, to nie zmienią jej wcześniejsze dyskusje na forum, chociażby nie wiem jak były zacięte ;)

Ale nie ma co siać pesymizmu, RSMP obecnie są raczej na stałym poziomie jeżeli chodzi o czołówkę i ogólnie frekwencję. Także w kwestii proporcji tych co mają talent, jak i tych, którzy w mniemaniu wielu go nie mają ;)
całkiem nowy http://www.rajdy.net portal rajdowy | http://www.msfoto.info sporty motorowe | http://www.facebook.com/SportyMotorowe Motorsport na Facebooku
MotorsportNews
N1

Postprzez Witcher1990 » niedziela, 10 lut 2013, 15:18

Ocenianie kogoś przez pryzmat jednego wywiadu czy wypowiedzi jest delikatnie mówiąc mało obiektywne ;)

Eee nie pamiętam żeby Byśkiniewicz w jakikolwiek sposób się obnosił z wynikami. Zawsze był pełen pokory, mówił że się uczy i jedzie swoim tempem powoli się rozkręcając.
Tylko że nawet jeżeli teoretycznie nastąpi taka sytuacja, to nie zmienią jej wcześniejsze dyskusje na forum, chociażby nie wiem jak były zacięte ;)

Ale nie ma co siać pesymizmu, RSMP obecnie są raczej na stałym poziomie jeżeli chodzi o czołówkę i ogólnie frekwencję. Także w kwestii proporcji tych co mają talent, jak i tych, którzy w mniemaniu wielu go nie mają

Yhmm czego najlepszym przykładem kalendarz magazynu WRC. Rok na tym kalendarzu w formacie dużego plakatu było 6samochodów s2000 (czyli sezon 2011) na aktualnym są 3 i stara astra 16v. Od ubiegłego sezonu mamy straszną posuchę ale w naszym kraju będzie coraz gorzej, wystarczy zerknąć na prognozowaną liczbę urodzeń w 2020 i 30
Witcher1990
A6

Postprzez Jarek55511 » niedziela, 10 lut 2013, 15:43

Rallyfun2 ja pamiętam te czasy,ale że raz tak się zdarzyło to nie znaczy że ciągle tak będzie. Nie można się poddawać po pierwszym nie udanym razie bo Hołowczycowi tak się stało. Ale teraz zadarmo nikt nawet nie doradzi młodszym kolegą i muszą się uczyć na błędach. A o Byśiu mam inne zdanie i kończę żeby nie robić OT.
Michałowi przegrzewał się silnik a na następnym oesie było ok. Pewnie wpadł w zaspe i śniegu nawaliło na zderzak i taki finał był.
Jarek55511
S1600

Postprzez MotorsportNews » niedziela, 10 lut 2013, 16:01

Witcher1990 napisał(a):[Yhmm czego najlepszym przykładem kalendarz magazynu WRC. Rok na tym kalendarzu w formacie dużego plakatu było 6samochodów s2000 (czyli sezon 2011) na aktualnym są 3 i stara astra 16v. Od ubiegłego sezonu mamy straszną posuchę ale w naszym kraju będzie coraz gorzej, wystarczy zerknąć na prognozowaną liczbę urodzeń w 2020 i 30

Grunt to optymizm :)

A tymczasem Michał na mecie, na ostatnim oesie wyprzedził Protasova :)
całkiem nowy http://www.rajdy.net portal rajdowy | http://www.msfoto.info sporty motorowe | http://www.facebook.com/SportyMotorowe Motorsport na Facebooku
MotorsportNews
N1

Postprzez tadeknovak » niedziela, 10 lut 2013, 16:04

Al Rajhi wygrał WRC2 i z Kiepściuszkiem 9 !!! minut. Autem RRC !! Gosc co widział śnieg ewentualnie w lodówce!! To był jego 2 Rajd Szwecji..jeszcze jakieś pytania????? To samo Wiegand...PIERWSZY raz w Szwecji z autem S2000 i 4,5 minuty szybszy od Kiepściuszki..Skodą o której po wypadku Kubicy Kiepściuszko wypowiadał się ze to słabe auto,że nie da się go ustawić itd...Jeszcze jakies pytania??????? Teraz zobaczymy w necie i TV co zrobi świetny PR zespołu Lotos :-)
tadeknovak

Postprzez wiechu100 » niedziela, 10 lut 2013, 16:30

Kosciuszko, idz lepiej pomoz ojcu i lep te pierogi hehe
wiechu100
N3

Postprzez SebaSTI » niedziela, 10 lut 2013, 16:36

chyba wiekośc osób zapomniała gdzie jest , szczególnie ten pan wyżej
SebaSTI
A6

Postprzez K1WRC » niedziela, 10 lut 2013, 16:40

Ten wątek dobitnie pokazuje, że niektórzy mają niewiele wspólnego z kibicowaniem i sportowym zachowaniem.
Co innego dyskusja w oparciu o jakiekolwiek merytoryczne przesłanki (które oczywiście można różnie interpretować), a co innego chamskie osobiste wycieczki.
Przykre to.
K1WRC

Postprzez wiechu100 » niedziela, 10 lut 2013, 17:02

K1WRC napisał(a):Ten wątek dobitnie pokazuje, że niektórzy mają niewiele wspólnego z kibicowaniem i sportowym zachowaniem.
Co innego dyskusja w oparciu o jakiekolwiek merytoryczne przesłanki (które oczywiście można różnie interpretować), a co innego chamskie osobiste wycieczki.
Przykre to.

Ty juz merytorycznie nie raz broniles swojego idola ale jakos nie za bardzo ma sie to do rzeczywistosci. No niewiele mam wspolnego z kiicowaniem Kosciuchowi, bo co tu kibicowac, wstyd i zenada tylko a w zylach buzuje wkur*** ze taki koles przejezdza tyle kasy za ktora np Kajto moglby miec pelny cykl w ERC. A zeby bylo lepiej, to Kajto dal duuuzo wieksza reklame lotosowi na Janner jak Kosciuch w WRC, bo Kosciucha szwedzka TV pomijala w relacjach. Seba tez jest z tego co pamietam kibicem Michala :) Nie martwicie sie panowie, na profilu FB Michala, jest Was wiecej, tam bedziecie mieli o czym merytorycznie pogadac :lol: Tutaj niestety wiekszosc wie czym to sie je
Jak ktos tam napisal, praktyka czyni mistrza. Niech sie chlop uczy auta dalej :wink:
P.S. Szkoda, ze nawet inni zawodowi kierowcy z Krk boki z Michala zrywaja...
To jest tak jak z pilka nozna. Jak mozna kibicowac na poziomie jak poziom gry naszej reprezentacji jest zenujacy (to tylko przyklad, nie interesuje sie pilka :mrgreen: )
Dziwic sie potem, ze mamy kiboli nie kibicow.
wiechu100
N3

Postprzez tomson » niedziela, 10 lut 2013, 17:16

Tak patrząc na wyniki i czasy na odcinkach w aucie WRC, to jest to jego najgorszy występ w tej klasie? Niech mnie ktoś poprawi jak się mylę. Drugi najgorszy to Monte Carlo, olbrzymie straty czasowe. Wygląda to jakby przygotowywał się do Dakaru, bo takie ma tempo. Naprawdę słabo, z czasem ludzie się zainteresują jego osobą (ci którzy rajdów nie znają) i poznają smutną prawdę okrytą koloryzowanym "pijarem". Wtedy to wszystko się odbije i no właśnie, co? Niezależnie wtedy co by osiągnął i tak ludzie będą się śmiać. Sam sobie robi krzywdę. Nie rozumiem po co koloryzować "pijar", skoro ma zagwarantowane starty, kasa pewna i zespół się nie wycofa bo będą płacić kary (niech mnie ktoś poprawi jak się mylę), po co tak robić? zamiast brać wszystko na klatę i powiedzieć, mój cel to walka o punkty, chciałbym wbijać się do TOP10. Myślę, że wtedy inaczej byłby postrzegany i wielu negatywnych komentarzy po prostu by nie było. A tak wygląda jak "porwali się z motyką na Księżyc" 8)

Teraz Meksyk i uważam, że nic się nie zmieni, tempo będzie bardzo słabiutkie i tak dojedzie do mety. Inna sprawa, zastanawia mnie co zostanie wymyślone aby usprawiedliwić słaby wynik (można ogłosić konkurs bez nagród). Wpadło mi do głowy, że być może ze względu na wysokość nad poziomem morza, silnik traci moc i auto nie jest tak szybkie jak powinno być i dlatego ponosi wielkie straty czasowe ;) (żart)
tomson
N2

Postprzez Piotr » niedziela, 10 lut 2013, 17:26

Naszczescie na głownej stronie juz jest uspokajaący komunikat o zdobyciu kolejnych punktów w kategori producentów !!!
:))))
Kucharz
Piotr
N3

Postprzez scooby14444 » niedziela, 10 lut 2013, 17:29

Co do Meksyku to nawet ma szansę na otarcie się o punkty, bo tam na mecie w tamtym roku było 19 a dwa lata temu 17 zawodników...

Przed szwecją pisałem:
Mnie osobiście mało obchodzi co Kościuszko mówi i pisze, ale poprzez jego wypowiedzi mogę jedynie ocenić że nie ma zbyt dobrze poukładane w główie, ale mniejsza z tym. Jaki by nie był, można by mu było wybaczyć nawet to że jest mega bufonem gdyby chociaż w 1/4 był tak szybki jak mniema o sobie...
Szwecję jak zwyklę ocenię tylko pod względem sportowym:
1,0-1,4 sek/km - jeżeli tyle straci to pojedzie bardzo dobrze, nawet go pochwalę
1,4-2,2 sek/km - średnio, choć jak na niego to i tak nie najgorzej,
2,2-3,5 sek/km - słabo, i tyle , nie ma czego szukać w WRC wyprzedzi go wiele s2000 i może nawet n-ka
> 3,5 sek - jeżeli straci tyle to nie mamy o czy rozmawiać a lotos wyrzuca kasę w błoto
Dodam że Kuchar gdy startował w 2002r corollą Wrc stracił do zwycięzcy 1,1 sek/km a w 2003 1,7 sek/km.

No i mamy metę strata Kościuszki - : 4,47 sek/km, najlepszy odcinek - strata 2,51 sek/km
a dla porównania Prokop: :: średnio : 2,03 sek/km, najlepszy odcinek - strata 1,40 sek/km
i dla porównania Hanninen::: średnio 1,02 sek/km, najlepszy odcinek - strata 0,43 sek/km
no i Latvala z 4 miejsca :: : : średnio 0,27 sek/km najlepszy odcinek - wygrany.

To mniej więcej pokazuje gdzie jest Kościuszko.... (który chce być mistrzem świata i wie że może nim być- sorry nie mogłem się powstrzymać :roll: )
Ostatnio edytowano niedziela, 10 lut 2013, 17:41 przez scooby14444, łącznie edytowano 1 raz
scooby14444
N3

Postprzez BartekRally » niedziela, 10 lut 2013, 17:35

Pewno Kościuch złapie "tempo" po albo na ostatnim odcinku tegorocznych MŚ...

Na pewno gość jeździć u mnie, każdego stąd i nie tylko objechał by jak psa ale na te igraszki w WRC to jednak o wiele za mało. Ciężko będzie mu na jakimkolwiek rajdzie wkręcić się do 10 nawet przy pechu konkurencji i słabej liście, chłopaki w WRC2 będą go lać notorycznie a może i nawet jacyś lokalesi się pokuszą...

Fajna statystyka kolego wyżej ;)
BartekRally
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata