Rajd Monte Carlo

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez piter306 » niedziela, 21 sty 2007, 13:18

Nie chciałbym być złym prorokiem ale jak Cytryna będzie w takiej formie, to ciekawe jak długo Ford i Subaru się nie zapowietrzą. Z fabrykami jest kiepściutko bo poważne są tylko 3, a jeśli Ford i Subaru uznają, że "kończ waść wstydu oszczędź" i postanowią się wycofać to RSMŚ stracą reszta przyzwoitości. I dlatego dla dobra rajdów życza Cytrynie żeby ją piekło pochłonęło.
Czas leci a człowiek jakby coraz głupszy.
piter306
A5

Postprzez Ice » niedziela, 21 sty 2007, 13:59

No ładnie Citroenek sobie poradził, ładnie...

Ale jak poprzednik powiedział dobrze, by było gdyby zespołu nawiązały równą walkę i wtedy będzie naprawdę ciekawie... A poza tym jeszcze dużo czasu to się okaże jak będzie...
Ice
N1

Postprzez misiek_wrc » niedziela, 21 sty 2007, 14:38

Zauważyliście że na tych filmach widać jak organizacja zabezpieczeń troszke nie domaga !! ?? Ciekawe co na to nasz delegat od spraw bezpieczeństwa ? Chyba Monte Carlo musi posiadać dobre lobby że nikt do takich ważnych rzeczy nie przyczepił się :?

http://babelfish.altavista.com/babelfis ... -pcwddVIK8

http://babelfish.altavista.com/babelfis ... 9SMIKhc4JQ
Ostatnio edytowano niedziela, 21 sty 2007, 14:53 przez misiek_wrc, łącznie edytowano 1 raz
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Postprzez Marmetal » niedziela, 21 sty 2007, 14:45

Mam nadzieję, że skądś będzie można ściągnąć ten superoes do oglądnięcia. Jestem zaskoczony, że Atkinson zdołał odrobić stratę do Hirvonena i odebrał mu czwarte miejsce w rajdzie. Zdecydowany bohater rajdu jak dla mnie. W Szwecji powinno być nieco ciekawiej, lepsza obsada, inne warunki. Mniam :D.
Marmetal
S2000

Postprzez Gustaw » niedziela, 21 sty 2007, 15:52

Naprawde sie zdziwilem tym ze Atkinson zdolalal to odrobic
Mikko ogolnie jezdzi bardzo dobrze po asfalcie i na pewno jeszcze rozwinie skrzydla, jest wjezdzony dobrze w BFG, Focus jezdzi prawie touring car a tymczasem gorszy TEORETYCZNIE na asfalcie kierowca i samochod go objechal :shock:
Marcus ma niesamowite cisnienie zeby objechac Loeba, ciekawe co sie bedzie dzialo w kolejnych eliminacjach
Colin, simply the best
Gustaw
A5

Postprzez SebaSTI » niedziela, 21 sty 2007, 16:13

Atkinson jest jeszcze młody i z roku na rok łapie coraz więcej doświadczenia miejmy nadzieje ze w tym roku ze Solbergiem będą tworzyć dobry zespół trzymam kciuki za cały team żeby w tym roku im się lepiej wiodło dla mnie zawsze Subaru będzie górą :D :D :D
SebaSTI
A6

Postprzez boss » niedziela, 21 sty 2007, 18:43

piter306 napisał(a):Nie chciałbym być złym prorokiem ale jak Cytryna będzie w takiej formie, to ciekawe jak długo Ford i Subaru się nie zapowietrzą. Z fabrykami jest kiepściutko bo poważne są tylko 3, a jeśli Ford i Subaru uznają, że "kończ waść wstydu oszczędź" i postanowią się wycofać to RSMŚ stracą reszta przyzwoitości. I dlatego dla dobra rajdów życza Cytrynie żeby ją piekło pochłonęło.

A ja myślę inaczej... to jest dodatkowa motywacja żeby komuś nakopać do dup**... i tak jak już pisałem... dominacja Leba jest niemal pewna... ale nie zapominajmy o inncyh... to że ford albo subaru jest szybkie to chyba wiadomo... Sordo na szutrach nie wymiata tak... wiec bankowo źle nie bedzie tylko lepiej... Suzuki juz ma wurca... wiec bedzie tylko lepiej....!

Tak dziś oglądałem superoes i doszedłem do wniosku że Loeb to wcale się nie uśmiecha... chłopak wygrał rajd... i totalnie NIC... tego w nim mi brakuje... zrobic troche show koło siebie... bo właśnie takie podojście może zniechecic do rywalizacji... a jak ktoś się dobrze bawi to i może go w telewizji pokażą... :roll: :roll: pozdro
boss
A5

Postprzez Marmetal » niedziela, 21 sty 2007, 18:50

boss napisał(a):Tak dziś oglądałem superoes i doszedłem do wniosku że Loeb to wcale się nie uśmiecha... chłopak wygrał rajd... i totalnie NIC... tego w nim mi brakuje... zrobic troche show koło siebie... bo właśnie takie podojście może zniechecic do rywalizacji... a jak ktoś się dobrze bawi to i może go w telewizji pokażą... :roll: :roll: pozdro

Zgadza się, Sebastien jest dość chłodnym zawodnikiem, co nie znaczy, że ponurym. Taki ma wyraz twarzy :). Weźmy na przykład takiego Solberga, ten się uśmiecha prawie cały czas, a jak wygra albo coś mu wyjdzie to jest radosny jak cholera :D. Za to go uwielbiam, jest bardzo medialny. To już nawet Gronholm częściej się uśmiecha niż Loeb.
Marmetal
S2000

Postprzez Hultay WRC » niedziela, 21 sty 2007, 18:55

Atkins to niezły wariat, takich nam trzeba, chciałoby sie powiedzieć "a nie mówiłem?" dał radę! :D
Czyli w sumie dla Subaru rajd nienajgorszy, punkty są, nie ma jakiejś kolosalnej straty do Cytryny i Forda jak to bywało wcześniej. Jeszcze niech poprawią setup pod te nowe laczki i będzie ok, a nowa generacja Imprezy w drodze.
Jak tak patrzę na te wyniki Loeba to żałuję że kasy na niego nie stawiam, zarobek byłby niewielki ale nie byłoby wielkiego ryzyka :) .

Marmetal napisał(a):
boss napisał(a):Tak dziś oglądałem superoes i doszedłem do wniosku że Loeb to wcale się nie uśmiecha... chłopak wygrał rajd... i totalnie NIC... tego w nim mi brakuje... zrobic troche show koło siebie... bo właśnie takie podojście może zniechecic do rywalizacji... a jak ktoś się dobrze bawi to i może go w telewizji pokażą... :roll: :roll: pozdro

Zgadza się, Sebastien jest dość chłodnym zawodnikiem, co nie znaczy, że ponurym. Taki ma wyraz twarzy :). Weźmy na przykład takiego Solberga, ten się uśmiecha prawie cały czas, a jak wygra albo coś mu wyjdzie to jest radosny jak cholera :D. Za to go uwielbiam, jest bardzo medialny. To już nawet Gronholm częściej się uśmiecha niż Loeb.

Hmmm Grnholm to też fajny facet, taki naturalny, "chop z Mazur", jak sie wkurzy to też tego nie ukrywa, nie ma w nim takiej kurtuazji. Jak jest wkurzony i nie ma ochoty gadać to pomacha i pojedzie dalej :lol: . Lubię takich gości, dodają kolorytu zawodom. tego nie lubię w F1, tam każdy jest jakby maszynką do kierowania, mało emocji...

Gustaw, jak przeczytałem BFG to piersza myśl jaką miałem to broń z Quake'a: Big F***ing Gun :lol:
Ostatnio edytowano niedziela, 21 sty 2007, 19:18 przez Hultay WRC, łącznie edytowano 1 raz
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez MSG Racing » niedziela, 21 sty 2007, 19:01

Chłopaki ale sie podnicacie tym że Atkinson odrobił 0.8sek dla mnie normalna sprawa.
Co do zabezpieczenia. Mam pytanie czy np: w Argentynie nie jest podobnie? Ci ludzie stoją 2-5 metrów od drogi. W wielu rajdach tak jest że tak stoją.
Rajd Monte Carlo jak Dakar przyciaga niesamowicie i zawodników i kibiców. A to jest doskonały interes dla wszytskich.
A jeżeli chodzi to dla niego to jest normalna sprawa - to że wygrał, przyzwyczaił się i już mu sie to nudne robi taki łatwe wygrywanie. :)
Jeszcze nie takl dawno było widać że sie cieszy.
"Rally is not a crime" Polska - FB

"Żyję po to, by być najlepszym. Właśnie dlatego zrezygnowałem z prywatnego, osobistego życia" - Ayrton Senna czerwiec 1986

http://www.ganczarczykrally.com

Antyradio -"Liczą się nieliczni"
MSG Racing
S2000

Postprzez Marmetal » niedziela, 21 sty 2007, 20:30

MSG Racing napisał(a):Chłopaki ale sie podnicacie tym że Atkinson odrobił 0.8sek dla mnie normalna sprawa.

No właśnie nie taka normalna ;). Nikt się tego po nim nie spodziewał, nikt nie myślał, że Atkinson tak dobrze pojedzie.

MSG Racing napisał(a):Co do zabezpieczenia. Mam pytanie czy np: w Argentynie nie jest podobnie? Ci ludzie stoją 2-5 metrów od drogi. W wielu rajdach tak jest że tak stoją.

Zgadza się. Argentyna jest tego najlepszym przykładem. Ciekawe jak będzie w tym roku w Portugalii.

MSG Racing napisał(a):A jeżeli chodzi to dla niego to jest normalna sprawa - to że wygrał, przyzwyczaił się i już mu sie to nudne robi taki łatwe wygrywanie. :)
Jeszcze nie takl dawno było widać że sie cieszy.

Może on się po prostu postarzał :P :D.
Marmetal
S2000

Postprzez Saruto » wtorek, 23 sty 2007, 10:34

Rajd potwierdza że na asfalcie na Citroena nie ma mocnych, wiele osób liczyło na to że C4 będzie niedopracowana ale na to nie ma co liczyć, auto było długo testowane i będzie niezawodne :)
Bardzo mnie zaskoczył Chris swoją bardzo dobrą postawą, mam nadzieje że cały sezon będzie w jego wykonaniu taki i że na szutrze pociśnie Loeba i Groszka.
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez kremer » czwartek, 24 sty 2008, 21:09

przepraszam czy Solberg jedzie enką ?
kremer
S2000

Postprzez Rally'p » czwartek, 24 sty 2008, 21:17

Jedzie Imprezą WRC 06 z tego co mi wiadomo :)
Polub nas na Facebooku: https://www.facebook.com/CFRallyTeam
Rally'p
N1

Postprzez Loeb1987 » czwartek, 24 sty 2008, 21:18

Jednak się potwierdza to że Ford strasznie opony niszczy, co zresztą było widoczne w sezonie 07 ale wtedy mus był...
Loeb1987
A6

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata