Rally Argentina

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Rally Argentina

Postprzez DonCorrado » środa, 22 kwi 2015, 23:03

viper napisał(a):
DonCorrado napisał(a):
viper napisał(a): ci co szydzili wówczas z malcolma Wilsona

Co masz na mysli?

Po tych paru oesach z MC było wiele " memów " np. Wilson płaczący przy Kubicy lub klęczący itd. Na Facebook aż kipialo od tego typy rysunków i zdjeć z " chmurka " na lini Kubica - wilson itp. Jedno pytanie mozna zadać na pewno. Czy Kubica dogadując sie z wilsonem jechał by dzisiaj dalej ?

Nie mam fejbuka i jako "bliźni" radze Ci z tego nie korzystać. Nie wiedzialem o tych memach, ale mysle ze to i tak poziom przedszkola z tego co mi je opisales, wiec niestety podniecajac sie tym i Ty ich poziom utrzymales.

Dla Kubicy jak wiesz jechać, a jechać to są dwa rozne swiaty. M-Sport klasy w tamtym roku nie pokazal, wyszedl raczej na drobnego cwaniaczka, dlatego Kubica wybral co wybral, pewnie jest zly o Argentyne, ale z M-sportem moglby jechac jak turysta i pluc sobie w brode ze zostal?

Ktos tam pisze, ze kubica mial noclegow szukac :) na ile to potwierdzone? Albo to jakis prasowy debilizm, albo "profesjonalizm" Roberta jest chorobliwy lub po prostu go nie ma bo na tym poziomie trzeba tylko dobrze jechac, reszta to robota innych.
DonCorrado
A6

Postprzez piotrg » środa, 22 kwi 2015, 23:16

Logo A-style mówi wszystko :D
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez viper » środa, 22 kwi 2015, 23:25

DonCorrado napisał(a):Nie mam fejbuka i jako "bliźni" radze Ci z tego nie korzystać. Nie wiedzialem o tych memach, ale mysle ze to i tak poziom przedszkola z tego co mi je opisales, wiec niestety podniecajac sie tym i Ty ich poziom utrzymales.

Dla Kubicy jak wiesz jechać, a jechać to są dwa rozne swiaty. M-Sport klasy w tamtym roku nie pokazal, wyszedl raczej na drobnego cwaniaczka, dlatego Kubica wybral co wybral, pewnie jest zly o Argentyne, ale z M-sportem moglby jechac jak turysta i pluc sobie w brode ze zostal?

Ktos tam pisze, ze kubica mial noclegow szukac :) na ile to potwierdzone? Albo to jakis prasowy debilizm, albo "profesjonalizm" Roberta jest chorobliwy lub po prostu go nie ma bo na tym poziomie trzeba tylko dobrze jechac, reszta to robota innych.

Na upartego znalazł bym i tu na forum nie ktore były kopiowane i za wzór pokazywane, a tak jak mowisz dziecinada i tyle a karta po prostu sie odwróciła.
Oczywiscie ze z M - sportem mogła jechac jak turysta ale rownocześnie mogło sie zmienić na lepsze, choc to pewnie zostanie zagadka. Prawda jest jednak rowniez taka ze M- sport dzisiaj to jedyny prywaciaz ktory ma wiedze i doswiadczenie a teraz pytanie jak nie on to kto. Z kazda inna wypożyczalnia temat moze sie skończyć ja z a style, bo na poczatku oni widza liczbę zer na koncie a pózniej w trakcie sezonu kwota sie kurczy cuda rozne sie pojawiają. Teraz zobaczymy co bedzie chciał zrobic Kubica i w ktora strone pojdzie. Mysle jednak ze warto by sie moze przeprosić z M sportem i dać im jeszcze jedna szanse.
viper
S2000

Postprzez DonCorrado » środa, 22 kwi 2015, 23:52

Przeprosic z M-Sport? Jezeli masz na mysli to, ze po prostu Kubica sobie musi powiedziec, no coz, musze jednak brac M-Sport bo nie ma opcji to rozumiem, ale poza tym to biznes wiec raczej nie ma konfliktu na linii Kubica - M-Sport, placisz, jedziesz, ale czym to juz Malcolm sie zastanowi.
Ja osobiscie jestem taka osoba, ze jakby mnie cos meczylo to bym sobie z tym dal spokoj, lub probowal cos na wlasna reke, tak widze sytuacje Kubicy, M-Sport sprawial ze stoi w miejscu, takie wg mnie mial odczucie, wiec zrobil cos co bylo kompromisem, jedzie dalej w najlepszej mozliwej dla SIEBIE opcji.
DonCorrado
A6

Postprzez viper » czwartek, 23 kwi 2015, 07:16

DonCorrado napisał(a):Przeprosic z M-Sport? Jezeli masz na mysli to, ze po prostu Kubica sobie musi powiedziec, no coz, musze jednak brac M-Sport bo nie ma opcji to rozumiem, ale poza tym to biznes wiec raczej nie ma konfliktu na linii Kubica - M-Sport, placisz, jedziesz, ale czym to juz Malcolm sie zastanowi.
Ja osobiscie jestem taka osoba, ze jakby mnie cos meczylo to bym sobie z tym dal spokoj, lub probowal cos na wlasna reke, tak widze sytuacje Kubicy, M-Sport sprawial ze stoi w miejscu, takie wg mnie mial odczucie, wiec zrobil cos co bylo kompromisem, jedzie dalej w najlepszej mozliwej dla SIEBIE opcji.

No wlasnie nie jedzie , a ile popłynął finansowo to wie on sam, bo na pewno na tym nie wyszedł lepiej niz z M - sport. Ja nie mowie ze om ma przepraszać tylko zeby jeden i drugi siadali do stołu powiedzieli sobie co i jak, a efekty beda lepsze niz ostatnio. Gwarancji nie ma ale widac ze prywatny zespol w ms nie daje rady na poziomie wrc i to nawet nie kwestia kasy
viper
S2000

Postprzez gregortest » czwartek, 23 kwi 2015, 08:25

Niezłą książkę by napisał, z tych waszych wywodów... :lol: :lol: :lol:
Nie chodzi o auto.
Pirelli dało ciała- w pewnym sensie....
Może to w niedługim czasie okazać, się in plus dla RK.
W każdym razie decyzja jest podjęta - musieli coś wybrać - i na pewno zrobili to tak, aby to miało rece i nogi.
A nie zastanowiło was to ze za chwilę - albo już - będzie nowe auto ?
I to auto bedzie tylko Roberta ?
To że liczyli na Argentynę, a okazało się, że jest za dużo minusów, aby był sens startować...
głupi nie są, a piszecie jak by tak było.
Auto było na miejscu - było.
Serwis - był - był.
Treningówka - była - była.
Zapoznanie zrobią - zrobią.
To nie jest tak, że świat się wali.
gregortest
A5

Postprzez woocasch » czwartek, 23 kwi 2015, 08:43

viper napisał(a):Gwarancji nie ma ale widac ze prywatny zespol w ms nie daje rady na poziomie wrc i to nawet nie kwestia kasy

Czy ja wiem czy prywatny zespół tak nie daje rady. W Argentynie COŚ poszło ewidentnie nie tak jak miało, ale o tym może później, ale jednak te trzy pierwsze rajdy nie były jakimś dramatem. Fakt, że były błędy proceduralne i nie zrozumienie regulaminu, były wypadki/awarie, ale były też wygrane odcinki specjalne. Więc były i plusy i minusy. To tak krótko o prywatnym zespole Roberta. Przypomnij sobie też, że niedawno w prywatnym zespole dosyć dobrze radził sobie Petter Solberg i też team był budowany w ekspresowym tempie. Jednak przy porównaniu Roberta i Pettera jest jedna zasadnicza różnica, Solberg w chwili tworzenia swojego własnego zespołu był już mistrzem świata, miał bardzo duże doświadczenie w WRC, znał ludzi, środowisko, miał kontakty, więc wiedział kogo ściągnąć do zespołu, z kim rozmawiać, a kto gada bzdury. Robert ma taką wiedzę dotyczącą wyścigów, ale w rajdach mimo wszystko mógł się dać komuś "nabrać" na miłą gadkę. Nie znam struktury zespołu Roberta, ale być może powinien nieco przychylniej zerknąć na ludzi z Polski, a nie Włoch i spróbować ściągnąć do siebie ludzi z polskich "stajni", a przecież trochę tego u nas jest i chyba dosyć dobrze ogarniają tematy. Co by nie mówić o uprzedzeniach i stereotypach to jednak skądś one się biorą i przy mojej całej sympatii do Włochów to Polacy zapewne dali by sobie radę równie dobrze, a zapewne nawet lepiej. Przed Portugalią jest nieco czasu, niech Robert usiądzie np. Kucharem czy Witasem i z ich pomocą i rozeznaniem w polskich rajdach wybiorą dobrych ludzi.

A teraz jeszcze o tym, co poszło nie tak w Argentynie. To chyba najdziwniejsze jest to, że auto dosyć szybko (lub wręcz ekspresowo) zostało wysłane z powrotem do Europy. Wierząc fotce z sieci to chyba leciało sobie do Europy na pokładzie Air France, hmmm czyżby A-Style zażądało natychmiastowego zwrotu auta? Jeżeli tak by było, to tym bardziej wydaje mi się, że trzeba całkowicie podziękować Włochom za współpracę i przeszukać nasz rynek, zaczynając od C-Rally.

Edit: gregortest to napisz wprost w czym Pirelli dało ciała? Już wielokrotnie pisałeś różne ciekawe newsy, raz się to sprawdzało, a raz nie. Nie prowadzę statystyki, ale zaryzykuję stwierdzenie, że Twoja skuteczność to 50/50. Nie jest to przytyk wobec Ciebie, bo wiele osób, w tym ja, po prostu gdybamy, zgadujemy, domyślamy się. Nasze wnioski mogą być złe, ponieważ mamy nie pełne dane, ale mogą też przy pewnej dozie szczęścia być prawidłowe. Więc jeżeli Ty coś wiesz to napisz to wprost. W zeszłym roku niektórzy pisali, że podpisy na umowie z Citroenem już są niemal złożone, już jest wszystko dogadane i jakoś nic z tego nie wyszło. Więc różnie to z tymi tajnymi informacjami bywa :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez Dani » czwartek, 23 kwi 2015, 08:56

Może faktycznie chodzi o te opony, że jednak nie zdążyli i nie dogadali się taką jakością jaka była planowana. W Meksyku bardzo źle się się działo, chyba nie przejechali dłuższego odcinka, żeby nie było problemów, a Rajd Argentyny to przedewszystkim maratońskie OSy, więc odpuścili.
Dani
N3

Postprzez ceofx » czwartek, 23 kwi 2015, 09:05

Ja dzisiaj tankowałem na lotosie , i NIGDZIE nie było ani grama reklamy o rajdach/Kubicy/Kajto. Kompletnie NIC , ani jednej naklejki, reklamy, baneru czegokolwiek! NIC!
Dziwne .... :roll:
ceofx
N1

Postprzez woocasch » czwartek, 23 kwi 2015, 09:42

Już od jakiegoś czasu lansują tylko naszych kochanych piłkarzy, dziwna strategia, skoro tyle lat budowali swój rajdowy wizerunek. Przy okazji ciekawe czy w ten weekend będą "rajdowe" ceny na Dynamica, ale skoro Kubica nie jedzie to pewno nie. W sumie ostatnio jak jechał Kajto też nie było.
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez viper » czwartek, 23 kwi 2015, 16:09

woocasch napisał(a):Już od jakiegoś czasu lansują tylko naszych kochanych piłkarzy, dziwna strategia, skoro tyle lat budowali swój rajdowy wizerunek. Przy okazji ciekawe czy w ten weekend będą "rajdowe" ceny na Dynamica, ale skoro Kubica nie jedzie to pewno nie. W sumie ostatnio jak jechał Kajto też nie było.

No a dziwisz im sie bo ja nie. Za chwile bedzie mecz reprezentacji beda mieli większy szum niz przez 10 lat w rajdach.
viper
S2000

Postprzez ceofx » czwartek, 23 kwi 2015, 16:35

Moim zdaniem szykuje się powolne wychodzenie z rajdów , takie mam wnioski po tym co widziałem (nie widziałem) na stacji.
ceofx
N1

Postprzez ryjas » czwartek, 23 kwi 2015, 19:29

ceofx napisał(a):Ja dzisiaj tankowałem na lotosie , i NIGDZIE nie było ani grama reklamy o rajdach/Kubicy/Kajto. Kompletnie NIC , ani jednej naklejki, reklamy, baneru czegokolwiek! NIC!

Sponsoring działa w druga stronę. To RK i Kajto mają reklamować Lotos. A nie Lotos ich. Aczkolwiek mają prawo wykorzystywać ich wizerunek. Teraz Lotos sponsoruje reprę w piłke nożną, Kubicę, Kajto, siatkarzy z Gdańska i Lechię. Logo pojawia się wszędzie. Może nie ma sensu prowadzić kapanii bo paliwa i oleje sprzedają sie swietnie?
ryjas
N3

Postprzez Dani » czwartek, 23 kwi 2015, 19:53

ryjas napisał(a):
ceofx napisał(a):Ja dzisiaj tankowałem na lotosie , i NIGDZIE nie było ani grama reklamy o rajdach/Kubicy/Kajto. Kompletnie NIC , ani jednej naklejki, reklamy, baneru czegokolwiek! NIC!

Sponsoring działa w druga stronę. To RK i Kajto mają reklamować Lotos. A nie Lotos ich. Aczkolwiek mają prawo wykorzystywać ich wizerunek. Teraz Lotos sponsoruje reprę w piłke nożną, Kubicę, Kajto, siatkarzy z Gdańska i Lechię. Logo pojawia się wszędzie. Może nie ma sensu prowadzić kapanii bo paliwa i oleje sprzedają sie swietnie?

i praktycznie całe narciarstwo. Właśnie wyniki LOTOSu nie są jakieś rewelacyjne i tymbardziej szacun dla nich, że aż tak się angażują w Polski sport, dlatego zawsze tam tankuję.
Dani
N3

Postprzez CzarnyWRC » piątek, 24 kwi 2015, 14:00

Pierwszy oes maraton i kabarety czas zacząć! Neuville, Ogier stop Ostberg i Mikkelsen kapeć? Szansa dla Prokopa? ;-)
By czuć upadek, z wysoka spaść trzeba...
Być na dnie, by móc sięgnąć nieba...

http://www.youtube.com/user/auxqrwa
CzarnyWRC
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata