Świat WRC

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez TheMichal » niedziela, 1 lut 2009, 20:57

podzieliłbyś się jakimś linkiem z RU do relacji z poszczególnych dni ? Bo widziałem tylko piątek w Eurosporcie :wink:
TheMichal

Postprzez speedyzxz » niedziela, 1 lut 2009, 22:16

TheMichal napisał(a):podzieliłbyś się jakimś linkiem z RU do relacji z poszczególnych dni ? Bo widziałem tylko piątek w Eurosporcie :wink:

Wrzuce jutro jak będzie ... z dzisiejszego dnia
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez speedyzxz » poniedziałek, 2 lut 2009, 16:26

http://wyslijto.pl/plik/n7wq5fp92m

Irlandia relacje z każdego dnia
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez SebaSTI » poniedziałek, 2 lut 2009, 17:19

Petter solberg znalazał sponsorów będzie go stać na najlepsze WRC:)
SebaSTI
A6

Postprzez Martin_B » poniedziałek, 2 lut 2009, 20:56

Jednym ze sponsorów jest Microsoft, wiec może jakaś gierka się szykuje?
Martin_B
N2

Postprzez beeper_ » poniedziałek, 2 lut 2009, 21:05

Martin_B napisał(a):Jednym ze sponsorów jest Microsoft, wiec może jakaś gierka się szykuje?

Też byla taka moja pierwsza myśl, ale na symulacje nie ma co liczy, pewnie jakas arkadówka jak colin.
beeper_
N4

Postprzez Mad Max » poniedziałek, 2 lut 2009, 21:12

Martin_B napisał(a):Jednym ze sponsorów jest Microsoft, wiec może jakaś gierka się szykuje?

z tego co gdzieś czytałem miała powstać Peter Solberg Rally
Jest jedna rzecz dla której warto żyć - RAJDY!!! i nie zmienia się nic

http://www.modelowanie.fora.pl
Na warsztacie:

Obrazek Obrazek
Mad Max
S2000

Postprzez TheMichal » poniedziałek, 2 lut 2009, 21:33

Mad Max napisał(a):z tego co gdzieś czytałem miała powstać Peter Solberg Rally

krążyły takie plotki, ale to było kilka lat temu. Nie sądzę, by coś takiego powstało. Zwłaszcza, że M$ likwidował ostatnio swoje studia developerskie...
TheMichal

Postprzez Martin_B » poniedziałek, 2 lut 2009, 21:48

Wiem, wiem ja o tej grze (Peter Solberg Rally) już chyba w 2006 słyszałem. Do dziś powstała tylko wersja na komórki.
Martin_B
N2

Postprzez beeper_ » wtorek, 3 lut 2009, 09:45

TheMichal napisał(a):

krążyły takie plotki, ale to było kilka lat temu. Nie sądzę, by coś takiego powstało. Zwłaszcza, że M$ likwidował ostatnio swoje studia developerskie...

Tak, ale te związane z Vistą. Rynek gier to zupełnie inna bajka.
beeper_
N4

Postprzez TheMichal » wtorek, 3 lut 2009, 16:36

beeper_ napisał(a):
TheMichal napisał(a):

Tak, ale te związane z Vistą. Rynek gier to zupełnie inna bajka.

chociażby to od Flight Simulatora też zamknął...
TheMichal

Postprzez rallyspeed » wtorek, 3 lut 2009, 21:40

Gdyby dzisiejsze WRC miały dalej istnieć to chyba najlepiej byłoby żeby wszystkie wrc bazowaly na technologii jednego producenta, różne byłyby tylko nadwozia i ustawienia zawieszeń. Bo co z tego że weszło suzuki jak zawsze byli z tylu jak wcześniej skoda, hultaj, ostatnie mitasubishi i subaru. Jak takie suzuki miało dogonić c4, które było rozwijane przez wiele lat? Byłoby to trudne w ciągu 3 lat, a nawet gdyby sie udalo to te lata były by starcone, bo dopiero po tym okresie walczyliby o wygraną.

To samo jest z fiatem s2000, cały czas odstają i pewnie niedługo odejdą przegrywanie to słaba reklama marki. W s2000 powinno być łatwiej zbudować konkurencyjny samochód, ale najlepiej jak wszystkie marki mają bardzo zbliżone osiągi, a o wygranej rajdu decyduja kierowcy.

Producenci mogliby protestować ale tak byloby najciekawiej (w f1 bogata toyota przez wiele lat nie dała rady zrobić konkurencyjnego bolidu i właśnie tego najbardziej obawiają się producenci,że pomimo wielu lat starań nie osiągna pułapu czołówki).
Obrazek
rallyspeed
A5

Postprzez schwepes » wtorek, 3 lut 2009, 23:07

Gdyby dzisiejsze WRC miały dalej istnieć to chyba najlepiej byłoby żeby wszystkie wrc bazowaly na technologii jednego producenta

Moim zdaniem najwyższe klasy (WRC, F1) nie powinny być mocno unifikowane. To od zawsze był wyścig zbrojeń, w którym poza kierowcą liczył się sprzęt.

w f1 bogata toyota przez wiele lat nie dała rady zrobić konkurencyjnego bolidu

Z kolei ta sama Toyota potrafiła bardzo szybko zbudować świetne WRC, które w debiucie wskoczyło na podium, a jeśli dobrze pamiętam, pierwszy pełny sezon zaczęło od zwycięstwa.

Peugeot także wrócił do MŚ z 206-tką i był to w tamtym okresie zdecydowanie najlepszy model w stawce.

Oczywiście nie mogę napisać, że obecna sytuacja w której mamy 2 zespoły fabryczne i "resztę" w postaci niefabrycznych Fordów jest interesująca, ale moim zdaniem to właśnie ten brak różnorodności jest nudny. Unifikacja nie jest drogą do poprawienia sytuacji - to jest dobre do narodowych pucharów markowych.
schwepes
A6

Postprzez Banan » wtorek, 3 lut 2009, 23:11

rallyspeed napisał(a): ale najlepiej jak wszystkie marki mają bardzo zbliżone osiągi, a o wygranej rajdu decyduja kierowcy.

Jaki by to mialo sens marketingowy? Rajd wygrywa najlepszy kierowca i najlepszy samochod, dzieki czemu producent moze sie pochwalic tym, ze jego auta sa najlepsze. A jak wszyscy beda mieli podobne, wrecz identyczne samochody rozniace sie tylko wygladem to jak zachecic klienta do kupna wlasnie tego samochodu, a nie innego? Fabryczne zespoly nie sciagaja sie w rajdach po to, zeby zdobyc mistrzostwo, tylko po to zeby zdobyc mistrzostwo i moc zrobic z tego dobra reklame swoich samochodow.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Jar555 » wtorek, 3 lut 2009, 23:38

Po to się walczy w mistorzostwach świata prodcuentów ;) . Często kierowcy powtarzają jak ważne są punkty do mś producentów ;) . Jak widzimy Citroen odsyć mocno się chwali, że zdobył kolejny tytuł w mś producentów ;) . Z marketingowego punktu widzenia forda starty też są dobre - w innym przypadku by nie startowali ;)
Jar555
N2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata