ADAC Rallye Deutschland

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Banan » poniedziałek, 14 sie 2006, 14:50

Rajd taki sobie. W pierwszy dzien w winnicach nie trafilem zbytnio z doborem ubrania. Na pierwsza petle zalozylem dlugie spodnie, podczas gdy przed oesem wyszlo slonce, natomiast na druga petle zalozylem krotkie spodnie, a zaczal padac ostry deszcz ;). Dobrze natomiast spisaly sie adidasy typu slick. Co do samego rajdu to nic sie nie dzialo, widzialem cztery oesy. W drugi dzien 3 pelne oesy + przejazd samochodow historycznych. Jednak winnice, to winnice, a nie jakis poligon... :/. Tasma 15m od drogi, dodatkowo nie trafilem z doborem miejsc. Trzeci dzien to dwa oesy, widzialem wypadek Aignera, ale szwaby (tutaj rozne brzydkie okreslenia) nie pozwolily mi przejsc przez droge, i tylko widzialem, jak zderzak wedruje do kogos innego (stalem zakret dalej) :evil: :evil: :evil: Kurde jego mac! :evil: :evil: :evil: Bilet zaplacilem tylko raz, ten jednodniowy za 15 euro. Drugiego dnia przy wejsciu na strefe chcialem przejsc jak gdyby nigdy nic, ale zaczepili mnie o ticket, no to ja udaje, ze szukam po kieszeniach, w plecaku itd. no i mnie jakos puscili... ;). OK, nie rozpisuje sie, bo trzeba sie isc pakowac na Finke... :).
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez Saruto » poniedziałek, 14 sie 2006, 19:25

Banan napisał(a):widzialem wypadek Aignera.

Aigner przecież chyba nie wypadł? albo nie pokazali tego. No chyba że tylko na chwile wypadł poza droge?
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez Banan » poniedziałek, 14 sie 2006, 20:31

No moze zle to nazwalem, bardziej by pasowalo wypadniecie z drogi. Po szybkiej partii byl prawy zakret, Aigner poszedl bokiem w plot, wpadl na pole, przy wyjezdzaniu trafil w slupek, no i tak z ponad pol minuty mu zeszlo.
http://www.bielawadrift.pl Bielawa Drift TEAM "...jedna pasja, jeden team"
Banan
A8

Postprzez machoony » poniedziałek, 14 sie 2006, 21:28

Banan napisał(a):PS. Troche przegieli, 58 euro za karnet... :x

za jednodniowy bilet 15 euro, my wchodzilismy tylko na jeden odcinek, ale udalo nam sie dogadac zeby dla 4 osob, kupic tylko dwa bilety :)
machoony
A5

Postprzez Kruk » wtorek, 15 sie 2006, 12:11

Pytanie do tych , którzy mają oficjalną liste zgłoszeń. Kto miał jechać z numerami: 8 , 19 , 63 , 69 i 72 .
To córka mojego kolegi.
http://www.dlamartynki.com.pl/ Wszystkich ludzi dobrego serca prosimy o pomoc każdy grosz i wszelka inna pomoc to dla nas nadzieja.
KONTO:55 1690 0013 3068 0011 5720 0002 Dominet Bank z dopiskiem , dla Martyny.
Kruk
A6

Postprzez Marmetal » wtorek, 15 sie 2006, 13:12

Kruk napisał(a):Pytanie do tych , którzy mają oficjalną liste zgłoszeń. Kto miał jechać z numerami: 8 , 19 , 63 , 69 i 72 .

Numer 8 jest na cały sezon zarezerwowany dla Henninga Solberga, ale Rajd Niemiec nie znajduje się w jego programie startów. Co do 19, 63, 69 i 72 - nie mam pojęcia.
Ostatnio edytowano wtorek, 15 sie 2006, 13:55 przez Marmetal, łącznie edytowano 1 raz
Marmetal
S2000

Postprzez Saruto » wtorek, 15 sie 2006, 13:53

8 - nikt ;)
19 - też nikt
63 - Riccardo Errani
69 - Olivier Burri
72 - Rudi Hachenberg
GO!!! Loeb & Latvala GO!!!
GO!!! Sandell & Kościuszko GO!!!
GO!!! Al-Attiyah & Hänninen GO!!!
Obrazek
http://batracer.com/-1FrontPage.htm?Buy/ Zapraszam do gry!
Saruto
A6

Postprzez mexx » poniedziałek, 6 sie 2007, 12:20

Witam... czy ktos kto byl wczesniej na rajdzie Niemiec wie gdzie jest ta hopa? http://82.165.32.230/mcklein4/index.php ... geID=36288
jest to pierwszy dzien czyli winnice, prawdopodobnie os Dhrontal lub Moselwein.. z gory dziekuje za pomoc.
Pozdrawiam

Ps czy ktos juz byl w czwartek na rajdzie i moze podzielic sie wrazeniami z shakedownu i gdzie mozna na spokojnie zdobyc autografy zawodnikow...
mexx

Postprzez mucha-wrc » poniedziałek, 6 sie 2007, 13:02

Hmmm!!!Hope kojaze, bo mam zdjecie z tego miejsca na komorce, na tapecie, ale niewiem zabardzo gdzie to jest, ale mozna to sprawdzic, jak bede cos wiedzial to dam znac.Jeszcze jest troche czasu do rajdu, wiec postaram sie napisac. A shakedown, jest krotkim oesem, generalnie malo sie dzieje, najciekawsze miejsce to chyba prawy winkiel 90 kolo krzyza, czesto widac zdjecia z tego zakretu na necie, no i ciekawe tez miejsce jest tam gdzie solberg wypakowal w zeszlym roku, na mostku na koncu odcinka, ale z daleka sie oglada i jest zarosniete drzewami i malo widac. Od startu jest jakies przejscie prawy-lewy chyba, i w 2003 roku kresta walnal dacha na testowym peugeotem, ale od tamtego czasu juz sie tam nic niedzialo, generalnie jak pojdziesz na shakedown od mety to jest duza polana i dlugo widac jak jada. A podpisy najlepiej zbierac na starcie do oesu, zawodnicy sie zatrzymuja otwieraja drzwi i mozna zroboc sobie fotke i wziac podpis, ja tak zrobilem z kuzynem 2 2003 roku i praktycznie ´mamy podpisy calej czolowki z tamtego roku. Podpisy tez mozna zdobyc przy wjezdzie na strefe serwisowa, jak zawodnicy czekaja na swoj czas wjazdu na strefe, ale strefa byla do zeszlego roku nad jeziorem bastalsee, a w tym roku jest pierwszy raz w trierze i ciezko powiedziec jak to bedzie wygladac. coraz blizej rajdu, bede ustalal trase wiec jak znajde cos ciekawego to napisze, a jak sie uda to moze jakas fotke do tego dodam, dzis zamowilismy karnety i ma przyjsc gazetka rajdowa z opisami odcinka i jak przyjdzie od razu zabiore sie za lekture!!! :D Do zobaczenia na oesach :D
mucha-wrc

Postprzez rallyfahrer » poniedziałek, 6 sie 2007, 13:17

mucha-wrc napisał(a):strefa byla do zeszlego roku nad jeziorem bastalsee, a w tym roku jest pierwszy raz w trierze i ciezko powiedziec jak to bedzie wygladac

Z tego co pamiętam serwis był w Trierze również w 2002 roku gdy Rajd Niemiec był po raz pierwszy rundą WRC :) Akurat tam byłem i mogę powiedzieć, że bardziej mi się podobała strefa w Trierze niż nad Bostalsee. W fajnym miejscu jest i łatwo dojechać.
Ostatnio edytowano poniedziałek, 6 sie 2007, 13:18 przez rallyfahrer, łącznie edytowano 1 raz
rallyfahrer
N2

Postprzez mucha-wrc » poniedziałek, 6 sie 2007, 13:18

Mala poprawka jesli chodzi o shakedown. Miejsce shakedownu jest tez zmienione, i niejest w tym samym miejscu co w zeszlych latach.Shakedown bedzie odbywac sie w okolicach miejscowosci Grewenich!!![/url]
mucha-wrc

Postprzez mucha-wrc » poniedziałek, 6 sie 2007, 13:23

calkiem mozliwe ze strefa w 2002 byla w trierze, bo ta edycje rajdu akurat opuscilem, ale w mastepnych latach strefy byly nad jeziorem bostalsee[/quote]
mucha-wrc

Postprzez mexx555 » wtorek, 7 sie 2007, 08:50

Dzieki chlopaki za info!! jestem na etapie przeszukiwania i sciagania onbordow...szukam jakis fajowych miejsc...pozdrawiam
mexx555

Postprzez mucha-wrc » wtorek, 7 sie 2007, 11:10

Ja znalazlem 3 onboardy na stanisie, jak znajdziesz cos wiecej to podaj linka. Pozdrawiam
mucha-wrc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata