81éme Rallye Monte Carlo

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: 81éme Rallye Monte Carlo

Postprzez woocasch » czwartek, 17 sty 2013, 12:04

No i teraz Michał przegrał z Prokopem ponad minutę :( i na dodatek w coś walnął, oby auto było całe i nie było większych strat.
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez adamlen » czwartek, 17 sty 2013, 12:05

Nawet się nie wam nie chce spojrzeć na splity i komentarze na mecie gdzie widać, że był szybszy od Prokopa o 10s w połowie oesu a później miał małą przygodę.
"Nie wiedziałem co robić, więc jechałem szybko" - Robert Kubica po wygraniu pierwszego oesu Rajdu Monte Carlo 2014
adamlen
A6

Postprzez scooby14444 » czwartek, 17 sty 2013, 12:06

Właśnie klepnął Prokopowi... chyba próbuje jechać szybciej niż potrafi.
Kościuszko chce błysnąć w polskich rajdach przywożąc dużo lepszy samochód od innych, jak to się zazwyczaj kończy...wiadomo. A co do Rajdu Polski to tym prawie Wurcem powinien klepać na luzie i Krude i Lappiego.
scooby14444
N3

Postprzez maro1000maro » czwartek, 17 sty 2013, 12:09

loebem nigdy nie będzie ale polakiem jest. ale co tam... jakby żadnego nie było polaka w rajdzie było by źle, jak jest tez źle bo nie ten. ot polska właśnie
maro1000maro
N1

Postprzez moto_angel » czwartek, 17 sty 2013, 12:12

rypley napisał(a):(12 - Kościuszko Michał / Szczepaniak Maciej): We touched something in the snow, it was very slippery, my rear tyre is maybe damaged, we had bad luck.

To samo właśnie chciałem wkleić hehe
Czy co by tutaj powiedzieć żeby usprawiedliwić czas.
Wiem że to Monte, być może jestem uprzedzony do Kościuszki ale układy zabijają sport :(
Uważam że Jedynie Sołowow osiąga regularne wyniki i sukcesy.
Pamiętam że Kościuszko wyjeździł z JWRC bodajże vice tytuł ale jego forma jest bardzo nie równa moim zdaniem.
Oleksowicz też szału nie zrobił a nasz Kajto pewnie będzie miał 4 tytuł MP :(
Wymienię się kartkami polskich zawodników oraz ogólnie rajdowymi z autografami lub bez :)
moto_angel
N3

Postprzez woocasch » czwartek, 17 sty 2013, 12:14

adamlen napisał(a):Nawet się nie wam nie chce spojrzeć na splity i komentarze na mecie gdzie widać, że był szybszy od Prokopa o 10s w połowie oesu a później miał małą przygodę.

Wczoraj było widać jak wiarygodne są splity, może dziś jest inaczej, ale jakoś nie ufam im w 100%. A teraz inna kwestia, do połowy odcinka był szybszy, racja, a potem ta mała przygoda to została mu brutalnie narzucona i doliczono mu czas czy kierowca popełnił błąd? Przygody na odcinkach to stały element tej gry i kto popełni najmniej błędów i ma najmniej przygód ten wygrywa :)
Niech Michał nie napina się na walkę z konkurencją w autach WRC tylko niech jedzie swoim tempem i może osiągnie metę rajdu, tak samo niech potraktuje Szwecję. W Meksyku powinno już być nieco lepiej, pod warunkiem że auto da radę :)
---
woocasch
woocasch
A6

Postprzez tomson » czwartek, 17 sty 2013, 12:18

maro1000maro napisał(a):
tomson napisał(a):
maro1000maro napisał(a):no i kosciuch ograł prokopa na tym odcinku niewiele tracąc do francuza w o wiele lepszym samochodzie....

ten francuz po 10 odcinkach du var dostawał od Kubicy ponad 9,5 minuty w tym o wiele lepszym samochodzie, pzdr

a co to za roznica ile dostawal od kubicy? najpier wieszacie psy na kosciuchu ze i tak jak naprawione auto bedzie mial to bedzie dostawal od prokopa a teraz jak mu wlal 10 sekund to szukacie znowu innych przykladow i innych kierowcow. rzeczywiscie jest tutaj front przeciwko kosiuchowi. zadnym jego fanem nie jestem nie bylem i nie bede ale obiektywizmu w was zero.
a porownanie kosciucha z kubica to jakis dobry zart chyba. na miejscu kubicy to bym sie na ciebie obrazil.
jak kuchar za kase polsatu jechal accentem takiej zolci w kraju nie bylo. jak kosciuch bil sie z lappim na polskim tez. wtedy byl dobry ze jako jedyny dogania fina a teraz zly? jakos na polskim jako jedyny doganial fina. i nie wazne czy dlatego ze mial lepsze auto od innych polakow. prawda jest taka ze mial. kazdy inny tez moglby miec ale nie mieli.

gościu turlaj dropsa i się odpierwiastkuj bo to mój pierwszy post w tym temacie, poza tym czytaj ze zrozumieniem histeryku nigdzie nie jest napisane porównanie Kubica vs. Kościuszko, aczkolwiek pewnie we własnym zacietrzewieniu nie wpadniesz na wątek taki iż Maurin to słaby kierowca. Przetrzyj oczy to zobaczysz obiektywizm.
tomson
N2

Postprzez maro1000maro » czwartek, 17 sty 2013, 12:32

patrząc na twoje teksty: "turlaj dropsa" to ciekawe kto się zacietrzewia.
jak inteligencja ci nie pozwala wyciągnąć wniosków apropo porównania kopciuszki do kubicy po takim wpisie:
1. no i kosciuch ograł prokopa na tym odcinku niewiele tracąc do francuza w o wiele lepszym samochodzie....
2. ten francuz po 10 odcinkach du var dostawał od Kubicy ponad 9,5 minuty w tym o wiele lepszym samochodzie
to juz nie mój problem.
kosciuch jest jedynym polakiem w MC i ja mu kibicuje mimo ze nigdy go nie lubiłem. ale jestem polakiem.
maro1000maro
N1

Postprzez bzinek » czwartek, 17 sty 2013, 12:38

dajcie spokój miszcz zbiera doświadczenia,sprawdza co jest w śniegu , jak bardzo śliski jest, jak szybko auto pojedzie, jak odważy jest kierowca 8)

nie ma co porównywać do Prokopa dziś bo Martin ma przewagę z min za plecami a przed sobą nikogo nie dogoni w normalnej walce więc jedzie spokojnie i tak kościuch go tak nie leje strasznie jakby chciał i doświadczenie pozwalało
Ostatnio edytowano czwartek, 17 sty 2013, 12:48 przez bzinek, łącznie edytowano 1 raz
Leszek Kuzaj - Powrót Króla Młynarzy
bzinek
N3

Postprzez piotrg » czwartek, 17 sty 2013, 12:41

chłopaki zejdźmy już z tego kościuszki, niech sobie jedzie.
Kupić amerykańca w dieslu to jak pójść do prostytutki żeby się całować ...
piotrg
N3

Postprzez BartekRally » czwartek, 17 sty 2013, 12:50

Obrazek

Zostało 20km + dojazdówka do serwisu, pewnie będą duże straty
BartekRally
A5

Postprzez viper » czwartek, 17 sty 2013, 12:55

maro1000maro napisał(a):patrząc na twoje teksty: "turlaj dropsa" to ciekawe kto się zacietrzewia.
jak inteligencja ci nie pozwala wyciągnąć wniosków apropo porównania kopciuszki do kubicy po takim wpisie:
1. no i kosciuch ograł prokopa na tym odcinku niewiele tracąc do francuza w o wiele lepszym samochodzie....
2. ten francuz po 10 odcinkach du var dostawał od Kubicy ponad 9,5 minuty w tym o wiele lepszym samochodzie
to juz nie mój problem.
kosciuch jest jedynym polakiem w MC i ja mu kibicuje mimo ze nigdy go nie lubiłem. ale jestem polakiem.

Jak najbardziej trzeba mu kibicować, ale trzeba tez być realista tzn. Gość jeździ dzięki pieniądzom , a nie umiejętnościom. Z reszta jak wielu w dzisiejszych czasach, ale jego wynikami nie ma co sie emocjonowac, bo są delikatnie mówiąc mało miarodajne np. Wygrana w tamtym w MC.
viper
S2000

Postprzez corados » czwartek, 17 sty 2013, 12:56

Stare dobre Monte ze śniegiem i lodem mamy, jedyne czego brakuje to relacji live w Eurosporcie :( WRC2 i WRC 3 to kolejne chore pomysły FIA, bo skoro Wiegand wygrywa to świadczy o poziomie jaki prezentują uczestnicy, a w WRC 3 ściagają się dwaj zawodnicy....
corados
A6

Postprzez bzinek » czwartek, 17 sty 2013, 13:02

BartekRally napisał(a):Zostało 20km + dojazdówka do serwisu, pewnie będą duże straty

miszcz sięgnął do doświadczenia i poprawił geometrie.

PS.to już ostatnia złośliwość dziś :wink:
Leszek Kuzaj - Powrót Króla Młynarzy
bzinek
N3

Postprzez moto_angel » czwartek, 17 sty 2013, 13:07

OES7 kolejna wygrana POLO WRC :)
Wymienię się kartkami polskich zawodników oraz ogólnie rajdowymi z autografami lub bez :)
moto_angel
N3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata