Michał Kościuszko

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Re: Michał Kościuszko

Postprzez żółtodziób » niedziela, 8 gru 2013, 03:11

dinn napisał(a):
żółtodziób napisał(a):
dinn napisał(a):Ojojoj. Za takie coś to już bym miał PW o "syfie", nie dość że OT to jeszcze w 3 następujących po sobie postach :)

Co do MK, to będąc w jego skórze, również odpuscilbym największy KJS w Polsce na rzecz wcześniejszego startu w przyszłorocznych WRC.

Bo to co ini robią od czasu do czasu tobie sie zdarza regularnie. Kilka razy juz o tym pisałem , ale widzę,ze nie cuzjesz klimatu więc powiem wprost - ile razy się coś dzieje tyle razy można na ciebie "liczyć". Zawsze wtrącisz swoje nic nie znaczące 3 grosze, które niczego kompletnie nie wnoszą do tematu a tylko dolewają oliwy do ognia. Potem jak ktoś ci zwraca uwagę to odpyskowujesz w stylu "jeszcze ci zyłka pęknie". Mnie nie pęknie, ale skoro tobie tak przeszkadzają te wszystkie PW to radzę się zastosować do uwag, które dla pewności przypomnę jescze raz:

1. Nie ty jesteś tutaj adminem i moderatorem i nie ty decydujesz co w jakim wątku moze się znaleźć a w jakim nie. Nie jesteś osobą uprawnioną do robienia tutaj porządku i nie dziw się, ze uzurpacja tego prawa budzi ogólny sprzeciw.
2. Nie podoba się że gdzieś są robione offtopy to masz dwie opcje - napisać do moderatora, żeby zareagował, a jeśli nie zareaguje to możesz swobie poszukać innego forum, gdzie nie ma offtopów lub są one szybko usuwane - nie to,że cię stąd wyrzucam, chodzi o to, że naprawdę masz w tej materii wolny wybór i nie musisz za każdym razem jak trafisz na coś co ci się nie podoba wszem i wobec obwieszczać swojego widzimisię. Wszystkim to forum pasuje z jego zaletami i wagami, jeśli tobie nie pasuje to nikt cię tutaj nie trzyma.
3. Nikt się na ciebie nie uwziął, sam sie uparłeś,że forum ma być urządzone "po twojemu". Jest urządzone jak jest, od czasu do czasu dochodzi do spięć i offtopów i jest to normalne, ale nienormalnym jest ciągłe wcinanie się między wódkę a zakąskę ze swoimi uwagami, a także ciągłe żalenie się na to,że jesteś traktowany gorzej niż inni, że sam miałbyś już kilka uwag na PW. Pewnie, żebyć miał, ale nie dlatego, że ludzie mają do ciebie jakieś uprzedzenie, ludzi po prostu wkurza to co robisz.
4. Reasumując: siedź cicho jak widzisz jakieś spięcie albo offtop, jak chcesz to zgłos do moderatora, ale sam nie wyskakuj z pouczeniami zawierajacych nierzadko obraźliwe wycieczki osobiste (choć akurat nie tym razem). Mówiąc krotko daj się lubić, jeśli chcesz żeby ludzie cię lubili. Nikt cię nie zna, więc nikt nie jest do ciebie uprzedzony z góry, na wszystko co masz zdążyłeś sobie niestety zapracować - jeśli do tej pory nie zdawałeś sobie w jaki sposób tego zdołałeś dokonać to w niniejszych punktach mam nadzieję że wyjaśniłem w czym rzecz.

Peace.

Zolty dziobie - juz Ci nie raz pisalem, abys nie wtracal sie w rozmowe. Jak zwykle napisales nic nie znaczacy wywod na pol strony. Masz skromna wiedze o rajdach (przyklad: "sporadyczne" starty 3-go Polo WRC), a probujesz nadrobic to chamstwem i "trylogia". Ja w przeciwienstwie do Ciebie nie urzadzam sobie tzw wycieczek personalnych. Podsumowujac: pisz grzeczniej, mniej i na temat. Czasem moze ogranicz sie do czytania, wtedy uzupelnisz wiedze na temat, ktory tak bardzo Cie pasjonuje :-) Jezeli nie masz zamiaru napisac nic zwiazanego z tematem watku, to poprostu zamilcz*.

* - na wieki :lol:

Przegapiłeś własnie szansę, żeby siedzieć cicho, więc pojadę po staremu, bo tak tylko do ciebie można:

1. Moja wiedza o rajdach to nie twoja sprawa. Ponapawaj się teraz szczylu wątpliwej jakości zwycięstwem, polegającym na przyłapaniu mnie na braku znajomości jakiegoś tam drobiazgu, bo to jedna z niewielu przyjemności jakie możesz mieć w związku z moją osobą.

2. Nie wysilaj się na nazywanie po raz kolejny chamem, bo taki pustak jak ty nie jest w stanie mnie obrazić w ten sposób - to zupełnie jak bezpański kundel, który szcza mi na koło od samochodu - nie bulwersuje mnie to ani nie denerwuje, bo przecież wiadomo, że to zbyt prymitywna istota, żeby traktować ją poważnie.

3. Opinia którą przytoczyłem nie jest jedynie moja, ale oczywiście twoim zdaniem wszyscy są chamami tylko nie ty. I do tego wszyscy się na ciebie uwzięli. Sam piszesz,że dostajesz za każdym razem kilka PW - dziwne,że nikt inny nie dostaje, prawda? Zapisz się do PISu, bo oni plotą dokłądnie w taki sam sposób i również nie dociera do nich

4. Jak już usiłujesz mi dopiec to przynajmniej nie posługuj się w tym celu moimi tekstami, wymyśl przynajmniej coś swojego. Tak to oprócz tego, ze pokazujesz jak ci słoma z butów wystaje to jeszcze pozbawiasz mnie resztek złudzeń, że może jednak jesteś choć trochę inteligentny.

5. Uwierz mi, nie chcesz żebym zaczął pisać przeciwko tobie takie rzeczy jak ty odwalasz cały czas. Jestem zdolny ubliżyć ci znacznie bardziej niż twój szef od zmywaka, to co teraz przeczytałeś to tylko rozgrzewka na dzień dobry, więc sobie uważaj.

Matthias Schmidt napisał(a):Nie mam do Ciebie dinn zadnych uprzedzen, bo niedawno dolaczyles do Forum,

No właśnie, bycie nowym na forum uprawnia do popełniania pewnych błędów, ale nie uprawnia do pójścia w zaparte jak on to ćwiczy. Kultura wymaga dopasowania się do panujących reguł a nie wprowadzania własnych ledwo się przyszło. Ja nie jestem święty i nie mam zamiaru udawać tutaj, że się chowałem w salonie a nie na podwórku, ale trzeba naprawdę być skończonym burakiem, żeby na każdym kroku wszystkich pouczać o tym co mają pisać i jak mają pisać.

="piotrg"]
Dinn
Daj już spokój żółtodziobowi,

Tu naprawdę nie chodzi o mnie. Możesz sobie poszukać moich wpisów sprzed 10 lat powiedzmy i przekonasz się, ze coś takiego jak on pisze to nie ma prawa zrobić na mnie wrażenia. 10 lat temu to były święte wojny, teraz to niemal wersal, jego wypociny nie dotykają mnie w najmniejszy sposób. Ktos taki nie jest w stanie mnie obrazić. Rzecz w tym, że robi na tym forum najzwyklejszy gnój. Jego posty są jak reklamy kontekstowe tyle, że umieszczane w srodku wątków. Ostatnio nie ma dnia, zebym nie czytał jakiegoś wątku, gdzie dinn kogoś poucza, albo nazywa chamem, albo żali się, że dla niego nie ma takiej taryfy ulgowej jak dla innych. Jest przy tym schematyczny i przewidywalny do bólu. Usiłowałem po prostu wytłumaczyć mu na czym polega problem, bo to nie jest tak, że tylko ja mam z nim spięcia - zobacz jak reagują na niego ludzie. Przedwczoraj zwróciłem mu w innym wątku na coś uwagę i też się chyba z 7 czy 8 osób dopisało. Jak widzisz na załączonym obrazku rozsądne tłumaczenie na gościa nie działa, wyjaśniłem mu może dość dosadnie, ale bardzo dokładnie i wystarczająco prosto,żeby zrozumiał to nawet koleś z zespołem downa w czym leży problem, ale nie wywołało to żadnej refleksji, co więcej dało tylko pretekst do napisania kolejnego standardowego potoku tych samych haseł. Nie wiem co ma we łbie i szczerze mówiąc mało mnie to interesuje, ale nie ma wątpliwości, że to albo jakiś frustrat któremu nie staje, albo skończony debil. W związku z tym przemawianie mu do rozsądku jak to próbujesz uczynić uważam za bezcelowe, wszystko jak grochem o ścianę, a koniec końców prędzej czy później i tak na Ciebie wsiądzie, przyczepi się jak nie tego że nie piszesz na temat to jakies pierdoły i będzie Ciebie próbował zdyskredytować. Dlatego uważam, że takich jak on trzeba traktować albo z buta albo wcale.
żółtodziób
A8

Postprzez jarexcc » niedziela, 8 gru 2013, 10:17

żółtodziób ..... ostro pojechałeś nie przepadam z takimi wycieczkami ale w tej sytuacji masz rację... dinn jest wręcz irytujący...

dinn... przeczytaj jeszcze raz wszystkie swoje posty.... ileż z nich jest na konkretny temat, i są jakąś ciekawą informacją lub rzetelną dyskusją... a ile tylko bezsensowną i ironiczną wrzutką do tematu która nic nie wnosi... lub wylewaniem swoich żali ..
jarexcc
A5

Postprzez dinn » niedziela, 8 gru 2013, 10:22

Dla tych, którzy nie "chowali" się w salonie, troszkę poezji ze specjalną dedykacją.

"Na pewnego endeka co na mnie szczeka"
Julian Tuwim

Próżnoś repliki się spodziewał
Nie dam ci prztyczka ani klapsa.
Nie powiem nawet pies cię jebał,
bo to mezalians byłby dla psa.
"Nikt nic nie czy­ta, a jeśli czy­ta, to nic nie ro­zumie, a jeśli na­wet ro­zumie, to nic nie pamięta."
dinn
N3

Postprzez speedyzxz » niedziela, 8 gru 2013, 11:28

A podacie mi sens tego wszystkiego? Po co te dogryzanie, wszczynanie larum, bezsensowne wtrącenia? Nie mam nic przeciwko odbieganiu od tematu, póki się to trzyma motosportu lub chociaż motoryzacji. Ale to?

I jeśli ktoś już musi mi odpowiedzieć, to prosze PW. Poniżej tego postu skupmy się na temacie wątku
http://rajdy-klasyfikacje.cba.pl - klasyfikacje WRC, ERC, RSMP i WRX!
speedyzxz
S1600

Postprzez ZbyszekChaosu » niedziela, 8 gru 2013, 12:56

Wracamy więc do tematu. Decyzja o odpuszczeniu barborki przez Michała wywołała wiele kontrowersji tymczasem on wykorzystał czas antenowy w TV chyba najlepiej jak mogł. Do tego pokazanie się w barwach Lotosu wskazuje, że nikt umowy nie zerwał.
http://bezpieczna-droga.blogspot.com/
ZbyszekChaosu
A6

Postprzez Agrest » niedziela, 8 gru 2013, 12:59

ZbyszekChaosu napisał(a):Wracamy więc do tematu. Decyzja o odpuszczeniu barborki przez Michała wywołała wiele kontrowersji tymczasem on wykorzystał czas antenowy w TV chyba najlepiej jak mogł. Do tego pokazanie się w barwach Lotosu wskazuje, że nikt umowy nie zerwał.

Że sie pokazał w barwach Lotosu to nie znaczy że Lotos z nim zostaje na przyszły sezon, obecna umowa może obowiązywać do końca roku.
BO KIBICE DOCENIĄ GDY DRIVER STARA SIĘ,
KIEDY IDZIESZ PEŁNA DZIDĄ TO POKOCHAJĄ CIĘ !!! :)
Agrest
A5

Postprzez filantrop » niedziela, 8 gru 2013, 13:31

Dokładnie. michal pogadał i jeszcze hajs przytulił. Mam nadzieję że wystartuje w przyszłym roku w jakiejs dobrej serii.wiele osob pewnie też bo jak Michał wyleci z rajdów to im się skończy temat do komentowania ;)
filantrop
N2

Postprzez menson » niedziela, 8 gru 2013, 13:49

Może i przytulił kasę, bo trochę musiał wyłożyć żeby się pokazać w DDTVN...
https://www.facebook.com/jbmotorsportpoland/
menson
A5

Postprzez Maxikitcar » niedziela, 8 gru 2013, 14:00

filantrop napisał(a):Dokładnie. michal pogadał i jeszcze hajs przytulił. Mam nadzieję że wystartuje w przyszłym roku w jakiejs dobrej serii.wiele osob pewnie też bo jak Michał wyleci z rajdów to im się skończy temat do komentowania ;)

Nie wyleci z rajdów i komentarze się nie skończą ale nastąpił cięzki okres dla niego.Jak wejdzie do WRC to tam będzie Robert a wiadomo że RK będzie go klepał i medialnie również na tym by Junior stracił, jak się przesiądzie do WRC2 Polska będzie oczekiwać od Niego kolejnego Mistrza Świata, no bo jak Robert z tak małym doświadczeniem mógł to Kościuszko z tak ogromnym doświadczeniem na arenie międzynarodowej nie potrafi? :D Tak czy siak, musi "spiąć pośladki" bo jak będzie przegrywał z Robertem w WRC będzie znaczyć że jest słabym kierowcą, jak nie zdobędzie Mistrza WRC2 znowu będzie cienki :lol: cieżki orzech :wink:
Maxikitcar
N2

Postprzez dinn » niedziela, 8 gru 2013, 14:13

Maxikitcar napisał(a):
filantrop napisał(a):Dokładnie. michal pogadał i jeszcze hajs przytulił. Mam nadzieję że wystartuje w przyszłym roku w jakiejs dobrej serii.wiele osob pewnie też bo jak Michał wyleci z rajdów to im się skończy temat do komentowania ;)

Nie wyleci z rajdów i komentarze się nie skończą ale nastąpił cięzki okres dla niego.Jak wejdzie do WRC to tam będzie Robert a wiadomo że RK będzie go klepał i medialnie również na tym by Junior stracił, jak się przesiądzie do WRC2 Polska będzie oczekiwać od Niego kolejnego Mistrza Świata, no bo jak Robert z tak małym doświadczeniem mógł to Kościuszko z tak ogromnym doświadczeniem na arenie międzynarodowej nie potrafi? :D Tak czy siak, musi "spiąć pośladki" bo jak będzie przegrywał z Robertem w WRC będzie znaczyć że jest słabym kierowcą, jak nie zdobędzie Mistrza WRC2 znowu będzie cienki :lol: cieżki orzech :wink:

W takim razie MK powinien wystartować w ME. Tylko co będzie, jeżeli będzie tam przegrywał KK? Najbezpieczniejsza dla jego wizerunku opcja to start w RSMP. Tylko, że to generalnie patrząc lekka degradacja.
Nie patrząc na potencjalne straty związane z wizerunkiem, MK powinien jednak zostać w mistrzostwach świata, niezależnie od tego czy będzie miał budżet na WRC czy R5.
Czy podczas komentowania MK wspomniał chociażby troche o swoich planach?
"Nikt nic nie czy­ta, a jeśli czy­ta, to nic nie ro­zumie, a jeśli na­wet ro­zumie, to nic nie pamięta."
dinn
N3

Postprzez Sebekrally » niedziela, 8 gru 2013, 15:22

Michał wspominał że pewnie zobaczymy się Arłamowie więc może powrót do RSMP to jest coś co można dźwignąć za własną kasę przy pewnym wsparciu sponsorów. :?:
Sebekrally
A5

Postprzez kremer » niedziela, 8 gru 2013, 17:44

To nic nie znaczy. Na Barbórce też go "zobaczyliśmy".
...jesteś szybki na tyle na ile jesteś szybki....
kremer
S2000

Postprzez żółtodziób » niedziela, 8 gru 2013, 18:13

dinn napisał(a):Dla tych, którzy nie "chowali" się w salonie, troszkę poezji ze specjalną dedykacją.

"Na pewnego endeka co na mnie szczeka"
Julian Tuwim

Próżnoś repliki się spodziewał
Nie dam ci prztyczka ani klapsa.
Nie powiem nawet pies cię jebał,
bo to mezalians byłby dla psa.

Nie udawaj,że cokolwiek czytałeś. Jesteś tak prosty, że nawet z wlasnej pamięci nie potrafisz wydobyć żadnego cytatu tylko papugujesz po Millerze, którego widziałeś w telewizorze. Ja natomiast zacytuję ci A. Lincolna:

"Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości."

Moje wątpliwości rozwiałeś już dawno.

A jeśli za mało wulgarnie i zrobumiale to nie bój nic, znajdzie się kilka mocniejszych rzeczy.
żółtodziób
A8

Postprzez filantrop » niedziela, 8 gru 2013, 19:49

żółtodziób ty weź już nie kłap tym dziobem i wypier.. ze swoimi prywatkami. już się temat zaczął rozwijać na nowo a ty znowu...odpisałem ci w swiat Wrc z telefonu ale coś nie weszło. konkluzja była taka że piszesz posty na pół strony z których nic nie wynika i marnujesz czas ludzi którzy to czytają. a ja czytam te posty żeby się dowiedzieć czegoś więcej ale od ciebie to nirstety nic się nie dowiem...dlatego zrób tak jak ja. jak nie mam nic do napisania to nie piszę...

ja wiem że michał chce być mistrzem ale wg mnie ludzie zbyt mocno wkręcili się w jego pogaduchy i się spinają. niech jeździ gdzie chce i czym chce. zawsze to jedno auto więcej z polską flagą. byłoby miło gdyby jechał w wrc. nie wiele nacji z całego świata może się pochwalić że tam jeździ "ich" człowiek. tyle w temacie.
filantrop
N2

Postprzez gregortest » niedziela, 8 gru 2013, 20:04

Ale syf....

A wracając do tematu.
zarobił kasę.....na komentowaniu karowej..hmmm
TZn ile zapłacił za to że może bezbarwnie i stronniczo komentować przejazdy poszczególnych załóg ?
Bo tylko mu to pozostało.
Obawiam się, że ani nie ERC, ani WRC, może RSMP, ale to MOŻE, jest bardzo wątpliwe.
gregortest
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata