Rajd Argentyny

...co w świecie WRC piszczy

Moderator: SebaSTI

Postprzez Sylwek_GSi » wtorek, 8 maja 2007, 07:31

chodek napisał(a):Bomba pomysł!

Proponuję do ograniczenie pojemności w klasie WRC do 700 cm3 tak, żeby mogły startować fiaty 126p i cc700, do tego każdy z teamów powinien jeździć na seryjnych oponach Dębica, jedynym dostawcą do światowego czepionatu ma być polska firma, zaszalejem, a co! Niezłym pomysłem było by przejeżdźanie 5 rajdów na jedym komplecie-fajnie wymysliłem co nie?

Oesy maksymalnie po 5 kilometrów, wytyczę jeden pod stodołą i zaporszę czołówkę WRC, zawsze to będzie lepiej, niż w Argentynie :lol:

rallyspeed ty się zastanów co za bełkot produkujesz! Niech jakiś mod zrobi tu poządek!

każdy może pisać co myśli i chce , jak ma ochote dyskutować to niech dyskutuje, przeszkadza Ci to to nie czytaj! napij sie meliski to Ci przejdzie :P
Sylwek_GSi
A5

Postprzez rallyspeed » wtorek, 8 maja 2007, 07:49

Spore ograniczenie kosztów jest możliwe nie wiem tylko w jakim stopniu.
Wiedziałem że komuś to się nie spodoba ale wolę WRC niz s1600 czy s2000 chociażby z 1998 roku i nie boje sie tego że ktoś będzie mnie krytykował.W Polsce to normalka. :wink:
Skoro Galli,Duval,Carlson i Kronos rezygnują ze startów to można chyba coś z tym zrobić.
Obrazek
rallyspeed
A5

Postprzez Hultay WRC » wtorek, 8 maja 2007, 12:42

Jak przeczytałem że Kronos zabiera zabawki i przenosi się do IRC to pomyślałem że chyba sobie niedługo zrobię banerek jak avatar Ravena: przekreslone WRC. Tragedia się robi, rajdy młodych bogatych i starych wyjadaczy z "marką"... Taki carsson nie ma ani ponadprzeciętnego wieku i talentu, jak i nadzwyczajnych pieniędzy, wszystko na średnim poziomie i nie moze nic zdziałać. Jakbymiałkase a talentu wcale to by się woził jak kiedyś Warmbold, jakby miał niesamowity(a nie tylko duży) talent to moze by ktoś go przygarnął a tak? Nici. Wyglada to trochę jak F1 tylko że tam pchaja się wszyscy ale nie wszystkich na F1 stać i jakos to tam wygląda bo przynajmniej kasa jest(bo sporu coraz mniej), a tutaj... ech. Obecnie najwięcej pozytywnych emocji dostarczają mi MP, od dawna tak nie było. I chyba trzeba będzie mi pójść śladem Kronosa i przekwalifikowac się na IRC, bo tamta seria ma jeszcze 'jakąś' przyszłość.
[Koniec narzekań]
Jaki tam Hultay, po prostu Arni :)
Kubeł turbo i LSD... ta zabawa po nocach się śni :)
Hultay WRC
A6

Postprzez chodek » wtorek, 8 maja 2007, 13:27

Sylwek_GSi napisał(a):
chodek napisał(a):Bomba pomysł!

Proponuję do ograniczenie pojemności w klasie WRC do 700 cm3 tak, żeby mogły startować fiaty 126p i cc700, do tego każdy z teamów powinien jeździć na seryjnych oponach Dębica, jedynym dostawcą do światowego czepionatu ma być polska firma, zaszalejem, a co! Niezłym pomysłem było by przejeżdźanie 5 rajdów na jedym komplecie-fajnie wymysliłem co nie?

Oesy maksymalnie po 5 kilometrów, wytyczę jeden pod stodołą i zaporszę czołówkę WRC, zawsze to będzie lepiej, niż w Argentynie :lol:

rallyspeed ty się zastanów co za bełkot produkujesz! Niech jakiś mod zrobi tu poządek!

każdy może pisać co myśli i chce , jak ma ochote dyskutować to niech dyskutuje, przeszkadza Ci to to nie czytaj! napij sie meliski to Ci przejdzie :P

Wypowiedzi powinny trzymać jakiś poziom.
Meliski sam możesz się napić.
C20XE
chodek
A6

Postprzez Sylwek_GSi » wtorek, 8 maja 2007, 16:58

co to znaczy cytuje: "jakiś poziom"?

czy mniej więcej o taki poziom wypowiedzi chodzi? czytuje: "Proponuję do ograniczenie pojemności w klasie WRC do 700 cm3 tak, żeby mogły startować fiaty 126p i cc700, do tego każdy z teamów powinien jeździć na seryjnych oponach Dębica, jedynym dostawcą do światowego czepionatu ma być polska firma, zaszalejem, a co! Niezłym pomysłem było by przejeżdźanie 5 rajdów na jedym komplecie-fajnie wymysliłem co nie?
"

:lol:
Sylwek_GSi
A5

Postprzez chodek » wtorek, 8 maja 2007, 17:20

Nie zrozumiałeś prowokacji, cóż...

Postanowiłem nie wchodzić z tobą w dyskusję,tak dla dobra wspólnego.
C20XE
chodek
A6

Postprzez Booogi » wtorek, 8 maja 2007, 17:52

Sytuacja jest taka, że RSMŚ to obecnie Ford i Citroen (Loeb, Gronholm i Hirvonen), kilku średnio utalentowanych kierowców (np. Stohl, H. Solberg), i kilku turystów (panowie z Argentyny). Nie ma się czym emocjonować ( a jak jest to przestaje kiedy Loeb obejmuje prowadzenie).Zapewne już nie tylko mnie nie chce się oglądać relacji z tych 10 bliźniaczych rajdów . Bez radykalnych zmian będzie tak dalej, a rewolucji nie będzie bo największe zespoły napewno ustaliły z FIA scenariusz na pare najbliższych lat i dlatego dalej ładują kasę w WRC.
Janusz na zawsze w naszej pamięci...[ ' ]
Booogi
A5

Rajd Argentyny

Postprzez Petr Lusk » czwartek, 10 maja 2007, 13:14

zdravim vás, pár fotek z rally Argentina http://www.petrlusk.com/index.php?gal_id=30&page=1
Petr Lusk

Postprzez Gucio » czwartek, 10 maja 2007, 17:35

Petr: got any photos of Leszek Kuzaj/ Jarek Baran? Polish team...
Welcome on autoklub.pl forum :)
skubany dobre robi te foty.
EOS 7D,400D/50 1.8/17-50 2.8/70-200 F4 L/580EX II :mrgreen:
http://www.image-sport.net moja stronka :)
Leszek!!
Gucio
S2000

Postprzez chodek » czwartek, 10 maja 2007, 17:40

Welcome on board!

I am looking forward to see your fotos Petr from next rallies!
C20XE
chodek
A6

Re: Rajd Argentyny

Postprzez Zajcev » czwartek, 10 maja 2007, 22:03

Petr Lusk napisał(a):zdravim vás, pár fotek z rally Argentina http://www.petrlusk.com/index.php?gal_id=30&page=1

http://www.petrlusk.com/fotos/rally/arg ... 07/Ar1.jpg

Great photo!!:)
Welcome on board;)
Zajcev
N4

Postprzez Marmetal » piątek, 11 maja 2007, 19:03

Welcome man, you're taking very good photos. Good job, keep it up :wink:.
Marmetal
S2000

Postprzez Cendra » niedziela, 13 maja 2007, 23:11

panowie ja sie ciesze ze mogę podziwiać w akcji jednego z najlepszych kierowców w historii! już jest legendą, a jeszcze daleko mu do ostatniego słowa... :) Loeb GO!!!!!
Cendra
A6

Postprzez misiek_wrc » poniedziałek, 14 maja 2007, 11:57

Cendra napisał(a):panowie ja sie ciesze ze mogę podziwiać w akcji jednego z najlepszych kierowców w historii! już jest legendą, a jeszcze daleko mu do ostatniego słowa... :) Loeb GO!!!!!

podzielam Twoje zdanie, w ostatnich m-cach dużo czytamy opinii negatywnych o Sebie, ale dla mnie jest on żyjącą ikoną rajdów. Dlatego ciesze sie że ktoś podziela moje zdanie :)
..:: !! QHR MAJCHER OGIEN NA TLOKI !! ::..
misiek_wrc
A5

Postprzez Sylwek_GSi » poniedziałek, 14 maja 2007, 13:03

misiek_wrc napisał(a):
Cendra napisał(a):panowie ja sie ciesze ze mogę podziwiać w akcji jednego z najlepszych kierowców w historii! już jest legendą, a jeszcze daleko mu do ostatniego słowa... :) Loeb GO!!!!!

podzielam Twoje zdanie, w ostatnich m-cach dużo czytamy opinii negatywnych o Sebie, ale dla mnie jest on żyjącą ikoną rajdów. Dlatego ciesze sie że ktoś podziela moje zdanie :)

dokładnie przecież to nie jego wina że rywale nie dają rady :!: jest poza zasięgiem ale tylko za sprawa swoich grubo ponadprzecietnych umiejetnosci a nie tylko auta jak coniektórzy twierdzą-to moje zdanie.
Sylwek_GSi
A5

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mistrzostwa Świata