Wyścigi 2003

Co słychać w wyścigach: płaskich i górskich...

Moderator: SebaSTI

Postprzez marecki » poniedziałek, 28 kwi 2003, 17:49

Faktycznie nie opłaca się zamykać drogi na tą eliminacje w Kielcach.
To chyba naprawde jakaś przepaść w wyścigach albo wszyscy wyczekują tylko czego?.
Tak się zastanawiam, czy nie lepiej na krajowe warunki materialne
utworzyć jeden oczywiście za rozsądną cene puchar tanich aut markowych.
marecki
N3

Postprzez Misza » wtorek, 29 kwi 2003, 01:18

marecki: Powiedz to PZMłotowi... ;)
Milosz: Rowniez gratuluje ladnej jazdy! Szkoda, ze tak pechowo sie skonczylo no i szkoda tych Kielc - pewnie tam bys ich objechal bez problemu... Chociaz mam nadzieje, ze jeszcze sie odbeda.
A co do relacji w TV: przegladalem program telewizyjny i nie znalazlem informacji, zeby TVP miala cos relacjonowac. Natomiast na torze byl facet robiacy migawki kamera z TVNu (podobno ma byc "relacja" w jakims Automaniaku) i jeszcze jeden, ktory krecil chyba dosc sporo, ale jak go pytalem gdzie i kiedy to bedzie, to mowil, ze jest z jakiejs katowickiej TV. Wiem, ze facetowi udalo sie miedzy innymi na duzym zblizeniu uchwycic akrobacje Tomaszewskiego... O dziwo zostal tez po Alfach na GP Polski i byl tam do samego konca (sic!) - taki twardziel! :). Swoja droga, jesli ktos z Was bedzie mial do tego dostep, to niech to PLS nagra i postara sie to gdzies umiescic do sciagniecia...
Misza
N1

Postprzez mm » wtorek, 29 kwi 2003, 01:52

Misza: dzieki! nie wiem czy bym ich objechal, ale mi zalezy by jezdzic! w Warszawie nie ma toru wyscigowego... Poznan jest troche juz nudny, ale i tu da sie wygrac:) natomist Kielce to najfajniejszy tor w Polsce (moim zdaniem) napewno tam mialbym wieksze szanse na sukces, ale frajda jest sama jazda w dol i hamowanie do prawego na "Kielce 7"... tego nie da sie opisac.... albo wyjscie z lasu na owal.... albo sztuka wejscia szybko w "Hirkowy"....
W Kielcach to dopiero jest jazda!
co do tv w poznaniu, to:
1.napewno byl tvn - robili alfe (nie wiem do jakiego programu, byly kamery w autach),
2.byl Siwy, wiec TV4 (alfa i GP, nie wiem czy glownie nie GP).
3.telewizja z Gdanska.
4. wiecej nie wylapalem.
mm
mm
N3

Postprzez Glitol » wtorek, 29 kwi 2003, 08:13

Panowie: oto odpowiedź Pani Renaty Toporek z AK. Kieleckiego na temat el. w Kielcach:
"Jeszcze na pewno nie jest to wiadome. Wszystko zależy od podpisania umowy na organizację wyścigów Fun Cup ( wspólnie z WSMP). Na razie na pewno wiadomo, że w czerwcu w Kielcach nie będzie Pucharu Alfa Romeo. Jak tylko będę dokładnie wiedzieć jaki są losy tej eliminacji, to na pewno zamieszczę coś na naszej stronie internetowej. Pozdrawiam."
Czyli na 100 % nic nie będzie. SZKODA
Glitol
A5

Postprzez golden » wtorek, 29 kwi 2003, 14:46

Witam!

Miałem okazje być na wyścigach od piatku (wieczór) do niedzieli. Bardzo mi sie podobało (byłem dopiero drugi raz w Poznaniu). Atmosfera była bardzo miła i sympatyczna. Na początku byłem niepocieszony ponieważ lista zgłodzeń była bardzo skromna. Treningi przebiegały dla nas srednio (w PAR moi koledzy zajeli miejsca w 3 piatce). Golec jechał bardzo dobrze - z tego co słyszałem poznaniacy trenowali od wielu wielu miesięcy i nie przepuszczali ani jednago weekendu. Nawet w zimę wjezdzali na tor na oponach kolcowych cwiczac odpowiedni tor :P

Bardzo pozytywne wrazenie zrobili mlodzi chlopacy w sejczentach oraz wiekszoc klasy "najmniejszych". Ja w ich wieku tak nie jezdzilem :D. Zwrocilem uwage na bardzo dobre tory jazdy i szybkie przemieszczanie sie :D Potwory jak potwory - Audiole ładnie, prosiak jak zwykle najszybciej. Hildebranski bardzo szybko jak na pierwszy start.

Wieczorem grillek :D i trzeba bylo ladowac sily po wyczerpujacym dniu. Dzien zaczelismy od ogladania klasy najmnijeszych. Widzialem ciebie Milosz jak jechales i bardzo mi sie podobalo!!! Pozniej PAR :)

Doszlo tutaj do daszka Tomaszeskiego. Obserwatorzy zgodnie stwierdzili, że była przypadkowa wina Roberta. Odjechal mu tył i uderzyl Tomaszeskiego. Rowniez na kamerze Karoliny Czapki widac wyraznie ten daszek i jak budyniowi odjezdza tyłek :oops: Tomek walnal 3 rolki na boku i 1 salto w przod - powaznie zniszczenia (jakby ktos chcial mam fotke samochodu na lawecie i troche zniszczen widac).

Wyscig przebiegal pod dyktando Golca. Na koncu Budyn go gonil wscielke - Golec nieelegancko zajezdzal ale ale nie doszlo to stuku puku i wyscig zakonczyl sie bez tradycyjnego skandalu "poznanskiego" :wink:
Nasi koledzy jechali ze zmeinnym szczesiem -samochody nie były "podrasowane" i wiekszoc przeciwnikow odjezdzala im wyraznie na prostych. Troche sie potukly i powgniataly 8) Miejsca bodajze 12 i 13.
Bardzo ladny wynik Czapka wykrecila - 4 miejsce zyciowy sukces.

Rulak niestety mial awarie i w sobote musial odwiedzic Pol car - cos mu naprawiali - na trening zdazyl na ostatnie 5 minut przejechal 2 kolka i w zasadzie nie zrobil czasu. W wyscigu w ogole mu nieszlo i w koncu spasowalo auto w wyscigu glownym.

Klasa potworow - Stanco wszystkich "rozwalil". Młody Gładysz jakby poleprzył swoja jazde. Wywialowi nie szlo bo mu chyba paliwo do silnika wywialo i mial gorsze czasy. Hildebranski bardzo duze zaskoczenie gdyby nie skrzynia z pewnosci by wzial w 2 wyscigu Gladysza - siedzial mu na ogonie doslownie milimetry. Wyscig byl kiepsko obsadzony i pozniej pozostalo juz tylko dojechanie do mety.

Ogolnie spedzilem piekne 3 dni za browarku zabawie i emocjach. Pogoda dopiala i wreszcie nie padalo :P Chociaz w niedziele moglby byc mniejszy wiaterek. Szkoda, ze malo osob przyszlo w sobote. W niedziele byla jak zwykle gielda - troche szpeci wyscigom. Najelpei jbyło na konferencji praoswej - oprocz prowadzacego zientarskiego (nowa fucha :roll: ) nikt nie zadawal pytan bo chyba bylo z 6 dziennikarzy.

Widzialm jeszcze majewskiego z kamera i CYCA wiec na real autoklub powinna byc relacja. Bardzo fajne wyscigi - z pewnoscia pojade na "dlugi weeknd" :P 23-24-25 maja :D
golden
A6

Postprzez Glitol » środa, 30 kwi 2003, 07:40

Takie relacje jak Goldena to się bardzo fajnie czyta. Ja wybieram się di Poznania na następną rundę.
Glitol
A5

Postprzez Misza » środa, 21 maja 2003, 19:13

Przed chwila na stronie AW pojawila sie informacja, ze niestety eliminacja w Kielcach nie odbedzie sie z powodu zbyt malej liczby zgloszen :(. Ponadto jest potwierdzenie informacji o wyscigu formul w Poznaniu, dementacja poglosek o FunCupie i ogloszenie "smierci" klasy HR... (ona chyba sie nawet na dobre nie narodzila...). Wiecej na www.aw.poznan.pl.
PS. No i szkoda, ze wsrod faworytow w N1150 nie wymienili Milosza...
Misza
N1

Postprzez Glitol » czwartek, 22 maja 2003, 07:43

No szkoda, że o Miłoszu ani słowa. O tych Kielcach to byłem przekonany od chwili kiedy na początku maja dostałem maila z AK. Kieleckiego, że "nie wiadomo". Kicha, Panowie kicha.
Gorzej, że mój wyjazd do Poznania na 99% niestety nie dojdzie do skutku z przyczyn "wyższych".
Glitol
A5

Postprzez :alfan: » sobota, 24 maja 2003, 23:41

No to wielka szkoda ,że się Glitol nie wybierzesz bo pogoda rewelacyjna(to nowość) a klimat też super (to standart)

Ale masz daleko,poza tym pewnie coś ci jeszce wyskoczyło wiec nie mam do ciebie pretensji.Czego nie da sie powiedzieć o pewnym_studencie_AE_z_Poznania który woli obejrzeć stojącą Fabię WRC niż pedzące Alfy,Porsche czy Beemki. :twisted: :twisted: :twisted: :wink:

Relacja z treningów jest tu:
http://www.rallyonline.pl/ns.php?story= ... 4215657868

Dodam ze to co pokazał Miłosz w tej drugiej serii to była rewelka.Bardzo ostro poszedł w Kyukurydzę i jego optymalny tor wyprowadził go poza tor gdzie bez utraty predkości gnał po trawce,wzbudzając tumany kurzu. :D szkoda że Misza się na to spóznił,bo by może fajną fotkę zrobił.

A jutro wyscigi :D :D
404 podpis niedostępny
:alfan:
A5

Postprzez golden » niedziela, 25 maja 2003, 01:12

cholera ja musze zostac w domu :( z powodu nauki :evil: ale dzis nie odpuscilem Rallycrossu i bylo supeeer ale boli mnie ze nie pojade na wyscigi :cry: w koncu duzo sie dzieje :)

dzieki alfanowi mialem swieze doniesienia z poznania :P :D dzieki :lol:
a relacja wreszcie oddaje to co sie dzialo na torze :lol: jutro czekam na wiecej :lol:
golden
A6

Postprzez golden » niedziela, 25 maja 2003, 13:30

Mam wyniki od alfana :lol:

Sprint:
1 Golec
2 Szwagierczak
3 Tomaszewski
4 Bartkowiak
5 Garstecki

Kisiel wykluczony !!!

Głowny:

1 Tomaszewski
2 Golec
3 Bartkowiak
4 Szwagierczak
dalej jeszcze nie wiem :D

ponoc wyscigi byly baaaaaardzo widowiskowe!!!
golden
A6

Postprzez golden » niedziela, 25 maja 2003, 13:50

i kolejne informacje tym razem z innego zrodla :D

kisiela wykluczyli w 1 biegu dlatego ze mial falstart i nie "odpracowal" kary Stop & Go...
Czub dostał czarna flagę bo zabardzo "pukal" i mial jeszcze pretensje.. !! :evil: :evil:

bachleda jechal 6 w 1 biegu i wypakowal biegu (spoznil chamowanie) ... niegrozne na tarke - ale niestety pociagnal za soba kogos...
golden
A6

Postprzez golden » niedziela, 25 maja 2003, 15:46

Wyniki GP POLSKI:

1 bieg:

1 Wywiał
2 Bednarek
3 M. Gładysz
4 Myszkier
5 Hildebrański
6 A.Gładysz
7 Tadzio Myszkier

2 bieg:

1 M.Gładysz
2 A.Gładysz
3 Myszkier
4 Wywiał (kara 20 sekund za cos tam)
5 Hildebrański

Maxowi Stańco popsula sie skrzynia biegów i po prostu musial sie wycofac...

u Gładyszow swieto :wink:
golden
A6

Postprzez Misza » niedziela, 25 maja 2003, 19:30

Golden: zgadza sie, baaardzo widowiskowe!:) Ja bylem na Usmiechu, Alfan przy kartodromie i mielismy podobne odczucia.
Uzupelniajac Twoje informacje moge dodac, ze w pierwszym biegu ukarali chyba Czapke Stop&Go za wyprzedzanie na zoltej fladze po tym, jak ABC
wypakowal biegu (spoznil chamowanie) ... niegrozne na tarke - ale niestety pociagnal za soba kogos...

a dokladniej wywalil z toru Zadolnego (nie wiem, z czyjej winy, ale Zadolny szedl bokiem z duza predkoscia +/- od poczatku strefy hamowania - ludzie uciekali od plotu jak nie wiem :) ). BTW. Czapka jechala w sprincie raczej blizej konca niz poczatku stawki po tym, jak ja obrocili i zostawili w tyle na Usmiechu na pierwszym okrazeniu.
Dobra, nie bede wiecej pisal, bo zabieram Alfanowi robote... :) Gdzie bedzie wkrotce jego relacja na pewno juz wiecie :) - ja czekam z niecierpliwoscia...
Misza
N1

Postprzez Misza » niedziela, 25 maja 2003, 19:45

Milosz: szkoda, ze nie miales mozliwosci powalczyc... Byloby duzo ciekawiej. Co sie stalo...? Jakas awaria czy "wylot"...?
Masz tu na pocieszenie:
Obrazek
I oby tak jak na fotce bylo do konca sezonu! :)[/img]
Misza
N1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wyścigi